*Nettavisen* Sportspill.

Englands nye gullgutter

Adam Lallana og James Ward-Prowse er blant Southamptons mange unge, spennende spillere. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Southampton har spilt seg inn i hjertene til mange engelskmenn og har vist god form de siste kampene. Dette er dagens dobbel.

29.03.14 09:18

Sportspills øvrige lørdagstips:
V75 Sørlandet: Superjackpot og sterke hopper
V75 Sørlandet: Vill jakt på V75-jackpoten
Tippekupongen: Kampen Solskjær må vinne
Oddsen: Strålende odds på Atalanta
Oddsen: Setter siste spiker i Arsenals kiste

Kampene blir dekket i Nettavisens nye livesystem. La oss lose deg gjennom fotballdagen!

Lørdagens langoddsprogram er fullt av kamper fra hele Europa. Også Tippeligaen har et par interessante kamper på menyen.

Dagens dobbel
Southampton + Stoke. Samlet odds 3,46.

Southampton - Newcastle, H 1,65

Dette blir en veldig spennende kamp på den øvre halvdel av tabellen. Forvent mye mål og mange angrep!

Dette blir en litt bisarr kamp fordi mye av fokuset kommer til å ligge på dommer Andre Marriner. Han har fått gjennomgå etter kjempetabben under Chelsea - Arsenal forrige helg, og mange har spøkt med om han skal klare å skille Newcastles fargede spillere fra hverandre.

Hjemmelaget er ungt, fryktløst og i godt slag for tiden. De har tapt tre kamper på de siste syv - men det er mot Liverpool, Tottenham og et West Ham i utenomjordisk form. Forrige runde så de lenge ut til å ta et poeng eller tre på White Hart Lane, men en fenomenal snuoperasjon reddet Tottenham fra nederlag. Nå har de fått en uke med hvile og er fit for fight.

Kapasiteten i Southampton er det ingen tvil om. Flere, unge spillere er med i kampen om billett til fotball-VM i Brasil. De scorer mye mål og har positiv målforskjell til tross for niendeplass på tabellen.

Southampton har en liten skadeliste med på lasset. Klyne, Kevin Davies og Yoshida er alle utilgjengelige. I tillegg er Schneiderlin, Steven Davies, Rodriguez og Wanyama tvilsomme.

Newcastle er enda ikke ferdig med å slikke sårene etter Everton kom på besøk og dro med 3-0-seier i boks. Bortelaget var i fenomenalt slag, men fikk ikke mye motstand av et tamt hjemmelag.

Med mot Southampton er ikke Loic Remy, Debuchy, Krul, Obertan eller Taylor. I tillegg er Pardew enda suspendert, men denne gangen kun fra sidelinjen.

Dagens gjester er faktisk bedre på bortebane enn hjemme på St. James' Park, og står med 7-1-7 på reisefot. Southampton har på sin side 6-5-4 på hjemmebane.

Dette blir en jevn kamp, men hjemmelaget spiller veldig god fotball når de har dagen. Begge lag har langt både opp og ned, uten spesielt å spille for - med unntak av plass i VM-troppene. Og der har Southamptons unggutter mer å satse på. 1,65 på H passer utmerket i vår dobbel!

Stoke - Hull, H 2,10

Ny kamp med lag midt på tabellen, og Stoke er vertskap for Hull i det som kommer til å bli en skikkelig grudge match.

The Potters er i kjempeform for tiden, og vant forrige runde hele 4-1 borte mot Aston Villa. I tillegg slo det Arsenal hjemme for ikke mange rundene siden. Mye mål for og få baklengs viser seg å være en suksessformel også for Stoke.

Tilnærmet full tropp for hjemmelaget. Huth, Assaidi og Peters har alle skader. Jonathan Walters er suspendert.

Hull er på sin side fryktelig ustabile for tiden. 3-0-4 på de siste syv kampene bekrefter dette. Likevel glimter de til, og 4-0 borte mot Cardiff er en veldig sterk prestasjon. I dag møter de imidlertid et mye mindre gjestfritt lag. Likevel har de bedre målforskjell enn dagens vertskap, uten at vi skal legge oss for mye opp i det.

McShane, McGregor, Brady og Dudgeon er ikke tilgjengelig.

Stoke på hjemmebane pleier å være et sikkert kort. 7-6-2 er sterke tall. Nå møter de et Hull som sliter med å finne stabilitet, og har det som trengs for å avgjøre denne hjemmekampen. Odds på 2,10 gjør vår dobbel meget interessant.

Southampton - Newcastle, 1,65 - 3,35 - 4,40.
Stoke - Hull, 2,10 - 3,15 - 3,10.
Samlet odds er 3,46. Spillstopp 15.55.

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Dagens langskudd
West Bromwich - Cardiff, B 4,25

Det er duket for et skikkelig bunnoppgjør på the Hawthorns.

Dagens hjemmelag hadde vært på nedrykksplass om man bare talte hjemmekamper. De har tallrekken 3-5-7 som hjemmestatistikk, og har ikke tatt tre poeng siden første nyttårsdag mot Newcastle. Det skal imidlertid nevnes at de holdt Liverpool til uavgjort - men i dag kommer ikke Kolo Toure på besøk.

West Bromwich har en hel del spillere utilgjengelige. Yacob, Jones og Brunt rekker definitivt ikke kampen, mens tre andre er tvilsomme. Olsson er suspendert.

Hjemmelaget bør ikke tape om de skal holde seg på trygg grunn, men den siste formen deres er ikke lystig lesning - kun én seier på de siste ti kampene, dog borte mot Swansea, kan bli kostbart når poengene telles opp på slutten av sesongen.

Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap har lagt tre gode kamper bak seg. Forrige runde ga de Liverpool kamp, om ikke til døren, så i alle fall halvveis bort i gangen. To ganger tok de ledelsen, men måtte til slutt kapitulere mot fenomenale Liverpool. Laget de møter i dag er av et annet kaliber.

Bortelaget har tilnærmet full tropp. Noone og Taylor er tvilsomme, mens Hudson kjemper seg tilbake fra en hamstringskade.

Solskjær har lenge vært i poengnød, men dette er en av kampene de vinne. De er ligaens desidert dårligste bortelag med 1-3-11. Det er det ikke mulig å legge skjul på.

En slags sekspoengskamp det her, men av de to lagene er det Cardiff som har imponert oss mest i det siste. De skal nå få måle krefter med et lag av lignende kaliber som deres eget. Og med 4,25 i odds er det egentlig ingen tvil. Vi skyter et patriotisk langskudd for Ole Gunnar Solskjær!

West Bromwich - Cardiff, 1,72 - 3,35 - 4,25. Spillstopp 15.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag