Erling Braut Haaland og Gio Reyna er to av Europas mest spennende unge talenter, men duoen har mer til felles enn at de spiller for Borussia Dortmund.

De to landslagsspillerne som henholdsvis spiller for Norge og USA er begge født i England, og i semifinalen skal de prøve å slå ut klubben hvor begge fedrene deres har spilt i, Manchester City.

Onsdag er det ca 167 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

City gikk på et sjokktap i helgen mot et Leeds-lag som måtte spille hele andre omgang med ti mann, og Pep Guardiolas menn kan få det like vanskelig mot Dortmund i Tyskland.

Haaland og Reyna har terrorisert forsvarene i Bundesliga denne sesongen. De har scoret til sammen 24 mål og har ti målgivende pasninger i den tyske toppdivisjonen. City-supporterne er klar over hvem de to ungguttene er, men navnene Haaland og Reyna var kjent for City-fansen før de to ble født.

Gios far, Claudio, var kjent som Captain America, og han spilte for Manchester City fra 2003 til 2007, mens Haaland-senior, Alf-Inge, spilte for de lyseblå fra 2000 til 2003. Selv om de to Dortmund-spillerne er arvelig belastet, er de ikke samme spillertyper som fedrene. Claudio Reyna var en finslepen midtbanespiller, og en av de beste amerikanske spillerne i sin generasjon.

Haaland-navnet er synonymt med en målmaskin, men faren var ikke kjent for scoringene sine. Alf-Inge Haaland var en taklingssterk forsvar- og midtbanespiller. Han scoret kun tre mål på 38 kamper for City. Det er like mange mål som sønnen scoret på en halvtime i andre omgang mot Hertha Berlin tidligere denne sesongen.

- Jeg tror kanskje han har lært noen ting fra meg, du vet, mentalitet og sånt, viljen til å vinne, sa senior Haaland til Bundesliga.com.

Det ser ut til at sønnen er enig:

- Min far har vært et stort forbilde for meg, sa Erling.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

Dersom Dortmund skal ta seg til semifinalene i Champions League, trenger de Erling Braut Haaland og Gio Reyna i toppform. Manchester City har nemlig ikke tapt i Champions League denne sesongen, og de har bare sluppet inn to mål. Ett av dem kom mot Dortmund i den første kvartfinalen.

Borussia Dortmund - Manchester City (Over/Under ant. mål fulltid H-lag 1.5) - Over 2,75 (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Dortmund vil forsøke å forstyrre Citys ballbesittende spillestil i onsdagens kamp, og vi tror de kommer til å presse hardt på i starten av kampen for å skaffe seg et tidlig mål.

I fem av de siste syv hjemmekampene i alle turneringer, inkludert åttendedelsfinalen mot Sevilla, scoret Dortmund i første omgang.

Med offensive spillere som Haaland, Reus og Thorgan Hazard tilgjengelig er det stor sannsynlighet for at det tyske laget kan få en tidlig scoring for å legge press på the Citizens.

En 1-0-seier vil være tilstrekkelig til å få Dortmund til en semifinale, og samtidig smadre Citys håp om å ta fire titler denne sesongen. Vi går for at Dortmund scorer i løpet av de første 45 minuttene av kampen. Da tror vi at de kan score to mål i løpet av kampen. Dortmund har scoret to mål eller mer i syv av de åtte siste Bundesliga-kampene, og de har scoret to mål eller mer i seks av ni Champions League-kamper så langt denne sesongen.

At Dortmund, som er hjemmelaget, scorer to mål eller mer i løpet av kampen gir 2,75 i odds. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset