Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Vi går for 12 rette også søndag
V75 sverige: Strålende V75-omgang fra Sverige
Oddssingel LaLiga: Sevilla spilles til overodds
Oddssingel Ligue 1: Rennes er i ferd med å våkne
Oddssingel håndball: Fyllingen er sugen på revansj mot trønderne
Oddssingel Slalåm: Henrik Kristoffersen jakter nytt VM-gull
V4-lunsj Danmark: Internasjonal V4-søndag i Billund
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

To deilig åttendedelsfinaler i Fa-cupen skal avgjøres søndag. Premier Legaue-laget Crystal Palace skal på besøk til League One-laget Doncaster. I fotballverden ruller det ellers videre. Og det spilles fotball i både Spania, Italia, Tyskland, Frankrike og Nederland. Real Madrid skal i aksjon i LaLiga allerede klokken 12:00, PSG spiller kveldskamp i Ligue A og det samme gjør Napoli i Italia. Tar vi en titt bort fra fotball, så jakter Henrik Kristoffersen et nytt gull i slalåm.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på herlige 158 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

Doncaster - Crystal Palace B - 1,53 (Spillestopp 16:55)

Doncaster henger greit med i League One eller nivå tre i det engelske ligasystemet. Laget ligger i øyeblikket på den siste kvalikplassen for spill om opprykk til Championship. Laget er bra på eget gress, og står med 9-5-2 så langt. Siste kamp denne uken endte med seier 3-0 hjemme mot Southend. Nest sist ble det også seier 3-1 over Peterborough. På vei til denne femte runde kampen ble Oldham slått 2-1 i fjerde runde.

Crystal Palace ankommer Doncaster på plass nummer 13 i Premier League. Det er dog bare tre små poeng ned til nedrykk, og Palace er på ingen måte sikret ny kontrakt. Muligens kan manager Roy Hodgson prioritere nedrykkskampen foran dette cupoppgjøret. Slikt er alltid vanskelig å forutsi. Men, det vil sjokkere meg om ringreven Hodgson ikke øyner en mulighet til å ta seg hele veien til finalen i cupen nå. Vinner Palace her i dag er man allerede i kvartfinalen, og dette vil være en stor bonus for Palace-fansen.

Normalt sett klarer laget å holde seg unna nedrykk i serien, de har nemlig en hel del kvalitet i laget. Om Hodgson i tillegg tar laget langt i cupen, vil plutselig ikke årets sesong være en nedtur allikevel. Borte har Palace 4-2-7 å vise til. Siste kamp endte 1-1 hjemme mot West Ham. Nest sist seier 2-0 mot Fulham, også det hjemme på Selhurst Park. I fjerde runde ble Tottenham slått 2-0. Meget sterkt. Pape Souare er eneste bekreftet ute.

Begrunnelse B: Normalt sett skal dette være en borteseier. Grunnen for at jeg mener 1,53 er innafor er rett og slett grunnet at jeg tror Hodgson kommer til å putte utpå et godt lag i dagens kamp. De spiller ikke kamp før om seks dager etter i dag. Det vil sjokkere meg om Hodgson skal hvile mye spillere her. Kvartfinale i cupen vil være høyt prioritert i Palace. 1,53 er godkjent som et kombinasjonsspill.


Swansea - Brentford H - 2,35 (Spillestopp 16:55)

Swansea rykket ned fra Premier League sist sesong, og har nok underprestert ut ifra forventningene denne sesongen. Laget ligger i midtsjiktet, og blir nok en middelhavsfarer sesongen ut. Hjemme i Wales har det gått greit, men heller ikke mer, med en statistikk på
7-4-5 på eget gress. Swansea var greie i siste kamp, til tross for et knepent 1-2 tap borte mot ligaleder Leeds. Nest sist 1-0 seier hjemme mot Millwall. Tredje sist hjemmekamp ble Sheffield United, som er på andreplass, slått av Swansea på Liberty Stadium. Lagene har spilt en ligakamp mot hverandre denne sesongen. Det oppgjøret ble vunnet 3-2 av Swansea som spilte på bortebane. Swansea slo lille Gillingham i fjerde runde.

De siste to kampene til dagens hjemmelag har vært positive de, til tross for tap mot ligaleder Leeds sist. Det vil være en gedigen nedtur for hele klubben om laget, når de nå endelig har kommet til åttendedelsfinale, ikke klare å slå ut Brentford på hjemmebane i dag.

Brentford ankommer til denne kampen med fire poeng mindre på konto i ligasammenheng. I likhet med Swansea er det lite å spille for, med lang vei både opp til kvalik og ned til nedrykksstriden. Dette gjør denne cupkampen meget viktig. En plass i kvartfinalene står det om, og det vil på en måte holde liv i sesongen for vinneren av denne kampen. Brentford har bare vunnet en gang på fremmed gress, og står med 1-7-7. Siste i ligaen ga 1-0-seier hjemme mot Aston Villa, men Villa er svake for tiden. Vi fikk dette bekreftet nok en gang da dem røyk 0-2 hjemme for West Bromwich på Villa Park i går. Nest sist tapte Brentford 1-2 borte mot Nottingham Forest. I fjerde runde slo Brentford ut Barnet etter omkamp.

Begrunnelse H: Brentford er katastrofale borte. Swansea har slitt etter nedrykket fra Premier League i fjor. I Championship er det ikke mye spenning, og dagens cupkamp er meget viktig for begge lag. Men de hvitkledde har en fordel med hjemmebane, og har noen resultater å vise til på slutten som jeg synes er mer enn godt nok. Derfor finner jeg 2,35 på hjemmeseier spillbart i denne kampen. Vi får en totalodds med Palace-seier på 3,52 på denne dobbelen.