Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips Em-kvalik: Nederland spilles til akseptabel odds
V75 Sverige: Untersteiner har V75-bankeren på Axevalla
Oddstips EM-kvalik: Kan Ryan Giggs ta Wales til EM-sluttspill?
V65 Klosterskogen: Internasjonal V65-omgang med spennende objekter
Oddstips Get-Ligaen: Vi tror Storhamar fortsetter veien mot bøtten
V4 Odense: Herlig V4-omgang fra Danmark

Gårsdagen var bare nesten, da vi maktet å få 10 rette på 432-rekkeren. 10 rette ga bare småpenger, men det var nære. 12 rette ga fine penger, og vi tror på det samme i dag. Vi satser på at tolv rette sitter i dag.

Vi har kommet frem til en ny søndagskupong. Denne gangen skal vi bryne oss på hele åtte kamper fra EM-kvalifiseringen for landslag. De siste fire kampene er hentet fra Spania og andre nivå der nede. En vanskelig kupong, som fort gir fine utbetalinger til de tipperne som treffer i denne spilleomgangen.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på 42 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

1. Nederland – Tyskland
Kupongens åpningskamp er den første av åtte EM-kvalifiseringskamper. Tyskland tar turen til Johan Cruyff Arena og bortemøtet mot Nederland.

Nederland har ansatt den tidligere storspilleren Ronald Koeman for å prøve å komme tilbake til toppen. Laget måtte se siste års VM fra TV-stolen, og var langt fra fornøyde med det. Laget virker bedre organisert og åpnet denne EM-kvaliken på best mulig måte, da Hviterussland ble slått 4-0 på hjemmebane. Nest sist møtte laget nettopp Tyskland borte, i en kamp som endte 2-2. Det er ventet at kampen om gruppeseieren vil stå mellom dagens motstandere, i en gruppe som for øvrig består av Nord Irland, Estland og Hviterussland. Hollenderne er ubeseiret på de siste fire kampene og virker til å være i bedre slag enn på lenge. Kanskje kan Ronald Koeman få skuta på rett vei igjen.

Det er ikke mange skadefravær hos hjemmelaget. Kenny Tete er den eneste som er usikker.

Tyskland har vært gjennom en turbulent tid. Laget falt ut av sist sommers VM etter innledende spill, etter tap mot Mexico og Sør-Korea. Det var rett og slett en gedigen bombe, at favorittene til å vinne fjorårets mesterskap ikke maktet mer enn det. I tillegg røk også laget ut av gruppespillet i UEFA Nations League. Joachim Løw har skrevet under ny kontrakt frem til 2022, og nyter virkelig tillit av forbundet i Tyskland. Men det er klart at tyskeren må levere noe resultater igjen nå snart. Han bør ta Tyskland til EM for å overleve i jobben, tror jeg. Akkurat det er Løw helt avhengig av. Dette er Tysklands første kamp i kvaliken, og generalprøven sist onsdag var ikke bra, med 1-1 hjemme i en vennskapskamp mot Serbia. Tyskland hadde ikke toppet lag, men spillere som Gundogan, Sane, Kimmich, Werner og Neuer spilte. Man burde vunnet, men laget kommer til å stille sterkere til kveldens kamp.

Thomas Muller, ​Jerome Boateng og Mats Hummels har endt sin landslagskarriere før denne kvalifiseringen. Det er naturligvis et stort savn, men det gror godt i Tyskland og det vil komme nye stjerner. Leroy Sane måtte ut etter å ha blitt grisetaklet mot Serbia, men meldes frisk til denne kampen. Toni Kroos spilte ikke mot Serbia, men regnes å være klar i kveld.

Tøff kamp mellom de to gruppefavorittene, men vi heller mot hjemmelaget. Det er fornuftig med heldekk da kampen kan gå begge veier, men for dere som vil gå tynt i storkampen - så er det Nederland å spille. Vi dekker fult ut. HUB

2. Nord-Irland – Hviterussland
Kamp to er et nytt oppgjør i samme gruppe som Nederland og Tyskland. Hviterussland tar turen til Windsor Park og kamp mot Nord-Irland i Belfast.

Nord-Irland var ikke med i sist sommers VM, men er alltid vanskelige å møte på Windsor Park. Laget startet denne EM-kvaliken på en flott måte, da Estland ble sendt hjem fra Belfast med et 0-2 tap sist torsdag. Siste og eneste kamp mellom disse to lagene var helt tilbake i mai 2016 da Nord-Irland vant 3-0.

Hviterussland var i likhet med hjemmelaget heller ikke med i fjor sommers VM-sluttspill. Den ferske nasjonen, som ble uavhengig så sent som i 1990, åpnet denne kvaliken, med et stygt 0-4 tap borte mot Nederland. Laget er i en hard gruppe, og poengfangsten blir trolig deretter. Før tapet mot Nederland vant Hviterussland sine to siste kamper. Begge borte og begge med 2-0, mot svake San Marino og Luxembourg.

Vi heller mot hjemmelaget, men henger på en gardering for uavgjort. HU

3. Wales – Slovakia
Premier League-arenaen Cardiff City Stadium er vertskap i kamp tre, hvor Wales tar i mot Slovakia. Wales spiller sin første kamp i EM-kvalifiseringen her.

Laget var ute i en vennskapskamp sist onsdag, og vant ved den anledningen 1-0 hjemme mot Trinidad og Tobago. Nest sist ble det tap med 0-1 borte mot Albania. Det skal bli spennende å se hva den tidligere Manchester United legenden Ryan Giggs kan utrette som manager for Wales, men laget vil få det hardt i denne gruppen, hvor Kroatia er favoritter. Siste møte mellom disse to var helt tilbake i 2016. Da vant Wales 2-1 på hjemmebane.

Slovakia startet sin kvalik sist torsdag, med en meget fin 2-0 seier hjemme mot Ungarn. Nest sist ble det tap 0-1 borte mot Tsjekkia. I likhet med sin motstander var Slovakia ikke kvalifisert for sist sommers VM-sluttspill. Laget har ikke vunnet noen av sine seks siste kamper på fremmed gress, og er begrenset på utebane.

Åpen kamp. Vi heller mot Wales. Slovakia er svake borte. HU

4. Ungarn – Kroatia.
Kroatia tar turen til Ungarn i kamp fire på kupongen. Lagene er i samme gruppe som Wales og Slovakia i kamp tre.

Ungarn var ikke med i sist sommers VM-sluttspill, og har heller ikke startet bra i denne kvaliken. Den første kampen sist torsdag endte med et 0-2 tap borte mot Slovakia. Denne andre kvalikkampen, mot gruppefavoritten blir derfor viktig for ungarerne. Sist lagene møttes tilbake i 2016 ble det uavgjort 1-1 i Ungarn. Ungarn har tre strake seire å vise til på hjemmebane, dog mot noe begrenset motstand (Finland, Estland og Hellas).

Kroatia er den store favoritten i denne gruppen. Laget er meget bra. og spilte seg helt frem til finalen i sist sommers VM, der laget tapte 2-4 for Frankrike. Denne kvaliken startet også bra resultatmessig. Sist torsdag ble det seier 2-1 hjemme mot svake Aserbajdsjan. Noe snaut, men dog tre poeng. Det jobbes bra i Kroatia, og manager Dalic Zlatko gjør en fin jobb.

Vi mener det er forskjell her, og tror poengene returnerer med Kroatia hjem etter kampen. B

5. Israel – Østerrike
Vi er over i en ny gruppe i kamp nummer fem på kupongen. Østerrike reiser til kamp borte mot Israel. Muligens den svakeste av de 10 gruppene, hvor Polen kanskje på papiret ser ut som det sterkeste laget.

Israel var ikke med i VM sist sommer, og startet denne EM-kvalifiseringen med 1-1 hjemme mot Slovenia sist torsdag. I nest siste landskamp tapte Israel 2-3 borte mot Skottland. Siste kamp mellom disse to var helt tilbake i 1999. Da endte det med 5-0 til Israel, uten at man skal legge for mye vekt på en kamp spilt for 20 år siden.
Østerrike var i likhet med sin motstander også TV-tittere under VM sist sommer. Denne kvalifiseringen startet heller ikke bra. Det ble 0-1 tap hjemme mot Polen sist torsdag.

Mye rart skal skje om Østerrike vinner denne gruppen, som vi mener er den svakeste av de 10 gruppene i denne EM-kvalifiseringen. I kampen før hjemmetapet mot Polen vant Østerrike 2-1 borte mot Nord-Irland. Manager Franco Foda har en tøff jobb, med sitt noe begrensede lag.

To svake lag i Europeisk målestokk møtes. Vi heller ørlite mot gjestene, men dekker fult på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)

6. Polen – Latvia
Latvia legger ut på tur i kamp nummer seks på kupongen. Et oppgjør mot Polen i Warszawa venter.

Polen er et greit lag. Var med i VM sist sommer, men falt ut i innledende gruppespill, etter tap mot Senegal og Columbia. En snau seier mot Japan var ikke nok til å gå videre ved den anledningen. Denne EM-kvaliken startet bra for polakkene. En fin 1-0 seier borte mot Østerrike ble notert sist torsdag, og Polen må sies å være favoritter i denne gruppen sammen med Makedonia og Slovenia. Siste møte med Latvia var tilbake i 2012 da Polen vant 1-0 på hjemmebane. Laget har tre strake tap på eget gress, dog mot sterk motstand (Tsjekkia, Italia og Portugal)

Latvia startet sin EM-kvalik sist torsdag med et 1-3 tap borte mot Makedonia. Laget var ikke kvalifisert for VM sist sommer og vinner meget sjelden. De ni siste kampene har forløpt uten seier for det begrensede mannskapet til Latvia.

Polen skal og bør ta dette. Vi spiller bare et tegn. H

7. Slovenia – Makedonia
Viktig kamp mellom to bra lag når Makedonia tar turen til Slovenia i kamp nummer sju på kupongen. Lagene er i samme gruppe som Polen og Latvia i kamp seks.

Slovenia var heller ikke med i VM i sommer, i likhet med mange andre land på denne kupongen. Denne EM-kvaliken startet med 1-1 borte mot Israel sist torsdag. Laget bør nok hente noe i denne kampen, for å holde følge med motstander Makedonia og Polen i denne gruppen. Inkludert kampen mot Israel, har Slovenia spilt 1-1 i alle sine fire siste kamper, blant annet mot vårt eget landslag. Siste møtet mellom disse lagene endte med 1-0 til Slovenia tilbake i mars 2016.

Makedonia var nok et lag som ikke var kvalifisert til VM-sluttspillet i sommer. Laget er brukbare, og startet sin EM-kvalik med 3-1 seier hjemme mot Latvia. Nest siste landskamp endte med 4-0 seier hjemme mot meget svake Gibraltar. Manager Igor Angelovski og hans mannskap, vil nok henge fint med i denne noe begrensede gruppen.

To greie lag møtes. Trolig jevnt. Vi heller mot vertene. H (HU på 432 rekker spillet)

8. Kasakhstan – Russland
I kupongens åttende og siste EM-kvalifiseringskamp tar Russland turen til møtet med
Kasakhstan. Belgia klare favoritter i denne gruppen.

Kasakhstan åpnet denne EM-kvaliken på en fin måte, med en 3-0 seier hjemme mot Skottland sist torsdag. Vant også nest sist, da med 1-0 hjemme mot Moldova i en privatkamp. Siste kamp lagene i mellom endte målløst 0-0 tilbake i mars 2015. Det blir spennende å se om hjemmelaget kan følge opp den fine kampen mot Skottland, mot bedre motstand denne gangen.

Russland er normalt gode. Var helt fremme i en kvartfinale i VM sist sommer. Her ble det tap etter straffesparkkonkurranse mot Kroatia. Starten på denne EM-kvaliken kunne vært bedre. Laget måtte returnere fra Belgia med et 1-3 tap sist torsdag. Det var dog trolig den tøffeste kampen i hele kvalikspillet for Russland sin del. Det resultatet gjør denne kampen ekstremt viktig for laget.

Til tross for tre strake bortetap mot Belgia, Sverige og Tyskland tror vi Russland tar dette. B

9. Gimnastick – Malaga
Fra EM-kvalik i de første åtte kampene, går turen til nivå to i Spania i de siste fire oppgjørene på kupongen. Malaga tar i kamp ni turen til bortemøtet mot Gimnastick. Hjemmelaget på nedrykksplass, Malaga på kvalikplass for spill om opprykk til La Liga.

Gimnastick reddet plassen med fire poeng sist sesong. I år blir det meget tungt å gjenta. Laget ligger på nedrykksplass, og det er hele åtte poeng opp til sikker grund. Laget har tatt fem av sine seks seire hjemme, og står med 5-3-6 på eget gress. Gimnastick har vunnet en, og tapt tre på sine siste fire spilte.

Malaga ankommer til dette oppgjøret på en femte plass på tabellen. Det vil si en plassering som gir spill om opprykk ved sesongslutt. Laget er greit men ikke mer på utebane. 5-6-4 er ikke mer enn det må være. I tillegg er Malaga i noe rusten form. Tre uavgjorte, og et tap på de siste fire, og bare en seier på de siste åtte. Malaga vant motsatt oppgjør 2-0 tilbake i november.

To lag i svak form, involvert i hver sin ende av tabellen. Vi heller mot gjestene. UB

10. CF Cadiz – CF Cordoba
Nytt oppgjør fra nivå to i Spania, når Cordoba tar turen til bortemøtet med Cadiz. Hjemmelaget fint med på plass sju. Cordoba vil høyst trolig rykke ned på nivå tre.

Cadiz har gjort en fin sesong så langt, og bare målforskjell skiller fra topp seks, som gir spill om den siste plassen i neste sesongs La Liga. Laget er meget sterkt på eget gress, og har bokført 8-6-1. Bare åtte baklengs på disse 15 spilte. Cadiz er i bra form og har fire gevinster på de siste seks. Laget vant motsatt oppgjør 3-1.

Cordoba har skuffer stort, og sesongen ender høyst sannsynlig med nedrykk. Det er hele 10 poeng opp til plass over streken. Laget har bare vunnet fire av de 30 spilte, og tre av disse har kommer hjemme. Borte er statistikken begredelige 1-3-11. Laget har tapt de siste to, og ikke vunnet på de siste fem.

Det bør være stor forskjell på disse lagene. Vi tror vertene vinner. H

11. Granada – Las Palmas
Granada på direkte opprykksplass ønsker Las Palmas velkommen i kamp 11 på kupongen. Gjestene i midtsjiktet på tabellen med sin 12 plassering.

Granada som endte midt på tabellen sist sesong, kan meget vel rykke opp til La Liga denne gangen. Ligger på andre plass, tre poeng etter Osasuna, men med fire poeng å gå på når det gjelder direkte opprykk. Laget har bare tapt to på eget gress, og står med fine 9-4-2. Kun åtte baklengs på disse 15. Granada har fem på rad uten tap, og har ikke sluppet inn mål på de siste fire. Tilbake i november ble det 2-2 i motsatt oppgjør.

Las Palmas rykket ned fra La Liga sist sesong, og rykker nok ikke direkte opp igjen. Det er sju poeng opp til kvalikplass, og det vil kreve en nærmest prikkfri avslutning i så måte. Las Palmas spiller mye uavgjort, og har bare vunnet ni av 30 spilte kamper. Ikke opprykkstall. På fremmed gress har laget 3-6-6 å vise til.

Vi tror Granada styrker sine opprykkssjanser. H

12. Sporting Gijón – Real Oviedo
Kupongens siste kamp spilles i Gijón. Sporting tar imot Real Oviedo. Begge i midtsjiktet, med gjestene fem poeng foran hjemmelaget.

Sporting Gijón har seks poeng opp til kvalikplass for opprykk, og ender trolig i midtsjiktet denne sesongen. Laget har tatt sju av 11 trepoengere på eget gress, og står med 7-4-4 hjemme. Laget er i form, og har tre strake seire. Merkelig nok tre strake tap før det. Sporting tapte motsatt kamp 1-2 tidligere i sesongen.

Real Oviedo ankommer Gijón fem poeng foran sin motstander. Det er bare et lite poeng opp til kvalikplass, og det toget har ennå ikke reist ifra laget. Det kreves dog en meget sterk avslutning i så måte. Oviedo er vesentlig bedre hjemme enn borte. På fremmed gress har laget svake 5-3-7 å vise til. Laget slo Gimnastick 2-0 hjemme sist, og har bare et tap på de siste sju spilte.

Åpen kamp. Vi heller mot gjestene, men dekker fult ut på det store spillet
UB (HUB på 432 rekker spillet)

96-rekkeren:
1.
Nederland - Tyskland HUB
2. Nord-Irland - Hviterussland HU
3. Wales - Slovakia HU
4. Ungarn - Kroatia B
5. Israel - Østerrike UB
6.
Polen - Latvia H
7. Slovenia - FYR Makedonia H
8. Kasakhstan - Russland B
9. Gimnastick – Malaga UB
10.
Cadiz - Cordoba H
11. Granada - Las Palmas H
12. Sporting Gijon - Real Oviedo UB


432-rekkeren:
1. Nederland - Tyskland HUB
2. Nord-Irland - Hviterussland HU
3. Wales - Slovakia HU
4. Ungarn - Kroatia B
5. Israel - Østerrike HUB
6. Polen - Latvia H
7. Slovenia - FYR Makedonia HU
8. Kasakhstan - Russland B
9. Gimnastick – Malaga UB
10. Cadiz - Cordoba H
11. Granada - Las Palmas H
12. Sporting Gijon - Real Oviedo HUB