Ukens midtukekupong består av fire kamper fra midtukerunden i Premier League, fire kamper i midtukerunden i tysk Bundesliga, to kamper fra skotsk Premiership, en kamp fra Coppa Italia og avsluttes med en kamp fra belgisk toppserie. Bonuspotten er på skyhøye 3,3 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.25.

Det er ca. 216 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Arsenal - West Ham
Etter en fryktelig start på sesongen med tre strake tap, har Arsenal kommet seg skikkelig opp på hesten og ligger på 6. plass med 26 poeng på sine 16 første seriekamper. De tapte 0-2 for Chelsea i sesongens første hjemmekamp på Emirates, men de sju neste hjemmekampene har gitt seks seire og en uavgjort. Borte er det fortsatt en jobb å gjøre med 2-1-5 på de åtte første. Verd å merke seg er at Arsenal har tapt alle de fire kampene mot lagene som ligger over seg på tabellen og nå skal de altså opp mot West Ham på 4. plass. Pierre-Emerick Aubameyang er eneste sentrale fravær for Arteta, han er ute av disipline årsaker.

West Ham som måtte nøye seg med 0-0 borte mot Burnley søndag, etter å ha slått Chelsea 3-2 hjemme forrige lørdag. Står med 4-2-2 både hjemme og borte og ligger altså på 4. plass med 28 poeng. Kurt Zouma, Angelo Ogbonna, Ben Johnson og Ryan Fredericks er alle ute for West Ham. Aaron Cresswell har mistet de fire siste kampene for Hammers, men er klar til onsdagens kamp.

Arsenal har faktisk slått West Ham hjemme de fem foregående sesongene og viser strålende hjemmeform for tiden. Men Arsenal har slitt mot topplagene denne sesongen. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Brighton - Wolverhampton
Brighton fikk søndagens hjemmekamp mot Tottenham utsatt. Innledet sesongen med fire seire på de fem første seriekampene, men har ikke vunnet siden de slo Leicester 2-1 hjemme så langt tilbake som 19. september. Er dermed uten seier på de ti siste seriekampene, hele åtte av dem er endt med poengdeling (0-8-2). Ligger på 11. plass med 20 poeng, men har en kamp mindre spilt enn nesten alle de andre lagene. Moderate 2-3-2 på hjemmebane. Shane Duffy soner karantene, men både Leandro Trossard og Adam Lallana er klar til tjeneste igjen. Tre ikke navngitte spillere skal ha testet positivt på corona.

Wolverhampton er uten scoring på sine fire siste seriekamper. Lørdag ble det 0-1 tap borte for Manchester City, lørdagen før ble det 0-1 tap hjemme mot Liverpool. 0-0 borte mot Norwich og 0-0 hjemme mot Burnley i fjerde sist og tredje sist. Ligger på 9. plass med 21 poeng og står med 3-2-3 på bortebane. Raul Jimenez ble utvist i lørdagens kamp mot Manchester City og soner karantene.

2-2 og 3-3 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene og uavgjort er det klart mest sannsynlige utfallet også denne gang. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Burnley - Watford
Svært viktig kamp i nedrykksstriden. Etter en svak start på sesongen, har Burnley hevet seg i det siste og står med kun ett tap på de sju siste seriekampene. En seier og ett tap i denne perioden og hele fem uavgjorte. Ligger tredje sist med kun 11 poeng og har moderate 1-4-2 hjemme på Turf Moor. Dale Stephens og Connor Roberts fortsetter rehabiliteringen etter coronasmitte og Ashley Barnes er fremdeles ute med skade.

Det har ikke gått på skinner for Watford etter at de slo manchester United hele 4-1 hjemme femte sist og sørget for at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken. Fire strake tap er det blitt siden den seieren og laget ligger fjerde sist med 13 poeng, kun to poeng foran Burnley. Seks av åtte bortekamper er tapt.

1-0, 1-3 og 1-0 i de tre siste tilsvarende på Turf Moor. Vi tror Burnley unngår tap i kveld. HU.

4. Crystal Palace - Southampton
Etter tre strake ettmålstap slo Crystal Palace tilbake med 3-1-seier hjemme mot Everton søndag. Mange var skeptiske til Patrick Vieira før sesongstart, men har ledet Palace til 12. plass med 19 poeng. Kun ett tap hjemme på Selhurst Park der halvparten av kampene har endt med poengdeling (3-4-1). Joachim Andersen og Luka Milivojevic er begge friskmeldt og Palace har kun James McArthur ute med skade.

Southampton gikk på sesongens femte bortetap da det ble 0-3 mot Arsenal på Emirates lørdag. Har unngått tap i de fem siste hjemmekampene, men lørdagens bortetap var lagets tredje strake bortetap. Ligger på 16. plass med 16 poeng. Viktige Che Adams er fortsatt ute med en hamstringsskade, men både Oriol Romeu og Mohammed Salisu er tilbake etter endt karantene.

Etter tre strake Southampton-seire på Selhurst Park, vant Palace 1-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror sterkt på Palace-seier også i kveld og lar denne stå ugardert. H.

5. Augsburg - RB Leipzig
De fire neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra tysk Bundesliga der det spilles midtukerunde denne uken.

Augsburg slo meget overraskende Bayern München 2-1 hjemme fjerde sist, men tok kun ett poeng på de to påfølgende seriekampene. Fredag kveld tok laget en overraskende 2-0 seier borte mot FC Köln, det var lagets første borteseier for sesongen (1-3-4). Det går litt bedre på hjemmebane der tre av sju kamper er vunnet (3-1-3). Ligger tredje sist med totalt 16 poeng på 15 spilte kamper.

RB Leipzig har hatt en skuffende innledning på sesongen og ligger helt nede på 7. plass med 21 poeng og er hele 16 poeng bak serieleder Bayern München før midtukerunden. Leverer stort sett solid på hjemmebane (6-0-2), men sliter som vanlig vesentlig mer på bortebane og er faktisk uten seier på de sju første bortekampene (0-3-4). Dani Olmo og Yussuf Poulsen er fortsatt ute med skader.

RB Leipzig har vunnet tilsvarende kamp de to foregående sesongene, men har altså ikke vunnet borte denne sesongen. UB.

6. Bayer Leverkusen - Hoffenheim
Leverkusen stod med tre strake seire, deriblant en knallsterk 3-1 seier borte mot RB Leipzig tredje sist, før søndagens bortekamp mot Eintracht Frankfurt. Var tidlig opp i en 2-0 ledelse i den kampen, men endte opp med å tape 2-5. Ligger uansett på en flott 3. plass med 27 poeng, men har variable 4-0-3 på sju spilte hjemmekamper. Jeremie Frimpong soner karantene for gule kort.

Hoffenheim la på til sin fjerde strake seier med en knallsterk 2-1 seier mot svært hjemmesterke Freiburg lørdag. Har avansert til 4. plass på tabellen med sine 26 poeng og er altså kun ett poeng bak Bayer Leverkusen. Ikke bedre enn 3-1-4 på bortebane, men verd å merke seg at de to siste bortekampene begge er vunnet.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i Leverkusen. Vi tror på en vinner i Leverkusen. HB.

7. Borussia Dortmund - Greuther Fürth
Borussia Dortmund skuffet stort i gruppespillet i Champions League der de måtte nøye seg med tredjeplass bak Ajax og Sporting Lisboa, og med kun ett poeng på de to siste seriekampene, er laget plutselig seks poeng bak serieleder Bayern München på andreplass. Stod med sju strake hjemmeseire, før det ble 2-3 tap mot Bayern München i forrige hjemmekamp.

Nyopprykkede Greuther Fürth stod med kun ett poeng på sine 14 første seriekamper, før Håvard Nielsen ble matchvinner da laget tok sin første seier for sesongen lørdag med 1-0 seier hjemme mot Union Berlin. Det sendte laget opp på fire poeng, fortsatt er det 12 poeng opp til Augsburg på kvalifiseringsplassen. Samtlige åtte bortekamper er tapt.

Borussia Dortmund blir store favoritter på midtukekupongen og blir da også en våre sikre. H.

8. Union Berlin - Freiburg
Union Berlin har ikke prestert spesielt bra på bortebane denne sesongen, men likevel var det litt overraskende at laget røk 0-1 borte mot den desiderte tabelljumboen Greuther Fürth lørdag. Svake 1-3-3 på sju spilte bortekamper, men viser helt andre takter hjemme i hovedstaden. 5-2-1 på åtte spilte og ligger på 6. plass med totalt 23 poeng.

Fire tap og en seier på de fem siste for Freiburg som innledet sesongen meget sterkt. Etter et skuffende 1-2 tap borte mot Bochum tredje sist, smalt Freiburg til med en sensasjonell 6-0 seier borte mot Borussia Mönchengladbach nest sist, det var samtidig Borussias første hjemmetap for sesongen. Men Freiburg klarte ikke å følge opp den suksessen og tapte 1-2 hjemme mot formsterke Hoffenheim lørdag. Ligger uansett på en flott 5. plass med 25 poeng og har klart anstendige 4-2-2 på bortebane.

Det endte 2-0 i tilsvarende kamp i 2019/20-sesongen, mens det endte 1-1 forrige sesong. Union Berlin taper neppe denne gang heller. HU.

9. Rangers - St. Johnstone
De to neste kampene er begge hentet fra skotsk Premiership. Det er totalt 12 lag i denne divisjonen og totalt skal det spilles 38 serierunder. Serien er nesten halvspilt. Velkjente Giovanni van Bronckhorst har ledet Rangers til 5-1-0 i alle turneringer, etter at han overtok for Steven Gerrard som manager. Rangers topper tabellen med 42 poeng på 17 spilte kamper og kun tapt en seriekamp. Det tapet kom borte mot Dundee United i andre serierunde. Rangers står nå med seks strake seire i serien.

St. Johnstone endte på en flott femteplass forrige sesong, men har ikke vært i nærheten av å gjenskape den prestasjonen denne sesongen. Ligger helt sist med 14 poeng, men det er kun fem poeng opp til Livingston på 9. plass. Kommer nå fra tre strake ettmålstap og tapte blant annet 1-2 hjemme mot Rangers tidligere i sesongen.

Rangers blir blant de største favorittene på midtukekupongen og det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne. H.

10. Ross County - Celtic
Skotsk Premiership. Det er totalt 12 lag i denne divisjonen og totalt skal det spilles 38 serierunder. Serien er nesten halvspilt.

Ross County har endt tredje sist de to foregående sesongene og ligger an til en lignende "prestasjon" denne sesongen. Står med 14 poeng på 16 spilte kamper og ligger nest sist. Men formen er faktisk ganske bra med 2-2-0 på de fire siste seriekampene og to av de tre siste hjemmekampene er vunnet.

Celtic ligger på andreplass med 38 poeng og har således fire poeng opp til serieleder Rangers. Etter å ha tapt tre av de seks første seriekampene, har Celtic råsterke 9-1-0 på de ti siste seriekampene.

Celtic blir store favoritter i kveldens bortekamp og er i kanonform. B.

11. Fiorentina - Benevento
2. runde i Coppa Italia og det spilles kun en kamp. De åtte best plasserte i Serie A forrige sesong kommer først inn i neste runde, som da er åttedelsfinaler. Vinneren av denne kampen skal opp mot Napoli.

Både Venezia, Udinese og Genoa gjorde jobben i sine respektive hjemmekamper tirsdag mot lag fra lavere divisjoner. Fiorentina har levert meget solid i Serie A hittil denne sesongen og ligger på 5. plass med 30 poeng. Dusan Vlahovic scorer mål på løpende bånd. Flotte 6-0-2 hjemme i Firenze på åtte seriekamper.

Benevento rykket ned fra Serie A i vår, men har ambisjoner om å ta seg tilbake. Ligger på 4. plass i Serie B etter 17 spilte serierunder (de to øverste rykker direkte opp) med 31 poeng og har kun to poeng opp til Brescia på andreplass. Brukbare 4-2-2 på bortebane og endte med 5-5-9 på bortebane i Serie A forrige sesong.

Fiorentina er en av flere store favoritter på midtukekupongen denne uken og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

12. OH Leuven - Club Brügge
Belgisk toppserie der det totalt er 18 lag og det spilt 18/19 serierunder. Union Saint-Gilloise er overraskende serieleder med 40 poeng, mens Club Brügge på andreplass har 36 poeng. Beerschot ligger sist med kun ni poeng.

OH Leuven ligger fjerde sist med 20 poeng, mens de endte på 11. plass forrige sesong. Står med brukbare 3-3-3 på ni spilte hjemmekamper. Sliter mer på bortebane med kun en seier på ni spilte (1-5-3). Av alle ting kom den borteseieren mot serieleder Union Saint-Gilloise tredje sist med 3-1.

Club Brügge ligger altså på 2. plass med 36 poeng. Er ubeseiret på hjemmebane (5-4-0), mens de står med 5-2-2 på ni spilte bortekamper. Etter 1-2 tap borte mot Mechelen fjerde sist, har Brügge nå tatt tre strake seire.

Club Brügge vant serien med 16 poeng forrige sesong og tapte da kun to bortekamper. Ett av de tapene kom faktisk mot OH Leuven (1-2). Det er mange store favoritter på midtukekupongen, så vi helgarderer denne. B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Arsenal - West Ham HUB

2. Brighton - Wolverhampton HU

3. Burnley - Watford HU

4. Crystal Palace - Southampton H

5. Augsburg - RB Leipzig UB

6. Bayer Leverkusen - Hoffenheim HB

7. Borussia Dortmund - Greuther Fürth H

8. Union Berlin - Freiburg HU

9. Rangers - St. Johnstone H

10. Ross County - Celtic B

11. Fiorentina - Benevento H

12. OH Leuven - Club Brugge B

432-rekker:
1. Arsenal - West Ham HUB

2. Brighton - Wolverhampton HUB

3. Burnley - Watford HU

4. Crystal Palace - Southampton H

5. Augsburg - RB Leipzig UB

6. Bayer Leverkusen - Hoffenheim HB

7. Borussia Dortmund - Greuther Fürth H

8. Union Berlin - Freiburg HU

9. Rangers - St. Johnstone H

10. Ross County - Celtic B

11. Fiorentina - Benevento H

12. OH Leuven - Club Brugge HUB