Klikk her for å spille Footballidentity

I det nye, gratis MMO-fotballspillet Footballidentity som Nettavisen har et samarbeid med, kan du både være manager og spiller – noe som skiller spillet fra tradisjonelle managerspill.

Du samarbeider med andre spillere på laget ditt og spiller kamper live der hver eneste spiller (og manager) styres av mennesker.

Både under trening, i taktikkrommet og i kampsituasjon vil du dra fordel av å ha spilt ekte fotball, men det er lett å bli hekta på Footballidentity selv om du bare er middels interessert i fotball.

Har du lyst til å prøve Footballidentity? Les mer her!

Nettavisen-ligaen
I det norske seriesystemet er det for tiden tre nivåer – Nettavisen-ligaen, 2. divisjon (to avdelinger) og 3. divisjon (tre avdelinger).

Det høyeste nivået er altså Nettavisen-ligaen, og du skal være en meget habil spiller (eller manager) for å komme med på et lag som kjemper om medaljer i denne ligaen.

Footballidentity har vært i en betaversjon et par år, med et begrenset antall spillere og lag. Men i høst har det kommet til ca 1500 nye norske spillere, og seriesystemet er blitt utvidet for å få plass til nye lag.

Vi har fått den erfarne spilleren Svein Johansen til å ta en gjennomgang av de beste norske lagene og spillerne i Footballidentity.

De beste lagene
Tufte IL er for tiden suverene i Nettavisen-ligaen. Alle spillerne er erfarne og samspilte, og Tufte gikk ubeseiret gjennom Nettavisen-ligaen forrige sesong. Dette er også det eneste norske laget som er godt nok til å kunne hamle opp med de beste utenlandske, selv om det ble et knepent tap for et portugisisk lag i kvalifiseringen til UFCL (tilsvarende Champions League) før inneværende sesong.

Hvit Arendal, som har en stall med nesten utelukkende internasjonale spillere, er det eneste norske laget som har kapasitet til å stjele poeng fra Tufte.

Men det finnes flere lag som jobber knallhardt for å komme på nivå med Tufte.

I Nettavisen-ligaen kan vi nevne Svalbard Whalers (relativt ungt lag og samspilt lag), Rosenborg BK (gammel storhet som er i ferd med å bygge nytt lag), Dronning Mauds Land (med ny trener), SK Brann Bergen (bygger nytt lag med norske spillere), Rambo's Disciples (ambisiøst, ungt lag bygd på ruinene av Norwegian Vikings)

Det finnes også flere spennende lag i lavere divisjoner:
Trondheim Pirates, 2.div. A (skyhøye favoritter til å rykke opp fra 2A)
Skallebank IL, 2.div. B (store favoritter til å vinne 2B)
Kattem IL, 3.div. B (ungt lag med meget aktiv trener)
Hvit Arendal B, 3.div. B ("rekruttlaget" til Hvit Arendal, ment å være en opplæringsklubb for unge norske spillere, gjerne med bakgrunn fra Arendal-området)

Og hvilke spillere er de beste i det norske ligasystemet?
Her er Svein Johansens drømmelag. Han har beskjedent nok utelatt alle sine ti karakterer (tre på Hvit Arendal) fra listen:

Målvakt: Jokky Wobblylegs (Tufte IL)

Sideforsvarer: Felix Gavrilescu (Tufte IL)

Midtstopper: Avi Cohen (Hvit Arendal)

Midtstopper: Razor Rasmussen (Tufte IL)

Sideforsvarer: Mike Stuntman (Rambo's disciples)

Ytreløper: Tom Becker (Hvit Arendal)

Sentral midtbane: Håvard Bangura (Hvit Arendal)

Sentral midtbane: Rui Manuel Cesar Costa (Tufte IL)

Ytreløper: R. Jancok (Dronning Mauds Land)

Spiss: Unkn0wn Genius (Hvit Arendal)

Spiss: Stian Johansen (Tufte IL)

Har du lyst til å prøve Footballidentity? Les mer her!