Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: En helnorsk lørdagskupong med stort potensial
V75 Årjäng: En av årets største V75-omganger - du kan vinne 21 millioner
V4/ V5 Klampenborg: Herlig vorspiel på Klampenborg
Oddstips 1: Rosenborg vinner med to mål eller mer
Oddstips 2:
Bodø Glimt vinner midnattssolkampen
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019

Vi er kommet frem til en ny lørdagskupong i vår jakt på 12 rette tippetegn. Utfordringen denne gangen er hentet fra tre forskjellige nivåer i vårt eget seriesystem, samt et innslag fra Sverige i siste kamp på kupongen. Vi skal gi oss i kast med en kamp fra Eliteserien, fire kamper fra Post Nord ligaen på nivå tre, seks kamper fra Norsk Tipping-liga på nivå fire, før vi avslutter med en kamp fra den svenske toppdivisjonen i Allsvenskan. En kupong med mange ganske klare favoritter. Det skal dog ikke mye overraskelser til før det kan bli fin avkastning på denne kupongen. Innleveringsfristen er 15:55, og bonuspotten er denne lørdagen på 690 000 kroner.

NB! Lørdag er det ca 14 millioner kroner i førstepremiepotten i lotto. Spill før klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Bodø / Glimt – Ranheim
Ranheim tar turen nordover fra Trøndelag til Kamp mot Bodø / Glimt på Aspmyra. Laget ligger to poeng over nedrykk, mens hjemmelaget er godt inne i medaljekampen.

Bodø / Glimt har vært meget solide denne sesongen. Hadde en lang rekke fine treningskamper i vinter, og har fulgt opp når alvoret startet på en flott måte. I øyeblikket er det bare fire poeng opp til Molde på toppen av tabellen, og Glimt har også to kamper mindre spilt enn moldenserne. Siste kamp var dog en merkelig affære for laget. Et besøk på Intility hos Vålerenga endte med et uforståelig 0-6 tap. Ikke så mye tapet, men at Glimt skulle forlate hovedstaden med tennissifre som tap, var unektelig meget rart. Før den kampen hadde Glimt dog radet opp tre strake gevinster mot Odd, Viking og Strømsgodset. Hjemme på Aspmyra er Glimt solide. 5-1-1 og bare fem baklengs duger alle dager i uken.

Ranheim slet i innledningen av sesongen. Den flotte debutsesongen så ut til å bli vanskelig å leve opp til i sesong nummer to i toppdivisjonen. Etter tre strake tap i seriestarten har dog poengfangsten tatt seg opp, og laget har i øyeblikket fem lag bak seg på tabellen. Det er meget jevnt i årets Eliteserie, og Ranheim har bare to små poeng ned til kvalikplass tredje sist. Laget er gjerrige på bortebane. Statistikken lyder på 2-2-3 og målforskjellen sier 5-6. Det skal bli spennende og følge Ranheim utover i sesongen. Laget sprakk litt etter en flott start sist sesong. Det krever nok en bedre avslutning denne gangen, da laget er klart nærmere problemene rundt nedrykk, enn tilfelle var i sesongen 2018. Siste kamp ga et 2-3 tap i trønderderbyet mot Rosenborg. Nest sist 0-0 borte mot Stabæk på Nadderud. Ranheim er klare for kvartfinalen i NM etter solide 4-0 mot Brann i fjerde runde.

Glimt klare favoritter i denne kampen. Ranheim er dog gjerrige på fremmed gress, og Glimt kommer fra 0-6 mot Vålerenga. Vi tror Glimt vinner, men henger på uavgjort på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet)

2. Egersund – Brattvåg
Fra Eliteserien går turen videre til Post Nord ligaen og nivå tre. Brattvåg tar turen til et møte med Egersund i kamp to på kupongen. Brattvåg på plassen over de tre nedrykks posisjonene, mens hjemmelaget innehar en fin femte plass på tabellen.

Egersund har vært bra hele denne sesongen. Det er blitt åtte poeng opp til Stjørdals-Blink på tabelltopp, men 20 poeng og plass fem på tabellen, er nok alle med hjerte i Egersund tilfredse med. Laget har slitt litt på fremmed gress, men hjemme i idrettsparken er 4-2-1 klart godkjent. Egersund er i fin form. Etter tapet borte mot Kvik Halden sent i mai, har laget spilt seks kamper på rad uten tap. Imponerende var det med 1-1 borte mot gode Fredrikstad i siste kamp. Nest sist solide 5-0 hjemme mot Byåsen. Motsatt oppgjør endte 2-2 tilbake i juni.

Brattvåg ankommer Egersund med tre lag bak seg på tabellen. Bare tre poeng skiller til Vidar på øverste nedrykksplass, og Brattvåg må opp i ringene for å overleve. Laget vant 1-0 hjemme mot Nardo i siste kamp, men tapte de tre før det, alle med 1-2 mot Kvik Halden, Levanger og Moss. Brattvåg har tatt bare en av sine fire seire på fremmed gress, og sliter litt ute på tur. 1-2-4 må nok forbedres utover høsten om ny kontrakt skal være i boks når fasiten skrives sent i oktober.

Egersund er naturlige favoritter. Det er dog bare fem poeng som skiller de to lagene. Vi bruker to tegn på det lille, og alle tre tegnene på det store spillet.
HU (HUB på 432 rekker spillet)

3. Kvik Halden – Hødd
Hødd legger ut på langtur fra Ulsteinvik til et møte med Kvik i Halden. Begge lagene i sjiktet bak Fredrikstad og Stjørdals-Blink som har skilt seg litt ut på toppen.

Etter sitt opprykk har Kvik Halden virkelig imponert i årets sesong. Laget ligger på tredje plass bare fem poeng etter toppen. Med en noe bedre borteform ville laget vært helt jevnt med Fredrikstad og Stjørdals-Blink som har skilt seg litt ut. Hjemme har Kvik vært bunnsolide. 5-0-1 duger langt og bare fem mål imot er også klart godkjent. Laget vant 2-1 mot Brattvåg nest sist, men gikk på et 1-3 tap borte mot serieleder Stjørdals-Blink i siste kamp. Motsatt kamp endte uavgjort 1-1 tidligere i sesongen.

Hødd ankommer Halden stadion fire poeng bak vertene. Laget som på en imponerende måte har vært en del av norsk toppfotball svært lenge, sliter litt på bortebane denne sesongen. Bare fem mål scoret og en statistikk på 1-3-2 må klart forbedres om laget skal ha håp om å tette luken oppover på tabellen. Sterke 1-1 borte mot Bryne nest sist, ble etterfulgt av et svakt 0-2 tap hjemme mot Levanger i siste kamp.

Vi heller mot hjemmelaget her, og bruker to tegn HU.

4. Nardo – Moss
Nissekollen kunstgress er arena i kamp fire når Moss ankommer fra Østfold til møtet med Nardo. Begge lag i litt farlig farvann rett over nedrykksstreken.

Nardo har prestert bra på sitt beste, men slitt litt med stabiliteten så langt i sesongen. I øyeblikket er det bare fire poeng ned til nedrykk, men heller ikke mer enn det samme antall poeng opp til plass fem på tabellen. Denne avdelingen av Post Nord er svært jevn, bak de to topplagene Fredrikstad og Stjørdals-Blink som har skilt seg litt ut. Nardo har prestert omtrent likt borte som hjemme. 2-3-1 på eget gress, bør dog kunne forbedres. Nardo er i svak form, og har bare hentet et lite poeng på de siste fem kampene. Siste opptreden ga 0-1 borte mot Brattvåg. Nardo vant motsatt kamp 2-1 tilbake i serierunde to.

Moss startet sesongen storartet, med tre seire på de første fire i seriestarten. Etter hvert har dog ting gått litt tråere, og Moss ankommer til denne kampen bare fire poeng over nedrykk, i likhet med sin motstander. Moss har sviktet hjemme på Melløs, men har vært greie på utebane. 3-1-2 på fremmed gress er helt greit. Fem tap hjemme på sju spilte er det definitivt ikke. Moss må opp i ringene, for denne avdelingen er jevn, og mange lag lever farlig. I likhet med Nardo er også Moss i svak form. De to siste har gitt like mange hjemmetap. Først 1-3 for serieleder Stjørdals-Blink, deretter 2-3 mot Bryne i siste kamp.

To lag i svak form, møtes til viktig kamp i sjiktet over nedrykksstreken. Vi dekker med alle tre tegnene. HUB

5. Sola – Fredrikstad
Fredrikstad reiser fra plankebyen til Stavanger til møtet med Sola i kamp fem. Hjemmelaget dypt forankret i nedrykksstriden. Gjestene med i kampen om opprykk med sin andre plass så langt.

Sola sliter enormt denne sesongen. En hjemmestatistikk på 2-2-2 er i nærheten av å være akseptabelt. Med seks tap på sju spilte på utebane, blir det dog samlet alt for magert. I øyeblikket er det fire poeng opp til den lite hyggelige streken som skiller nedrykk, og trygg grund. Sola må ha en helt annen andre del av sesongen om nedrykk skal unngås. Siste kamp ble vunnet 2-1 borte mot Vidar, og Sola har faktisk vunnet to av de siste fire og er i brukbar form. I den motsatte kampen 10. juni ble Sola totalt utspilt, og måtte forlate Fredrikstad stadion med et 1-5 tap.

Fredrikstad har en klar målsetning om opprykk. Henger greit med i så måte, et poeng etter serieleder Stjørdals-Blink. Sist sesong var skuffende for laget da opprykket glapp med et lite poeng i forhold til Raufoss. Det blir spennende om den gamle aristokraten i norsk fotball lykkes ved denne korsvei. Fredrikstad er gjerrige på utebane. Bare fire baklengs og 4-0-2 etter seks spilte. Laget vil nok henge med i opprykkskampen helt inn, men tåler ikke mange feilskjær. Stjørdals-Blink er gode, og kan bli vanskelig å passere. Siste kamp endte i skuffende 1-1 hjemme mot Egersund. Før den kampen radet Fredrikstad opp fire strake seire, og har i øyeblikket ikke tapt på de siste sju spilte i seriesammenheng.

Vi tror rimelig sikkert at poengene blir med hjem til Fredrikstad. B

6. SK Herd – Eidsvoll Turn
Fra Post Nord ligaen går turen til Norsk Tipping-liga og nivå fire her hjemme. Eidsvoll ankommer Herd som soleklare serieledere i denne avdelingen. Vertene i midtsjiktet så langt.

Herd har prestert veldig forskjellig hjemme og borte denne sesongen. Hjemme har det blitt helt greie 4-1-1, men med seks bortetap på sju spilte gir det samlet bare en plassering midt på treet. Det er fem poeng ned til nedrykk for Herd sin del, og laget kan ikke slappe av på noen som helst måte. Poeng trengs definitivt for å sikre ny kontrakt utover i andre halvdel av sesongen. Herd tapte 0-3 borte for reservene til Sarpsborg 08 i siste kamp. I motsatt oppgjør vant Eidsvoll kontrollert 3-0 tilbake i runde seks

Eidsvoll Turn er veldig solide. Muligens er dem det aller beste av alle lagene i Norsk Tipping. Definitivt det beste laget i denne avdelingen. Ankommer Herd seks poeng foran Lørenskog på andre plass. Eidsvoll spilte 1-1 borte mot Spjelkavik, men har foruten den kampen vunnet alle de 12 andre. Alt annet enn opprykk vil overraske oss enormt slik denne avdelingen har utviklet seg. Laget har en målforskjell på 41-7 etter 13 spilte.

Her bør det være klasseforskjell. Vi tror poengene returnerer til Eidsvoll B.

7. Træff – Sunndal
Nedrykksplasserte Sunndal tar turen til Træff i kamp sju på kupongen. Hjemmelaget fint med på femte, dog et hav etter ledende Eidsvoll Turn.

Træff har prestert bra denne sesongen, og inntatt en fin femte plass etter halvspilt serie. Eidsvoll og til dels Lørenskog har skilt seg ut, og de andre har trolig ingen sjans til å blande seg inn i striden på toppen av tabellen. Træff har tatt fire av sine seks trepoengere på eget gress, og står med 4-0-2. Laget er som sagt langt etter toppen, men det er også betryggende avstand ned til nedrykksstriden. Træff tapte bare 0-1 borte mot serieleder Eidsvoll sist og gjorde en grei kamp der. I det motsatte oppgjøret tilbake i mai vant Træff lett 4-0 i Sunndal.

Sunndal startet forferdelig i årets serie. Sju strake tap lød innledningen på, og alle regnet Sunndal som alt for svake i divisjonen. Laget har dog gått fremover og til tross for fortsatt plass under nedrykksstreken, har det blitt 10 poeng på de siste fem spilte. Noen ganger er det litt sjarmerende hvordan fotballen svinger. Til tross for fremgang er alle de tre seirene tatt på eget gress. Ute på tur har Sunndal stygge 0-1-5. Siste kamp endte med seier 2-0 mot reservene til Aalesund hjemme i Sunndal.

Til tross for et bortelag i fremgang, tror vi Træff vinner. Sunndal er meget begrenset på utebane. H

8. Donn – Staal Jørpeland
Staal Jørpeland reiser til Kristiansand til møtet med Donn i kamp åtte på kupongen. Begge lag i midtsjiktet i en avdeling Fløy Flekkerøy og reservene til Viking troner på toppen.

Donn har prestert greit, men heller ikke mer denne sesongen. Stabiliteten har vært problemet. På sitt beste har det vært greit, men fem tap på de første 13 gir bare en plass i midtsjiktet på tabellen. Det er ofte målrikt når Donn spiller. Over fire mål i snitt på de første 13 kampene. Hjemme har Donn 3-2-1, og det er borteformen som har sviktet mest. Laget er i form. Etter stygge 0-7 mot Flekkerøy fjerde sist, har laget vunnet de tre siste mot Storm, Madla og Vardeneset. Motsatt oppgjør endte 2-2 dagen før nasjonaldagen i mai.

Staal Jørpeland ankommer Kristiansand to poeng etter Donn, og med fem poeng ned til nedrykk. I likhet med hjemmelaget har laget svingt i prestasjonene. Staal J har tatt alle sine fire trepoengere hjemme, og står med svake 0-2-4 på fremmed gress. Laget bør nok forbedre seg noe ute på tur. Ny kontrakt er ennå ikke sikret når vi er halvveis i sesongen. Siste kamp ga en fin 4-1 seier hjemme mot gode Flint.

To relativt jevne lag. Vi heller ørlite mot hjemmelaget, men dekker med alle tre tegnene på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

9. Fløy-Flekkerøy - Pors
Serieleder Fløy ønsker Pors velkommen til Flekkerøy i kamp ni. Gjestene fra Grenland i midtsjiktet, dog bare fem poeng fra nedrykk.

Fløy har vært bunnsolide så langt i sesongen. Laget er ubeseiret etter 13 kamper, når vi er halvveis i avdelingen. Bare reservene til Viking har noenlunde heng på Fløy. Fire poeng skiller på toppen av tabellen i favør Fløy. Laget har spilt uavgjort mot reservene til Start hjemme, men ellers vunnet alle de andre fem på eget gress. Motsatt kamp tidligere i sesongen ga en klar 4-1 seier til Fløy i Porsgrunn. Siste kamp endte uavgjort 2-2 borte mot Brodd. Før det sju strake seire.

Pors ankommer Flekkerøy med bare fem lag bak seg på tabellen. Det er også fem poeng ned til nedrykk, og ny kontrakt er på ingen måte i boks. Pors er brukbare borte, og har tatt 10 av sine 16 poeng på fremmed gress. 3-1-2 er greit, men med fem av sju hjemmekamper tapt, blir det samlet litt tynt. Siste kamp endte i et 0-2 tap hjemme mot Vindbjart.

Vi tror serielederen tar dette, og bruker bare et tegn. H

10. Vardeneset – Mandalskameratene
Vardeneset på plassen over nedrykk ønsker Mandalskameratene velkommen i kamp ti. Gjestene fra Mandal på en fin tredje plass halvveis i denne avdelingen.

Vardeneset sliter med å riste av seg nedrykksspøkelse. Ligger i øyeblikket på plassen over den lite hyggelige streken, med tre poeng ned til nedrykk. Laget har prestert greit på eget gress, med en statistikk på 3-1-2. Med bare fire poeng av 21 mulige ute på tur, blir det samlet rimelig tynt. Vardeneset må opp i ringene ut over høsten, og definitivt forbedre borteformen, om ny kontrakt skal sikres. Laget tapte siste kamp hele 0-3 borte mot Madla, og står med tre strake tap. Motsatt oppgjør tilbake i mai ble vunnet av Mandalskameratene med 5-1.

Mandalskameratene har vært gode denne sesongen. Ligger på tredje plass halvveis. Det er sju poeng opp til Fløy-Flekkerøy på toppen, og løpet er ikke kjørt når det gjelder opprykk. Kanskje ikke trolig, men heller ikke umulig. Laget har bare et tap hjemme, og har prestert greit også på utebane med 3-1-2 etter seks spilte. Mandalskameratene vant 2-1 hjemme mot reservene til Bryne i siste kamp, og noterte med den seieren sin sjette! Strake trepoenger.

Nesten topp mot nesten nedrykk i denne kampen. Vi tror ikke Mandalskameratene taper, og bruker to tegn. UB

11. Vindbjart – Storm
Avdelingens akterutseilte bunnlag Storm tar turen til kamp mot Vindbjart i kupongens nest siste kamp. Hjemmelaget på en grei femteplass, dog hele 10 poeng etter toppen.

Vindbjart har prestert bra i hele vårsesongen. Innehar en femteplass på tabellen i øyeblikket. Det er blitt hele 10 poeng opp til Fløy-Flekkerøy på toppen, men grunnen er definitivt et topplag som nesten ikke har avgitt poeng. Vindbjart har bare tapt to ganger på de første 13, og det duger godt. Laget har 2-3-1 på eget gress, og her er det rom for forbedring. Borte har laget vært meget solid. Trolig vil Vindbjart forbli i midtsjiktet av tabellen, og mye av sesongavslutningen kan fort bli litt transportetappe, uten alt for mye å spille for. Laget vant 2-0 borte mot Pors i siste kamp, og vant også lett 4-0 i motsatt oppgjør tidligere i sesongen.

Storm har ikke hatt Norsk Tipping-liga nivå inne denne sesongen. Bare fire av de første 39 mulige poengene er spilt inn, og laget vil med 99 % sikkerhet rykke ned i høst. På bortebane har seks opptredener, gitt like mange tap. Storm må nok innse at sesongen 2020, vil gi spill på nivå fem.

Kupongens sikreste kamp for oss. En klar H.

12. AIK – Elfsborg
Kupongens siste kamp er hentet fra Allsvenskan i Sverige. Elfsborg tar turen til et møte med AIK i Stockholm på Friends Arena. AIK fint inne på plass tre, mens gjestene er å finne i midtsjiktet av tabellen.

AIK har prestert bra denne sesongen. Er inne på en tredje plass, seks poeng etter ligaleder Malmø FF. Hjemme i den svenske hovedstaden har laget 5-2-1, og bare fire mål imot. En litt svakere statistikk på fremmed gress, skiller laget fra en topplassering. AIK vant 1-0 borte mot Kalmar i sin siste kamp, mens det nest sist ble uavgjort 0-0 hjemme mot topplaget Malmø FF.

Elfsborg ankommer Friends Arena med en plassering midt på tabellen. Det er 10 poeng opp til vertene, og hele 16 opp til tabelltopp. Elfsborg er ubeseiret hjemme, men har slitt vesentlig mer på bortebane. 1-2-4 ute på tur må forbedres, om luken oppover på tabellen skal gjøres mindre. Laget spilte 1-1 hjemme mot Helsingborg i siste kamp.

AIK naturlige favoritter. Vi henger dog på en gardering for uavgjort. Elfsborg har delt poengene i tre av de siste fire. HU

96-rekkeren:
1. Bodø/ Glimt - Ranheim H
2. Egersund - Brattvåg HU
3. Kvik Halden – Hødd HU
4.
Nardo - Moss HUB
5. Sola – Fredrikstad B
6.
Herd - Eidsvoll Turn B
7. Træff – Sunndal H
8.
Donn - Staal Jørpeland HU
9. Fløy-Flekkerøy - Pors H
10.
Vardeneset – Mandalskameratene UB
11.
Vindbjart - Storm H
12. AIK - Elfsborg HU


432-rekkeren:
1. Bodø/ Glimt - Ranheim HU
2. Egersund - Brattvåg HUB
3. Kvik Halden – Hødd HU
4. Nardo - Moss HUB
5. Sola – Fredrikstad B
6. Herd - Eidsvoll Turn B
7. Træff – Sunndal H
8. Donn - Staal Jørpeland HUB
9. Fløy-Flekkerøy - Pors H
10. Vardeneset – Mandalskameratene UB
11. Vindbjart - Storm H
12. AIK - Elfsborg HU