MESTERE: Chelsea kapret bøtta forrige sesong.
MESTERE: Chelsea kapret bøtta forrige sesong. Foto: Anadolu Agency (Getty Images)

Endelig er den engelske tippekupongen tilbake

Det duket for en nesten hel-engelsk runde på lørdagens tippekupong. Vi har tipsene!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagstips:
Singlespill: Sarpsborg har kniven på strupen
Dobbel: Bournemouth skyter ut av startblokkene
Langskudd: Spennende langskudd til 5,15 i odds

V75 Leangen: Dobbel syverpott i herlig omgang

Endelig er Premier League tilbake! Det er duket for mange spennende kamp fra England på lørdagens langoddsprogram, med krydder fra hele Europa. Dette blir herlig!

På gårsdagens oddstips ble det tre 1-0-seier i vår favør, og det holdt til at dobbelen til 2,75 i odds og singelen til 2,10 i odds gikk rett inn!

Bonuspotten er oppe i 850.000 kroner.

1. Sarpsborg 08 — Viking
Det er ikke morsomt å være Sarpsborg for tiden. De har kapret kun to poeng de siste fem kampene, men det skal også nevnes at de har fått svært lite betalt for god innsats. Mot gode lag.

På Lerkendal forrige helg fortjent de poeng etter å ha kjempet gjennom hele kampen, men de kom til kort. Patrick Mortensen har uansett introdusert seg på mesterlig vis og vil fortsette å skape problemer med Peter Kovacs.

Likevel er det en grunn til at de ikke tar poeng, de er dessverre for dårlige i begge bokser. Nå har Geir Bakke kniven på strupen og vet at de nesten er avhengige av denne seieren.

Viking skapte sjanser på løpende bånd forrige runde mot Haugesund, men maktet aldri å score. Til slutt ble de senket av et uheldig selvmål og tapte Rogalands-derbyet på hjemmebane.

De vil fortsatt føle at de er med i medaljekampen grunnet Vålerengas tap, men tap her vil langt på vei ødelegge det.

HUB i denne på tippekupongen. Vi spiller imidlertid H på langoddsen.

2. Chelsea — Swansea City
Hjemmelaget har ikke hatt den beste oppkjøringen i dagene før sesongstart. Forrige helg tapte de 1-0 for Arsenal i Community Shield, og fulgte opp med et overraskende hjemmetap for Fiorentina i midtuken.

Likevel har Mourinho da fått vite hvor svakhetene ligger, og du kan banne på at han har identifisert dem. Laget til Chelsea er uhyre solid.

Swansea åpnet fjorårssesongen med en sterk 2-1-seier på Old Trafford, og leverte en strålende sesong sett under ett. Sommeren har vært grei, men de har ikke gjort altfor store forsterkninger.

Swansea er absolutt kapable til å stjele poeng her, men vi er nødt til å bruke mange kryss i Championship. H.

3. Everton — Watford
Everton har hatt en helt godkjent sesongoppkjøring med 3-0-3 på seks kamper. Det er likevel vanskelig å legge for mye i disse kampene.

Forrige sesong startet de med en helt begredelig form på hjemmegress og det var derfor de fikk en så skuffende periode. Nå vet Martinez at han ikke har råd til det samme igjen.

Watford har kjøpt et helt nytt lag og hentet en ny manager, og det vil utvilsomt bli spennende å følge deres kamp for overlevelsen. Det vil imidlertid ta tid å samkjøre dette laget, og treningskampene har gjort lite for å bevise at det har skjedd.

De vil trolig legge seg bakpå å kjempe for hver ball, men vi tror Everton får en god sesongstart. H.

4. Norwich City — Crystal Palace
Dette blir en spennende kamp! Tippekampen denne helgen er nyopprykkede Norwich sin første sjanse til å bevise at de hører hjemme i Premier League.

De har hatt en godkjent sommer mot dårlig motstand og fikk heldigvis løftet moralen med 1-0 over Brentford sist. Manager Alex Neil skal også prøve seg på PL-nivå, etter å ha ledet laget eksemplarisk forrige sesong.

Crystal Palace har en del å bevise etter en svak sesongoppkjøring mot varierende motstand. Likevel flyter de fortsatt høyt på bølgen de avsluttet med i fjor.

Pardews gutter leverte gode resultater på bortebane mot slutten av forrige sesong og har gode muligheter på poeng også i dag. Kampen er veldig åpen, dog. HUB.

5. Leicester City — Sunderland
Hjemmelaget har dratt på England-turné denne sommeren og kommet fra det med veldig gode resulateter. Likevel har de ikke spilt mot eliteserielag fra noe land.

Manager Claudio Ranieri vil være ute etter å markere sin ankomst med en seier i debuten. Det er imidlertid vanskelig å si hvordan de har reagert på italienerens metoder ennå.

Sunderland avsluttet sesongoppkjøringen med borteseier over Hannover, men har generelt gjort det svakt mot dårlig motstand. Dick Advocaat er en luring av de sjeldne, men det spørs om denne oppgaven blir litt vel tøff.

H.

6. Bournemouth — Aston Villa
Hjemmelaget er sesongens store forundringspakke og det blir spennende å se hvordan de ser ut. Manager Eddie Howe har imidlertid ikke hadde den beste av oppkjøringer, og har blant annet tapt for Cardiff og Salisbury.

Nyopprykkede lag har likevel ofte en medvind de første kampene, og blir også ofte undervurdert. På hjemmebane vil de trolig være solide også denne sesongen.

Aston Villa har på sin side stablet seg litt på beina etter å ha mistet spillere som Benteke og Delph, men også de har slitt i sesongoppkjøringen. De siste tre har endt uavgjort mot dårlig motstand.

Det er vanskelig å se hvilket Aston Villa vi får se, men de vil trolig trenge tid til å samkjøre seg, de og. HU.

7. Blackburn Rovers — Wolverhampton Wanderers
Blackburn må venne seg til livet etter Rudy Gestede, men har vist gode takter mot dårlig motstand i sommer. Det er alltid vanskelig å vurdere disse kampene, som er veldig jevne. Forrige sesong endte de på 9. plass med 11-6-6 på hjemmebane.

Wolverhampton så lenge ut til å kapre en imponerende playoffplass, men tapte til slutt på målforskjell. Nå begynner det som ofte er en vanskelig andresesong, men de virker godt nok rustet. Her spiller vi HB.

8. Charlton Athletic — Queens Park Rangers
Charlton er venet å slite denne sesongen, etter de falt stort på tabellen mot slutten av forrige sesong. De endte til slutt på en akseptabel 12. plass, men det er vanskelig å vite hvor man har Charlton, som har fått ny trener i sommer.

Forrige sesong hadd de 5-9-9 på hjemmebane - ikke spesielt tillitvekkende.

Queens Park Rangers er på jakt etter et direkte opprykk, og har noe å bevise - spesielt på bortebane. QPR har en av de aller svakeste bortestatistikkene fra de to øverste divisjonene de siste årene. Her er det stor U-fare. UB.

9. Brentford — Ipswich Town
Brentford var uhyre imponerende forrige sesong, og var nære å sikre et sensasjonelt opprykk. Det virker som det er en god plan i klubben og den matematiske tilnærmingen til spillet har fått mye oppmerksomhet.

Brentfor har uttalt opprykksambisjoner, men har ikke imponert særlig i sesongoppkjøringen, med unntak av mot Stoke.

Ipswich vil føle at de har en sjanse på playoff også denne sesongen, til tross for at de har mistet Tyrone Mings til Bournemouth.

Denne kampen blir jevnt og viktig for begge lag, men vi holder en knapp på hjemmelaget. HU.

10. Bolton Wanderers — Derby County
Det er en tøff sesong i vente for Neil Lennon og hans Bolton. Forrige sesong kavet de forferdelig lenge og 4-4-15 på hjemmebane sier litt om hvor svake de har vært på eget gress.

Sommersigneringene har ikke nødvendigvis forsterket laget på kort sikt og også treningskampene har vært på det jevne - mot relativt svak motstand. Det er en jobb å gjøre i Bolton, men heldigvis er erfarne Neil Lennon ved roret.

Derby følte nok at de var gode nok for playoff forrige sesong, og ledet også lenge. 9-7-7 hjemme er imidlertid ikke en statistikk god nok for oppykk. De forbanner seg nok over at de tapte sesongens siste kamp forrige sesong - 0-3 for Reading sendte dem fra 5. til 8. plass.

Det er et revansjelystent Derby vi vil se i dag og vi spiller klink B.

11. Hull City — Huddersfield Town
Riktig nok har Hull mistet viktige spillere som blant mange andre Paul McShane og James Chester, men de har beholdt den deler av stammen etter Premier League-nedrykket. Det inkluderer manager Steve bruce, som har god erfaring fra the Championship.

Treningskampene har virket solide mot god motstand. Det er likevel vanskelig å si hvor vi har Hull, for de har knapt erstattet noen av spillerne som forlot klubben.

Huddersfield har på sin side hatt en tøff oppkjøring til sesongen og tapt det meste, med unntak av et nylig uavgjortresultat mot Deportivo. De er et stabilt ustabilt lag, med mange uavgjortresultater.

Fjorårssesongen ble godkjent med tanke på de mange nedrykksspådommene, men likevel er det veldig lite spennende som er hentet inn denne sommeren. Vi tror Hull tar første stikk her. H.

12. Birmingham City — Reading FC
Som de fleste andre lag i the Championship, er Birmingham notorisk ustabile og sliter stort med å komme til en viss flyt. Det samme gjelder denne sommeren - fra treningskampene har de 2-2-2 mot svært beskjeden motstand. Unntaket er 2-3-tapet for Leicester sist.

6-8-9 er hjemmestatistikken som på en måte understreker mitt poeng, for de har vært veldig ustabile på hjemmegress forrige sesong.

Reading avsluttet forrige sesong med å ødelegge opprykkssjansene til Derby, og har spilt en godkjent forsesong. Siden nedrykket fra Premier League har imidlertid Reading slitt med å finne seg selv igjen.

Manager Steve Clarke har opparbeidet seg mye erfaring fra Premier League, dog som assistent eller trener for lag som Newcastle, Chelsea og Liverpool. Som manager ledet han West Bromwich til gode resultater.

Overgangsaktiviteten har vært noe moderat, men flere av signeringene vil forsterke laget. 5-6-12 var ikke kjempesolid forrige sesong på reisefot og her er U-faren stor. HUB.

432-rekker:

1. Sarpsborg 08 — Viking HUB

2. Chelsea — Swansea City H

3. Everton — Watford H

4. Norwich City — Crystal Palace HUB

5. Leicester City — Sunderland H

6. Bournemouth — Aston Villa HU

7. Blackburn Rovers — Wolverhampton Wanderers HB

8. Charlton Athletic — Queens Park Rangers UB

9. Brentford — Ipswich Town HU

10. Bolton Wanderers — Derby County B

11. Hull City — Huddersfield Town H

12. Birmingham City — Reading FC HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Sarpsborg 08 — Viking HU

2. Chelsea — Swansea City H

3. Everton — Watford H

4. Norwich City — Crystal Palace HUB

5. Leicester City — Sunderland H

6. Bournemouth — Aston Villa HU

7. Blackburn Rovers — Wolverhampton Wanderers HB

8. Charlton Athletic — Queens Park Rangers B

9. Brentford — Ipswich Town HU

10. Bolton Wanderers — Derby County B

11. Hull City — Huddersfield Town H

12. Birmingham City — Reading FC HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus