*Nettavisen* Sportspill.

En sjelden nederlandsk vinner

Foto: MICHAEL KOOREN (Reuters)

Se hvordan vi skal doble innsatsen på langoddsen i kveld.

Langoddsen innleder med utfor og skiskyting før det går i fotball utover kvelden. Vi finner også en ishockeymatch på programmet, som vi ser nærmere på og spiller i kombinasjon med FC Utrecht. Det er ikke hverdagskost at Utrecht er med i denne spalten, men i kveld mener vi laget er et av få gode objekter.

HV 71 - AIK
Ishockeysluttspillet i Sverige, kvartfinaleserie der det spilles best av inntil syv matcher. AIK leder 2-0 i sammenlagt etter 4-2 på dagens bane og 3-0 på egen is på mandag.

HV71 vant til slutt Elitserien, på bedre målforskjell enn Färjestad og Skellefteå. De falt litt ned formmessig mot slutten og avga en del poeng på borteis spesielt, men når de andre også rotet bort poeng her og der holdt det til seier. Seriemesterskap er vel og bra, sluttspillet er viktigere. HV71s første hinder på veien mot gull er AIK, som knep en 8. plass i serien. Det skulle være et snev av David mot Goliat i denne kvartfinaleserien, og foreløpig er det 2-0 til David.

HV71 var sterke på egen is i serien. I den første kvartfinalen gjorde de en meget svak 2. periode og havnet bakpå 0-4. Det klarte de aldri ta igjen, selv om de hevet seg i sisteperioden. I kvartfinale 2 spilte HV71 mye bedre, men det gjorde også AIK og i særdeleshet deres målvakt Viktor Fasth. Vi har ikke sett noen endelig tropp fra HV71, men forventer samme rekker som sist.

AIK jobber hardt og har en fantastisk målvakt i Viktor Fasth. De var ikke noe stort bortelag i serien, men kunne glimte til på en god dag. At de skulle vinne de to første kvartfinalene hadde vel få, om ingen, våget å tro på forhånd. Vinner de i dag også, er de så godt som videre. Taper de, har de fortsatt gode sjanser og hjemmematch igjen på tirsdag. Lagene er tilbakeholdne med konkret skadeinfo under sluttspillet, men vi kan ikke se noe som tyder på at det skal være nye skader i laget.

Det er en skjebnedag for HV71 hjemme på Kinnarps Arena. Taper de denne er de ille ute og totalt ydmyket. Vi regner med at treneren har jobbet mentalt med laget, for de har en sterkere tropp enn AIK og grunnen til at de ikke vinner må sitte delvis i skallen på seriemesterne. Vi tror ikke HV71 taper tre matcher på rad for AIK, som de slo 3-2 i forlengning, 8-2 og 2-1 her i serien. Bookmakerne tror heller ikke at HV71 taper, og derfor er oddsen for hjemmeseieren 1,45 hos Norsk Tipping. Vi tror hjemmelaget avgjør etter tre perioder og bruker 1,45 på H. Denne må kombineres.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

FC Utrecht - Groningen
Eredivisie. Når åtte runder gjenstår i Nederland finner vi Utrecht der mange forventet dem før sesongen, rundt midten av tabellen. Som vanlig er de sterke på eget gress, der de har 7-4-1 totalt. Formen sier 3-6-1 på de ti siste, og man har delt poeng i hele seks av de syv siste spilte, senest hjemme mot Roda, etter et sent utlikningsmål av Leon De Kogel. I midtuken tapte man i cupen borte mot gode Twente.

Trener Ton du Chatinier har satt klubbrekord ved å lede laget til seks uavgjorte resultater i serien på rad, noe han naturlig nok bare er middels fornøyd med. I kveld er spissen Frank Demouge tilbake i laget, mens 1,93 meter høye Alje Schut i forsvaret står over med skade. Ismo Vorstermans er klar til å ta defensivt ansvar i hans fravær. Fra før er Nana Asare, Jacob Mulenga og Erixon Danso ute.

Groningen har hatt en meget god sesong, der god uttelling på hjemmebane holder dem oppe på en 5. plass. På bortebane har de mer ordinære 3-4-5 totalt og de slipper inn over 2 mål i snitt per bortekamp. De har bare vunnet to seriekamper i 2011, målrike affærer som ga 4-1 over Heerenveen og 7-1 over Willem II. Men siden har formen vært påfallende svak, og man slipper inn uvanlig mye mål. Sist forærte man svake Heracles sesongens første borteseier. Her er Groningens tre siste:

06.03.2011 FC Groningen - Heracles Almelo 1 - 4
27.02.2011 Feyenoord - FC Groningen 5 - 1
19.02.2011 FC Groningen - Roda JC 1 - 4

Trener Pieter Huistra sier at selv de beste feiler fra tid til annen. De negative opplevelsene forplanter seg og spillerne mister troen på seg selv. Det er dette som skal ligge bak de svake resultatene, ikke skadeproblemer. Defensiven med svenske Andreas Granqvist har fungert dårlig. I dag stiller Huistra samme lag som røk 1-4 hjemme på søndag, bortsett fra at Danny Post, som var syk da, er tilbake og erstatter Jeffrey Rijsdijk på midtbanen, står det på klubbens hjemmesider. Koen van de Laak, Gonzalo Garcia og Tim Matavz er stadig ute.

Hjemmelaget skal ha gode sjanser til å komme tilbake på vinnersporet mot et Groningen der lite fungerer om dagen. Det er sikkert mye frustrasjon hos bortelaget, og de vant ikke mer enn tre bortekamper mens de var i form heller. De står 6-2-2 fordel Utrecht på de ti siste tilsvarende og vi bruker 1,60 for hjemmeseieren. Vi får en dobbel til 2,32 i samlet odds, som vi mener skal ha gode sjanser til å gå inn. Vi nøyer oss med denne og 100 kroner i innsats denne fredagen. Spillefristen er klokken 18.55.

9. HV 71 - AIK 1,45 4,30 3,95
25. FC Utrecht - Groningen 1,60 2,90 3,60

Total odds 2,32

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag