Henning Berg tok over som trener i Omonia i juni i fjor, og ledet dem til ligagull på første forsøk. Dette er den fjerde trenerjobben den tidligere Blackburn- og Manchester United-stopperen har utenfor Norge.

Onsdag er det ca 284 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Tidligere har Berg prøvd seg i Blackburn. Det ble ingen suksess. Han fikk bare 57 dager på Ewood Park før han fikk sparken i Championship-klubben. Senere har han ledet Legia Warszawa og ungarske Videoton. I Polen ble han seriemester, mens han oppnådde andreplass i serien med Videoton.

AC Omonia Nicosia - Pafos FC 1,52 - 3,30 - 5,00 U (spillestopp mandag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Kypriotisk 1. divisjon. Henning Berg og hans Omonia vant det kypriotiske seriemesterskapet forrige sesong. Det var første gang siden 2009/10-sesongen klubben gikk til topps i ligaen. Med 43 poeng på 22 kamper sto de likt med riva|en Anorthosis da koronapausen kom. Selv om Bergs menn hadde dårligere målforskjell, vant de ligatittelen på innbyrdes oppgjør. Denne sesongen har de ikke gått like bra for Omonia og den tidligere Blackburn- og Manchester United-spilleren.

Hentet Premier League-spillere

Etter tolv kamper ligger Omonia på sjetteplass, ni poeng bak serieleder Apollon Limassol, men med én kamp mindre spilt.

Onsdag er det ca 284 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Den kypriotiske klubbens Blackburn-forbindelse stopper ikke med Berg. Omonias kaptein og toppscorer er den tidligere Premier League-profilen Matt Derbyshire (34). Han spilte 63 kamper for Blackburn og scoret ti mål. Berg har også den rutinerte spanjolen Jordi Gómez, (35) på midtbanen. Han har spilt i Premier League for blant andre Sunderland og Wigan, men også han har vært innom Blackburn.

På topp har Henning Berg en tidligere Eliteserie-spiller. Ghaneseren Ernest Asante har spilt både for Lillestrøm og Start.

Røk ut av Europa League

Omonia FC eies av den New York-baserte millionæren Stavros Papastavrou i 2018, og han har spyttet inn masse penger for å få klubben ut igjen i Europa.

Omonia røk ut i Champions League-playoffen mot Olympiakos. De tapte 0-2 borte, men klarte 0-0 hjemme mot den greske storklubben. Henning Bergs menn spilt i Europa League i høst, men etter å ha tapt fire av seks kamper i gruppespillet kan de regjerende greske seriemesterne konsentrere seg om den hjemlige ligaen.

Her kan du skrape Flax på nett

Mandag møter Omonia et hardtsatsende Pafos-lag. Den ferske klubben, som ble dannet i 2014 etter sammenslåing av de største lagene i Paphos-distriktet har, er eid av russiske investorer som ledes av den russisk-ungarske forretningsmannen Roman Dubov. De har også hentet spillere fra Premier League - og fra den norske Eliteserien.

Pafos vant kampen mot Brann og Glimt

Onni Valakari spilte 29 kamper fra start hos Tromsø forrige sesong og noterte seg for syv mål, noe som gjorde han til toppscorer på Alfheim. Både Brann og Bodø/Glimt viste interesse for den unge finnen, men han havnet på Kypros.

Der er den tidligere Tromsø-spilleren toppscorer hos Pafos med fem mål. To av de fem scoringene har kommet i de tre siste kampene På midtbanen har han med seg den tidligere Crystal Palace-spilleren Jason Puncheon og den finske landslagsspilleren Paulus Arajuuri.

Pafos FC har vært bunnsolide de siste tre månedene. De har nemlig holdt nullen i syv av de åtte siste kampene i den kypriotiske toppdivisjonen. Laget har bare sluppet inn ni mål så langt denne sesongen. Bare Henning Bergs menn har færre baklengs. De har sluppet inn åtte mål før mandagens kamp.

Onsdag er det ca 284 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Omonia Nicosia er ubeseiret i ti av de siste elleve hjemmekampene mot Pafos FC i alle turneringer.

Pafos er ubeseiret i de fem siste kampene mot Omonia, men de to siste kampene mellom disse lagene har endt uavgjort. 1-1 eller 0-0? Vi tror denne matchen ender uavgjort. Oddsen på U er 3,30. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset