Denne helgen er endelig både Eliteserien og OBOS-ligaen tilbake etter tre ukers pause. Lørdagens tippekupong består således av to kamper fra Eliteserien, en kamp fra Toppserien for kvinner, to kamper fra PostNord-ligaen og sju kamper fra Norsk Tipping-ligaen. Innleveringsfristen er kl 15.55. Bonuspotten vokser og er på ca kr 950 000.

1. Kristiansund - Bodø/Glimt
Etter tre ukers pause grunnet Nations League, er altså Eliteserien endelig i gang igjen denne helgen.

Kristansund fikk utsatt sine to siste kamper før landslagspausen og har faktisk ikke spilt seriekamp siden 21. mai. Har hatt en fryktelig start og står med kun ett poeng på sine sju spilte kamper. Det poenget kom hjemme mot HamKam. Både Andreas Hopmark og Max Williamsen pådro seg skader på onsdagens trening, men begge blir klare til lørdagens kamp. KBK må fortsatt unnvære viktige Dan Peter Ulvestad og Aliou Coly. Innlånte Sigurd Kvile er også ute med skade, og Amin Askar er også fortsatt på sidelinjen.

Bodø/Glimt med en skuffende start på sesongen og helt nede på 8. plass med kun 13 poeng. Det er hele 11 poeng opp til serieleder Lillestrøm, men Glimt har en kamp mindre spilt. Bortsett fra Sondre Brunstad Fet skal Kjetil Knutsen ha alle sine viktigste spillere tilgjengelig til lørdagens kamp. Glimt med 1-3 tap borte mot Molde i siste seriekamp før landslagspausen og har variable 2-0-2 på fire spilte bortekamper.

Bodø/Glimt står med tre strake seire på Kristiansund stadion, men det har ikke gått på skinner for Glimt denne sesongen. UB.

2. Sarpsborg 08 - Strømsgodset
Etter tre strake ettmålstap, kom ketchupeffekten for Sarpsborg 08 borte mot nyopprykkede Jerv i den siste seriekampene før landslagspausen. Hele 5-0 vant sarpingene med som står med variable 4-1-4 på de ni første seriekampene. Ligger på 7. plass med 13 poeng, men har faktisk kun vunnet en av sine fem første hjemmekamper (1-1-3).

Strømsgodset innledet sesongen svakt med tre tap og kun en seier på de fire første seriekampene. Men trenerduoen la om spillestilen til velkjente former og vips så kom resultatene. Står faktisk med 5-2-0 på de sju siste seriekampene og tatt poeng borte mot både Viking og Bodø/Glimt i denne perioden. Har avansert til 4. plass og står med totalt 17 poeng.

Det står 1-2-2 på de fem siste tilsvarende i Sarpsborg. Vrien kamp dette. Vi ender opp med HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Notodden - Ullern
De to neste kampene er begge hentet fra PostNord og denne er fra avdeling 1.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Fryktelig start for Notodden som ligger helt sist med kun fire poeng og de har i tillegg spilt en kamp mer enn de fleste andre lagene. Har stort sett vært et fryktet hjemmelag det siste tiåret, men ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem første hjemmekamper denne sesongen, mens de fem spilte bortekampene alle er tapt. Sist søndag ble det 1-3 tap hjemme mot svakt plasserte Staal Jørpeland.

Ullern har heller ikke sprudlet så voldsomt, men de ligger på niendeplass med 11 poeng. Etter å ha tatt kun to poeng på fem kamper (0-2-3), ble det 5-3 seier hjemme mot Kvik Halden forrige lørdag. Ti av Ullerns elleve poeng er tatt hjemme i Bærum, på reisefot er det kun blitt ett poeng (0-1-3).

Notodden er faktisk klar favoritt på folkerekka. Men her må det garderes. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Hødd - Frigg
Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Postnord-avdeling 2. Hødd tok seg til playoff forrige sesong, men lyktes ikke med å ta steget tilbake til OBOS-ligaen. Er blant opprykksfavorittene også denne sesongen og etter ti serierunder er laget a poeng med serieleder Ullensaker/Kisa på 23 poeng. Tapte litt overraskende 0-2 borte mot Levanger nest sist, men slo tilbake med 2-1 seier hjemme mot fjerdeplasserte Eidsvold Turn forrige lørdag. Som vanlig sterke hjemme i Ulsteinvik med 4-1-0 på fem spilte hjemmekamper.

Nyopprykkede Frigg har som ventet fått det tøft på dette nivået og ligger helt siste med kun seks poeng. De tre nederste lagene i hver Postnord-avdeling rykker direkte ned, men Frigg har kun poenget opp til Brattvåg på sikker plass. Har slått bunnlagene Brattvåg og Bærum hjemme i Oslo, de åtte øvrige seriekampene er tapt og samtlige fem bortekamper med målforskjell 2-12.

Hødd blir blant lørdagskupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere i denne. H.

5. Lillehammer - Toten
De sju neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Norsk Tipping-ligaen og dette er nivået under Postnord. Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Svært beskjeden innledning av Lillehammer som ligger tredje sist i avdeling 2. Pussig nok er begge seirene kommet på bortebane mot hhv Hødd 2 og Raufoss 2. Hjemme på Lillehammer er det kun blitt to poeng (0-2-3) og en scoring (1-9) på fem spilte kamper.

Det er dog enda verre stilt med Toten som ligger helt sist med kun tre poeng. De tre poengene kom i seierskampen hjemme mot Raufoss 2 i tredje serierunde. De ni øvrige seriekampene er alle tapt og naturligvis er også alle fem bortekampene tapt med fæle 1-31 i målforskjell.

På tide at Lillehammer tar sesongens første hjemmeseier lørdag og tabelljumbo Toten skal være overkommelig. H.

6. Lysekloster - Brodd
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Ambisiøse Lysekloster som holder til i gamle Os kommune sør for Bergen ligger på 4. plass i avdeling 4 med 17 poeng. Det er sju poeng opp til serieleder Brann 2. Spissen Alexander Dang er ankommet fra Øygarden som ble slått konkurs for kort tide siden. Sterk 3-2 seier borte mot Bremnes forrige helg.

Brodd fra Stavanger helt oppe på 2. plass med 20 poeng. 1-1 hjemme mot tredjeplasserte Vidar forrige helg, og står med totalt 2-1-1 på fire spilte bortekamper. Faktisk kun tre baklengsmål på de fire bortekampene.

Lysekloster skal uansett stå som favoritt på hjemmebane. H.

7. Fram Larvik - Pors
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Fram Larvik på tredjeplass i avdeling 4 med 19 poeng på ti spilte seriekamper. Det er kun tre poeng opp til lørdagens motstander Pors Grenland som topper tabellen, mens Follo på andreplass har 21 poeng. Fram Larvik er ubeseiret hjemme i Larvik (3-2-0), men kun tatt to poeng på sine tre siste bortekamper og røk 1-2 borte mot svakt plasserte Sprint Jeløy forrige lørdag.

Pors Grenland har i motsetning til Fram Larvik som har ett tap, tapt to av sine ti første seriekamper. Men tatt flere seire og er altså serieleder med sine 22 poeng. Tapte 0-2 borte mot Halsen femte sist, men kommer nå fra fire strake og overbevisende seire.

Åpen toppkamp i Larvik dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Kolstad - Byåsen
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Toppoppgjør i avdeling 5 dette. Junkeren fra Bodø topper med 28 poeng, mens Kolstad på andreplass står med 24 poeng og Byåsen på tredjeplass med 22 poeng. Alle tre lagene har spilt ti kamper.

Kolstad er mestscorende i avdelingen med 35 mål, men de slipper også inn mange mål og har faktisk 21 baklengsmål allerede. Etter fire strake seire, måtte Kolstad nøye seg med 3-3 borte mot Orkla forrige lørdag. 3-0-1 på fire spilte hjemmekamper.

Byåsen tapte det viktige toppoppgjøret hjemme mot Junkeren med 0-1 tredje sist, men har slått tilbake med 3-0 seier borte mot Steinkjer og 3-0 seier hjemme mot Bodø/Glimt 2. Seks av lagets ti første seriekamper er spilt hjemme, de fire bortekampene har gitt tre seire og ett tap.

Kolstad bør unngå tap mot byrivalen. HU.

9. Strindheim - Orkla
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Strindheim på fjerdeplass i avdeling 4 med 19 poeng og har ni poeng opp til den sterke serielederen Junkeren som står med 9-1-0 på sine ti første seriekamper. Har tapt 2-4 hjemme mot Byåsen, de tre øvrige hjemmekampene er alle vunnet.

Orkla nede på niendeplass med kun ni poeng. Men vist oppadgående form i det siste og tatt sju poeng på sine tre siste. Sterkt med 3-3 hjemme mot serietoer Kolstad sist lørdag. Hadde tapt samtlige tre bortekamper, før de overraskende slo Tiller 3-2 borte i forrige bortekamp.

Strindheim er uansett et klart sterkere lag enn Tiller og vi gir Strindheim full tillit på lørdagens tippekupong. H.

10. Trygg/Lade - Melhus
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Også denne kampen er fra avdeling 4 og Trygg/Lade ligger tredje sist med kun ni poeng. Dog er det kun målforskjellen som skiller opp til Rosenborg 2 på sikker plass. Det er bortebane som har vært utfordringen for Trygg/Lade. Samtlige fem bortekamper er tapt med tildels betydelig sifre (5-20 i målforskjell). Hjemme har det gått langt bedre med tre seire og kun to tap.

Melhus ligger helt sist med kun fire poeng og den eneste seieren kom hjemme mot Steinkjer i fjerde serierunde (4-2). Fikk også med seg ett poeng borte mot nestjumbo Innstrandens nest sist, de åtte øvrige seriekampene er alle tapt.

Trygg/Lade skal ha svært gode vinnersjanser mot tabelljumboen. H.

11. Skjetten - Lørenskog
Det er totalt seks avdelinger i Norsk Tipping-ligaen. Kun vinneren av hver avdeling rykker opp, de tre nederste i hver avdeling rykker direkte ned.

Denne kampen ser du på www.direktesport.no. Sju av de 14 lagene i avdeling seks er fra Nord-Norge og seks av de sju lagene innehar de seks nederste plassene når ti serierunder er spilt. Skjetten og Lørenskog får med andre ord mange reiser til Nord-Norge i løpet av sesongen.

Skjetten ligger på sjetteplass med 18 poeng og har ni poeng opp til serieleder Gjelleråsen. Har vært jevnt over gode på hjemmebane (4-0-1), men hadde tapt tre av fire bortekamper, før det ble en sjelden seier borte mot Funnefoss Vormsund forrige lørdag (2-1).

Lørenskog oppe på 4. plass, men har kun ett poeng mer enn Skjetten (19 mot 18). Har tatt full pott på hjemmebane (5-0-0 og 11-3 i målforskjell), men slitt betydelig mer på bortebane med kun en seier og tre tap (1-1-3). Den borteseieren kom mot tabelljumbo Senja forrige søndag.

To typiske hjemmelag som møtes her og det skal være fordel Skjetten. HU.

12. Rosenborg - Vålerenga
Vi avslutter lørdagens tippekupong med en toppkamp fra Toppserien for kvinner.

Foran et rekordstort publikum (over 11 000) på Lerkendal blr Rosenborg det første laget til å slå serieleder Brann denne sesongen. Kampen endte 1-0 og det var en fullt fortjent seier til Rosenborg. Som ligger på tredjeplass med 32 poeng og har fem poeng opp til serieleder Brann. Solide 6-0-1 hjemme på Lerkendal.

Vålerenga også med 32 poeng, men bedre målforskjell og har også en kamp mindre spilt. Sesongens eneste tap kom borte mot Brann nest sist (0-1). Slo tilbake på direkten med 4-0 seier borte mot tabelljumbo Røa sist søndag. Måtte nøye seg med 1-1 i hjemmemøtet mot Rosenborg for tre uker siden.

Rosenborg har hevet seg den siste tiden og er seige hjemme på Lerkendal. Vi tror Vålerenga maks får med seg ett poeng. HU.

96-rekker:
1. Kristiansund - Bodø/Glimt UB

2. Sarpsborg 08 - Strømsgodset HUB

3. Notodden - Ullern HB

4. Hødd - Frigg H

5. Lillehammer - Toten H

6. Lysekloster - Brodd H

7. Fram Larvik - Pors U

8. Kolstad - Byåsen HU

9. Strindheim - Orkla H

10. Trygg/Lade - Melhus H

11. Skjetten - Lørenskog HU

12. Rosenborg BK Kvinner - Vålerenga HU

432-rekker:
1. Kristiansund - Bodø/Glimt UB

2. Sarpsborg 08 - Strømsgodset HUB

3. Notodden - Ullern HUB

4. Hødd - Frigg H

5. Lillehammer - Toten H

6. Lysekloster - Brodd H

7. Fram Larvik - Pors HUB

8. Kolstad - Byåsen HU

9. Strindheim - Orkla H

10. Trygg/Lade - Melhus H

11. Skjetten - Lørenskog HU

12. Rosenborg BK Kvinner - Vålerenga HU