Gå til sidens hovedinnhold

Endelig jubel i Karlstad

Med rutinerte Jonas Frögren tilbake etter skade tror vi på en etterlengtet opptur for Färjestad. Sjekk vårt oddstips.

Fredagens langoddsprogram består av 32 spilleobjekter. Det skal spilles to hyperinteressante semifinaler i håndball-EM, to kamper fra gruppespillet i Afrikamesterskapet og diverse ishockey fra Sverige. I tillegg er det FA-cup kamper på dagens program og det spilles Bundesliga mellom Hannover og Nürnberg.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Det er dessverre svært få gode holdepunkter denne fredagen, og langt mellom høydepunktene. Vårt spill blir igjen hentet fra den svenske eliteserien i ishockey. Torsdag ledet AIK tre ganger i derbyet mot Djurgården, kampen endte dessverre for vårt spill 3-3 etter ordinær tid og det hjalp vårt spill lite at AIK avgjorde direkte inn i forlengningen.

Dagens langskudd
Gabon - Marokko
Andre kamp i gruppespillet i Africa cup, der vertsnasjonen Gabon åpnet med en oppskriftsmessig 2-0 seier mot svake Niger. Uansett gjorde Gabon jobben og spilte en bra kamp. Marokko på sin side skuffet ved å tape 1-2 mot Tunisia og har kniven på strupen og vel så det før denne kampen. Vinner Tunisia mot Niger, er det nesten bare seier som gjelder for Marokko, selv om laget også kan gå videre med uavgjort. Oddssetterne har gjort Marokko til favoritt i denne kampen, det er nok utelukkende basert på gamle meritter. Gabon har fordel av hjemmebane, har flere spillere som til daglig spiller på øverste nivå i Frankrike i sin stall og kommer til denne kampen med selvtilliten i orden. Vertsnasjonene gjør det alltid bra i Afrikamesterskapet og 2,70 på at Gabon sender Marokko ut av mesterskapet og seg selv videre, er vårt klare langskudd denne fredagen.

Dagens avslag
Hannover - Nürnberg
Tilsynelatende fristende odds på hjemmelaget som åpnet med 0-0 borte mot Hoffenheim i første kamp etter vinteroppholdet. Nürnberg på sin side avsluttet høstsesongen med å smadre gode Bayer Leverkusen 3-0 borte, og fulgte opp med solide 2-0 hjemme mot Hertha Berlin sist helg. Hannover har to mann fra sin faste forsvarsfirer ute. Midtstopper Karim Haggui er opptatt med Tunisia i Afrikamesterskapet, mens backen Christian Schulz er skadet. Nürnberg har ingen nye fravær. Her må vi melde pass og la lagene spille i fred.

Norsk Tipping
Det er svakt av Norsk Tipping å ikke tilby singelspill på kampene fra Afrikamesterskapet, når de presterer å tilby singelspill på det svært uinteressante League One-oppgjøret mellom Chesterfield og Bournemouth.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Färjestad - Luleå
Storheten Färjestad er i trøbbel etter en svært varierende sesong. Den store gullfavoritten foran denne sesongen, som har vært i 18 SM-finaler av 36 mulige siden eliteserien startet og vunnet åtte gull, ligger helt nede på den kritiske åttendeplassen når det gjenstår 15 seriekamper for laget (lagene har litt ulikt antall kamper spilt i øyeblikket). Vi gjentar forutsetningene: De åtte beste går til sluttspillet, lag nummer ni og ti på grunnserietabellen får ikke være med på noe som helst, mens lag nummer elleve og tolv må spille kvalserie sammen med de fire øverste lagene fra Hockeyallsvenskan. Färjestad er eneste lag som har spilt 40 kamper, de øvrige har enten 41 eller 42 spilte kamper. Med 59 poeng er det kun tre poeng ned til Linköping på ellevteplass, på den annen side er det kun seks poeng opp til HV71 på fjerdeplass.

Luleå ligger a poeng med serieleder Skellefteå med sine 74 poeng, og vil dermed overta tabelltoppen med poeng i kveld (har da spilt to kamper mer enn Skellefteå). Laget fra nord imponerer og har totalt kun to baklengsmål etter ordinær tid i sine fire siste kamper. Sluttspillplassen er ikke sikret, men Luleå mister ikke sluttspillet. Normalt hjemmesterke Luleå har nesten prestert like bra hjemme som borte. Laget sliter imidlertid med litt skader og i kveld må to nye spillere unnværes. Mattias Persson og Robin Jonsson er begge uaktuelle grunnet henholdvis sykdom og skade. Forwarden Persson har spilt 33 kamper og står med ti målpoeng, mens Jonsson har spilt 36 kamper.

Trenden snur?
Når det gjelder Färjestad så får de tilbake den svært solide backen Jonas Frögren etter skade. Frögren mistet de elleve første serieomgangene etter en korsbåndoperasjon, i denne perioden tok ikke Färjestad en eneste trepoenger. Med Frögren tilbake snudde trenden og Färjestad var det fremste formlaget i desember. Frögren måtte igjen hvile i begynnelsen av januar og siden da har ikke Färjestad vunnet. Det er jo nesten en oppsiktsvekkende statistikk. I kveld er den rutinerte 31-åringen atter tilbake og gjentar historien seg er det dags for Färjestad-seier i kveld. En av heltene fra det svenske laget som tok gull i junior-VM, Erik Thorell, er også klar igjen i kveld og gjør sin første kamp siden VM.

Färjestad har ikke vunnet en kamp etter ordinær tid i januar (sju kamper), mens Luleå kommer til Karlstad med tre strake seire. Lagene har møtt hverandre en gang i Karlstad denne sesongen, den kampen vant Färjestad med 2-1.

Den svært viktige backen Jonas Frögren og supertalentet Erik Thorell er altså begge tilbake i kveld, mens Luleå må unnvære to nye spillere. Färjestad har uomtvistelig kapasitet og har også en dags mer hvile i kroppen enn Luleå. Vi spiller på Frögren-effekten og spiller hjemmeseier til 2,05 i odds på et usedvanlig krevende fredagsprogram. Kampen kan spilles som singel og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 16 Färjestads BK - Luleå HF 2,05 3,80 2,35
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillKommentarer til denne saken