*Nettavisen* Sportspill.

England kan gå hele veien

England's Lucy Bronze har kanskje vært VM beste spiller hittil og høyrebacken scoret blant annet et fantastisk mål mot Norge. Her i duell mot Guro Reiten under torsdagens kvartfinale. Foto: Michel Euler (AP)

USA er satt til ubegripelig stor favoritt i kveldens semifinale i fotball-VM. England har sett strålende ut og er langtfra sjanseløse.

02.07.19 14:28

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel fotball-VM: England kan gå hele veien
Oddssingel fotball-VM: England - USA blir en målfest
Oddssingel Copa America: Gulldrømmen til Brasil lever
Oddssingel Afrikamesterskapet: Kamerun bør vinne
V65 Forus:
Billig oppgave for V65-bankeren på Forus
V64 Solvalla: Praktfull V64-omgang med Sveriges beste unghester
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Afrikamesterskapet: 12 spillere du må opp for i Afrikamesterskapet

Tirsdagens langoddsprogram inneholder blant annet den første semifinalen i Copa America mellom fotballgigantene Brasil og Argentina, semifinalen i fotball-VM for kvinner mellom England og USA og de fire siste kampene i gruppespillet i Afrikamesterskapet. Det er også et par kamper fra finsk 1. divisjon og en kamp fra Europa League-kvaliken. I tillegg er Wimbledon-turneringen i gang, hvor det norske tennishåpet Casper Ruud er stor underdog i møte med John Isner.

NB! Onsdag er det ca 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

England - USA H 4,00 (spillestopp kl 20.55)

Det var forventninger til Norge forut for kvartfinalen mot England sist torsdag, men allerede etter tre minutter sendte Jill Scott England i ledelsen 1-0. England var det klart beste laget og vant meget fortjent 3-0. De imponerte og spesielt var det fart og gode kombinasjoner fremover på banen. England imponerte også i åttedelsfinalen mot Kamerun, der de også vant 3-0. Vant alle sine tre gruppespillkamper og England har sett bedre og bedre ut i mesterskapet. Røk ut i semifinalen i forrige VM etter 1-2 tap mot Japan, men tok bronse etter å ha slått Tyskland etter straffesparkkonkurranse i bronsefinalen. I VM 2011 tok det slutt i kvartfinalen. Heller ikke i EM har det blitt gull for England. Var i finalen i 2009, men tapte hele 2-6 for Tyskland i den. I 2013 røk laget ut allerede i gruppespillet. I EM i Nederland for to år siden, ble det 0-3 tap for vertsnasjonen Nederland i semifinalen.

USA har helt andre meritter å vise til i mesterskapssammenheng. De tok VM-gull i Canada for fire år siden og var også i finalen i 2011, men da ble det tap etter ekstraomganger og straffespark mot Japan. De innledet dette VM med å knuse Thailand 13-0 og fulgte opp med komfortable gruppeseire mot hhv Chile (3-0) og Sverige (2-0). Men har ikke imponert voldsomt verken i åttedelsfinalen mot Spania (2-1), eller kvartfinalen mot Frankrike (2-1). Megan Rapinoe har faktisk scoret alle målene for USA i de to kampene. Superstjernen Alex Morgan scoret fem mål mot Thailand, men har gått målløs av banen i de fire neste kampene.

Ingen innbyrdes oppgjør mellom disse to verken i 2011 eller 2015. USA har evnen til å vinne, mens England har tilgode å vinne noe som helst på damesiden. Men at USA skal stå til 1,80 i odds i kveld, synes veldig merkelig. England er minst like bra som Frankrike og 4,00 i odds på at England vinner kveldens semifinale etter ordinær tid, ser veldig spillbart ut og blir vårt hovedspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag