Qatar - Ecuador

Odds: Begge lag scorer og det scores over 1,5 mål i kampen - 2,20 i odds

Kampstart søndag 20. november kl 17.00

Spillestopp kl 16.59

Al Bayt Stadium

Kampen vises på TV 2 Direkte Det får du tilgang til her.

Begge lag scorer og det scores over 1,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,20 i odds

Etter år med kontroverser og kritikk skal Qatar debutere i VM. De er det første laget som har debutert som vertskap siden 1930-tallet, men ingen lag har vunnet debutkampen sin i VM siden Senegal i 2002.

Den positive nyheten for Qatar er at vertsnasjonene har en god statistikk i VM, særlig etter at de startet å spille åpningskampene i 2006. Tyskland, Brasil og Russland vant sine åpningskamper, mens Sør-Afrika spilte uavgjort 1-1 med Mexico.

Etter at det ble innført 32 lag i VM i 1998 har ingen vertsnasjoner tapt sin første VM-kamp. I 2002 spilte Japan uavgjort 2-2 med Belgia og Sør-Korea slo Polen 2-0, mens Frankrike slo Sør-Afrika 3-0 i 1998.

Kan Qatar – nå rangert som 50. i verden av FIFA – fortsette den sterke statistikken?

Ja, tror vi.

Og det er flere grunner til å tro at det blir en underholdende åpningskamp. Forrige gang disse to lagene møttes var i oktober 2018. Den gangen vant qatariene 4-3.

Siden den gang har Ecuador gjennomgått et generasjonsskifte. I VM-kvalifiseringen var gjennomsnittsalderen i startelleveren hos Ecuador 25 år og 334 dager. Det gjorde dem til det yngste av alle lagene i den søramerikanske VM-kvaliken.

Qatar ledes av spanjolen Felix Sanchez. Han er tidligere ungdomstrener i Barcelona, og det qatariske landslaget spiller Barcelona-inspirert fotball. Men kopien blir aldri så god som originalen.

De siste fire åpningskampene i VM har inneholdt totalt 17 mål. Det gir 4,25 mål i snitt per kamp. Qatar er underdogs i søndagens kamp, men de kommer til VM-åpningen som regjerende Asia-mestere. De ga USA kamp i Gold Cup-semifinalen, og de har tilbragt flere måneder sammen for å forberede seg til denne kampen.

Men Qatar har ikke møtt virkelig god motstand. De har spilt mot 18 lag som er ranket som nummer 50 i verden eller høyere siden 2018, og de har sluppet inn 33 mål i de kampene.

På topp har det et spennende spisspar. Akram Afif er en kreativ spiller som har funnet et fantastisk partnerskap med Almoez Ali. Sistnevnte scoret ni mål i Asia Cup i 2019. Dette er mannen Ecuador må stoppe. Oddsen på at han scorer er 7,00, og det kan være et interessant spill.

Ecuador er også sterke offensivt. De scoret 27 mål på 18 VM-kvalikkamper. Det er det meste de har scoret i noen kvalik. De spiller i et 4-3-3-system, og er livsfarlige på dødballer.

Statistikken gjør at det er stor sannsynlighet for at begge lagene scorer i åpningskampen.

Begge lag scorer og det scores over 1,5 mål i kampen. Det kan du spille på her til 2,20 i odds

Qatar - Ecuador

Odds: 1. omgang - HUB - Uavgjort 1,90 i odds

Spillestopp kl 16.59

Det står uavgjort mellom Qatar og Ecuador etter 1. omgang. Det spiller du på her til 1,90 i odds

Qatar og Ecuador er outsidere i gruppe A, bak Nederland, som er favoritter, og Senegal. Det gjør at det er svært viktig for begge lagene å vinne åpningskampen, og ingen av lagene har råd til å tape.

Det er stor sannsynlighet for at det står uavgjort til pause i denne matchen, og Norsk Tipping tilbyr 1,90 i odds på at det står uavgjort etter de første 45 minuttene. Vi mener det er et ok spill.

Det er også verdt å notere seg at fire av de siste fem kampene til Ecuador har vært målløse, og vi tror det står uavgjort mellom lagene etter første omgang.