*Nettavisen* Sportspill.

Er hun flinkere enn deg?

Vi har nitten fakta og én underholdningsbit til deg før helgens Premier League.

30.11.12 18:34

Denne ukens andre Premier League runde starter lørdag formiddag med West Ham mot Chelsea klokken 13.45 og avsluttes mandag med Newcastle-Wigan klokken 21.00.

Her er tjue fakta fra kampene denne helgen.

1. Det er enormt viktig å score det første målet, ikke sant? Bloggen Eplindex har analysert alle kampene spilt i Premier League i år. Analysen viser at kun et hjemmelag som har laget mål tidlig i kampen har endt opp med å tape kampen. Det var Fulham mot Manchester City (City vant 2-1 til slutt). Fulham møter Tottenham lørdag.

Oddsen på kampen er 2.65 på Fulham-seier (trykk alle i programmet du kommer til)

2. Samme analyse viser også hvis et hjemmelag scorer mot slutten av første omgang så vil også laget sannsynligvis vinne. Også her er det kun ett unntak: Aston Villa hjemme mot Manchester United. Kveldskampen lørdag er Reading hjemme mot Manchester United.

3. De største comebacklagene er Manchester United og Everton. Sistnevnte har ikke tapt i de seks kampene hvor de har sluppet inn mål først og Manchester United har vunnet fem av kampene hvor de har sluppet inn mål først. Everton spiller borte mot Manchester City i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

4. Liverpool på sin side skal møte Southampton hjemme. I sin siste kamp mot Tottenham hadde laget fra Anfield ballen 65 prosent av tiden på White Hart Lane, tretten cornere mot Tottenhams ene og 556 pasninger mot Tottenhams 307. Liverpool hadde også 29 innlegg mot Tottenhams 5. Sluttresultatet? 2-1 til Tottenham. Hvorfor? Liverpool hadde fem skudd på mål. Tottenham hadde syv.

Det er jo synd du ikke kan spille på ballinnehav, men tror du det ender uavgjort igjen for Liverpool er oddsen 3.80

5. Gjengangeren: Rekordlaget QPR leter etter sin første seier til helgen. Igjen. Denne gangen mot et annet lag som virkelig sliter: Aston Villa. I midtuken vant bortelaget mot Reading, mens QPR under sin nye manager spilte 0-0 borte mot Sunderland. Queens Park Rangers og Aston Villa har møtt hverandre 50 ganger. Kun en gang har lagene spilt 0-0. Det var i ligacupen i 1976/77-sesongen.

6. To formlag møtes også på lørdag: West Bromwich og Stoke ligger henholdsvis på en 3.plass og en 4.plass på formtabellen. Det er til tross for at Stoke har en av de dårligste borteformene i Premier League (0 3 3). Stoke vant bortemøtet i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB scanpix

7. Rafael Benitez har 2 kamper med 0-0 bak seg før han skal vekke stjernene litt ekstra tidlig lørdag for å møte West Ham. At Chelsea har et spissproblem er det ingen tvil om. Ingen av lagets spillere er blant de 18 som har laget flest mål i Premier League.

Spissene til Chelsea er for øvrig Victor Moses (9 millioner pund fra Wigan), Fernando Torres (50 millioner pund fra Liverpool), Daniel Sturridge (6,5 millioner pund) og Lucas Piazon (5-10 millioner pund).

Spissene hos West Ham tidligere Chelsea-spiller Carlton Cole, innleide Andy Carroll, Modibo Maïga, Ricardo Vaz Te og Dylan Tombides. De fire har kostet West Ham like mye i overgangssum som Victor Moses, skal vi tro rapportene.

Sjekk oddsen her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Montasje: Scanpix/Nettavisen/Annette Sand

8. Chelsea kjøpte spillere for 80 millioner pund i sommer. Det er i tillegg til 16 millioner pund som ble brukt i januar. Rund 70 millioner sommeren før og 73 millioner i januar i 2011. Det betyr samlet rundt 236 millioner pund på to sesonger. Eller 2,1 milliarder kroner.

9. Apropos Liverpools hjemmekamp mot Southampton. Ryan Giggs uttalte på et intervju på Twitter denne uka at Anfield er den vanskeligste bortebanen i Premier League... Vi kommer tilbake til Giggs.

10. Reading har møtt Manchester United 17 ganger. Kun en gang har Reading vunnet, på nøytral bane i 1926 (Villa Park). Tolv av oppgjørene har vært i FA-cupen. Det var Cardiff som vant FA-cupen det året etter en seier 1-0 mot Arsenal.

Kampen er kamp nummer 1 på Tippekupongen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

11. Søndagskampen er Norwich mot Sunderland. På 26 kamper på hjemmebanen til Norwich har Sunderland kun vunnet 4 ganger.

12. De tre mest populære spillerne i Premier Leagues fantasyspill er Carlos Tevez (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea) og Robin van Persie (Manchester United). To av de tre er også på topp tre i antall poeng de har fått (Van Persie leder med 90, Tevez har 88). På tredjeplass i poeng finner du Luis Suarez (Liverpool).

13. En spiller som merkelig nok ikke har blitt omtalt alt for mye til nå i årets Premier League er Matija Nastastic, som kanskje kan være verdens mest talentfulle midtstopper. Serberen kom fra Fiorentina i sommer, og står allerede med syv ligakamper. Han er 19 år. Ligakampene er for Manchester City, sånn apropos. Nastasic har for øvrig uttalt at han mener at laget bør bli bedre defensivt, og er altså i russealder. Sånn så har vi nevnt det to ganger.

14. Det er tre spillere under 20 år som er fast inventar på sine lag. Raheem Sterling på Liverpool, Ben Davis hos Fulham og Romelu Lukaku hos West Bromwich (på lån fra Chelsea).

15. Dette har egentlig veldig lite med fotball å gjøre, men noen folk gjør hva som helst for oppmerksomhet. Louise Kay er en av dem.

HTML EMBED

Hun tippet forrige helgs Premier League-kamper også. To av de ti kampene ble da tippet riktig:

HTML EMBED

Hun er for øvrig Arsenal-fan etter det vi kan se.

16. Ryan Giggs ble 147 år gammel torsdag. Han debuterte for Manchester United en gang i det forrige århundret. Giggs begynte i United rett etter at Ferguson vant sitt første trofé som United-manager.

Ligadebuten til Giggs kom mot Everton den 2.mars 1991.

HTML EMBED

Laget United startet med var: Les Sealey, Dennis Irwin, Lee Martin, Darren Ferguson, Mal Donaghy, Gary Pallister, Lee Sharpe, Paul Ince, Brian McClair, Clayton Blackmore og Danny Wallace. Ryan Giggs og Russel Beardsmore ble byttet inn.

Giggs har bare fått ett rødt kort i karrieren som fotballspiller. Mot Norge 5.september 2001. Giggs har vært under kontrakt hos Manchester United i 22 år. Det er bare en spiller i verden som har vært lenger under kontrakt med en klubb: Rogerio Ceni hos Sao Paulo, han leder med 10 måneder.

17. OK, dette har veldig lite med Premier League å gjøre, men vi kom over en video med en kamp mellom Jugoslavia og Norge i 1984. Hvor mange spillere kjenner du igjen?

HTML EMBED

18. Transfermarkt har en oversikt over spillere som har kontrakter som løper ut etter årets sesong. De mest kjente er nok Theo Walcott, Andrey Arshavin, Ashley Cole, Kolo Toure og Brede Hangeland.

19. En av de yngste klubbene i England, Chester Football Club, leder nå Conference North i England. Laget ble stiftet etter at Chester City F.C. ble lagt ned. Laget har rykket opp i alle sine sesonger, som høres imponerende ut. Det er likevel bare to sesonger til nå, men styrer altså nå mot det tredje opprykket på rad.

I Conference South leder Salisbury City.

20. Husker du sist Liverpool vant serien i England? Året var 1990. Liverpool vant foran Aston Villa og Tottenham. Manchester United kom på en 13.plass det året, en plass foran Manchester City. Bakgrunnen for at vi nevner det? Ronnie Rosenthal, som da spilte på lån i Liverpool, var faktisk den første ikke-britiske spilleren som ble kjøpt for over en million pund til en engelsk klubb.

HTML EMBED

Sjekk oddsen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.