Den tidligere Nest-Sotra- og Strømsgodset-treneren David Nielsen har suksess i danske AGF. Han skal nå forsøke å lede klubben til en plass i Europa neste sesong. Første skritt på veien er kampen mot Randers lørdag.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Den tidligere Nest-Sotra- og Strømsgodset-treneren David Nielsen har suksess i danske AGF. Han skal nå forsøke å lede klubben til en plass i Europa neste sesong. Første skritt på veien er kampen mot Randers lørdag.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Eks-Eliteserie-trener er på vei ut i Europa

AGF står uten seier mot Randers i åtte kamper på rad. Vi tror de bryter den negative trenden i jakten på en plass i Europa League i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Manchester City jakter historisk trippel
Oddssingel La Liga: Sevilla kan miste alt
Oddssingel FA-cup: Manchester City lar seg ikke stoppe
Oddssingel Danmark: Eks-Eliteserietrener på vei mot Europa
Oddsdobbel:
Lørdagsdobbel til over tre ganger pengene
V75 Jarlsberg
: Dobbel jackpot med over 6 mill kr ekstra
V4/V5 Klampenborg: Topp sjanser for Oliver Wilson

Det er som vanlig et meget innholdsrikt langoddsprogram lørdag, selv om Premier League og de øvrige tre divisjonene i England har avsluttet sin sesong. Det er siste serierunde i både La Liga og Bundesliga og det er FA-cupfinale i England. Ada Hegerberg og Lyon spiller Champions League-finale mot Barcelona og her hjemme spilles det en rekke kamper i både PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Det spilles også flere kamper i Toppserien. I Frankrike er det klart for nest siste serierunde i Ligue 1.

NB! Lørdag er det Lotto med ca 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Lever kupongen her!

Randers – AGF B 2,65 B (spillestopp kl 15.55)

Dansk Europa League, playoff. Kamp 1 av 2. Lokalderby på Øst-Jylland. Randers og AGF barker sammen om retten til å utfordre Superligaens nummer tre eller fire om en plass i Europa League-kvaliken. Randers sikret seg finaleplassen på dramatisk vis da de slo Sønderjyske 4–3 i den aller siste serierunden.

Nå møter Randers de østjyske rivalene fra Århus, og de har Randers hatt et godt tak på de siste sesongene. De har ikke tapt mot AGF på de åtte siste kampene, hvorav seks av kampene er vunnet.

Sist AGF vant mot Randers var tilbake i august 2015. Det begynner å bli en stund siden.

Nicolai Poulsen og André Rømer var begge suspendert i kampen mot Sønderjyske, men duoen er tilbake i kampen mot AGF. Mikkel Kallesøe og Simon Graves sliter begge med skader, og det er usikkert om de blir klare til lørdagens match.

AGF og trener David Nielsen viser forrykende form. De slo AaB 2–0 i sin forrige kamp, og det var lagets syvende seier på rad. Den tidligere Nest-Sotra- og Strømsgodset-treneren har skapt et godt kollektiv, men det er en gammel kjenning fra den norske Eliteserien som er sentral i David Nielsens mannskap. Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Patrick Mortensen er toppscorer i AGF, men han har slitt med en skade og har ikke spilt de tre siste kampene.

Han var imidlertid i troppen til kampen mot AaB, men angriperen kom ikke på banen. Erstatteren hans Alexander Ammitzbøll scoret igjen mot AaB, og må slåss for en plass i startoppstillingen.

David Nielsen mangler Niklas Backman og Alexander Munksgaard. Begge er ute for resten av sesongen, men AGF har vist de siste ukene at de ikke er avhengig av enkeltspillere. De har et solid kollektiv som fungerer.

Begge lagene har vist gode prestasjoner på banen de siste ukene, og bør ha selvtilliten på plass før denne kampen. Randers har vært en pest og plage for lokalrivalene fra Århus de siste sesongene, men jeg tror David Nielsen & Co. bryter den negative trenden lørdag.

AGF har vært sterke på fremmed gress de siste ukene, hvor de har vunnet fire kamper på rad, og skaffer seg et godt utgangspunkt før returmatchen i Århus. 2,65 i odds på borteseier er ok.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør