Forrige uke skulle det vise seg at det ikke var noen innleverte rekker med sju rette.

På selveste første juledag fikk vi dermed Gulltrekningen i Lotto, med mulighet til å vinne over 30 millioner kroner i førstepremiepotten. Litt av en forsinket julegave!

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 25. desember:

4 - 10 - 14 - 16 - 18 - 19 - 29

Tilleggstall: 32

Vinnerne

Mann fra Bergen

- Vi satt akkurat og spiste julemat, så jeg tok ikke telefonen. Men jeg sjekket nummeret, og da så jeg at det var fra Norsk Tipping, sa mannen i telefonen fra Hamar, som skjønte noe var i gjære.

- Ja, så jeg gikk inn på Norsk Tipping-appen min og sjekket, og det så jeg det hadde skjedd noe stort, sa mannen.

Han vant på en femukerskupong han leverte tidlig i desember.

- Dette var en grei julepresang. Pengene skal inn på sparekonto, og det spørs nok om det ikke blir et nytt hus på sikt, sa bergenseren.

På nyttårsaften trekkes det om 100 millioner i Eurojackpot. Her kan du levere kupongen din.

Mann i 30-årene fra Tromsø

- For en fantastisk melding å få 1. juledag! Kan du gjenta beløpet? sa han til Norsk Tipping.

Han var i familieselskap da han mottok millionbeskjeden.

- Jeg så det ringte og gikk ut på et eget rom. Nå er det mange tanker i hodet mitt, jeg er nesten sjokkert. Det har ikke gått opp for meg, sa han.

Han sier han kommer til å kjøpe seg en leilighet for noe av summen. Resten skal han spare.

- Det er helt sprøtt. Og i kveld blir det feiring. Det skal jeg love deg, sa mannen, som hadde levert kupongen via mobilen.

Vikinglotto har ca. 30 millioner kroner i førstepremiepotten. Spillefristen er onsdag kl. 18.

Kvinne i 70-årene fra Oppdal

Den ferske Lotto-millionæren ventet på Telefonen fra Hamar - hun hadde nemlig sett på TV-trekningen og krysset sju rette på sin kupong.

- Jeg så at det var sju rette. Mannen min satt helt i ro og trodde ikke på det først, så vi har ventet på at dere skulle bekrefte det, flirte hun.

Kvinnen gledet seg til å fortelle barna om den gode nyheten, og forsikret om at premien mest sannsynlig kom til å få ben å gå på.

- Det drypper nok litt på ungene, men nå først blir det en liten feiring, sa den fornøyde Lotto-millionæren.

Kupongen ble kjøpt på Kiwi Oppdal.

Kvinne fra Agder

Kvinnen vant på en 10-ukerskupong hun leverte via mobilen i oktober. Dette var siste trekningen kupongen var med i.

- Det er helt fantastisk. Jeg satt i sofaen og så jeg hadde et ubesvart anrop. Jeg søkte det opp og så det var fra Norsk Tipping. For en fantastisk beskjed å få! Vi skal betale ned gjeld - og så blir det noen ferieturer når vi kan reise igjen, sa kvinnen, som ønsker å være anonym.

Joker

Det var også Joker-trekning, og kveldens tall ble 9 - 7 - 6 - 6 - 3. 5 rette tall ga 119 810 kr, hvor hele 5 personer vant førstepremien. Totalt var det 49 913 Joker-vinnere i kveld.

Man skulle tenkt seg at julefreden hadde senket seg i mange hjem første juledag, men et sted på Vestlandet ble det kanskje litt feiring - om Joker-kandidaten fikk med seg hva som skjedde.

En mann i 60-årene fra Bergen ble lørdagens heldigste Joker-spiller. Han vant nemlig 2,3 millioner kroner som Joker-kandidat.

Millionær 1. juledag

Norsk Tipping forsøkte å komme i kontakt med bergenseren før TV-trekningen, men uten hell. Dermed fikk Embla det ærefulle oppdraget og tok de logiske opp/ned-valgene for ham.

Dette var Joker-kandidatens tall: 8 - 7 - 9 - 0 - 8

Det ble en bom, likevel klatret mannen godt opp på premiestigen og endte opp som Joker-millionær og vant nøyaktig 2 343 000 kroner.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr