*Nettavisen* Sportspill.

Drogba håper på mirakel mot Chelsea

Didier Drogba (35) er ikke på toppen av karrieren, men den sterke spissen har satt inn åtte seriemål og to Champions League-scoringer for Galatasaray denne sesongen. Foto: Bulent Kilic (Afp / NTB Scanpix)

Galatasaray – Chelsea er ett av mange spennende oppgjør på midtukekupongen.

26.02.14 10:57

Flere tips fra Sportspill onsdag:
Odds:Supermålkåt Ronaldo
V4 Bergsåker:
Frisk lunsjbanker
V5 Odense:
Carsten på Fyn

Midtukekupongen består av to Champions League-kamper og ti returmatcher i Europa League. De to første spilles onsdag, mens EL-kampene går av stabelen torsdag.

Det er mange store favoritter på kupongen. Skulle alle eller de fleste av dem vinne, vil det bli meget lave premier. Det kan settes spørsmålstegn ved motivasjonen til flere av favorittene, og vi velger å gardere en del av dem. Det gir selvsagt færre kryss til å dekke de mer åpne kampene, men vi synes dette er den riktige måten å angripe kupongen på.

Bonuspotten er kommet opp i 2,4 millioner kroner.

1. Schalke - Real Madrid
Schalke har hatt en stigende formkurve gjennom sesongen og er på vei tilbake til det høye nivået fra i fjor. Står med 4-2-0 på de siste seks i serien og har klatret til fjerdeplass. Har bare to poeng opp til Leverkusen på andre.

Tok seg videre til sluttspillet i CL ved å slå Basel 2-0 i den siste og avgjørende kampen i desember.

Midtbanekometen Julan Draxler var tilbake som innbytter etter skade mot Mainz i helgen, og 20-åringen starter trolig i kveld. Kaptein Benedikt Hövedes er også tilbake fra skade og kan få spilletid. Marco Höger, Christian Clemens, Atsuto Uchida og Jan Kirchhoff er uaktuelle.

Real er også i strålende form og har overtatt teten i La Liga fra erkerivalene Atletico Madrid og Barcelona. Førstnevnte knuste man nylig i cupen både hjemme og borte. Vant gruppe B i gruppespillet med soleklar margin til konkurrentene og fremstår som en av CLs største favoritter.

Sami Khedira er ute med skade, mens Ronaldo og Luka Modric er tilbake etter å ha sonet karantene i den hjemlige ligaen.

Vi tror mest på Real, men å møte et Schalke i god form borte er ingen enkel oppgave. Laget har også ofte problemer med å slå tyske lag på bortebane. Allerede søndag er det viktig seriekamp mot Atletico, og det derbyet har man nok også litt i bakhodet. UB.

2. Galatasaray – Chelsea
Galatasaray knep overraskende andreplassen i gruppe B foran Juventus i siste runde. Lagets store stjerne Didier Drogba innrømmer at laget hadde flaks som slo ut Juventus. I et intervju før dagens kamp sier den tidligere superspissen at "Chelsea er ti ganger bedre enn oss".

Men 35-åringen, som er den spilleren som har scoret flest Europa-mål for Chelsea, legger til at drømmen om avansement lever selv om sjansen skulle være så liten som én prosent.

Galatasaray ligger på andreplass i den tyrkiske ligaen, men er i langt bedre form enn gullrival Fenerbache.

Aydin Yimaz og Gökhan Zan er tilgjengelige igjen, men Aurélien Chedjou må trolig stå over.

Chelsea vant gruppe E i CL og leder Premier League med ett poeng etter 27 runder. Oscar, David Luiz og John Obi Mikel har slitt med småskader i det siste, men er med i troppen.

Chelsea er store favoritter med tanke på avansement, men det er ikke umulig at et Galatasaray som har skalpen til Juventus på samvittigheten, klarer å holde fortet på hjemmebane. HUB.

3. Rubin Kazan - Real Betis
Rubin Kazan var ille ute i det første oppgjøret i Spania, men klarte å knipe 1-1 selv om man fikk Aleksander Prudnikov utvist på stillingen 0-1 allerede etter 28 minutter.

Det er vinterpause i den hjemlige serien, der Rubin ikke ligger høyere enn 11. plass. Dårlige resultater i ligaen til tross, laget vant gruppe D i Europa League med dobbelt så mange poeng som laget på andreplass.

Betis tok andreplassen i gruppe I uten å imponere voldsomt (2-3-1) og har hatt en katastrofal sesong i La Liga. Ligger desidert sist med 14 poeng og har 1-0-5 på de siste seks seriekampene.

Selv om Rubin er utenfor sesong, skal russerne ha gode vinnersjanser på hjemmebane mot denne elendige Betis-utgaven. H.

4. Napoli – Swansea
Swansea var det førende laget i det første oppgjøret, men matte nøye seg med 0-0. Waliserne yppet seg mot Liverpool på Anfield søndag, og selv om man hentet inn ledelsen to ganger, ble det til slutt 3-4-tap. Ligger nå på 12. plass i Premier League, og det er bare fire poeng ned til nedrykk.

Skadeplagede Michu blir trolig ikke med til Italia, og det er også usikkerhet rundt spillere som Ben Davies, Kyle Bartley og Jonjo Shelvey.

Napoli hadde tre poeng i lomma mot Genoa mandag, men måtte nøye seg med 1-1. Ligger dermed seks poeng bak Roma i kampen om sølvet.

Napoli er med rette stor favoritt, men italienske lag er ikke alltid like motiverte for Europa League. I skrivende stund har 77 prosent av kryssene på folkerekka havnet på H, og vi tar med en gardering i håp om en overraskelse som vil fin effekt på premieutbetalingen. HU.

5. Salzburg – Ajax
Salzburg har vært i fryktinngytende form hjemme i Østerrike etter nyttår og leder ligaen med 19 poeng. Har 6-0-0 og utrolige 26-3 i målforskjell på de siste seks kampene.

Det er imidlertid kvalitetsforskjell på den østerrikske og nederlandske serien, og det var derfor overraskende for mange at serieleder Ajax ble slått hele 3-0 på bortebane. Nederlenderne ble tatt på senga og lå under med tre mål allerede etter en drøy halvtime.

Ajax har nok gitt opp avansementet allerede, og vi tror et meget scoringsvillig Salzburg, som gikk videre til sluttspillet uten å avgi poeng, ikke kommer til å sette på bremsene foran hjemmefansen. H.

6. Eintracht Frankfurt – Porto
Porto så ut til å ta en komfortabel seier i det første oppgjøret, men mistet konsentrasjonen og lot Eintracht gå fra 0-2 til 2-2. Denne Porto-utgaven er ikke på høyde med tidligere årganger, og etter 0-1 hjemme for Estoril i helgen, er man nede på en meget skuffende tredjeplass. Opp til ledende Benfica skiller det sju poeng.

Eintracht tok en solid seier i gruppe D, men sliter helt nede på 13. plass i Bundesligaen. Spilte uavgjort hjemme mot Werder Bremen i helgen og har 2-2-2 på de siste seks kampene.

Tyske lag stiller normalt skjerpet på hjemmebane i Europa-kamper, men vi klarer ikke å gi Eintracht full tillit mot en klubb som er en ringrev i denne turneringen. HUB.

7. Tottenham – Dnipro
Et B-preget Tottenham måtte nøye seg med 0-1 i det første møtet. Fulgte opp med et nytt 0-1-tap borte mot Norwich i helgen, så humøret er nok ikke på topp blant spillerne.

Vlad Chiriches, Sandro og Erik Lamela er ute med skade, mens det er usikkerhet rundt Etienne Capoue, Gylfi Sigurdsson og Kyle Walker.

Det er vinterferie i Ukrainia, og Dnipro ligger på fjerdeplass før serien sparkes i gang igjen til helgen. Tok seg videre fra gruppespillet i EL uten problemer og vant to av tre bortekamper.

Vi har en litt uggen følelse for denne kampen, og ville helst ha sett lagoppstillingene før vi satte kryssene. Stiller Tottenham med et motivert og sterkt mannskap, kan det fort bli storseier. Laget har imidlertid en ”av-knapp” som noen ganger blir trykket inn. Skulle spillerne komme borti denne knappe torsdag, kan det bli en tung stund for fansen. HU.

8. Trabzonspor – Juventus
Juventus sprudlet ikke i det første møtet, men dro i land en oppskriftsmessig 2-0-seier. Man kan spørre seg hvor interessert de italienske serielederne er i denne turneringen etter det forsmedelige sortiet fra Champions League i gruppespillet.

Trabzonspor var inne i en tung periode i den hjemlige serien, men tok endelig en seier over Kayserispor i helgen. Ligger nå sjuendeplass, 15 poeng bak serieleder Fenerbache.

Ikke noen lett kamp å tippe på. Hvis Juventus stiller med et godt og motivert mannskap, er ren B et greit utgangspunkt mot et nokså svakt tyrkisk motstand. Det er imidlertid ingen garantier for det, og når resultater som 1-0, 0-0 og 1-1 gir italiensk avansement, ser vi oss nødt til å helgardere. HUB.

9. Genk – Anzhi
Ikke veldig overraskende at det første møtet i Russland endte 0-0. Anzhi lider nemlig av kronisk scoringsvegring og står med 0-8-11 og 12-30 i målforskjell i den hjemlige ligaen.

Genk skuffet med 0-2 hjemme mot Waasland i helgen og har falt ned på sjetteplass i den belgiske ligaen.

Anzhi er utenfor sesong i Russland og er et så svakt lag at selv et Genk i dårlig form bør ta en enkel seier. H.

10. Fiorentina – Esbjerg
Fiorentina hadde få problemer med å beseire Esbjerg 3-1 i det første oppgjøret. Hentet opp 1-2 borte mot Parma mandag og reddet ett poeng til tross for at man spilte mesteparten av andre omgang med én mann mindre. Ligger på fjerdeplass i Serie A.

Esbjerg imponerte tidvis i EL-gruppespillet, men hadde en meget svak høstsesong i Danmark. Åpnet vårsesongen med 2-1 hjemme mot Nordsjælland i helgen. Tippeliga-kjenningene Mushaga Bakenga og Martin Pusic sørget for målene, og laget klatret opp til niendeplass.

Fiorentina er kupongens største favoritt (84 prosent på folkerekka) og har så godt som avjort avansementet allerede. Disse to faktorene gjør at vi slenger med en U. HU.

11. Alkmaar - Slovan Liberec
Alkmaar stakk av med alle tre poengene i bortemøtet (1-0), men gikk på en stjernesmell mot Ajax i helgen (0-4). Ligger nede på sjuendeplass i ligaen og risikerer å gå glipp av sluttspillrunden.

Slovan spilte 2-2 hjemme mot Mlada Boleslav i den første seriekampen etter vinterpausen og ligger på en svak sjetteplass i den tsjekkiske ligaen.

Slovan er ikke blant de beste lagene i Tsjekkia (19 poeng bak ledende Sparta Praha). Hvis Alkmaar gjør en innsats for å vinne oppgjøret, bør de ta en grei seier. H.

12. Valencia - Dynamo Kiev
Urolighetene i Ukrania førte til at det første møtet ble spilt på Kypros. Det var en klar fordel for Valencia, som fikk spilt oppgjøret i fine temperaturer og uten energiske hjemmefans. Spanjolene vant også 2-0 og har et godt utgangspunkt før torsdagens kamp.

Det er vinterpause i Ukrainia, og Kiev ligger på fjerdeplass på tabellen – fire poeng bak ledende Shakhtar.

Dette bør bli en enkel H nesten uansett hva slags lag og motivasjon Valencia stiller med. H.

96-rekker

432-rekker
1. Schalke - Real Madrid UB

2. Galatasaray – Chelsea HUB

3. Rubin Kazan - Real Betis H

4. Napoli – Swansea HU

5. Salzburg – Ajax H

6. Eintracht Frankfurt – Porto HUB

7. Tottenham – Dnipro HU

8. Trabzonspor – Juventus HUB

9. Genk – Anzhi H

10. Fiorentina – Esbjerg HU

11. Alkmaar - Slovan Liberec H

12. Valencia - Dynamo Kiev H

Klikk her for å levere denne kupongen

432-rekker

1. Schalke - Real Madrid UB

2. Galatasaray – Chelsea HUB

3. Rubin Kazan - Real Betis H

4. Napoli – Swansea HU

5. Salzburg – Ajax H

6. Eintracht Frankfurt – Porto HUB

7. Tottenham – Dnipro HU

8. Trabzonspor – Juventus HUB

9. Genk – Anzhi H

10. Fiorentina – Esbjerg HU

11. Alkmaar - Slovan Liberec H

12. Valencia - Dynamo Kiev H

Klikk her for å levere denne kupongenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.