Foto: Scanpix/Reuters

En brasiliansk vinner

Og et Skiens-lag på opprykksjakt blir våre holdepunkt torsdag

Kommersielt

Det er svært tett i toppen i 3. divisjon avdeling 10 (Telemark), men Skarphedin har i øyeblikket tre poengs ledelse til Herkules i toppen. I ettermiddag møtes Herkules og Urædd i en svært viktig kamp på Herkules idrettspark, der bortelaget Urædd er nødt til å vinne for fortsatt å ha en liten mulighet til å melde seg på igjen i opprykkskampen. Men Urædd ligger ni poeng bak Herkules (en kamp mindre spilt) og tolv poeng bak Skarphedin og slik sett ser det tungt ut for Urædd å kunne melde seg på igjen i opprykskampen.

Trav- og galopptips torsdag:
Øvrevoll: Vi byr på en happy vinner
Klosterskogen: Høitomt er nøkkelen igjen
Lunsjtrav Bjerke: Sola skinner på Kolle

Hjemmelaget Herkules mistet sine to faste midstoppere foran høstsesongen, men har en forholdsvis bred stall (overtok mange spillere fra Skotfoss foran sesongen) og på hjemmebane har Herkules vært knallsterke med 8-0-1. Herkules har styrket laget med Fredrik Rønning fra Pors (to uker siden) og Jarle Nilsen fra Jerv den siste tiden. De fem siste på hjemmebane er vunnet med solide 33-9 i målforskjell, og eneste tapet hjemme kom mot rivalen Tollnes (0-2) så langt tilbake som 25. mai.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Bortelaget Urædd leverer ujevnt på bortebane med 4-1-4 og har tapt de to siste bortekampene (mot Tollnes og Notodden 2). Målforskjellen på bortebane er også negativ for Urædd (17-19) og dette blir en tøff oppgave.

I følge våre kilder i Skien skal dette være en kamp Herkules skal vinne og trener Kurt Sem har svært god tro på at laget hans også gjør det. På en dag med svært få gode alternativer blir Herkules et klart spill for oss til godkjente 1,50 i hjemmeodds.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Vi kombinerer Herkules med en kamp fra den øverste divisjonen (Campeonato) i Brasil der Vasco da Gama tar imot bunnlaget Atletico Mineiro. Hjemmelaget Vasco da Gama har nå gått elleve seriekamper uten tap, og trener Paulo Cesar Gusmao er svært fornøyd med tingenes tilstand. Til denne kampen returnerer midtbanespilleren Nilton etter karantene, mens midtbanespilleren Ze Roberto må i fryseboksen. Kaptein Carlos Alberto må trolig stå over grunnet skade, men troppen er stor, så det skal ikke svekke laget voldsomt. Hjemmestatsen er brukbare 4-3-1, men vel mye uavgjorte gjør at vi ikke bruker handicapvarianten på dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspi

Bortelaget Atletico Mineiro er havnet i nedrykkssumpa og har en begredelig bortestatistikk med 1-2-6. Tok riktignok sin første borteseier i den siste bortekampen, men spissen Obina som har scoret fire av lagets fem mål på de to siste seriekampene er havnet i synderegisteret og blir et tungt avbrekk i natt.
Oddsen på hjemmeseier er dessverre labre 1,40, men i mangel av bedre alternativer denne torsdagen støtter vi oss på Vasco da Gama i kombinasjon med Herkules.

For øvrig
Den svært viktige opprykkskampen i Superettan mellom Ørgryte og Sundsvall ser vidåpen ut på forhånd, og kanskje kan det være verd å prøve U i den matchen. Vi var også lenge inne på å bruke Santos hjemme mot Botafogo, men lagene er så jevne og U-faren så høy at vi droppet denne.

Vi setter 100 kroner på dagens dobbel og totaloddsen blir 2,10
Kamp 81 Herkules - Urædd 1,50 4,40 2,80
Kamp 93 Vasco da Gama - Atletico Mineiro 1,40 3,15 4,60

Her kan du levere spilleforslaget (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus