*Nettavisen* Sportspill.

Elfenbenskysten har et offensivt fyrverkeri

Elfenbenskystens Serge Aurier (t.v.) og Nicolas Pepe (t.h.) etter å ha scoret mot Rwanda i kvaliken ti Afrikamesterskapet. Vi tror de får en god start på turneringen, og at de vinner mot Sør-Afrika i ettermiddag. (Photo by ISSOUF SANOGO / AFP)

Vi tror at Nicolas Pepe og Wilfred Zaha sørger for at Elfenbenskysten får en pangstart på Afrikamesterskapet

24.06.19 12:50

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel fotball-VM: Lang kveld i Paris
Oddssingel Copa America: Uruguay og Suarez vil sikre gruppeseieren
V64 Halmstad: Dobbel jackpot med toppløp
V65 Jarlsberg:
Ny klink vinner fra Magnus
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Copa America: Alt du trenger å vite om Copa America
Fotball-VM kvinner
: Her er sendeplanen for fotball-VM på TV

Det er faktisk ingen norske kamper på mandagens langoddsprogram, men det betyr ikke at det er interessante objekter. Det spilles to åttedelsfinaler i fotball-VM for kvinner, det spilles to kamper i U21-EM, det spilles tre kamper i Afrikamesterskapet og det et spilles to kamper i Copa America natt til tirsdag. I tillegg er det også to kamper i Gold Cup natt til tirsdag. I Superettan i Sverige spilles det også to kamper.

NB! Onsdag er det ca 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Elfenbenskysten – Sør-Afrika H 2,00 (spillestopp kl 16.25)

Afrikamesterskapet, gruppe D. Et møte mellom to tungvektere i afrikansk fotball.

Sør-Afrika er en stor fotballnasjon i Afrika, men jeg tror ikke de har troppen til å kjempe i toppen i årets Afrikamesterskap. De har havnet i skyggen av de nordafrikanske lagene som har dominert afrikansk fotball de siste årene.

Elfenbenskysten vant turneringen så sent som i 2015, og de viser god form. «Elefantene» slo Zambia 4–1 i den siste oppvarmingskampen før mesterskapet, og har kun tapt én av de siste tolv kampene. Jeg tror Elfenbenskysten har et mannskap som kan gå langt.

Didier Drogba og Yaya Toure er borte, men de er erstattet med nye stjerner. Nicolas Pepe, som er verdsatt til 700 millioner kroner av Lille, og Crysta Palace-spissen Wilfried Zaha skal score målene for Elfenbenskysten. Med den tidigere Manchester City-spissen Wilfried Bony og Lyon-angriperen Maxwel Cornet i bakhånd, har de en imponerende offensiv styrke i aget.

På midtbanen har AC Milan-spilleren Franck Kessie imponert i Serie A, mens Jean Michael Seri fra Fulham vil bruke mesterskapet til å finne seg en ny arbeidsgiver. Forsvaret er også bra, og det gjør at Elfenbenskysten er et av lagene som kan vinne turneringen, men de trenger en seier i åpningskampen mot Sør-Afrika for å få en god start.

Sørafrikanerne har lagt i dvale de siste årene, selv om de skulle få et løft med nye stadioner etter VM på hjemmebane. I 2015 røk de ut av Afrikamesterskapet etter kun å ha tatt ett poeng. Det er lite som tyder på at Sør-Afrika har blitt bedre siden den gang, og jeg tror de skal få problemer med å komme seg videre fra gruppespillet.

Elfenbenskysten har vunnet fire av de fem siste kampene, og kommer inn i mesterskapet stinn av selvtillit. Sør-Afrika på sin side har tapt to av de tre siste kampene i denne turneringen. Jeg mener Elfenbenskysten er soleklare favoritter, og 2,00 i odds er spillbart som singelspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag