Ukens midtukekupong består av EM-semifinalen mellom England og Danmark, sju kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Champions League og avsluttes med fire kamper fra PostNord-ligaen her hjemme. Bonuspotten er på ca 600 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 17.55.

Onsdag er det ca 254 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. England - Danmark
Semifinale i fotball-EM som spilles på Wembley. Englands siste tittel i EM og VM er VM-gullet på hjemmebane i 1966. Det er altså over 50 år siden. Med tanke på at også finalen spilles på Wembley er mulighetene bedre enn på lenge denne gang. England har dog hatt en svært behagelig reise til semifinalen og kun møtt Tyskland av de "store" på veien hit. Det var i åttedelsfinalen og i en jevnspilt kamp vant England 2-0. Trakk deretter "vinnerloddet" med svake Ukraina i kvartfinalen og tok en komfortabel 4-0 seier.

Danmark innledet EM med to strake tap og måtte således vinne den avsluttende gruppespillkampen mot Russland. Det fikset danskene som deretter har tatt seg veldig greit av Wales i åttedelsfinalen med 4-0 seier og Tsjekkia i kvartfinalen med 2-1 seier. Verd å merke seg foran denne semifinalen er at Danmark slo England 1-0 på Wembley i en Nations League i oktober i fjor.

England er naturlige favoritter i denne semifinalen i kraft av hjemmebane, men Danmark kommer til å gi England kamp til døra. HU.

2. Bodø/Glimt - Legia Warszawa
Første kvalifiseringsrunde til Champions League. Totalt er det tre kvalifiseringsrunder før playoff, ergo er det fire hindre som må bestiges om Bodø/Glimt skal ta seg til gruppespill. Kampen ser du på Direktesport fra kl 17.00.

Det har ikke gått like mye på skinner for Glimt denne sesongen og formen er heller ikke som best nå med kun en seier på de fem siste seriekampene i Eliteserien. Men ligger på en sterk 2. plass og det er kun to poeng opp til serieleder Molde. 15 seire på 15 hjemmekamper forrige sesong, 5-2-1 på de åtte første denne sesongen.

Legia Warszawa røk skuffende ut i 2. kvalifiseringsrunde forrige sesong med 0-2 tap hjemme mot Omonia Nicosia. Det ble kun spilt en kamp i kvalifiseringsrundene da, denne sesongen, denne sesongen er det hjemme/borte slik det pleier å være. Returkampen går i Warszawa neste onsdag. Den polske serien starter først opp om tre uker. Legia presterte 10-4-1 på bortebane som regjerende seriemester i Polen.

Bodø/Glimt får en tøff test allerede i første kvalifiseringsrunde, men skal være favoritt i hjemmekampen. HU.

3. Dinamo Tbilisi - Neftchi Baku
Dinamo Tbilisi ligger på 2. plass i hjemlig liga i Georgia med 41 poeng og har to poeng opp til serieleder Dinamo Batumi når det er spilt 21 serierunder, det skal spilles 36 serierunder. Brukbare 6-2-3 på hjemmebane hittil. Røk ut allerede i første kvalifiseringsrunde forrige sesong med 0-2 tap hjemme mot albanske Tirana.

Neftchi Baku er midt inne i sommerferien i Aserbajdsjan. 2-1-seier mot FK Shkupi i 1. runde i Europa League i fjor før det ble 1-3-tap for Galatasaray i andre kvalifiseringsrunde. Var sist med i kvalifiseringsrundene i Champions League i 2013/14-sesongen, da forsvant laget ut mot Skenderbeju. 9-3-2 på 14 spilte bortekamper som seriemestre i hjemlig serie forrige sesong.

Forholdsvis åpen kamp dette, men bortelaget bør unngå tap. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Slovan Bratislava - Shamrock Rovers
Slovan Bratislava var seks poeng foran Dunaskja Streda som seriemestre i Slovakia i vårr i sesongen som ble avsluttet 22. mai. Presterer 12-1-3 på hjemmebane da. Seriemestre også sesongen før, men måtte trekke seg fra Champions League-kvalifiseringen grunnet corona og endte istendenfor opp med Europa League-kvalik. Der ble det overraskende exit mot finske Kups.

Shamrock Rovers topper den irske serien med 38 poeng, men Sligo Rovers på 2. plass har like mange poeng. Tok et overlegent seriegull i fjorårets amputerte sesong og hadde hele 11 poeng ned til Bohemians på 2. plass. Solide 8-1-0 på bortebane da, 6-1-2 på ni spilte bortekamper denne sesongen.

Det må være en bra sjanse for hjemmeseier i denne. H.

5. Malmö - Riga FC
Malmö med bortetap for Norrköping lørdag da den svenske ligaen startet opp igjen etter ferien. I fjor slo vertene ut Cracovia, Honvéd og Lokomotiva i Europa League-kvaliken før det ble stopp mot Granada. I og med lørdagens 2-3 tap borte for IFK Norrköping er Djurgården ny serieleder i Allsvenskan, begge med 20 poeng, men Djurgården har i tillegg en kamp mindre spilt.

Riga FC med 0-1 tap borte mot Liepaja i torsdagens seriekamp i den hjemlige latviske serien. Der ligger laget på 2. plass med 32 poeng og har to poeng opp til serieleder Rigas Futbola Skola. Riga med sterke 8-0-1 på hjemmebane, ditto svakere 2-2-3 på sju spilte bortekamper.

Malmö er med rette store favoritter her og blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

6. Maccabi Haifa - Kairat
Israelske Maccabi Haifa har hatt sommeferie siden slutten av mai. Møtte Kairat i andre kvalifiseringsrunde i Europa League forrige sesong hjemme i Israel og vant den kampen 2-1. Tok seg helt til playoff da, men der endte med 2-7 tap borte mot Tottenham.

Kairat Almaty henger med i toppen av tabellen i Kasakhstan. Ligger på 3. plass med 37 poeng, det er kun fem poeng opp til serieleder Tobol Kostanay. Moderate 3-4-2 på ni spilte bortekamper. Endte opp med 6-2-2 på bortebane som serievinner i forrige sesongs amputerte serie.

Maccabi Haifa må være klare favoritter i første oppgjør. H.

7. Ludogorets - Shakhtyor Soligorsk
Ludogorets Razgrad er midt inne i sommerferien i Bulgaria. I fjor gikk vertene helt til gruppespillet i Europa League der det ble seks strake tap. Men de har etterhvert skaffet seg solid erfaring fra Europa. Tok et overlegent seriegull i Bulgaria forrige sesong og endte med 72 poeng, hele 13 poeng foran CSKA Sofia på 2. plass. Bunnsolide 13-3-0 på hjemmebane da.

Shakhtyor Soligorsk har åpnet med 13-1-0 på de 14 første kampene i den hviterussiske ligaen. For ett år siden forsøkte laget seg i Europa League, men røk ut direkte etter straffetap hjemme mot moldovske Sfântul Gheorghe.

Ludogorets blir blant midtukekupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere i denne. H.

8. Dinamo Zagreb - Valur Reykjavik
Dinamo Zagreb har vært med i gruppespill i europacupen 13 av de 14 siste sesongene. I vår gikk man helt til kvartfinalen i Europa League-sluttspillet. Der ble det 0-1 tap hjemme og 2-1 tap borte mot Villarreal som tilslutt vant hele Europa League. 14-2-2 på hjemmebane i den kroatiske serien forrige sesong.

Valur har inntatt en klar tabelledelse i den islandske ligaen etter kun ett tap på tolv kamper. Overlegent seriegull også sesongen før med åtte poeng ned til Hafnarfjordur på 2. plass. I siste forsøk i denne turneringen i 2019-sesongen ble det to klare tap for slovenske Maribor.

Det er mange store favoritter på midtukekupongen og Dinamo Zagreb er blant disse. H.

9. Eidsvold Turn - Brattvåg
De fire siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra PostNord-ligaen og her er det spilt fire serierunder i begge avdelingene.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 18.00

Eidsvold Turn med en ustabil start i avdeling 1. Innledet med 4-1 seier hjemme mot poengløse Florø og slo deretter nestjumbo Fløya 3-0 borte. Men røk deretter hele 1-4 hjemme mot Kongsvinger og lørdag ble det 0-3 tap borte mot Bærum. Leverte helt på det jevne i fjorårets amputerte sesong med 9. plass og 3-0-3 på seks spilte hjemmekamper.

Brattvåg var med i samme divisjon i fjor og endte på 6. plass, men hadde ikke bedre enn 2-2-4 på bortebane da. Har innledet med to tap mot topplagene Kongsvinger og Asker, men slått Florø 3-1 hjemme og spilt 2-2 borte mot Tromsdalen.

Brattvåg er trolig best av disse to og får tipset. UB.

Vrien kamp dette.

10. Senja - Tromsdalen
Senja endte nest sist i avdeling 1 forrige sesong med kun åtte poeng, men siden ingen laget rykket ned grunnet coronapandemien, ble det ny sesong på dette nivået. Var freidige nok til å lede 1-0 til pause borte mot topplaget Asker søndag, men endte opp med å tape kampen 1-4. Hjemme er det blitt 0-0 mot Moss og knepent 0-1 tap mot Alta.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 19.00

Tromsdalen vant kun en av ti bortekamper forrige sesong (1-3-6), men endte likevel på en grei 7. plass. Har innledet i samme spor denne sesongen. 1-3 tap borte mot Kvik Halden i seriepremieren og maktet kun 1-1 mot svake Fløya i sin andre bortekamp. 2-2 mot Brattvåg og 3-0 seier mot Florø i de to første hjemmekampene.

Senja slo faktisk Tromsdalen 2-1 borte forrige sesong og kan utmerket godt ta alle poengene også denne gang. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. Vard Haugesund - Egersund
PostNord-avdeling 2. Brukbar innledning av Vard Haugesund med sju poeng (2-1-1) på sine fire første seriekamper. 1-0 seier mot Kjelsås og 0-1 tap mot Arendal i sine to spilte hjemmekamper, mens det er blitt 4-0 seier over Fram Larvik og 0-0 mot Nardo i sesongens to første bortekamper. Endte på 4. plass forrige sesong, men hadde ikke bedre enn 4-1-5 på ti spilte hjemmekamper da.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 18.00

Egersund har fått en pangstart på sesongen og innledet med fire strake seire. Tre av kampene er spilt på hjemmebane. Sterk 3-2 seier mot Notodden i den hittil eneste spilte bortekampen. Endte på en fin 3. plass forrige sesong, men ikke bedre enn 4-2-3 på bortebane.

Lagene møttes også i Haugesund i seriepremieren forrige sesong, det endte med 4-1 seier til Vard Haugesund. HB.

12. Øygarden - Sotra FK
Et realt lokaloppgjør på Sotra avslutter ukens midtukekupong. Øygarden har møtt topplagene Arendal og Egersund i sine to første bortekamper, det endte med 1-3 tap mot Arendal i andre serierunde. Lørdag ble det "kun" 0-1 tap mot Egersund. Hjemme innledet Øygarden med 1-1 mot Rosenborg 2 og 2-0 seier mot Notodden.

Kampen ser du på Direktesport fra kl 18.00

Renate Blindheim og Sotra gjorde en sensasjonell innledning forrige sesong, men falt voldsomt av etterhvert og endte på 7. plass. Seks av ni bortekamper ble tapt da. Etter å ha tatt kun ett poeng på sine tre første kamper denne sesongen, tok Sotra en litt overraskende 1-0 seier hjemme mot Skeid søndag.

Øygarden er satt til 1,45 favoritt på oddsen, men husk at dette er et lokaloppgjør. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. England - Danmark HU

2. Bodø/Glimt - Legia Warszawa HU

3. Dinamo Tbilisi - Neftchi Baku UB

4. Slovan Bratislava - Shamrock Rovers H

5. Malmö - Riga FC H

6. Maccabi Haifa - Kairat H

7. Ludogorets Razgrad - Shakhtyor Soligorsk H

8. Dinamo Zagreb - Valur Reykjavik H

9. Eidsvold Turn - Brattvåg UB

10. FK Senja - Tromsdalen HUB

11. Vard Haugesund - Egersund HB

12. Øygarden - Sotra SK H

432-rekker:
1. England - Danmark HU

2. Bodø/Glimt - Legia Warszawa HU

3. Dinamo Tbilisi - Neftchi Baku HUB

4. Slovan Bratislava - Shamrock Rovers H

5. Malmö - Riga FC H

6. Maccabi Haifa - Kairat H

7. Ludogorets Razgrad - Shakhtyor Soligorsk H

8. Dinamo Zagreb - Valur Reykjavik H

9. Eidsvold Turn - Brattvåg UB

10. FK Senja - Tromsdalen HUB

11. Vard Haugesund - Egersund HB

12. Øygarden - Sotra SK HUB