Foto: Dave Thompson / Pa Photos

Endelig opptur for City

Manchester City gjorde årsbeste hjemme mot Leeds sist helg og bør ha en flott sjanse mot Chelsea i ettermiddag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Kan det skje et mirakel på Wembley?
Oddstips 2: Malaga merker kjøret
V64 Bergsåker: Robert Bergh i hetluften

Søndagens langoddsprogram er spekket med dueller fra Ski-VM i Val Di Fiemme, der det skal avvikles lagsprint for både kvinner og menn, det er lagkonkurranse i kombinert og det er mixed laghopp. I England venter prestisjeopgjøret mellom Manchester City og Chelsea, i Frankrike er det ventet at David Beckham får sin debut for Paris Saint-Germain i kveld, og i Milano er det brennhett byderby mellom Inter og Milan. Blant mye annet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Vi klarte kunststykket og treffe på alle våre tre foreslåtte langskudd lørdag og byr på to nye friske langskudd denne søndagen.

Atalanta - Roma H 2,65
Med svake 2-3-5 på sine ti siste seriekamper, har Atalanta falt betydelig på Serie A-tabellen og er helt nede på 15. plass med sine 27 poeng. Fortsatt er det seks poeng ned til Siena under streken. Roma viste strålende moral hjemme mot Juventus sist lørdag. Ble presset i den første omgangen, men kom seg på beina og tok etterhvert en fullt fortjent 1-0 seier etter et praktfullt seiersmål av evigunge Francesco Totti. Han er suspendert i ettermiddag, det samme er Daniele De Rossi. Roma har vekslet og gått gjennom hele sesongen og borte er det allerede blitt sju tap. Vi er ikke enige med Norsk Tipping at Roma skal være favoritt her, med to så betydningsfulle fravær og sender en rakett avgårde mot Bergamo og syns 2,65 på hjemmeseier er det eneste aktuelle i denne kampen.

Frölunda - AIK B 2,65
Svensk eliteserie i ishockey. Vi lanserte AIK som et langskudd hjemme mot Färjestad torsdag, men den matchen endte 2-2 etter ordinær tid og selv om AIK vant etter forlengning hadde ikke det betydning for vårt spill. Frölunda holder 7. plassen i øyeblikket (fem serierunder gjenstår) og har elleve poeng ned til AIK på 9. plass. AIK som på sin side jager formkatastrofen Brynäs (kun ett poeng lørdag) og kun har fem poeng opp til Brynäs. Man kan selvsagt argumentere med at Frölunda fjerner enhver teori om sluttspillplass i ettermiddag, men AIK har enda mer å spille for og vil altså være kun to poeng bak Brynäs med seier i kveld. Da er det naturligvis den sprekeste oddsen som gjelder i denne kampen og 2,65 på borteseier må være det opplagte valget her.

Dagens avslag
Bordeaux - Brest

To tap på rad for Bordeaux som røk hele 0-4 hjemme for Lyon sist helg. Er på 9. plass på tabellen med sine 38 poeng, men det er kun sju poeng opp til Nice på 4. plass (som også har spilt en kamp mer). Sliter med å avgjøre på eget gress (4-6-2) og det normalt hjemmesterke laget har faktisk tatt flere poeng borte (5-5-3). Nede på 16. plass finner vi Brest som kun har to poeng ned til Evian under streken. Ursvake 2-2-9 på bortebane. etter fire strake tap, ble det en liten opptur med 1-1 hjemme mot Ajaccio søndag. 1,38 på hjemmeseieren her må være en dårlig vits og her er det bare å holde seg langt unna.

Norsk Tipping

Dagens spill
Manchester City - Chelsea

Etter Manchester Uniteds seier borte mot Queens Park Rangers lørdag ettermiddag, er det faktisk hele 15 poeng opp til United for Manchester City før denne toppkampen. Med tolv serierunder igjen å spille, ser det ut som mission impossible for Manchester City, som har variert voldsomt i prestasjonene denne sesongen. Hjemme på Etihad stadium er imidlertid City sterke og kun en kamp er tapt (mot Manchester United) denne sesongen (9-3-1). Vincent Kompany har mistet de fire siste seriekampene for City, men kan være tilbake i ettermiddag. Gareth Barry er usikker, ellers er det ingen problemer for Mancini.

Også Chelsea har variert betydelig denne sesongen og det var ikke spesielt imponerende det Chelsea foretok seg hjemme mot Sparta Praha torsdag kveld. Eden Hazard utlignet på overtid i den kampen og dermed unngikk London-laget ekstraomganger. Er kun ett poeng foran Tottenham på 4. plass før denne kampen og har kun to poeng ned til Arsenal på 5. plass og risikerer altså å miste direkteplassen til Champions League. På den annen side er det kun fire poeng opp til Manchester City på 2. plass. 7-3-3 er bra tall på bortebane. Frank Lampard og Branislav Ivanovic ble begge hvilt mot Sparta Praha torsdag, mens spissen Demba Ba var cuptied. Alle tre er tilbake for Chelsea i ettermiddag.

Tre strake seire for Manchester City i de tre siste tilsvarende i Manchester og opptrer Manchester City som sist helg mot Leeds, så vinner de denne. Oddsen for hjemmeseier er 1,85 og blir et klart valg for oss denne søndagen. Det er litt lavt for å forsvare som singelspill og vi velger derfor å kombinere med en kamp fra Spania.

Celta Vigo - Granada
Fire poeng opp til sikker plass for Celta Vigo når 14 serierunder gjenstår. Her debuterer den nye treneren Abel Resino for et Celta-lag som ikke har bedre enn 1-2-7 på sine ti siste seriekamper, og slike tall blir det som kjent nedrykk av. 4-4-3 på hjemmebane er imidlertid ikke så aller verst. Enrique De Lucas, Toni Rodríguez og Borje Oubina er tilgjengelige igjen siden sist, mens Hugo Mallo, Samuel Llorca og Antonio Tunez fortsatt er skadet.

Granada har seks poeng ned til Celta Vigo og gjorde en bra hjemmematch mot Barcelona sist helg (tap 1-2). Har faktisk vunnet fire bortekamper denne sesongen (4-1-7), og formen viser fine 3-1-2 på siste seks. Stiller med helt identisk tropp som mot Barcelona og har fått veldig godt betalt både mot Real Madrid tredje sist og mot Deportivo La Coruna nest sist.

Trenerskifter er ofte gunstig og Celta har fått dårlig betalt denne sesongen. Vi tror Resino får en pangstart som ny trener og selv om 1,80 på hjemmeseieren er litt under det vi forventet oss, kombinerer vi seier til Celta med seier til Manchester City.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,33 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 14.25):
Kamp 161 Manchester City - Chelsea 1,85 3,25 3,75
Kamp 189 Celta Vigo - Granada 1,80 3,20 3,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus