Filip Brattbakk, sønn av tidligere Rosenborg-storscorer Harald Martin, var på lån til Raufoss fra Rosenborg sist sesong. Trønderen sto for fem mål på 15 kamper for totningene.

Før denne sesongen har Raufoss vært på Lerkendal igjen for å hente målscorere.

Trykk her for å følge kampen mellom Vålerenga og Raufoss fra kl. 15.00

Teodor Berg Haltvik var på prøvespill i HamKam før sist sesong. 2000-modellen scoret 19 mål på 26 kamper som kantspiller for RBK2 i 3. divisjon i 2019. Sist sesong scoret han tre mål på 13 kamper for RBK2 i 2. divisjon. Nå har nevøen til den tidligere landslagsstjernen i håndball, Trine Haltvik, havnet på andre siden av Mjøsa, hvor han skal score mål for Raufoss.

Onsdag er det ca 210 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Haltvik har åpnet målkontoen i Toten-klubben. Han herjet med forsvarsspillerne til eliteserieklubben Stabæk i februar og ga Raufoss ledelsen, men kampen endte 1-1.

At Vålerenga vinner mot Raufoss gir 1,35 i odds

Stort spisstalent

Også Andreas Helmersen, som ble omtalt som det største talentet i sin generasjon i Rosenborg, har skrevet kontrakt med Raufoss. Han ble hentet til Lerkendal før 2013-sesongen etter å ha scoret over 100 mål i løpet av én sesong for Freidig

Helmersen fikk sine første minutter for A-laget i en cupkamp borte mot Vuku, og debuten i Europa League-kvalifisering hjemme på Lerkendal sommeren 2015. Så startet skademarerittet.

Trykk her for å følge kampen mellom Vålerenga og Raufoss fra kl. 15.00

23-åringen var utlånt til Ranheim da de spilte i Eliteserien 2018. Foran fjorårssesongen ble han lånt ut til Odd, men før Eliteserien var i gang hadde han pådratt seg sin fjerde alvorlige kneskade.

23-åringen hadde ikke spilt en kamp på over to år da han kom på banen for Raufoss de siste elleve minuttene i treningskampen mot gamleklubben Rosenborg i forrige uke. Han ble også byttet inn de siste 18 minuttene i 4-1-seieren mot HamKam i helgen.

Nå spørs det om de to nye eks-RBK-spillerne slår til i OBOS-ligaen. Onsdag får de en skikkelig test mot Vålerenga.

Vålerenga - Raufoss 1,35 - 4,75 - 5,70 H (spillestopp onsdag kl. 14.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Treningskamp. Vålerenga imponerte med en tredjeplass i Eliteserien forrige sesong, i det som var Dag-Eilev Fagermos debutsesong som trener for Oslo-klubben. Denne sesongen spår flere eksperter at Vålerenga vil være en utfordrer i gullkampen.

Og de kan få rett.

Hentet inn klassespillere

VIF er ubeseiret i de tre første treningskampene. De spilte 1-1 mot Godset i februar. I forrige uke slo de Sarpsborg 08 2-1, og i helgen fulgte Oslo-klubben opp med vinne 3-1 mot Jerv.

Oslo-klubben har et spennende lag på gang. De hentet inn to klassespillere i Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal på sensommeren i fjor.

Onsdag er det ca 210 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Den tidligere Glimt-spilleren Amor Layouni er enda en klassesignering, og den viser at Vålerenga mener alvor. Den svenske vingen scoret ti mål på 21 kamper for Glimt i 2019, før han ble hentet av egyptiske Pyramids. Layouni scoret sitt første mål for VIF i treningskampen mot Jerv sist. Han vil gi Fagermos mannskap enda mer offensiv slagkraft. I tillegg har de skrevet kontrakt med fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen Henrik Udahl. Han scoret 19 mål for Åsane i fjor.

Enda viktigere er det at Oslo-klubben har beholdt kjæledeggene Aron Dønnum og Osame Sahraoui.

Trykk her for å følge kampen mellom Vålerenga og Raufoss fra kl. 15.00

- Kommer til å gjøre det bra i ligaen

Raufoss imponerte stort sist sesong. Totningene endte på en overraskende sjetteplass. At de skulle spille kvalifisering til Eliteserien var nok mer enn de fleste optimister hadde håpet på.

Men nå har hele åtte av de elleve som startet kvalikkampen mot Åsane har funnet seg nye arbeidsgivere.

Nå bygger Raufoss et helt nytt lag av unge spillere med stort potensial. Flere av dem kommer fra eliteserieklubber. Blant dem er Sander Werni, som er nevø av LSK-legenden Peter Werni. Han slo aldri gjennom i Vålerenga. Nå har han skrevet kontrakt med Raufoss. Tobias Hestad, som er sønnen til tidligere Molde-legende Daniel Berg-Hestad, er nylig kommet på lån fra romdalingene.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Totningene har i likhet med VIF spilt tre treningskamper. De spilte 1-1 mot Stabæk i februar, før de tapte 0-3 mot Rosenborg i Trondheim i forrige uke. Rosenborg stilte med hele sitt stjernegalleri og vant 3-0, men trøndernes trener Åge Hareide var full av lovord om totningene etter kampen.

Banket HamKam

– Raufoss er et godt fotball-lag. De er fysisk sterke, jobbet hardt og det er absolutt et veldig godt OBOS-lag. Jeg tror de kommer til å gjøre det bra i ligaen i år, sa Hareide til lokalavisen Oppland Arbeiderblad.

Laget til Christian Johnsen viste det før helgen, da de høvlet over Kjetil Rekdals HamKam. Raufoss var best i alt mot et reservepreget HamKam-lag på fredag, og de vant kampen 4-1. Kombinasjonen Teodor Berg Haltvik og Sander Werni skapte mye trøbbel for bortelaget innledningsvis, og vi tror de to ungguttene også kan sette VIF-forsvaret på prøve.

Trykk her for å følge kampen mellom Vålerenga og Raufoss fra kl. 15.00

Raufoss stiller trolig med et tilnærmet likt lag som startet mot HamKam fredag. Storvokste Marius Alm spilte ikke mot Hamar-laget, men er antakeligvis tilbake i midtforsvaret hos Raufoss onsdag.

Raufoss starter trolig med dette laget: Ole Kristian Lauvli – Herman Kleppa, Edvard Race, Marius Alm, Sivert Westerlund – Mikkel Frankoch – Teodor Haltvik, Markus Karlsbakk – Sander Werni, Mame Ndiaye, Markus Aanesland.

Her finner du hele oddsprogrammet

Raufoss har et nytt lag som er lite samspilt. Det unge Toten-laget vil nok få problemer med et VIF-lag som nevnes som en av gullkandidatene denne sesongen.

1,35 i odds på VIF-seiert blir vårt tips på denne kampen. Se treningskampen mellom Vålerenga og Raufoss fra kl. 15.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset