*Nettavisen* Sportspill.

Dette laget vinner Obos-ligaen

Sandefjord-trener Martí Cifuentes har store ambisjoner i årets Obos-liga.  Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Og hvem rykker egentlig ned? Vi skal forsøke å gi deg svaret på nettopp dette!

29.03.19 10:35

Endelig er det seriestart!

Eliteserien og Obos-ligaen starter opp denne helgen, og vi gleder oss stort. Som alltid kommer Nettavisen med tips og fyldige analyser til kamper i begge ligaene. Vi i Nettavisens oddsteam ser de fleste kampene som går i de to øverste divisjonene i Norge, og vi skal forsøke å gjøre vårt ytterste for at nettopp DU kan vinne penger på oddsen i år!

I denne artikkelen skal vi ta for oss Obos-ligaen. Det florerer av spennende lag i årets første-divisjon, en liga vi har sansen for. Det er nemlig alt annet enn enkelt å spå Obos-ligaen.

I fjor skilte det kun et poeng fra Ull/Kisa (5.plass) til Sandnes Ulf (10.plass). Lag som lå mange plasser over nedrykksstreken var alt annet enn trygge når det gjenstod få kamper av fjorårets sesong.

De fleste eksperter er enige om at første og andreplassen, som gir direkte opprykk, kommer til å stå mellom Sogndal, Sandefjord, Start og Aalesund. Spørsmålet er hvem som i år kommer til å overraske det norske folk?

Merk: Nederst i artikkelen kommer vårt tabelltips!

Vi tror på Sandefjord
Etter å ha gått gjennom alle lagene konkluderte vi med at Sandefjord kommer til å ha en god sjanse til å vinne serien, og dermed rykke rett opp. Laget var ikke i nærheten i fjorårets Eliteserie. Hele seks poeng opp var det til Start, som rykket ned sammen med Sandefjord.

Magnus Powell fikk det ikke helt til å stemme i Sandefjord. Powell fikk til slutt sparken, nytt blod kom inn - og det bedret seg sakte men sikkert. Det tok litt tid før spanjolen satt sitt preg i hvalfangerbyen, men det tok seg opp.

Spanske Martí Cifuentes tok over et sunket skip, og på jumboplass med fem poeng opp til neste lag var det vrient å gjøre en stor forskjell. På de 18 kampene i Eliteserien han styrte var tallene 3-9-6. Seks tap på 18 kamper er ikke ille. Fuentes var med i ryktestrømmen over hvem som skulle ta over RBK før årets sesong, men endte til slutt opp med å bli i Sandefjord.

Spanjolen har hentet sin filosofi fra Barcelona, og liker spillende fotball. Han var den yngste treneren i Segunda División B i to sesonger (2014/15 og 2015/16), for lagene U.E Sant Andreu og C.E L´Hospitalet.

Sandefjord har innrømmet at de rett og slett tar en sjanse på at Cifuentes skal få dette til å fungere. Vi i Nettavisen har tro på dette konseptet og at han skal ta laget opp igjen.

Laget har rutinerte spillere i Lars Grorud, Håvard Storbæk, Erik Mjelde, Mohamed Fellah og Alberto Ortiz Moreno, i tillegg til lovende spillere i blant annet Marius Høibråten, Tobias Svendsen, Mohamed Ofkir, Sander Risan Mørk og Herman Solberg Nilsen. I en kombinasjon med mye ungt og rutine, i tillegg til en trener som vil ha spillende fotball, så tror vi dette virkelig kan bli bra for folket i hvalfangerbyen. Cifuentes mener selv at laget ser klart bedre ut enn i fjor.

I treningskampene har de kun vunnet en gang, men glem dette. Det bekymrer vi oss lite over. Vi tipper blåtrøyene øverst på tabellen!

Spill på at Sandefjord vinner Obos-ligaen til 3,75 her!

Nyopprykkede Oslo-lag bør klare seg
For folk med tilhørighet til Oslo-området er det intet annet enn svært gledelig at både KFUM Oslo og den gamle storheten Skeid har rykket opp et nivå.

Tom Nordlie har faktisk uttalt at han trives fryktelig godt som trener i Skeid. Nevnte Nordlie er jo en ettertraktet mann, og nok en gang har han levert som trener. I år er ambisjonene å overleve, og med Nordlie som trener skal det være mulig.

Rødtrøyene har møtt flere av serierivalene i treningskampene i vinter, og det har blitt spilt jevne matcher hele veien.

Vi kan nevne 0-0 mot Sandefjord, 0-0 mot HamKam, 1-1 mot Ull/ Kisa og 1-0-tap for Raufoss. Skeid slo KFUM hele 3-0 i januar. Vi må i tillegg nevne at Skeid var imponerende i generalprøven mot Strømmen, og vant hele 3-0 forrige helg.

Treningskamper er ikke noe vi liker å se på, men at det har blitt spilt jevnt med opptil flere av årets motstandere er et pluss.

Nordre Åsen, som tar litt over 1000 tilskuere, er Skeids hjemmebane, og vi i Nettavisen føler oss skråsikre på at det vil bli vrient å møte på Tom Nordlie og hans rødkledde på hjemlig gress.

Vi tror nok ikke dagens stall er gode nok til å utfordre om kvalikkplassene, men et Skeid-lag som kan havne på en plass mellom 9.-13. skal være mulig å gå gode for.

Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2019.

KFUM Oslo endte på 2.plass i fjor, for så å karre seg gjennom kvaliken. Måten Jørgen Isnes (hovedtrener) sine utvalgte slo ut Åsane, i Bergen, var mildt sagt imponerende. Deretter banket de Fredrikstad i den avgjørende kvalikkampen på en svært imponerende måte. KFUM driver veldig godt, og det er fortjent at laget nå har kommet til det nest øverste nivået i Norge. Årets ambisjoner er først og fremst å overleve.

Daniel Fredheim Holm er hentet inn som spillende assistenttrener. Dette er en svært god fotballspiller som vil bidra med masse erfaring, men også spilleforståelse. Han var tross alt kaptein på Vålerenga, i Eliteserien, senest i fjor. I tillegg til Holm, har man en mildt sagt rutinert kar i Stian Sortevik. Dette er en spiller med stor spilleforståelse, og erfaring fra Stabæk og Hønefoss. Sistnevnte og Daniel Fredheim Holm på midten blir en meget sterk duo.

Ved siden av dette er KFUM fylt opp av unge, lovende talenter. Det er et ungt lag, foruten de mest rutinerte, og det vil bli ekstremt spennende å se hva de kan utrette som nyopprykkede i år. Måten laget presterte på i fjor, og signeringen av Daniel Fredheim Holm gjør at vi tror laget klarer seg, men vi tror ikke KFUM-fansen kommer unna neglebiting i de siste serierundene.

Nettavisen viser mer enn 1200 fotballkamper direkte

Rekdal ut? Hva med Start da?
To dager før seriestart, så er altså Start-trener Kjetil Rekdal fristilt. Torsdag kveld går ryktene utpå at han er ferdig som trener i Start, og det grunnet interne stridigheter. Kjetil Rekdal selv visste angivelig ingenting om det før han ankom trening torsdag morgen. Hele denne saken er meget spesiell. Vi vet fortsatt ikke hvordan dette ender, og Rekdal selv sier han ikke er ferdig i Start torsdag kveld. Uansett utfall, så er dette alt annet enn optimalt. Laget har vært trent av Rekdal i hele vinter, formasjoner er satt, og alt ligger til rette for seriestart.

Start har en ung tropp og mange spennende spillere. Fotballmessig er mange av disse unge spillerne på et høyere nivå enn Obos-ligaen, men det forventes mye av dem i Kristiansund. På midtbanen er majoriteten mellom 18-22 år. Blant annet Tobias Christensen og Adnan Handziz, som begge er på U20-landslaget. Isaac Twum er også en vi gleder oss til å stifte bekjentskap til, som kaptein på U23-landslaget til Ghana.

Vi tror Start er med helt i toppen, men med en såpass ung tropp og en lang sesong i vente, tror vi det kan bli tøft med direkte opprykk. Vi tipper Start på en 3-4 plass.

Rekdal stiller seg uforståelig til sjokkbeskjeden.

Kampen om sølvet, eller?
Eirik Bakke og Lars Bohinen vil begge ha en fot med i gullkampen. Førstnevnte er trener for Sogndal, mens Bohinen leder Aalesund.

Laget fra saftbygda havnet på en fjerdeplass i fjor. I år er målet til Sogndal å rykke rett opp, for nå er Eirik Bakke lei av Obos-ligaen.

Vi så kampen laget spilte mot Brann sist, og vi må si vi ble imponerte over Sogndal. Laget hadde flere store sjanser og en i metallet. Det ble 3-0-tap i Bergen, men det kunne fint endt annerledes. Mot en god motstander, var dette en positiv innsats.

Aalesund var svært nære på direkte opprykk i fjor, men i stedet endte det med kvalik-tap mot Stabæk. I år er revansjelysten stor, og tangotrøyene har hentet inn noen ordentlig spennende spillere. Verdt å nevne er signeringen av Niklas Castro, som står med flere kamper i Eliteserien for Vålerenga. For to år siden gikk turen til Kongsvinger, og her utviklet Castro seg på en flott måte. Han bøttet inn mål og ble en poengkonge. Han kan bli det helt store i år!

Disse får det tøft!
Vi er inne på at Strømmen, Tromsdalen og Notodden får det tøft i år.

Strømmen slet voldsomt i innledningen i fjorårssesongen, men tok seg kraftig opp og vant mange kamper utover i sesongen. Til slutt endte laget på en respektabel 11. plass. Før årets seriestart har laget mistet både fjorårets toppscorer, men også de to som scoret nest mest og tredje mest.

Sindre Mauritz-Hansen (17 mål i fjor), Moesis Ebiye (5 mål) og Emil Sildnes (5 mål) er alle borte. Sivert Gussiås er en 19-åring hentet inn fra Molde. Han var god for Molde sitt B-lag i fjor, men det er et annet nivå nå. Han er neppe klar til å bære alt ansvar enda! Strømmen har en voldsomt ung trener, Ole Martin Nesselquist. Han er bare 25 år, men skal være veldig lovende.

NB! Førstepremiepotten i Eurojackpot er på flotte 183 millioner kroner fredag. Lever kupongen her!

Tromsdalen har fått ny trener før årets sesong. Jonatha Hill heter han. Hill har vært trener i Manchester United sitt ungdomsakademi, og var i tillegg førstelagstrener i Fulham en periode. Laget endte på en svært sterk 7. plass i fjor, og har mange av de samme spillerne med i år. Vi frykter at savne av Gaute Helstrup, som dro til HamKam før årets sesong, vil bli meget stort. I tillegg til ny trener er hele ti nye spillere hentet inn før årets sesong.

I vinter har tromsdølingene tapt for Senja (PostNord-motstand), HamKam (5-2) og Strømmen.

Prosjektet med ny trener og mange nye spillere ut og inn gjør oss usikre på Tromsdalen i år. Som nevnt er Obos-ligaen alltid jevn og åpen, men vi tror Tromsdalen vil få det tøft.

Markedet er og enig med oss, da Norsk Tipping kun gir 1,80 på at Tromsdalen rykker direkte ned. Spill på dette her!

Notodden har rutinerte Kenneth Dokken som trener. Målet til klubben er å holde seg i Obos-ligaen en stund til.

Notodden har møtt tre Obos-liga-lag i årets oppkjøring. Det har endt med 2-2 mot HamKam, 2-2 mot Raufoss og 1-1 mot Jerv.

I fjor endte laget på en 12. plass, og det kun tre poeng fra nedrykkskvalik. Det har ikke vært all verden av utskiftninger foran årets sesong for Notodden, men stortalentet Erlend Hustad drar til Brann i høst. Laget har hentet inn Sebastian Temte Hansen fra Mjøndalen på lån. På lån er også spiss/ kantspilleren Abubakar Ibrahim fra HamKam kommet nå på slutten.

Kenneth Dokken satser på mye av det samme som i fjor, og det var nære på at det gikk galt. Med mange spennende lag i årets første divisjon ranker vi Notodden kraftig ned. Det er vrient å velge nedrykksplassene, men det er ikke sikkert fjorårets stall holder i år. Vi frykter et tøft år for Notodden.

Spill på at Notodden rykker direkte ned til 3,50 i odds her!

PS! I årets første runde av Obos-ligaen mener vi det beste oddsspillet er i kampen mellom Skeid og HamKam. Vi tenker og verdi her. Vi mener nemlig at 2,45 på at Skeid vinner sin første hjemmekamp på Nordre Åsen er innafor. Som nevnt i analysen av Skeid, så tror vi Nordre Åsen kan bli et meget vrient sted å komme i år. Til tross for at HamKam har signert ny god trener, tror vi på hjemmeseier. Vi må teste Nordlie og Skeid til 2,45.

Spill på Skeid-seier her!

Tabelltipset Obos-ligaen 2019:
1.
Sandefjord
2. Aalesund
3. Sogndal
4. Start
5. Sandnes Ulf
6. Ull/ Kisa
7. HamKam
8. Kongsvinger
9. Jerv
10. Skeid
11. Nest-Sotra
12. KFUM Oslo
13. Raufoss
14. Strømmen
15. Tromsdalen
16. Notodden

Hvordan ender Eliteserien 2019? Vi har forsøkt å spådd også denne:
Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2019.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag