*Nettavisen* Sportspill.

El Clasico på søndagskupongen

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er klar for søndagens El Clasico. AFP PHOTO/ LLUIS GENE/ QUIQUE GARCIA Foto: Lluis Gene (Afp)

El Clasico-oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid er det store høydepunktet på søndagens tippekupong.

22.03.15 08:14

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Liverpool banker Manchester United
Dagens langskudd: Siste sjanse for QPR
Tippetips: El Clasico på søndagskupongen
TV-fotball: Sjekk oversikten over søndagens TV-sendte kamper
V4 Kalmar: Spennende lunsjbanker
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag

Søndagens tippekupong består av to kamper fra Premier League, tre kamper fra La Liga, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra den danske Superligaen, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med to kamper fra Serie A. Bonuspotten er på ca 950 000 kroner og innleveringsfristen er kl 16.55

1. Hull – Chelsea
Hull spilte med ti mann de siste 20 minuttene i bortekampen mot tabelljumbo Leicester sist, men klarte likevel å hale i land 0-0 og et viktig poeng. Spilte også uavgjort hjemme mot Sunderland runden før og har 3-1-1 på de siste fem på Kingston Communications Stadium og totalt 4-4-6 hjemme. Ligger på 15. plass og det skiller tre poeng ned til Burnley på nedrykk.

Nikica Jelavic er borte i seks uker, mens Mohamed Diame, Liam Rosenior, James Chester and Robbie Brady også er skadet. Tom Huddlestone soner karantene.

Chelsea slet med uttellingen i hjemmekampen mot Southampton sist og måtte nøye seg med 1-1. Klarte dermed ikke å slå tilbake på første forsøk etter det triste CL-sortiet mot PSG forrige midtuke.

Har spilt uavgjort i tre av de siste seks seriekampene, men har likevel en solid ledelse i Premier League. Leder med seks poeng på Manchester City og har en hengekamp mot Leicester til gode. Kun John Obi Mikel er på skadelisten.

Chelsea har ikke vist toppform i det siste, men skal vel uansett ikke tape denne? UB.

2. Queens Park Rangers – Everton
QPR møtte et effektivt Palace som scoret tre mål allerede før pause forrige runde, og måtte gi tapt på bortebane for 13. gang på 14 forsøk denne sesongen. London-klubben har dermed tatt null poeng på de siste fire kampene og ligger på nest sisteplass før denne serierunden. Har brukbare 5-4-6 hjemme på Loftus Road.

Det så ut som om Everton endelig hadde noe på en gang da laget slo Dynamo Kiev og Newcastle i midten av måneden. Returkampen i Ukraina torsdag ble imidlertid en eneste stor nedtur, og 2-5-tapet viser at Liverpool-klubben fortsatt har mye å jobbe med, ikke minst defensivt.

Var uansett meget viktig med tre poeng i hjemmekampen mot Newcastle sist helg, og før denne runden har laget seks poeng ned til streken.

QPR har et visst potensial og må ha tre poeng søndag, og slik Everton har vært på bortebane denne sesongen (3-3-9), må det være mulig. HUB.

3. Barcelona - Real Madrid
Barcelona har tapt de to siste El Clasico-møtene, men er likevel favoritt i kveld. Katalanerne er nemlig i langt bedre form enn erkerivalen Real og har overtatt tabellteten i La Liga. Står med 8-0-1 og 35-9 i målforskjell på de siste ni seriekampene, mens Real har 7-1-2 og 19-9 i målforskjell i samme periode.

Real Madrids sin formsvikt kan delvis forklares med skadene på Ramos, Modric og Rodriquez, de to førstnevnte er tilbake søndag.

Barcelona er ikke helt patente defensivt og blir i overkant store favoritter. Da tar vi med en godt betalt halvgardering. HU.

4. Real Sociedad – Cordoba

Flott form på Real Sociedad, som klatret til tiendeplass etter den sterke borteseieren over Getafe forrige runde. Har nå vunnet tre av de siste fire kampene og har bare ett tap på de siste seks rundene. Det har sendt laget opp på 10. plass, men det er fortsatt ikke mer enn åtte poeng ned til La Coruna under streken før denne runden. Hjemme står laget med gode 7-3-4.

Langt tristere tilværelse for Cordoba. La Ligas bunnlag har tapt åtte kamper på rad, og de skiller hele sju poeng opp til sikker plass. Hadde lite å stille opp med borte mot Malaga sist (0-2-tap), mens det ble et meget surt hjemmetap for Getafe for to runder siden. Ledet da til det gjenstod fire minutter av kampen, men et selvmål og en scoring på overtid sørget for null poeng. Borte visera tallen svake 2-3-8.

Det bør være grei skuring for hjemmelaget dette. H.
5. Villarreal – Sevilla
Dette er det tredje møtet mellom disse på halvannen uke. Sevilla var det klart mest effektive laget i Europa League-kampene og tok seg videre til kvartfinalen med seier 3-1 på bortebane og 2-1 hjemme.

Sevilla har generelt hatt et godt tak på Villarreal og i mange år og vant også sesongens første kamp mot tabellnaboen.

Formmessig er lagene ganske like i serien. Villarreal står med 3-2-1 på de siste seks, mens Sevilla har 3-1-2 i samme periode. Sevilla tar de fleste poengene på hjemmebane og har tapt 7 av 13 bortekamper i ligaen.

Villarreal jakter revansje søndag og vi tror ikke laget taper for tredje gang. HU.

6. Bayern München - Borussia Mönchengladbach
7-0 over Shakhtar i Champions League og 4-0 borte mot formsterke Werder Bremen er en god illustrasjon på Bayerns fantastiske form. Det tyske stjernegalleriet leder med 11 poeng og har full pott på de siste seks kampene. Medhi Benatia soner karantene.

Borussia måtte gi tapt for Sevilla i Europa League, men gjør det godt i den hjemlige ligaen. Ligger på den viktige tredjeplassen som gir spill i CL neste sesong og har 3-2-0 på de siste fem kampene etter 2-0-seieren over Hannover forrige helg.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i München, men slik Bayern opptrer nå om dagen, blir det vanskelig for bortelaget å ta poeng iår. H.

7 . Vestsjælland – Brøndby
Vestsjælland har tapt samtlige fire seriekamper etter vinterpausen og ligger tynt an med tanke på å sikre ny kontrakt i Superligaen. Ettersom Esbjerg vant borte mot Odense fredag kveld, er det hele ti poeng opp til sikker plass. Hjemme viser tallene 3-3-4. Michael Lumb er tilbake fra skade.

Brøndby kommer fra en enkel 2-0-seier hjemme over Odense, men det var hjemme der laget står med 8-2-1. På bortebane viser tallene meget svake 1-2-7. Daniel Agger har været sykdomsplaget men ventes å bli klar, mens Elba Rashani fortsatt er skadet. Både Elmander og Dumic er tilbake efter karantene.

Selv om Vestsjælland ikke viser antydning til form, må vi laget en viss poengsjanse mot meget bortesvake Brøndby. UB.

8. FC København – Randers
FCK åpnet mars med 0-1-tap borte mot OB, men har ellers full pott i serie og cup etter vinterpausen og har festet et godt grep om annenplassen. Det skiller imidlertid hele tolv poeng opp til serieleder Midtjylland (FCK en kamp mindre spilt).

Mathias 'Zanka' Jørgensen er tilbake etter karantæne, mens Mikael Antonsson også forventes å være klar igen. I tillegg er både Björn Sigurdarson og Johan Wiland klare igjen etter hhv skader og sygdom.

Randers ligger på bronse, men har sju poeng å ta igjen på FCK. Vårsesongen ble åpnet med en fin 3-0-seier borte mot Nordsjælland, men siden har alt gått galt for laget fra Århus-distriktet.
Først ble det hjemmetap for ligaens desidert svakeste lag, Silkeborg. Deretter tap i kvartfinalen i cupen mot dagens motstander, og i de to siste kampene er det blitt null poeng mot Midtjylland og Aalborg.

Elmar Bjarnason mister kampen pga av en kneskade.

FC Købehavn og Ståle Solbakken har neppe gitt helt opp i kampen om gullet, og normalt skal laget ta tre nye poeng her. H.

9. Reims – Monaco
Reims stod uten tap på fire kamper (1-3-0) etter en meget tung periode, men var tilbake på tapersporet i bortekampen mot Montpellier forrige helg. Falt dermed ned til 13. plass, og laget er ikke helt ute av nedrykksstriden. Har seks poeng ned til Toulouse under streken før denne serierunden, og det gjenstår fortsatt ni serierunder. Hjemme viser tallene brukbare 7-3-5.

Monaco leverte årsbeste i bortekampen mot Arsenal i Champions League, mens leverte en nervøs forestilling på hjemmebane i returkampen og var litt heldige som ikke tapte mer enn 0-2. Gikk videre på bortemålsregelen og skal møte Juventus i kvartfinalen etter påske.
Står med 3-1-0 på de siste fire i serien og har tatt innpå de tre tetlagene som legger beslag på CL-plassene. Har sterke 8-2-4 på bortebane. Dimitar Berbatov og Danijel Subasic er usikre.

Ikke så lett å vite hvordan CL-eventyret påvirker Monaco. Vi gir hjemmelaget en viss poengsjanse. HUB.

10. Lens – Marseille
Lens hadde ikke bokført en eneste seier i 2015 (0-3-7 på 10 kamper i serie og cup) før hjemmemøtet med Toulouse forrige helg. Innbytter Pablo Chavarria ble den store helten med sin scoring et kvarter før slutt, og Lens kunne innkassere tre viktige poeng i en jevnspilt bunnkamp. Laget ble liggende på nest sisteplass, men det skiller nå sju poeng opp til trygg grunn.

Marseille fikk både et mål tvilsomt annullert og en spiller utvist i sluttminuttene i toppkampen mot Lyon forrige runde. Det endte 0-0 i det underholdende oppgjøret, og Marseille ble liggende på bronseplass, fire poeng bak serielederen. Står med 1-4-1 på de siste seks kampene. Men har ikke bedre enn 5-4-5 på bortebane.

Lens slo helt formløse Toulouse sist helg, Marseille er noe helt annet. Presterer bortelaget som normalt så vinne de denne. B.

11. Sampdoria – Inter
Sampdoria slo kriselaget Roma 2-0 på bortebane forrige runde og har full pott på de siste tre kampene. Har dermed klatret til femteplass, og det skiller bare fire poeng opp til den viktige tredjeplassen som gir muligheter for CL-spill neste sesong. Har fortsatt ikke tapt hjemme i Genoa denne sesongen (6-7-0). Har ingen nye skader eller karantener.

Inter skapte mest mot Wolfsburg i torsdagens Europa League-kamp på hjemmebane, men tyskerne var mest effektive og stakk av med både seieren og avansementet til kvartfinalen.

Inter var inne i en god periode i februar, men har 0-2-3 på de fem første kampene i mars (to tap i EL) og har hele åtte poeng opp til Fiorentina på den siste Europa-plassen, og det er for langt frem. Står med 4-6-4 på bortebane. Heller ikke Inter har nye fravær eller karantener.

Hjemmelaget har fått opp dampen igjen og et hardt matchet Inter bør være en overkommelig oppgave her. H.

12. Udinese – Fiorentina
Udinese ligger på 14. plass og har ikke så mye å spille om annet enn æren resten av sesongen. Har tatt fire av seks mulige poeng på de to siste kampene og har dermed slått tilbake etter en tung periode med tre strake tap. Badu soner karantene

Fiorentina tok Roma på sengen i Europa League-møtet på bortebane torsdag og ledet hele 3-0 før det var spilt 22 minutter. Resultat ble stående kampen ut, og laget er dermed klart for kvartfinale mot Dynamo Kiev etter påske. Slo Milan med et svært reservepreget mannskap i serien mandag og har flotte 6-3-1 på de siste ti kampene. Ligger på femteplass, men er på ingen måte ute av kampen om en CL-plass. David Pizzaro rekker trolig ikke kampen.

Hjemmelaget innfridde vårt oddstips hjemme mot Torino for fjorten dager siden, og bortelaget har hatt et steintøft kampprogram de siste ukene. Vi bruker alle tegn. HUB.

96-rekker

1. Hull City — Chelsea UB

2. Queens Park Rangers — Everton H

3. Barcelona — Real Madrid HU

4. Real Sociedad — CF Córdoba H

5. Villarreal — Sevilla HU

6. Bayern München — Borussia Mönchengladbach H

7. FC Vestsjælland — Brøndby UB

8. FC København — Randers H

9. Reims — Monaco UB

10. Lens — Marseille B

11. Sampdoria — Inter H

12. Udinese — Fiorentina HUB

Klikk for å levere 96-rekkeren

432-rekkeren

1. Hull City — Chelsea UB

2. Queens Park Rangers — Everton HUB

3. Barcelona — Real Madrid HU

4. Real Sociedad — CF Córdoba H

5. Villarreal — Sevilla HU

6. Bayern München — Borussia Mönchengladbach H

7. FC Vestsjælland — Brøndby UB

8. FC København — Randers H

9. Reims — Monaco HUB

10. Lens — Marseille B

11. Sampdoria — Inter H

12. Udinese — Fiorentina HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag