Denne ukens lørdagskupong består av to kvartfinaler i VM, sju kamper fra engelsk Championship og tre fra engelsk League One. Bonuspotten er på ca. 300.000. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. England - Frankrike
England har hatt et bra VM enn så lenge. De har imponert offensivt hvor de har scoret tolv mål på de tre kampene mot Iran, Wales og Senegal mens den siste mot USA endte målløst 0-0. Det er ikke bare offensivt engelskmennene har vært gode. De har også holdt nullen i tre kamper på rad, mye takket være sterke prestasjoner av Jordan Pickford i mål og Harry Maguire og John Stones i forsvaret. England er ubeseiret hittil i VM, og de har holdt nullen i tre strake kamper. Men de har spilt mot ganske enkel motstand så langt, og de har ikke vært satt på de store prøvene. Man skal også huske på at de slet skikkelig mot Senegal før de fikk scoret det første målet. Nå får man se hvor gode de egentlig er.

For Frankrike har imponert med tre seire og ett tap. Nederlaget kom mot Tunisia (0-1) da det var klart at de allerede var videre til åttendedelsfinalen og gjorde store endringer i startelleveren. De hadde null problemer med å slå Australia (4-1) og Danmark (2-1), og de var klart best i 1/8-delsfinalen hvor de slo ut Polen med 3-1. Deres klart beste spiller er Mbappe som fortsatt er toppscorer med fem mål. Men selv om Mbappe er en spiller som kan avgjøre kamper på egenhånd med sitt enorme rykk og store fart, så har Frankrike også andre spillere som kan skape problemer for engelskmennene. Ousmane Dembélé er en lynkjapp driblefant det er vanskelig å stoppe, og de to kantspillerne gir også rom til Antoine Griezmann.

Frankrike har vært ganske ustoppelige enn så lenge, men England viser bra forsvar i år og kan overraske. Vi må dekke opp helt med HUB uansett.

2. Marokko - Portugal
Marokko er den store overraskelsen til nå sammen med Kroatia, og de har blitt en liten kjæledegge. For med et utrolig bra defensivt spill har de vært en vegg det er bortimot umulig å komme gjennom hvor de har levert svært godt i alle sine kamper. 0-0 mot Kroatia, 2-0 over Belgia og 2-1 over Canada i gruppespillet ga gruppeseieren, og de fortsatte i 1/8-delsfinalen hvor de holdt Spania til 0-0 før de vant på straffer. Denne kampen blir nok tøffere for Marokko enn kampene mot Spania og Belgia, men de er svært godt organisert defensivt og har kun sluppet inn ett mål i løpet av mesterskapet så langt. Det er uheldig for Marokko hvis de må klare seg uten West Ham Uniteds Nayef Aguerd. Han har vært en nøkkelspiller i det marokkanske forsvaret, men måtte gå av banen i kampen mot Spania.

Portugal var effektive uten å imponere i gruppespillet, men de løsnet på håndbrekket i åttendedelsfinalen da de knuste Sveits 6-1. At Portugal er et bra lag er ikke noe nytt, men at de skulle være så overlegne som de var mot Sveits var en overraskelse. Der ble Goncalo Ramos den store spilleren. Han startet for første gang i mesterskapet som erstatter for benkede Cristiano Ronaldo, og det byttet var en genistrek av Fernando Santos. Ramos ble nemlig den første spilleren siden 2002 som scoret hat-trick i sin første kamp fra start i et VM. Med den formløse og utskjelte Ronaldo ute av laget, virket det som alt plutselig stemte for Portugal som virkelig sto frem i deres siste kamp.

Når Marokko holder nullen mot både Belgia og Spania kan vi ikke lenger avskrive de. Vi dobler opp med UB selv om Portugal blir greie favoritter.

3. Blackpool - Birmingham
Blackpool var nok fornøyd med at det ble en liten pause nå, for formen der i gården var helt grusom med fire strake tap og 1-7 i målforskjell. Det bare la seg oppå resten av den svake sesongen de har hatt hittil, og de tok pause med en nest sisteplass og 22 poeng. Nå er det kun poenget opp til West Bromwich over streken, slik at det fortsatt er mye å spille om for Blackpool som har svake ti poeng etter ti hjemmekamper.

Ujevn form og rad for Birmingham som røk 1-2 for Sunderland i deres siste kamp på hjemmebane. 3-3-2 siste åtte er forsåvidt helt ok, og det hindrer de også i å ligge helt der nede i bunn. Men de er og blir et lag nesten ingen prater om, for de ender som regel opp midt på tabellen. Der ligger de også nå, med en 14.plass og 28 poeng. Men Birmingham er ett av hele åtte lag som kjemper rett bak playoff hvor Birmingham nå kun har tre poeng opp til QPR på sjette.

To jevnt over jevne lag, hvor Blackpool avsluttet meget svakt men har hjemmebane her. Vi tar en sjanse og setter en U på en litt vrien kupong.

4. Middlesbrough - Luton
3-1-0 på de fire siste nå for Middlesbrough etter to fine borteseire over Blackpool (3-0) og Norwich (2-1). Det var to velbehøvde seire, for Middlesbrough har lenge strevd langt nede på tabellen. Nå har de iallfall kommet seg opp til en 15.plass med 27 poeng, og plutselig har de ikke mer enn fire poeng opp til playoff i stedet. Så små marginer er det i Championship denne sesongen. 14 poeng på ti hjemmekamper er helt på det jevne.

Luton ligger i år som i fjor å lurer rundt playoff. I fjor endte det på den heldige siden med en 6.plass, mens hittil i år ligger de på "feil" side med en 11.plass og 30 poeng. Det er hele fem plasser opp til playoff, men det skiller altså bare ett eneste poeng. Noe bekymringsverdig er det at de hadde svake 1-3-2 siste seks før pausen, men sterke 17 poeng på ti bortekamper gjør opp for mye av det.

Middlesbrough har endelig begynt å få litt skikk på laget. Nå blir de våre favoritter her på hjemmebane, men helt sikre er vi ikke. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

5. Millwall - Wigan
Millwall har hatt krutt i støvlene de siste månedene, og fant seg en meget god stim med 5-2-1 på de åtte siste. Den siste kampen før pausen ble vunnet hele 4-2 borte mot Preston, og med 2-2-1 siste fem på bortebane har de faktisk bedret seg også der. For de er egentlig klart best her på hjemmebane hvor de har flotte 22 poeng og 16-7 på ti kamper. Når de også har fått i gang borteformen gjør det at de til sammen ligger på en ganske så grei 7.plass med 31 poeng kun målforskjellen bak playoff.

Wigan må man helt ned til under nedrykksstreken for å finne. For de har slitt etter opprykket fra League One, og nå er de altså under streken med en 22.plass og 23 poeng. Det skiller dog ikke mer enn poenget opp til Bristol City på 18.plass, og det viser hvor jevnt det er i denne ligaen. De tok sin første seier på åtte kamper sist når de klarte å slå Blackpool 2-1 hjemme. Meget overraskende har de levert ganske så solid på bortebane, hvor de har fått hentet inn 14 av deres 23 poeng.

Millwall leverer på hjemmebane og blir en av våre sikre denne gangen. H.

6. Reading - Coventry
Denne kampen spilles kl. 15.00, og den vil derfor trekkes på tippekupongen. Anbefaler alle å se på prosentene hos folkerekka før innlevering. Prosent fredag kveld: 42/28/30.

Vi har ikke helt sansen for kamper som blir trukket, men vi håper HB holder.

7. Sheffield United - Huddersfield
Sheffield United dundrer på i jakten på opprykk, og avsluttet perioden før ferien storveis med 4-0-1 på de fem siste kampene. Med blant annet 5-2 hjemme over Burnley og 2-0 borte vover West Bromwich viste de solide kamper, og de gikk inn i avbrekket med en fin 2.plass med 38 poeng, tre poeng bak ledende Burnley. De har vært helt kurante her på hjemmebane med 18 poeng på ti kamper, selv om de faktisk har gjort det enda bedre på bortebane enn så lenge.

Huddersfield var nære opprykket i fjor, men denne sesongen har ikke vært av samme kaliber i det hele tatt. Etter 20 runder er de nemlig dønn nederst på tabellen med skarve 19 poeng. De sliter med å score mål, noe 19 scoringer på 20 kamper også viser. Med 2-2-4 siste åtte er formen middels minus, men de klarte iallfall fire poeng på de to siste kampene mot QPR (2-1) og Swansea (0-0).

Mot bunnproppen Huddersfield må vi tro på Sheffield United på eget gress. H.

8. Stoke - Cardiff
Klink ujevn form og rad for Stoke som står med 4-0-5 siste ni. Det er veldig enten-eller, og det er lite med noe mønster å se. De er helt nede på en 17.plass nå med 25 poeng, og målforskjellen totalt er i minus med 22-27. Her på Bet365 Stadium har de skuffet enormt i år med bare elleve poeng på ti kamper, noe som er den tredje svakeste hjemmestatistikken i år.

Cardiff har ikke noe særlig bedre statistikk å vise til de heller. I likhet med hjemmelaget er også de helt bingo for øyeblikket, hvor 4-0-6 siste ti holder til en 19.plass på tabellen med 24 poeng. Det er kun poenget over nedrykksstreken, og med bare 17 scoringer enn så lenge er de laget som har scoret færrest mål i Championship denne sesongen. Tap 0-1 hjemme mot Sheffield United og 2-3 hemme mot Hull i de to siste før serien var svakt, mens de her på bortebane står med ti poeng på like mange forsøk.

Meget skuffende hjemmestatistikk for Stoke i år, men mot Cardiff må de da iallfall klare poeng. HU.

9. Swansea - Norwich
Ingen god avslutning før VM-pausen for Swansea som hadde 0-4-1 på de fem siste før avbrekket. De to siste ble begge spilt borte, og md 2-2 mot Birmingham og 0-0 mot Huddersfield var det på det beste helt middels. Fra en 8.plass med 31 poeng har de fortsatt gode muligheter til å klare playoff, for det skiller kun poenget opp til QPR på den viktige sjetteplassen. 17 poeng på ti hjemmekamper er ganske så bra.

Norwich rykket ned etter forrige sesong, og tenkte seg direkte tilbake. Og de startet sesongen ganske så bra, før de har fått en luten dupp nå i det siste. 2-3-5 sist ti holder ikke helt mål, og Norwich har da rykket også ned noen plasser på tabellen til en 5.plass med 32 poeng. Nå har det blitt en luke på seks poeng opp til Sheffield United på 2.plass, og Norwich må trøkke til fra start av her nå for å ikke bli hengende for langt etter. 1-2 hjemme for Middlesbrough i deres siste kamp før pausen var svakt, og for Norwich sin del kom nok pausen på et passende tidspunkt. 14 poeng på elleve bortekamper får godkjent.

Skal Norwich holde seg oppe i toppen må de iallfall få med seg noe her. Swansea gikk inn i VM-pausen med fem kamper uten seier. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Cambridge United - Plymouth
Lite innbydende rad på Cambridge United etter 0-1-3 siste fire og tap mot såpass svake motstandere som Forest Green (1-2) og Accrington (0-1) nå i de to siste. Det hjelper så absolutt ikke på humøret, og med bare 20 poeng og en 20.plass trenger Cambridge United en opptur snarest mulig om de ikke skal havne i skikkelig trøbbel. 13 poeng på ti hjemmekamper gjør at de iallfall levere helt ok her på eget gress.

Plymouth er kanskje ikke det beste laget å møte nå, for de har en kanonsesong enn så lenge. De leder tabellen med 43 poeng, poenget foran Ipswich på 42. Men de fikk en skikkelig smell i deres siste kamp hjemme mot Port Vale når de overraskende tapte 0-2. Dermed er plutselig ikke raden fullt så fin lengre, hvor Plymouth nå står uten seier på de tre siste kampene (0-2-1). De er heller ikke like overlegne borte som hjemme, for selv om 16 poeng på ti bortekamper er bra har de faktisk sluppet inn hele 17 mål.

Plymouth ikke gode her borte, og 17 baklengs er så klart litt urovekkende. Men Cambridge er svake nå, og det skal Plymouth utnytte. B.

11. Exeter - Sheffield Wednesday
Ujevne tall for Exeter som er å finne på midten av tabellen etter 20 runder. En 11.plass med 26 poeng er midt i haugen, og 2-2-2 siste seks er også akkurat det, nemlig middels. 1-1 borte mot Morecambe sist var vel helt ok, mens deres siste hjemmekamp ble tapt 0-2 for topplaget Ipswich. 16 poeng på ti hjemmekamper er dog helt ok.

Sheffield Wednesday er helt oppe på en 3.plass. Med 41 poeng er de det eneste laget som kan utfordre lagene på opprykksplass, hvor de kun har ett og to poeng opp til Ipswich og Plymouth. 7-3-1 siste elleve nå er meget sterkt, hvor den siste kampen endte målløst 0-0 borte mot Derby. Fine 20 poeng og kun fem baklengs etter ti bortekamper så langt denne sesongen.

Flott bortestatistikk for onsdagsuglene, og vi velger å ha tillit til at de tar med seg tre poeng hjem. B.

12. Oxford United - Barnsley
Fin form på Oxford United som etter 1-1 borte mot Accrington sist nå har 2-5-0 sist sju. Sju kamper uten tap er bra det, men det blir litt for mange uavgjorte kamper til at de er med å hugger helt der oppe. Med 25 poeng er de nemlig helt nede på en 14.plass, hvor det skiller ca. 6-7 poeng både opp til playoff og ned til nedrykk. Tolv poeng på ti hjemmekamper ikke noe særlig å skryte av.

Barnsley ligger klart bedre an på en 4.plass. Med 33 poeng har de hele åtte poeng opp til Sheffield Wednesday på plassen foran, mens det er betydelig jevnere nedover på tabellen. Men formmessig går det aldeles nydelig nå, og seieren 2-1 borte over Peterborough var deres fjerde på rad i serien. 17 poeng på kun sju baklengs på bortebane er blant de klart bedre.

To lag i form dette, og det er lite som skiller. Dekk opp så godt det går. Vi ender opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. England - Frankrike HUB

2. Marokko - Portugal UB

3. Blackpool - Birmingham U

4. Middlesbrough - Luton H

5. Millwall - Wigan H

6. Reading - Coventry HB

7. Sheffield United - Huddersfield H

8. Stoke - Cardiff HU

9. Swansea - Norwich UB

10. Cambridge United - Plymouth B

11. Exeter - Sheffield Wednesday B

12. Oxford United - Barnsley HU

Sportspills 432-rekker:
1. England - Frankrike HUB

2. Marokko - Portugal UB

3. Blackpool - Birmingham U

4. Middlesbrough - Luton HU

5. Millwall - Wigan H

6. Reading - Coventry HB

7. Sheffield United - Huddersfield H

8. Stoke - Cardiff HU

9. Swansea - Norwich HUB

10. Cambridge United - Plymouth B

11. Exeter - Sheffield Wednesday B

12. Oxford United - Barnsley HUB