Kenneth Høie har plukket ballen ut av Djurgårdennettet ti ganger denne sesongen.
Kenneth Høie har plukket ballen ut av Djurgårdennettet ti ganger denne sesongen. Foto: Anders Wiklund (NTB scanpix)

Djurgården og Høie reiser seg

Djurgården gikk på et flaut tap mot Falkenberg forrige runde, men har gode muligheter til å reise kjerringa i dag.

Kommersielt

Mye variert kost på dagens langoddsprogram, og Sverige stiller sammen med Brasil sine lag til pers denne onsdagen.

Dagens singel
Djurgården - IFK Göteborg, H 2,30

Det virker som om hjemmelaget ikke helt har klart å reise seg etter den tragiske hendelsen på starten av sesongen. De ligger midt på tabellen med 3-4-2, men har enda til gode å imponere.

Deres tre seiere har kommet mot de tre lagene på bunn av tabellen - Halmstad, Mjällby og Brommapojkarna. På hjemmebane tapte de knepent 3-2 for sterke AIK, mens de holdt like gode Kalmar til uavgjort.

Forrige runde endte med et forsmedelig tap borte mot Henke Larssons menn, Falkenberg. Det har hjemmelaget lyst til å hevne i dag. Laget er på papiret mye bedre enn det de viser på banen. I mål er for øvrig Kenneth Høie fast inventar.

Göteborg har også åpnet sesongen ustabilt, men ligger tre poeng foran tabellnabo og dagens motstander Djurgården. Har kun tapt en gang på sesongens ni første kamper, men har også spilt fire uavgjortkamper.

På bortebane er de enda ubeseiret, men har ikke vunnet siden den imponerende bortekampen mot AIK i starten av sesongen. Svake Brommapojkarne og Gefle har i tillegg til Kalmar holdt dagens gjester til uavgjort.

Djurgården er som sagt bedre enn det de viser for tiden. 2,30 er absolutt godkjent odds på at de hevner forrige rundes tap med sesongens tredje hjemmeseier.

Dagens singel (spillestopp klokken 19.00).
Kamp 94: Djurgården - IFK Göteborg, 2,30 - 3,10 - 2,70.


Dagens langskudd
Helsingborg - Åtvidaberg, U 3,30

Hjemmelaget fikk en etterlengtet seier borte mot Brommapojkarna forrige runde. Resten av kampene har gått litt tungere, og de har tapt fem kamper på de første ni rundene. Det har plassert dem like over nedrykksstreken.

To av deres tre seire har kommet mot Mjällby og nevnte Brommapojkarna, mens de tok en imponerende 4-2-seier over Häcken i tredje serierunde.

På eget gress har de spilte fire kamper, med 2-1-1 som fasit. Prestert godt mot gode lag på eget gress.

Åtvidaberg har åpnet sesongen mer ustabilt og spesielt på bortebane ser resultatene skremmende dårlige ut. Men etter en titt bak statistikken, ser vi at Åtvidaberg har tapt knepent mot gode lag, og tatt et bortepoeng mot sterke Kalmar.

5-0-tapet mot Göteborg var likevel en meget stygg strek i regningen og kan ikke bortforklares. 

1,77 på hjemmeseier er altfor lavt, og det er grunn til å stille spørsmålstegn ved hjemmelagets store favorittstempel. Jeg har vanskelig for å skille disse lagene i dagens kamp.

Dagens langskudd (spillestopp klokken 18.55).
Kamp 86: Helsingborg - Åtvidaberg, 1,77 - 3,30 - 3,70.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus