Etter en herlig turnering er England nære å kunne ta gullet på hjemmebane. Men Tyskland står på den andre siden av banen i finalen, og de gir seg nok ikke uten kamp.

England - Tyskland
England vinner @ 2.45
Spillestopp: Søndag 30. juli kl. 17.59.

Trykk her for å levere dette tipset

England har levert godt spill
England har spilt bra fotball her på hjemmebane, og mesterskapet må sies å ha vært en stor suksess. Og nå er det like før "fotballen kommer hjem" som de så fint synger i en av sine hymner. England valset lett gjennom gruppespillet med til sammen 14-0 i målforskjell mot Norge, Østerrike og Nord-Irland, og hele gruppespillet ble en enkel parademarsj. Men i kvartfinalen mot Spania fikk de seg et lite sjokk når spanjolene tok tak i kampen fra start og fullstendig styrte spillet. Engelskmennene holdt nullen i første omgang, men ti minutter ut i andre omgang tok Spania ledelsen 1-0, og da så gode råd ganske dyre ut. Men de ga seg ikke, og seks minutter før slutt fikk jubelen sette sitt preg på Amex Stadium når Ella Ann Toone satte inn sitt første mål i turneringen til 1-1. Det ga de engelske damene skikkelig blod på tann foran ekstraomgangene, hvor kampen ble avgjort av en perle av et skudd fra Georgia Stanway etter 96min. Selv om Spania hadde det meste av ballen etter den tid fant de aldri veien til noen særlige sjanser, og dermed var England i semifinalen. I semifinalen sto Sverige på den andre siden, men den kampen ble aldri særlig spennende. For etter at England gikk opp til 1-0 etter en snau halvtime kom aldri Sverige særlig nærmere, og med en kjapp scoring like etter pause var spenningen over. Kampen endte til slutt hele 4-0, og England virker å være der de skal være før søndagens finale.

Tirsdag kan DU vinne 207 millioner i Eurojackpot. Legg din kupong her!

Tyskland har slått både Spania og Frankrike
Men noe enkel kamp får de ikke, for motstander Tyskland har virket meget solide hele turneringen gjennom. De hadde få problemer med å ta seg feilfritt gjennom gruppespillet hvor de slo Danmark 4-0, Spania 2-0 og Finland 3-0 på veien mot en kvartfinale. Etter å ha vunnet gruppen fikk de en noe enklere kvartfinale, hvor de slo Østerrike 2-0 etter at de punkterte kampen helt på slutten etter at Østerrike hadde misset en utrolig stor sjanse. I semifinalen møtte de Frankrike, og dette ble en meget jevn affære med stor nerve i kampen. Det var Tyskland som tok ledelsen 1-0, men like etter utlignet Frankrike til 1-1 ved en selvmål av Tyskland. Det var for øvrig det første baklengsmålet for Tyskland, som fortsatt ikke har sluppet inn et vanlig mål fra motstanderlaget. For i andre omgang kom avgjørelsen når Popp scoret sitt andre mål for dagen, og med det sendte hun Tyskland til finalen. Popp har nå scoret i alle kampene i dette EM, og med sine seks mål er hun delt toppscorer sammen med Mead fra England.

Denne finalen har mye av det man ser etter. Man har toppscorere i begge lag som kjemper om toppscorertittelen, man har vertsnasjonen i finalen, og man har et Tyskland som har vunnet EM hele åtte ganger, mens England fortsatt ikke har vunnet noe stort mesterskap for damer. Det tror vi at de klarer å gjøre noe med her i dag. Wembley Stadion er utsolgt, og det kommer til å bli en enorm kamp for alle involverte. Vi tror England kniper det til slutt og får feire gullet foran egne fans til 2.45 i odds.

England - Tyskland
England vinner @ 2.45
Spillestopp: Søndag 30. juli kl. 17.59.

Trykk her for å følge dette spillet