Skottland møtte Serbia i playoff-finalen i 2020, og der måtte det til slutt straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvilket av de to lagene som skulle spille i EM. Skottene vant 5-4 etter at David Marshall reddet straffesparket fra Fulham-stjernen Aleksandar Mitrovic.

Dette spillet gir deg 9,50 i odds på Skottland-seier mot Ukraina

Det er ikke første gang Skottland har tatt seg til et mesterskap når de har hatt kniven på strupen. Her er seks ganger skottene har tatt seg videre i viktige kvalikkamper:

Skottland - Tsjekkoslovakia 2-1, VM-kvalik 1974

Willie Ormonds lag fikk en marerittstart på Hampden Park. Zdenek Nehoda ga gjestene ledelsen tidlig i kampen, men Jim Holton utlignet og roet nervene til de over 100.000 tilskuerne på tribunen. 15 minutter før slutt ble Joe Jordan en nasjonalhelt. Han stanget inn 2-1. Dermed kvalifiserte Skottland seg for VM i Vest-Tyskland. Det var deres femte VM på rad.

Wales - Skottland 0-2, VM-kvalik 1977

Waliserne har fortsatt ikke tilgitt Joe Jordan for hans scoring med hånden, 44 år senere. Siden Wales ikke fikk spille kampen på Ninian Park på grunn av tilskuerbråk året før, valgte det walisiske fotballforbundet å arrangere kampen på Anfield. Skottland tok ledelsen etter at den franske dommeren Robert Wurtz feilaktig straffet Dave Jones for hands i feltet, da TV-bilder viste at det var Jordan som tydelig hadde slått ballen i mål. Kenny Dalglish satte inn 2-0 og sikret skottene en plass i VM i Argentina.

Australia - Skottland 0-0, VM-playoff 1986

Skottland sikret seg playoff-plassen på dramatisk vis da de spilte 1-1 mot Wales på Ninian Park i september 1985. Davie Cooper skaffet skottene det poenget de trengte med et sent utligningsmål fra straffemerket, men landslagssjef Jock Stein kollapset og døde av et hjerteinfarkt. Sir Alex Ferguson loset Skottland til VM i Mexico etter å ha vunnet 2-0 mot Australia i Glasgow og deretter spilt 0-0 i Melbourne.

Skottland - San Marino 5-0, EM-kvalik 1996

Craig Browns lag var desperate etter å sikre seg en plass i EM som ble arrangert i England i 1996. De måtte vinne mot San Marino på Hampden, og det gjorde de til gangs mot fotballminiputten. Mål fra Eoin Jess, Scott Booth, Ally McCoist, Pat Nevin og et selvmål av Fabio Francini gjorde at Skottland vant 5-0.

Skottland - Latvia 2-0, VM-kvalik 1998

Skottland måtte vinne mot Latvia på Celtic Park da skottene kjempet med Østerrike og Sverige om de to direkte VM-plassene til VM i Frankrike i 1998. Østerrike og Sverige vant sine kamper, men det gjorde også skottene. Kevin Gallacher og Gordon Durie scoret målene for Skottland.

Skottland - Ukraina

Odds: Sammenlagt vinnermetode inkl. ekstraomg./straffer - Skottland etter straffesparkkonkurranse - 9,50 i odds

Kampstart onsdag 1. juni kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Hampden Park

Kampen vises på TV 2 Sport Premium 1

Vi tror at Skottland vinner etter straffesparkkonkurranse. Det spiller du på her til 9,50 i odds

Onsdag skal det avgjøres hvilke lag som får møte Wales i playoff-finalen: Skottalnd eller Ukraina. Det laget som vinner playoff-finalen sikrer seg en plass i gruppe B i Qatar-VM, hvor de skal møte England, Iran og USA.

Denne kampen skulle egentlig vært spilt i april, men har vært utsatt på grunn av Russlands invasjon i Ukraina. Gitt situasjonen i Ukraina, vil vi tro at de fleste nøytrale støtter bortelaget i denne kampen, men det vil telle veldig lite på Hampden Park på onsdag.

Ubeseiret i VM-kvaliken

Skottland fikk en elendig start på VM-kvalifiseringen. De vant kun én av de første fire kvalikkampene, men vant de siste seks og endte på andreplass i gruppe F, bak Danmark.

Siden VM-kvalifiseringen var ferdig har skottene spilt to privatlandskamper, hvor de har møtt sterk motstand. Begge kampene har endt uavgjort. De spilte 2-2 mot Polen og 1-1 mot Østerrike.

Onsdag er det 30 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Ukraina havnet i likhet med Skottland på andreplass i sin gruppe. De endte bak Frankrike, men gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen hvor de spilte uavgjort i seks av åtte kamper.

Ukrainerne har ikke spilt en landskamp siden november, men de har spilt tre kamper mot klubblag i Europa i mai for å få spillerne i gang for playoffen i Skottland.

De slo Borussia Mönchengladbach og Empoli før de spilte uavgjort mot Rijeka.

Skottland har en sterk hjemme-statistikk, og de har vunnet tre av de fire siste kampene på Hampden Park. Faktisk har de kun tapt én av de siste tolv kampene på hjemmebane.

Å spille på hjemmeseier er selvsagt fristende, men Ukraina har vist at de kan skape problemer for bedre nasjoner enn Skottland på bortebane. De spilte blant annet 1-1 mot Frankrike på Stade de France.

Begge lag scorer?

At begge lag scorer peker seg ut som et interessant spill i denne playoff-semifinalen. Det har vært scoret mål i begge ender av banen i de to siste kampene til skottene, og de har kun gått målløse av banen i én av de siste ni hjemmekampene.

Onsdag er det 30 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Ukraina har plenty med offensive spillere i laget, blant andre Andriy Yarmolenko, Roman Yeremchuk og Viktor Tsyhankov. De skal være i stand til å score mot Skottland. At begge lag scorer har vært et vinnerspill i ni av de siste ti kampene til Ukraina. Oddsen på at begge lag scorer i denne kampen er 2,00. Det er grei odds, men vi går for en dristigere variant som vårt hovedspill på denne kampen.

Ukraina er garantert motivert for denne kampen, og de har spillertyper som kan gi skottene problemer. Samtidig har Hampden Park blitt et fort for Steve Clarkes lag, og det gjør at vi tror denne kampen blir svært tett og jevn. Det er mye som står på spill.

Det gjør at vi tror det kan stå uavgjort etter 90 minutter i Glasgow. Skulle det først stå uavgjort etter ordinær spilletid, er det svært stor sannsynlighet for at kampen må avgjøres med straffespark. Der tror vi skottene vil ha en stor fordel. De har publikum på sin side, og de har erfaring med å avgjøre kamper fra straffemerket. De gjorde det mot Serbia før EM, og vi tror de kan klare det samme mot Ukraina.

Vi tror at Skottland vinner etter straffesparkkonkurranse. Det spiller du på her til 9,50 i odds