Gå til sidens hovedinnhold

England har aldri klart dette i en åpningskamp i EM

England har aldri vunnet en åpningskamp i et EM. Vi tror engelskmennene skriver historie søndag og vinner mot Kroatia.

Ni ganger har England gått av banen uten å vinne åpningskampen sin i EM. Vi tror de endelig lykkes i det tiende forsøket.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Den britiske avisen the Sun har en oversikt med de ni kampene som har endt uten seier:

1968 - England - Jugoslavia 0-1

Denne kampen blir antakeligvis best husket for at Alan Mullery ble den første engelske spilleren som fikk rødt kort i et europamesterskap. Etter at Dragan Dzajic scoret det som ble vinnermålet, fikk Mullery en spark mot ankelen.

Det gjorde ham rasende, og han tok igjen på synderen Dobrivoje Trivic med å plassere fotballstøvelen mellom beina hans. Mullery ble naturlig nok utvist, og dermed endte kampen 0-1.

1980 - England - Belgia 1-1

England var tilbake i et mesterskap for første gang siden VM i 1970. Ray Wilkins scoret kampens første mål på en lekker chipp, men det holdt ikke til seier. Jan Ceulemans utlignet sekunder senere. Kampen endte uavgjort.

1988 - England - Irland 0-1

Bobby Robsons menn var blant favorittene til å vinne mesterskapet i Vest-Tyskland, akkurat som de er en av favorittene til å vinne årets EM. Den gangen tapte de alle kampene i gruppespillet og røk hodestups ut av turneringen. I åpningskampen mot Irland tapte 0-1. Ray Houghton ble helten hos irene med sin heading etter seks minutter.

1992 - England - Danmark 0-0

Danmark fikk plass i mesterskapet da Jugoslavia ble utestengt., men det virket som det engelskmennene som var dårligst forberedt i åpningskampen. John Jensen var nærmest scoring med sitt stolpeskudd i det som var en dørganes kjedelig fotballkamp i Malmö.

Kampen endte 0-0, men alle husker hva som skjedde senere i EM. Danmark vant!

1996 - England - Sveits 1-1

Etter tolv kamper uten scoring, satte Alan Shearer inn 1-0 i åpningskampen mot Sveits etter en utsøkt pasning fra Paul Ince. Men England rotet vekk seieren. Stuart Pearce handset og sveitserne fikk straffespark. Den banket de i mål. Dermed endte kampen på Wembley 1-1.

2000 - England - Portgual 2-3

Kevin Keegans mannskap fikk en flying start på mesterskapet. De ledet 2-0 allerede etter 18 minutter i Eindhoven. Paul Scholes kunne scoret sitt andre mål for dagen, før Luis Figo tok kontroll på midtbanen og scoret reduseringen etter 22 minutter. Portugal kom tilbake, og Rui Costa utlignet etter 38 minutter. Nuno Gomes satte inn vinnermålet like før timen var passert.

2004 - England - Frankrike 1-2

Sven-Göran Eriksson og England klønet det til på overtid. Frank Lampard ga England ledelsen etter 38 minutter, og David Beckham kunne økt til 2-0 i andre omgang, men bommet på straffesparket. I stedet senket Zinedine Zidane England på egenhånd. Han utlignet i det 90. minutt og flere minutter på overtid ble han matchvinner da han scoret fra straffemerket.

2012 - England - Frankrike 1-1

Joleon Lescott sendte England i ledelse etter 30 minutter med et hodestøt i Donetsk, men engelskmennene klarte ikke å holde på ledelsen. Samir Nasri utlignet ni minutter senere, da han fikk tid og rom til å plassere ballen i mål fra 18 meter. Skaff deg oversikten over oddsen på søndagens EM-kamper

Her kan du skrape Flax på nett

2016 - England - Russland 1-1

Nok en gang klarte England å rote vekk en ledelse i en åpningskamp. Engelskmennene spilte fantastisk bra fotball i den første halvtimen i Marseille, og Eric Dier scoret 1-0-målet på et frispark når det gjensto 17 minutter av kampen. Det så ut til at England endelig skulle gjøre slutt på åpningskamp-marerittet, men nei, Vasili Berezutski kranglet ballen i mål langt inn i overtiden. Kampen endte 1-1.

At England vinner åpningskampen mot Kroatia gir 1,58 i odds

England møter Kroatia i første kampen i årets mesterskap. Søndag kan Gareth Southgates menn få revansj for tapet mot Kroatia i VM-semifinalen for tre år siden. Den gangen vant kroatene 2-1 etter ekstraomganger, men England har møtt kroatene to ganger etter VM-exiten, uten å tape. Da lagene spilte på Wembley i Nations League vant England 2-1, og vi tror engelskmennene gjør slutt på åpningsmarerittet sitt søndag.

England - Kroatia (Kampvinner og antall mål) England og over 2,5 mål - 2,90 (spillestopp søndag kl. 14.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe D. Spilles på Wembley. Det har gått tre år siden Kroatia knuste finaledrømmen til England i VM, men semifinaletapet er ikke glemt av England-fansen.

Nå har Gareth Southgates menn muligheten til å få revansj mot kroatene i en kamp som betyr noe. England har allerede møtt Kroatia to ganger siden VM-tapet, begge gangene i Nations League. Lagene spilte 0-0 i Rijeka, mens England vant 2-1 på Wembley.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Også søndagens kamp spilles på Wembley. Det er en stor fordel for England.

Gareth Southgates menn har en oppsiktsvekkende god statistikk på hjemmebane, hvor de har vunnet 15 av sine 17 hjemmekamper siden de ble slått ut av VM. Kroatia på sin side har tapt fire av de seks siste bortekampene, og vi tror også de får problemer i London søndag.

Sterk statistikk på hjemmebane

De møter et engelsk lag som har vunnet seks kamper på rad. De slo både Østerrike og Romania 1-0 i de to siste oppkjøringskampene, selv om de manglet spillerne fra Manchester United, Chelsea og Manchester City. De fikk noen ekstra dager hvile etter finalene i Europa League og Champions League.

Likevel; England var solide, selv om de ikke storspilte i kampene mot Østerrike og Romania, og at de kun har sluppet inn ett mål på de seks siste kampene viser at engelskmennen blir å regne med å årets mesterskap.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Kroatia har ikke imponert i oppkjøringen til 2020-EM. De har kun vunnet to av de siste ni kampene, og de vant ingen av oppvarmingskampene. De to seirene i denne perioden kom mot Kypros og Malta som er to svake fotballnasjoner. Frankrike, Portugal, Sverige, Slovenia og Belgia vant alle mot det aldrende kroatiske mannskapet.

Generasjonsskifte hos Kroatia

Kroatia er inne i et generasjonsskifte. Elleve av spillerne som var i finalen i Russland i 2018 er borte, blant andre Danijel Subasic, Vedran Corluka, Ivan Rakitic og Mario Mandzukic. De har flere unge talenter, men det er ikke enkelt å erstatte nøkkelspillerne fra VM for tre år siden.

Her kan du skrape Flax på nett

Det er viktig for England å ta tre poeng i den første kampen, og samtidig vise at de kan vinne en åpningskamp i et EM. Med spillere som Harry Kane, Mason Mount, Jack Grealish og Phil Foden offensivt skal Kroatia få kjørt seg.

Det har vært scoret over 2,5 mål i seks av Englands ni siste seire i alle turneringer. Kroatia har slurvet defensivt i de siste kampene mot tøff motstand.

Resultatene i kroatene sine kamper tyder på at søndagens kamp kan bli underholdende. Kroatia har nemlig spilt 3-3 mot Tyrkia, de tapte 2-3 mot Portugal og tapte 1-2 mot Frankrike.

Konklusjonen må være at Kroatia er et lag som er mulig å slå og de slipper inn mye mål. At England vinner og det scores mer enn 2,5 mål i kampen er et spennende spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset