*Nettavisen* Sportspill.

England - USA blir en målfest

Megan Rapinoe har gjort seg bemerket både på og utenfor banen i dette VM. Hun har scoret USAs samtlige fire mål i åttedelsfinalen og kvartfinalen. Foto: Francisco Seco (AP)

Både England og USA har fremragende offensive kvaliteter, og det ligger an til en målrik semifinale i Paris i kveld.

02.07.19 14:27

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel fotball-VM: England kan gå hele veien
Oddssingel fotball-VM: England - USA blir en målfest
Oddssingel Copa America: Gulldrømmen til Brasil lever
Oddssingel Afrikamesterskapet: Kamerun bør vinne
V65 Forus:
Billig oppgave for V65-bankeren på Forus
V64 Solvalla: Praktfull V64-omgang med Sveriges beste unghester
Overgangsvinduet
: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Afrikamesterskapet: 12 spillere du må opp for i Afrikamesterskapet

Tirsdagens langoddsprogram inneholder blant annet den første semifinalen i Copa America mellom fotballgigantene Brasil og Argentina, semifinalen i fotball-VM for kvinner mellom England og USA og de fire siste kampene i gruppespillet i Afrikamesterskapet. Det er også et par kamper fra finsk 1. divisjon og en kamp fra Europa League-kvaliken. I tillegg er Wimbledon-turneringen i gang, hvor det norske tennishåpet Casper Ruud er stor underdog i møte med John Isner.

England - USA over 2,5 mål - 1,90 (spillestopp kl 20.55)

Det var forventninger til Norge forut for kvartfinalen mot England sist torsdag, men allerede etter tre minutter sendte Jill Scott England i ledelsen 1-0. England var det klart beste laget og vant meget fortjent 3-0. De imponerte og spesielt var det fart og gode kombinasjoner fremover på banen. England imponerte også i åttedelsfinalen mot Kamerun, der de også vant 3-0. Vant alle sine tre gruppespillkamper og England har sett bedre og bedre ut i mesterskapet. Røk ut i semifinalen i forrige VM etter 1-2 tap mot Japan, men tok bronse etter å ha slått Tyskland etter straffesparkkonkurranse i bronsefinalen. I VM 2011 tok det slutt i kvartfinalen. Heller ikke i EM har det blitt gull for England. Var i finalen i 2009, men tapte hele 2-6 for Tyskland i den. I 2013 røk laget ut allerede i gruppespillet. I EM i Nederland for to år siden, ble det 0-3 tap for vertsnasjonen Nederland i semifinalen.

USA har helt andre meritter å vise til i mesterskapssammenheng. De tok VM-gull i Canada for fire år siden og var også i finalen i 2011, men da ble det tap etter ekstraomganger og straffespark mot Japan. De innledet dette VM med å knuse Thailand 13-0 og fulgte opp med komfortable gruppeseire mot hhv Chile (3-0) og Sverige (2-0). Men har ikke imponert voldsomt verken i åttedelsfinalen mot Spania (2-1), eller kvartfinalen mot Frankrike (2-1). Megan Rapinoe har faktisk scoret alle målene for USA i de to kampene. Superstjernen Alex Morgan scoret fem mål mot Thailand, men har gått målløs av banen i de fire neste kampene.

Ingen innbyrdes oppgjør mellom disse to verken i 2011 eller 2015. Både USAs åttedelsfinale mot Spania og kvartfinalen mot Frankrike endte over 2,5 mål, mens England har vunnet 3-0 både i åttedelsfinalen og kvartfinalen. Likevel forventet ikke bookmakerne og Norsk Tipping noen målrik semifinale i kveld og under 2,5 mål er priset til 1,55 hos Norsk Tipping. Jeg er av en annen oppfatning, da det vrimler av gode offensive spillere i disse to lagene. 2,05 i odds på at det blir over 2,5 mål i ordinær tid i kveld, er for høyt og spilles. Tirsdag ettermiddag er oddsen ikke overraskende senket til 1,90.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag