Søndagens tippekupong består naturligvis av EM-finalen mellom Italia og England, to kamper fra Eliteserien, en kamp fra OBOS-ligaen, seks kamper fra OBOS-ligaen og avsluttes med to kamper fra Allsvenskan. Bonuspotten er på ca 1 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Italia - England
Det er ingen tvil om at England har hatt en takknemlig vei til finalen. Kroatia, Tsjekkia og Skottland var motstandere i gruppespillet. England vant 1-0 mot både Tsjekkia og Kroatia, uten å imponere noe spesielt i noen av de kampene. Mot Skottland ble det skuffende 0-0. I åttedelsfinalen vant England 2-0 over Tyskland i en jevnspilt kamp og dermed trakk engelskmennene vinnerloddet i kvartfinalen ved å møte et begrenset Ukraina, den kampen ble vunnet 4-0.

Det var mange av oss som ble imponert over Italia i åpningskampen mot Tyrkia. Det var strålende kombinasjonsspill, effektivt presspill og fart i lengderetningen og Italia vant 3-0. De fikk riktignok trøbbel mot et svært godt forberedt Østerrike i åttedelsfinalen og måtte ha ekstraomganger for å vinne 2-1.

I kvartfinalen vant laget 2-1 over Belgia etter en sterk kamp. Således var det overraskende at Italia fikk så store problemer mot Spania i semifinalen. Spania hadde ikke imponert spesielt i EM fram til semifinalen, men ingen andre nasjoner har vært i nærheten av Spanias prestasjon i en enkeltstående kamp i EM. Uten at det hjalp Luis Enrique og Spania stort, det tapte kampen etter straffesparkkonkurranse.

Italias hardtarbeidende midtbaneduo Jorginho og Marco Veratti kom aldri i gang i semifinalen mot Spania og måtte i all hovedsak gjøre en defensiv jobb. Pedri og Sergio Busquets trillet ball i hatt med Italia store deler av kampen. Det er tvilsom at Declan Rice og Kalvin Phillips klarer det samme for England.

Vi tror mest på italiensk seier, men på søndagskupongen dekker vi kampen fullt ut. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Vålerenga - Lillestrøm
Seks poeng opp til serieleder Vålerenga før helgens serierunde i Eliteserien. Har avansert til 3. plass med sine 20 poeng. Har faktisk tatt litt flere poeng borte (3-2-1) enn hjemme hittil (2-3-1) og sliter med å få avgjort kampene i sin favør. At kun to av seks hjemmekamper er vunnet, er overraskende.

Lillestrøm kom fryktelig dårlig i gang med tre tap på de fire første seriekampene. Men Geir Bakke har fått skikk på sitt nyopprykede lag og Lillestrøm står faktisk med 13 poeng på de fem siste seriekampene. Thomas Lehne Olsen har scoret sju mål på de fem siste seriekampene. Men Lillestrøm har ikke bedre enn 1-1-2 på fire spilte bortekamper.

Lillestrøm vant faktisk 2-0 på Intility for sist de var i Eliteserien for to år siden. Vi tror ikke Vålerenga taper denne gang, men Lillestrøm kan helt klart knipe ett poeng. HU.

3. Molde - Odd
Molde tapte seks bortekamper forrige sesong og det var mye av årsaken til at avstanden opp til gullvinner Bodø/Glimt ble på hele 19 poeng. Erling Moes elever var ubeseiret på bortebane før forrige søndags bortekamp mot Sarpsborg 08, men tapte denne 0-1. Topper uansett fortsatt tabellen med sine 26 poeng og har to poeng ned til Glimt på 2. plass og også en kamp mindre spilt. Bunnsolide 5-0-1 hjemme på Aker Stadion.

Odd med fem kamper på rad uten tap etter 2-2 hjemme mot Rosenborg sist søndag. Hadde nok fortjent å vinne den kampen etter spill og sjanser, men utlignet ikke før minuttet før slutt. Ligger på 7. plass med 16 poeng, borte er tallene 2-2-2 på seks spilte bortekamper.

Det står 2-1-1 på de fire siste tilsvarende i Molde. Molde har for vane å slå tilbake etter svake kamper på bortebane og blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

4. HamKam - Åsane
Kjetil Rekdal og hans HamKam med en maktdemonstrasjon borte mot Start mandag kveld og 4-1 seier. Hedmarkingene troner øverst på tabellen med sine 23 poeng og står med flotte 7-2-1 totalt. Hjemme på Briskeby står laget med 4-1-0.

Ordentlig kladdeføre for Åsane med kun ett poeng på de fem siste seriekampene. Meget skuffende 0-1 tap hjemme mot normalt bortesvake Jerv mandag kveld. Er falt ned til til 8. plass på tabellen med sine 13 poeng.

HamKam blir store favoritter i denne kampen, men Åsane har potensial til å slå tilbake når som helst. Vi værer en overraskelse og spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

5. Kongsvinger - Florø
Etter fire strake seire fikk Kongsvinger sitt første poengtap for sesongen sist når Kvik Halden på bortebane ble en for tøff oppgave og vant 3-2. Det gjorde at de mistet tabelltoppen til Asker som nå er poenget foran med sine tretten. Likevel er 4-0-1 på de fem første kampene meget sterke tall, og hjemme på Gjemselund er de sterke med to strake seire denne sesongen. Sist slo de Brattvåg 5-4 etter at Brattvåg scoret et par kjappe på slutten, men med ni scorede mål på de to hjemmekampene sine er ihvertfall offensiven i boks.

Florø står det mye verre stilt med, for etter fem kamper ligger de fortsatt helt i bunn uten poeng, og 0-0-5 og 2-13 i målforskjell på fem kamper er meget dystre tall. Sist kommer de fra 0-2 hjemme mot Moss, mens borte har det blitt tre strake tap og hele ti baklengs. Det ser ut som Florø nok blir å finne på den nedre delen av tabellen, og normalt skal de ikke ha særlig mye å stille opp med her mot Kongsvinger. Når alle de tre siste innbyrdes også har endt med Kongsvinger-seier ser denne kampen meget vrien ut for Florø, i allefall på papiret.

Ingen grunn til å spekulere i denne. H.

6. Moss - Bærum
Etter to fine borteseire på rappen over Fløya (5-2) og Florø (2-0) har Moss nå kommet seg opp en 8. plass med sju poeng. En viktig ting å huske på er dog at Moss kun har spilt en hjemmekamp denne sesongen, men den tapte de 2-5 for byrival Vålerenga 2. Moss har ikke spilt mye seriekamper hjemme mot Bærum de siste årene, men de to siste i 2016 og 2018 endte begge uavgjort, noe også den siste treningskampen deres gjorde tilbake i 2020.

Bærum har også hatt en jevnt over grei start på sesongen der de ligger plassen under Moss med sine seks poeng. 2-0-3 er status, og før de tapte knepent 0-1 hjemme sist mot Hødd så tok de en fin hjemmeseier 3-0 mot Eidsvold i den nest siste kampen deres. Borte har de spilt to jevne kamper mot Vålerenga 2 (3-2) og Alta (1-2 i en kamp de spilte 55.min med 10 mann). De har ikke den aller beste statistikken mot Moss, der de fem kampene deres borte mot Moss dette årtusenet ikke har gitt noen borteseire (2-3-0).

Vi tror ikke Moss taper denne. HU.

7. Levanger - Øygarden
Levanger har fått en fin start på sesongen etter at de har 3-0-2 på sine fem kamper. Det gir en 4. plass med ni poeng, og med sine 17 mål er de mestscorende laget i serien. De er dessverre også det laget som har sluppet inn flest mål, og slik sett gir det ikke noe særlig fordel foruten meget underholdende kamper for publikum. På sine to hjemmekamper hittil startet de med skuffende 2-4 for Notodden, før de slo kraftig tilbake med 6-0 over Nardo. Nå kommer de fra 3-2 borte mot Flekkerøy før det ble et stortap 2-5 mot juniorene i Rosenborg tidligere denne uken.

To plasser nedenfor på tabellen finner man Øygarden, som etter nedrykket fra OBOS-ligaen forrige sesong har slitt en del her i de første kampene på nivået under. De ligger dog på en ganske stødig 6.plass med sju poeng, men har langt opp til lagene helt i topp. Hjemme har har ganske fine 2-1-0, men på bortebane har det vært lengre mellom poengene der de har to tap på to kamper hittil denne sesongen mot topplagene Egersund (0-1) og Arendal (1-3).

Åpen kamp dette. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Notodden - Arendal
Notodden kommer fra en jevn innledning, og seks poeng er ikke er vel ikke mer enn middels. Kampene er gjerne enten-eller, noe 2-0-3 også viser. Nest sist tok de sesongens første hjemmeseier mot Odd 2 (1-0), men sist var de tilbake på tapssporet når de tapte 2-3 borte for Kjelsås. Tre tap på de fire siste er altså den litt svake statusen nå, men de fleste kampene til Notodden har til gjengjeld vært av den jevne sorten slik at her er ingenting tapt på forhånd.

Arendal har fått en perfekt start på denne sesongen og står nå med vakre 5-0-0 og 12-3 på fem kamper. De har allerede tatt noen sterke borteseire mot blant andre Skeid (2-1) og Vard Haugesund (1-0), og de seiler nå opp som en av lagene som virkelig kan blande seg inn i opprykkstriden. Sist ble de seier med 2-1 over Fram Larvik på hjemmebane, mens tre bortekamper hittil har gitt full pott med kun en baklengs i sekken og selvtilliten bør dermed være på topp for laget fra Sørlandet. '

Vi hadde litt feeling for Notodden borte mot Kjelsås torsdag. Der rotet laget bort en 2-0 ledelse og tapte 2-3. Opprykkskandidat Arendal tar sin fjerde strake borteseier. B.

9. Flekkerøy - Skeid
Uavgjort, tap, uavgjort, tap og uavgjort. Det er ikke akkurat den fineste rekken Flekkerøy har å vise til hittil i år, og nå kommer en av sesongens tøffeste hjemmekamper. Etter at de startet med to målløse hjemmekamper mot Sotra og Fram Larvik ble det et tap i den siste hjemmekampen de har hatt med 2-3 for Levanger. Senest hadde de sin tredje 0-0 kamp på fem forsøk når de holdt Odd 2 til 0-0 på bortebane. Likevel ligger de helt i bunnen med skarve tre poeng, men seks baklengs er ikke så aller verst. Det er nemlig fremover på banen det skorter, der de bare har fire scoringer så langt.

Skeid var en av opprykksfavorittene før sesongen startet, men etter at de allerede har fått to tap kan det virke som de ikke er helt klare enda. Ni poeng på fem kamper gir en tredjeplass, men det er allerede seks poeng opp til Arendal. Nevnte Arendal er også et av lagene som har slått Skeid denne sesongen, og det var når Skeid tapte 1-2 hjemme på Nordre Åsen allerede i seriepremieren. Også bunnlaget Sotra har tatt skalpen til Skeid (0-1), men nå kommer oslo-laget fra en seier over Nardo der de til slutt vant 2-1 etter en sen scoring.

Vi tror ikke Skeid taper borte mot tabelljumboen. UB.

10. Nardo - Kjelsås
Trondheimsklubben Nardo er ikke levnet mange mulighetene av ekspertene i år, men de har glimtvis vist kurante resultater her i starten. De ligger akkurat nå på en 12.plass med fire poeng, men her på hjemmebane har de vært ganske så gode med 3-2 over Flekkerøy og 0-0 mot Vard-Haugesund i en kamp de var klart best. De tok også ledelsen og holdt Skeid til 1-1 lenge på bortebane sist, men på overtid glapp poenget når Skeid puttet seiersmålet til 2-1. Nordeide spiller sin siste kamp for klubben før han drar til Lyn, i tillegg er Rosnes, Malvik og Haugen ute.

Kjelsås er som natt og dag på fotballbanen. Hjemme på eget gress har de full pott med seks poeng etter seier over Odd 2 (3-2) og Notodden (3-2), mens borte er det helt krise med tre strake tap og null poeng mot Vard Haugesund (0-1), Skeid (0-4) og Fram Larvik (1-2). Til sammen gir det en 8.plass for Oslo-klubben som senest kommer fra seier 3-2 hjemme over Notodden.

Bortesvake Kjelsås bør være overkommelige for Nardo. H.

11. Mjällby - Norrköping
Mjällby ligger nede på 11. plass med ti poeng etter at de tapte 1-2 borte mot Sirius i sin første kamp etter pausen. På hjemmebane har de vært veldig solide med 2-2-0, der de attpåtil har vært meget tighte med kun en baklengs. (0-0,1-0, 1-0, 1-1). Det er likevel verd å merke seg at alle disse fire kampene har vært mot ganske så laber motstand, mens her kommer det klart sterkere motstand på besøk. I fjor vant Mjällby dette oppgjøret 2-0. Foran denne mangler de Johansson med skade.

Norrköping tok en meget sterk hjemmeseier sist når de slo Malmö FF 3-2. Det var deres første seier på fire seriekamper, og det kan virke som at den lille pausen har gjort godt. Det gjorde at de hoppet opp til en 5.plass på tabellen, men de har fortsatt ni poeng opp til Malmø FF i topp som har to kamper flere spilt. Det går dog litt trått på bortebane, og de to siste kampene på reise endte begge med tap for hhv. Varberg (1-2) og Elfsborg (0-1). Her må de unnvære Nyman som er ute med skade.

Mjällby har ikke tapt på hjemmebane, mens IFK Norrköping har tapt tre av fire bortekamper. Mjällby vant i tillegg 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. HU.

12. Hammarby - Degerfors
Etter at Hammarby fikk inn ny trener i løpet av pausen var det fine forventninger til at det skulle bli tre poeng hjemme mot Halmstad sist. Det så fint ut lenge det, men etter en sen scoring fra Halmstad endte det til slutt 1-1. Den kampen var litt typisk for sesongen som egentlig har vært ganske så midt på treet. 8. plass med tolv poeng er status foran denne kampen, men hjemme på Tele2 Arena har de vært ganske så stabile med 2-3-0 på de fem hjemmekampene. Nå får de lov å ha inn publikum, og det er alltid et pluss for Hammarby som har kanskje Sveriges beste supportere.

Degerfors har hatt en fantastisk sesong etter opprykket, og er nå helt oppe på en sjetteplass med fjorten poeng. Nå er de ubeseiret på de fem siste kampene, og de kommer senest fra en fin 3-1 seier hjemme over Östersund forrige uke. På bortebane er de likevel ikke like fine med 1-2-2 etter fem spilte kamper, men de har hatt noen vriene motstandere i blant andre AIK, IFK Göteborg og Norrköping.

På tide at Hammarby viser seg frem nå. Vi gir Stockholms-laget full tillit. H.

96-rekker:
1. Italia - England HU

2. Vålerenga - Lillestrøm HU

3. Molde - Odd H

4. HamKam - Åsane HUB

5. Kongsvinger - Florø H

6. Moss - Bærum HU

7. Levanger - Øygarden H

8. Notodden - Arendal B

9. Flekkerøy - Skeid UB

10. Nardo - Kjelsås H

11. Mjällby - IFK Norrköping HU

12. Hammarby IF - Degerfors H


432-rekker:
1. Italia - England HU

2. Vålerenga - Lillestrøm HU

3. Molde - Odd H

4. HamKam - Åsane HUB

5. Kongsvinger - Florø H

6. Moss - Bærum HU

7. Levanger - Øygarden H

8. Notodden - Arendal B

9. Flekkerøy - Skeid UB

10. Nardo - Kjelsås H

11. Mjällby - IFK Norrköping HU

12. Hammarby IF - Degerfors H