Gå til sidens hovedinnhold

Eliteserien-profilen sperret opp øynene for motstanderens supertalent: - Får deg til å tenke

Tabelltips-intervjuet

Han har spilt i både Tyrkia, Australia og India de siste årene, men nå har Kristian Fardal Opseth returnert til Eliteserien for å finne tilbake til scoringsformen som sendte han ut.

TABELLTIPSET ELITESERIEN:

8. plass: Sarpsborg 08

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Kristian Fardal Opseth?

- Det er utrolig vanskelig å skulle tippe plassering på oss, med tanke all usikkerheten som har vært. Jeg føler derimot at vi har trent godt, selv etter all nedstengninger. Vi har en god og bred spillertropp, så jeg tror vi kan overraske i år. Øvre halvdel skal vi klare å kare oss inn på, forteller Fardal Opseth til Nettavisen som selv sliter med en trøblete lyske.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg syntes det er vanskelig å skulle trekke fram noen, for vi har jo nesten ikke fått trent noe sammen siden jeg kom til klubben.

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Med tanke på den oppkjøringen Bodø/Glimt har fått i år, og et lag som fungerte så godt i fjor, så tror jeg de blir å finne helt der oppe i år også. Så skal jeg gjøre alt jeg kan for å stikke kjepper i hjulene på de, sier han med et glimt i øyet og ler.

Les også: Tromsø-profilen om det tøffe utenlandsoppholdet: - Det var veldig spesielt

- Hvem rykker ned?

- Hvem skulle det vært, har du tips? For å være helt ærlig har jeg ikke stålkontroll på lagene rundt oss akkurat nå, men jeg ser at flere nevner Sandefjord.

- Hvilken spiller blir årets profil - og hvorfor?

- Jeg skal faktisk gi den til Ulrik Saltnes. Han var min gamle romkamerat under tiden i Bodø/Glimt, så den skal han få av meg. Ulrik er en veldig fin fyr, som er ekstremt god til å time løypene sine i mellomrom. Han er flink til å spille opp andre og komme i gode posisjoner selv. Nå blir det spennende å se om han lever opp til forventningene mine.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien/OBOS har du størst sans for?

- Der må jeg se nordover igjen. Kjetil Knutsen var viktig i min tid i Bodø, og var med på å utvikle meg som spiller. Jeg har veldig sans for hvordan han styrte et fotballag, både taktisk og behandling av spillere. Et enkelt svar.

- Hvis du må trekke fram et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Da må jeg faktisk si han som scoret mot oss i treningskampen mot Stabæk, Antonio Nusa. Han så veldig spennende ut, og hadde noe ved seg som jeg likte godt. En ro med ballen og en teknikk som var spennende. 15 år, 16 år yngre enn meg, det får deg til å tenke om hvor gammel man selv har blitt.

Les også: Kristoffer Velde optimistisk før ny sesong: - Skal bite fra meg

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Jeg er jo fortsatt ung og lovende i mitt eget hode, så jeg har lyst til å spille fotball så lenge jeg kan. Om fem år håper jeg at jeg fortsatt holder koken, men hvor har jeg ikke noe formening om. Jeg vil alltid spille på så høyt nivå som mulig.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg må faktisk si Lerkendal på denne, men mitt beste minne er hattricket på Brann Stadion. Lerkendal er en flott stadion, med gode fans og en nydelig matte. Det må bli Lerkendal.

- Du har vært på litt av en reise de siste årene. Kan du fortelle litt om opplevelsene du sitter igjen med?

- Jeg fikk jo muligheten til å spille i Tyrkia etter to gode år i Bodø, og den muligheten var litt for god til å si nei til. Treneren som hentet meg ble sparket etter en måned og det ble endringer underveis som gjorde ting litt vanskelig, men jeg angrer på ingen måte på det. Så gikk turen videre til Australia og Adelaide, og levde et utrolig behagelig liv der nede. Spillestilen passet derimot ikke helt, og det sportslige fungerte ikke så bra i starten. Men med ny trener gikk ting lettere, men eventyret tok slutt etter fire måneder på grunn av økonomien i pandemien, forteller spissen til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Tilfeldighetene førte oss til India, og målet var å dra dit for å score mål og spille mye fotball. Det var enkelte ting som ikke var helt på plass med tanke på fotballforståelse der nede, men ekstremt dedikerte og seriøse utøvere som hadde et rått fysisk grunnlag. Men India ble en herlig opplevelse.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2021

- Vurderte du noen gang å komme hjem tidligere?

- Det var et tidspunkt i India hvor hjemlengselen var stor. Alle lagene i serien hadde base i Doha, og vi bodde på et hotell. Vi bodde i karantene hele sesongen, og kunne bare dra ut av hotellet da vi skulle trene og spille kamp. Vi hadde ikke lov til å forlate etasjen vår og fikk bare noen timer på soltaket om dagen. Jeg satt inne fra jeg kom i oktober og dro i februar. Det ble en mental knekk naturligvis, så man kjente på lengselen etter å komme seg hjem igjen.

- Hvorfor falt valget til slutt på Sarpsborg 08 etter eventyret i utlandet?

- Det var etter noen gode samtaler med både Micke (Stahre) og Thomas Berntsen, som gjorde at jeg følte at dette var det rette. Jeg har troen på at jeg kan prestere godt her, og det samme har klubben.

- Det har vært tøffe tider for idretten gjennom pandemien. Er det noe du tenker regjeringen kunne gjort annerledes i enkelte avgjørelser?

- Jeg ønsker egentlig ikke å legge meg altfor mye opp i det, men det er én ting som man stusset litt over. Da Oslo-lagene fikk tillatelse til å trene, mens andre rundt måtte stoppe alt. Det syntes jeg var merkverdig. Men til syvende og sist så er det mange andre enn oss som ofrer mye mer i denne tiden, så jeg skal ikke klage.

- Du reiste jo fra Bodø/Glimt året før alt startet, har du angret noen gang på at du dro?

- Nei, det har jeg ikke. Samtidig må man hylle det de har fått til, for fjorårssesongen var ekstremt imponerende. Jeg fikk ikke sett alle kampene på grunn av tidsforskjell og slikt, men de fikk fotball til å se veldig enkelt ut. De så også fryktelig godt trent ut, og leverte til tider maktdemonstrasjoner av noen kamper.

- De har jo mistet flere poengspillere før denne sesongen, blant annet spissen Kasper Junker. Var du noen gang aktuell for en retur dit?

- Nei, det var egentlig ikke noe kontakt mellom oss. Enkelt og greit, svarer han kort.

Overganger

INN:

Steffen Lie Skålevik (tilbake fra Start etter lån)

Eirik Wichne (Start)

Anders Kristiansen (Royale Union Saint Gilloise, Belgia)

Ibrahima Kone (Haugesund)

Emil Pálsson (Sandefjord)

Rashad Muhammed (Erzurumspor, Tyrkia)

Ben Karamoko (Haugesund)

Kristian Fardal Opseth (Bengaluru, India)

Moubarack Compaoré (Oslo Football Academy Dakar)

UT:

Oliver Midtgård (Moss)

Pablo Arboine (Santos FC, Costa Rica)

Tobias Heintz (tilbake til Kasımpaşa, Tyrkia etter lån)

David Mitov-Nilsson (Sirius, Sverige)

Guillermo Molins (Rosenborg)

Jordan Souleymane Adéoti (Annecy FC, Frankrike)

Simon Thomas (kontrakt utgått)

Anwar Elyounoussi (Botev Plovdiv, Bulgaria)

Alexander Ruud Tveter (kontrakt utgått)

William Lunde (Ull/Kisa)

Treningskamper

18. april: Sarpsborg 08 - Stabæk 2-2

21. april: Vålerenga - Sarpsborg 08 2-1

25. april: Sarpsborg 08 - Lillestrøm 0-2

02. mai: Sarpsborg 08 - Odd 1-0

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill