Andreas stiller på nettreff klokken 12 i dag. Les mer her!

Hva tipper leserne på? Sjekk deres oddstips!

Langoddsen domineres av EM-kvalifiseringen. Vi tilbys stort sett rene HUB-spill, enkelte handicapvarianter, men ikke mye pausespill eller spill på antall mål. Dog med unntak av Norges kamp mot Island. Vi feirer denne uvanlig spennende fotball-fredagen med to spennende dobler.

Estland - Italia
Gruppe C. Estland er en lilleputt i europeisk fotball. De har allerede spilt en kamp i EM-kvalifiseringen, den endte med 2-1 seier over Færøyene. Det sto 0-1 etter 90 minutter, men Silkeborgs Saag og Fredrikstads Piiroja ordnet seier på overtid. Andre bragder fra det estiske landslaget i nyere tid er en 2-0 seier over Finland i privatlandskamp og 2-0 over Belgia i VM-kvalifiseringen. Ellers er det langt mellom høydepunktene.

Italia mislykkes i VM og tapte sin gruppe, etter en god kvalifisering der de oppnådde 7-3-0 totalt. Prandelli er ny landslagssjef, og han gir en del unge og lovende spillere sjansen i dag. Spesielt i forsvaret er det en del nytt, og han velger i dag blant disse: Luca Antonelli (Parma), Leonardo Bonucci (Juventus), Cesare Bovo (Palermo), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Lorenzo De Silvestri (Fiorentina), Daniele Gastaldello (Sampdoria) og Cristian Molinaro (VfB Stuttgart).

For Estland er toppscorer Andres Oper ute med skade, mens Tarmo Kink fra Middlesbrough er tilbake. Zahovaiko fra UD Leiria kan erstatte Oper.

"Surprises happen. Why not this time?" sier Estlands trener Tarmo Rüütli. Vi holder Italia som store favoritter i dag, vi tror ikke på noe baltisk surprise. Italia kan misse i treningskamper, men i kvalifiseringer pleier de å være stødige. Italia er gode til å spille på resultat når de først får 1-0, men her bør de være så spillemessig overlegne at 2-0 og 3-0 ikke er langt unna. 1,95 på italiensk seier med to mål eller mer spilles i en dobbel.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Belgia - Tyskland
Gruppe A. Belgias landslag må kunne sies å være på retur. Den gamle stormakten i europeisk fotball klarte bare 3-1-6 totalt i VM-kvalifiseringen, etter hjemmeseire mot Armenia, Estland og Tyrkia.

Tyskland viste verden hva de er gode for i Sør-Afrika, og ellers gode lag som Australia, England og Argentina fikk fire baklengsmål hver. I kvalifiseringen til VM hadde Tyskland 4-1-0 på de fem bortekampene. Det ble 3-3 i Finland.

Tysklands trener Joachim Löw mener Michael Ballack trenger mere hvile før han er tilbake på landslaget, noe som kan tyde på at han aldri kommer tilbake og det er vel helt greit, mens Adler, Westermann og Träsch er tilbake. VM-spillere som Arne Friedrich, Jerome Boateng, Piotr Trochowski, Dennis Aogo og Serdar Tasci er ikke med denne gangen. De spilte godt i VM, men nå starter et nytt kapittel, sier Löw. Troppen:

Goalkeepers: René Adler (Leverkusen), Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Bremen)

Defenders: Holger Badstuber (Bayern München), Marcell Jansen (Hamburger SV), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Sascha Riether (Wolfsburg), Heiko Westermann (Hamburger SV)

Midfielders: Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Marko Marin (Werder Bremen), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (Köln), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christian Träsch (Stuttgart)

Forwards: Cacau (Stuttgart), Mario Gómez (Bayern München), Miroslav Klose (Bayern München), Stefan Kießling (Leverkusen)

Gjennom tidene har Belgia 4-1-18 mot Tyskland totalt. Seirene ble tatt i 1910, 1911, 1913 og 1954.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Selv på hjemmebane tror vi ikke Belgia er i stand til å lage trøbbel for bronselaget fra VM. Belgia har ikke vist tegn til bedring, og selv om ett poeng i Belgia ikke vil være noen krise for tyskerne, tror vi de går for seier og klarer det. Terje Hauge dømmer kampen. 1,45 på Tyskland er ikke god odds, men tas med likevel, og vi får en dobbel til 2,83 i odds. Vi setter 100 kroner på denne og spillefristen er klokken 20.25.

24. Estland - Italia (1-0) 2,70 3,40 1,95
26. Belgia - Tyskland 5,10 3,45 1,45

Total odds 2,83

Klikk her for å levere dette spillet

Sverige - Ungarn
Gruppe E. Sverige klarte ikke kvalifisere seg til VM, og nå har Erik Hamrén overtatt ansvaret. Resulatene i treningskampene under Hamrén har vært gode, sist ble det 3-0 over Skottland.

Også denne gangen havnet Sverige og Ungarn i samme pulje. Sverige vant begge kampene 2-1 i VM-kvaliken, og er nå oppe i 5-1-0 på de siste seks møtene med Ungarn. Det er en spennende tropp Hamrén har tatt ut, blant annet så er Zlatan på plass:

Goalkeepers: Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (FC København)

Defenders: Andreas Granqvist (Groningen), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorovic (Celtic), Olof Mellberg (Olympiakos), Behrang Safari (Basel), Oscar Wendt (FC København )

Midfielders: Emir Bajrami (Twente), Kim Källström (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Anders Svensson (Elfsborg), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal)

Forwards: Marcus Berg (PSV), Johan Elmander (Bolton), Tobias Hysen (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimovic (Milan),Ola Toivonen (PSV)

Ungarn har nettopp ansatt Sandor Egervari som ny landslagssjef. Han har tatt med fire spillere fra Ungarns U21-lag i troppen, og sannsynlige debutanter i dag er målvakten Adam Bogdan (Bolton) og Pal Lazar (Videoton FC).

Ungarn har altså tapt fem på rad mot Sverige, og med Zlatan tilbake i Hamréns debut i en offisiell kamp går dette mot hjemmeseier. Ungarn vant borte mot Albania, Malta og Danmark i VM-kvaliken og var alt i alt ikke mye dårligere enn svenskene, men i dag tror vi på nok en hjemmeseier på Råsunda. At den kommer i form av 2-1 eller en annen form for ettmålsseier til Sverige, er ikke usannsynlig. 3,40 er nok til at vi tar sjansen, og denne spilles i en dobbel.

England - Bulgaria
Gruppe G. England gjorde en flott VM-kvalifisering da de vant sin gruppe overlegent med 9-0-1 totalt. Tapet kom for Ukraina. I VM varierte de i prestasjonene, og mange skvatt litt da man ikke slo hverken USA eller Algerie. Men man klarte å karre seg til en 1/8-finale bare for å få feilaktig annulert mål og bank av Tyskland. England ser på seg selv som en seriøs utfordrer til EM-tittelen, og man var tilbake på vinnersporet i 2-1 seieren i treningskamp mot Ungarn 11. august. Gerrard scoret begge målene.

Bulgaria nådde ikke VM i sommer, men med 3-5-2 i kvalifiseringen var de et vanskelig lag å slå. Dog vant man bare kampene mot Kypros, Georgia og Montenegro. Stanimir Stoilov har tatt ut en tropp der bare to av 21 mann spiller i Bulgaria til daglig. Ingen skadeproblemer, men rutinerte Berbatov har sluttet med landslagsfotball.

Fabio Capello må klare seg uten Lampard, Terry, Zamora og Crouch, som alle er skadet. Målvakt Scott Carson er tatt ut for første gang på flere år. Dette er troppen:

Goalkeepers: Joe Hart (Manchester City), Scott Carson (West Bromwich), Ben Foster (Birmingham)

Defenders: Glen Johnson (Liverpool), Michael Dawson (Tottenham), Phil Jagielka (Everton), Matthew Upson (West Ham), Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Kieran Gibbs (Arsenal), Joleon Lescott (Manchester City)

Midfielders: James Milner (Manchester City), Theo Walcott (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Ashley Young (Aston Villa), Adam Johnson (Manchester City), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Forwards: Wayne Rooney (Manchester United), Darren Bent (Sunderland), Jermain Defoe (Tottenham), Carlton Cole (West Ham)

"Bulgaria are a dangerous team," sier Capello. "I watched three games that they played: two before the World Cup and the last against Russia. They lost 1-0 but they played very well. It will be a tough game that we will play here at Wembley."

Det står 4-4-0 fordel England på innbyrdes oppgjør siden 1962.

Her skal England klare å vinne, men Bulgaria er ikke noe enkelt lag å spille mot. Med noen skader hos England er det ikke sikkert vi blir vitner til en målfest i dag, og 1-0 og 2-1 virker like sannsynlig som alt annet. Vi spiller ettmålsseier til England kombinert med ettmålsseier til Sverige, og får en spenstig dobbel til 11,90 i odds. Vi prøver 100 kroner på denne også. Spillefristen er klokken 19.55.

17. Sverige - Ungarn (0-1) 2,05 3,40 2,50
42. England - Bulgaria (0-1) 1,82 3,50 2,90

Total odds 11,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook