Søndag møtes herrelandslagene til Sverige og Norge for 109. gang. Svenskene står med 59 seire, 25 kamper har endt uavgjort og Norge har kun vunnet 24 ganger i historien.

Dette spillet gir deg 5,30 i odds på norsk seier mot Sverige

Forrige gang Norge vant en tellende kamp mot svenskene var i VM-kvalifiseringen i 1977. Den gangen vant Norge 2-1 hjemme på Ullevaal. Odd Iversen og Rune Ottesen scoret målene.

På bortebane derimot har de aldri vunnet en tellende kamp mot svenskene. De har slått svenskene i flere privatlandskamper og i Nordic Cup, men ikke i EM- og VM-kvalifiseringskamper. Og heller ikke i Nations League.

Sverige - Norge

Odds: Norge vinner og det scores over 2,5 mål i kampen - 5,30 i odds

Kampstart søndag 5. juni kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Friends Arena

Kampen vises på TV 2 Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Norge vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 5,30 i odds

Ståle Solbakkens landslag går på banen mot Sverige søndag med selvtillit fra en imponerende seier i Beograd og med en sterk bortestatistikk.

Norge fikk en drømmestart på Nations League med seier borte mot Serbia på torsdag. Ikke siden 2002 har Norge slått et lag som har ligget like høyt eller høyere rangert enn Serbia (nummer 29 på verdensrankingen) på bortebane i en tellende kamp.

Her kan du se den splitter nye bortedrakten til Norge

I Beograd var det, som vi spådde før kampen, Erling Braut Haaland som scoret for Norge. I den kampen viste også det norske forsvarsspillet seg fra sin beste side. Stefan Strandberg og Leo Østigård temmet Aleksander Mitrovic, og vi tror de også kan stoppe Emil Forsberg og Dejan Kulusevski som scoret svenskenes mål i 2-0-seieren mot Slovenia.

Skadekrise hos Sverige

Anthony Elanga er tilbake i trening etter at han mistet kampen mot Slovenia, men alt er ikke fryd og gammen i den svenske leieren. Skadekrisen på stopperplassen gir Sveriges landslagssjef Janne Andersson hodebry.

Filip Helander er langtidsskadd, og Victor Nilsson Lindelöf meldte forfall til samlingen på grunn av ryggproblemer. Pontus Jansson ga seg på landslaget i fjor, og Marcus Danielsson tok samme beslutningen i mars.

Det er ca. 202 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Carl Starfelt måtte ut med en muskelskade mot Slovenia torsdag og er uaktuell for de gjenstående kampene i samlingen. Alexander Milosevic, som kom inn for Starfelt, spilte tross et vondt og hovent kne. Hvem som blir Joakim Nilssons makker i midtforsvaret søndag er usikkert. Sotirios Papagiannopoulos, som til daglig er Milosevics makker i AIKs midtforsvar, ble innkalt til troppen fredag. Situasjonen er ikke ideell for svenskene som vanligvis har vært solide defensivt, særlig på hjemmebane.

Portugal og Cristiano Ronaldo var det siste laget som klarte å holde nullen mot Sverige på Friends Arena. Det skjedde i 2020. Nå møter et svekket svensk forsvar et norsk lag som har scoret tolv ganger på de tre siste kampene.

Norge har tapt bare én bortekamp de tre siste årene. Det var den avgjørende kvalifiseringskampen i Nederland i fjor høst, og den ble avgjort med to mål i sluttminuttene da Norge måtte blotte seg bakover i jakt på vinnermålet som krevdes for å sikre VM-billett.

Her kan du se den nye bortedrakten til Norge

På tolv bortekamper siden juni 2019 har Norge tallene 7-4-1 (vunnet-uavgjort-tap), med målscore 20-8. Blant motstanderne i den perioden er Sverige. Det endte 1-1 på Friends Arena i EM-kvalifiseringen høsten 2019.

Syv av de siste elleve kampene mellom Norge og Sverige har endt uavgjort, så U-faren er overhengende. Likevel tror vi på norsk seier. Erling Braut Haaland har scoret i de tre siste landskampene, og vi tror han kan lage trøbbel for et nykomponert midtforsvar hos svenskene.

Norge og Sverige har aldri tidligere møttes i Nations League, men i syv av de tolv EM- og VM-kvalifiseringene mellom Norge og Sverige har det vært scoret over 2,5 mål, og det har også vært utfallet i fire av de siste syv kampene mellom naborivalene.

Vi tror også det scores over 2,5 mål i søndagens kamp i Solna. 2-1-seier til Norge?

Vi tror at Norge vinner og at det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 5,30 i odds