Gå til sidens hovedinnhold

Direktesport lørdag kl. 1545: Bryne-talentet følger i farens fotspor

Faren debuterte i Eliteserien som 19-åring for Brann i 1994. I år kan sønnen Daniel Seland Karlsbakk (18) få sjansen i OBOS-ligaen. Han starter treningskampen mot Jerv lørdag.

Bryne er en talentfabrikk. Jærbuene har fått frem Erling Braut Haaland, og i juli i fjor gikk fetteren til Dortmund-stjernen, Albert Braut Tjåland, til Molde.

Daniel Seland Karlsbakk, sønn av tidligere Eliteserie-spiller Eivind Karlsbakk, er det nyeste talentet i Bryne-troppen. Han debuterte for A-laget i 2. divisjon sist sesong.

Følg treningskampen mellom Bryne og Jerv på Direktesport fra kl. 1545

Lørdag får Karlsbakk tillit fra start i treningskampen mot Jerv. Det betyr at Thierry Dabove må sette seg på benken. 18 år gamle Karlsbakk var tiltenkt en startplass mot Start for to uker siden, men måtte av ulike grunner stå over de to siste treningene før kampen, og plassen gikk dermed til Dabove.

At Jerv vinner treningskampen mot Bryne lørdag gir 2,50 i odds

Seland Karlsbakk har genene i orden. Pappaen til Karlsbakk har spilt 119 kamper i Eliteserien blant annet for Brann, Sogndal og Bryne. Han ble landskjent da han ble utvist i cupfinalen i 1995 før det var gått 15 minutter, men deretter frikjent i etterkant og fikk spille omkampen!

Bryne FK - FK Jerv 2,25 - 3,55 - 2,50 (spillestopp lørdag kl. 15.45)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Fem måneder etter serieavslutningen i 2. divisjon mot EIK, kunne Bryne endelig spille kamp for to uker siden. Treningskampen mot Start var ikke bare årets første, men også den første som 1. divisjonslag siden 2016.

Bryne gjorde en god figur på Sør Arena. De vant 3-2 mot sørlendingene som rykket ned fra Eliteserien etter sist sesong.

Følg treningskampen mellom Bryne og Jerv på Direktesport fra kl. 1545

Baldvinsson er ute

Bryne har siden nedrykket i 2016 slitt med å komme seg tilbake på nivå to i norsk fotball, men nå er de her. De var kanskje ikke like overlegne i sin avdeling i PostNord-ligaen som Fredrikstad var, men de sikret likevel opprykket med god margin ned til Asker som nærmeste utfordrer.

Bryne trente på gress for første gang torsdag, to dager før gresspremieren mot Jerv.

Rogvi Baldvinsson eneste spiller som ikke er aktuell lørdag. Han er forsiktig grunnet en liten skade, og regner med å være tilbake mot Sandnes Ulf neste helg. Marius Andersen naturlig erstatter på midtstopperplass.

Følg treningskampen mellom Bryne og Jerv på Direktesport fra kl. 1545

Luc Jeggo er eneste spiller ut siden i fjor. Han var reserve hele sesongen, og således ikke savnet.

Sixten Jensen og Meinhard Olsen er eneste etablerte spillere inn, og begge må kjempe hardt for en plass i førsteelleveren. Per nå er de trolig den første og andre som byttes inn i løpet av en kamp.

Ifølge lokalavisen Jærbladet stiller Bryne med dette laget mot Jerv: Igor Spiridonov - Josh Robson, Kristoffer Hay, Marius Andersen, Pål Aamodt - Andreas Dybevik, Henning Romslo, Bjarne Langeland - Robert Undheim, Joacim Holtan, Daniel Karlsbakk.

Forsterket laget denne sesongen

Jerv reddet plassen i OBOS-ligaen på overtid mot Stjørdals/Blink i siste serierunde. De var veldig opp og ned sist sesong, og slet periodevis voldsomt bakover. Kun tre lag slapp inn flere mål enn Jerv forrige sesong. De har hentet inn forsvarsspilleren Kristian Novak fra Grorud. Likevel har de sluppet inn mål i alle tre treningskampene så langt.

Følg treningskampen mellom Bryne og Jerv på Direktesport fra kl. 1545

De slo Sandnes Ulf 3-2 i den første treningskampen for to uker siden, og deretter klarte de 1-1 mot eliteserielaget Odd. I den siste treningskampen tapte de 1-3 mot gullkandidat Vålerenga.

Luis Willis Alvés Furtado er hentet for å bidra i det offensive spillet. Det blir spennende å se om han slår til. Spillere som Pibe og Diego Campos har også potensial. Campos var mye skadet sist sesong, og vi tror han kan sette sitt preg på OBOS-ligaen denne sesongen om han holder seg skadefri. Ikhsan Fandi scoret fem mål etter overgangen fra Raufoss sist sesong, Han har allerede levert i treningskampene.

Grimstad-laget klarte seg greit mot Vålerenga sist, selv om det ble tap, og vi tror de vinner mot Bryne i lørdagens treningskamp. Oddsen på borteseier er 2,50. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset