*Nettavisen* Sportspill.

Erik Hamrén har ikke råd til tap

UNDER PRESS: Erik Hamrén er ikke spesielt populær før dobbeltoppgjøret mot Danmark. Foto: Anders Wiklund/tt (NTB scanpix)

Vi har likevel valgt å helgardere Sverige - Danmark på lørdagens tippekupongtips.

14.11.15 06:48

Langoddsprogrammet denne lørdagen er noe utfordrende, men Sverige - Danmark og Ukraina - Slovenia har flust av spennende objekter.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1
: Zlatan sender Sverige mot EM
Oddstips 2: Frykten for å tape lamslår svenskene og danskene

TV-kampene: Slik ser du skjebnekampene på TV
Stjernekamp: Holder du med Adelén eller Staysman?

V75 Biri: Enorm V75-omgang på Biri

Det ble en del uavgjort på fredagens oddstips, men av totalt fem tips fikk vi i det minste inn den deilige Spania + Belgia-dobbelen til 3,13 i odds.

Bonuspotten nærmer seg taket på tre millioner kroner og er nå på 2,3 millioner.

Klikk her for å sette opp din egen kupong!

Komplette analyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Sverige — Danmark
Dette blir spennende! Sverige har ikke en veldig bra innbyrdesstatistikk mot Danmark i det siste, for de fire siste oppgjørene dem imellom har endt med dansk seier. Sverige har ikke scoret de siste fem møtene mellom lagene.

Dessverre har hjemmelaget gjort lite for å fortjene mye optimisme i det siste. I den nest siste landslagspausen gikk det helt skeis, med 1-0-tap for Russland og pinlige 1-4 hjemme for Østerrike. De reddet kvalifiseringsplass med 2-0-seire over Lichtenstein og Moldova.

Det er ikke til å komme bort fra at det svenske laget er litt vel avhengige av Zlatan Ibrahimovic. Han er til gjengjeld i godt slag og har scoret åtte mål på ni Ligue 1-kamper denne sesongen. De siste seks kampene har han fem mål i alle turneringer.

Danmark er imidlertid ikke i en god stim, heller. Det er fort at den tapende manager - enten Erik Hamren eller Morten Olsen - får sparken. Gjestene har ikke vunnet i løpet de siste fire oppgjørene de har spilt. Ett mål i denne perioden er latterlig svakt.

Her er det åpent og HUB er utveien på tippekupongen, men vi angriper hjemmeseier på langoddsen.

2. Ukraina — Slovenia
Ukraina leverte en svært imponerende kvalifisering i en veldig tøff gruppe, men 0-1-tap for Spania i den siste kampen spolerte sjansene til direkteplass. Uansett er selvtilliten god for det ukrainske laget, som leverte 3-0-2 på hjemmebane. Tapene kom for gruppe-ener og toer, Spania og Slovakia.

Ukrainerne nyter en svært god årgang for tiden og det er en rekke ukrainske spillere som leverer godt i Europa. I tillegg leverer klubblag som Dnipro som aldri før.

Slovenia kapret tredjeplassen i en gruppe som inneholdt Sveits, England og en rekke smånasjoner som San Marino, Litauen og Estland. De siste tre kampene - mot de tre sistnevnte lagene - kapret de syv poeng og de er således i bra form og flyt.

Men her heller det meste mot hjemmeseieren. Ukraina er rett og slett et langt bedre lag og spesielt hjemme bør de ha null problem. H.

3. Gillingham FC — Bury FC
Gillingham har opplevd en svært god sesongstart og ledet League One for noen uker tilbake, men det har gått mye dårligere i det siste. De fire siste har de tre tap og én uavgjort, med FA-cup og Johnstone's Paint Trophy inkludert. 6-2-0 hjemme er en solid statistikk.

Bury hadde også en knalltøff periode bak seg for noen uker siden, men har slått tilbake og har nå to seire på rad. Forrige helg tok de en solid seier over Wigan i FA cupen, og de stoppet ikke før det stod 4-0. 4-2-2 borte er slettes ikke verst. HB i denne.

4. Colchester United — Coventry City
Colchester bykset oppover på tabellen med noen svært gode resultater for seks-syv runder tilbake, men de siste ukene har det gått svært trått og de har bare fire poeng de seks siste ligakampene. Forrige helg tok de en oppskriftsmessig seier over Wealdstone i FA cupen, 2-6 var et solid resultat. 3-4-1 på hjemmebane er ikke superbra.

Gjestene har vært stabile så langt denne sesongen, selv om de tapte hjemme for Northampton i forrige helgs FA-cup-kamp. Ellers har de tre seire og tre uavgjort de siste seks ligakampene. Det er naturlig å helle mot bortelaget i denne. 3-2-3 borte er ikke godt nok til å henge med i opprykkskampen hele veien. UB.

5. Sheffield United — Southend United
Vi meldte at Sheffield United skulle tape for Fleetwood i midtuken, og så skjedde: Dog på straffesparkkonkurranse. De ekstraomgangene og straffekonkurransen av neppe positivt for hjemmelaget, dog, som har tre tap de siste fire kampene. 5-0-3 hjemme vitner om et ustabilt lag.

Vi meldte også Southend-seier på onsdag, og de slo Bristol Rovers fra divisjonen under knepent 1-0. Før det hadde de en fire kamper lang rekke uten seier i alle turneringer. 2-4-2 borte er bare en grei bortestatistikk.

Tross den svake formen til Sheffield United, er det mest fristende i lene seg på HU.

6. Bradford City — Crewe Alexandra
Hjemmelaget har seks kamper uten tap på rad, dog tre uavgjorte. Motstanden de har møtt har vært formidabel og det er vanskelig å kritisere dem for "bare" tre seire de siste seks. Playoff er så absolutt til stede. 3-3-2 på hjemmebane.

Gjestene har tre tap de siste fem og røk ut hjemme for Eastleigh i forrige helgs FA cup. Crewe har i mange sesonger på rad surret rundt i nedrykksstriden og det virker ikke som om de har andre planer denne sesongen, heller - nå ligger de desidert sist. 2-2-4 borte. H i denne, utvilsomt.

7. Swindon Town — Scunthorpe United
Hjemmelaget åpnet så bra og tok masse poeng de fem-seks første rundene, men så har tapene kommet på rekke og rad og nå ligger de faktisk nest sist. Hvilken kontrast for laget som jaget opprykk hele fjorårssesongen! De har ett uavgjort og seks tap de siste syv kampene. 1-2-5 hjemme er begredelig.

Gjestene formkurve er nesten stikk motsatt av Swindons, for Scunthorpe kommer til kampen med seks seire de siste syv i alle turneringer. 2-1-5 er ikke en spesielt solid bortestatistikk, dog.

Disse lagene har byttet plass på tabellen i det siste, men Swindon må da ha mer inne enn hva de har vist i det siste. HB.

8. Chesterfield — Oldham Athletic
Fire seire de siste fem må virkelig smake godt for et Chesterfield som var alvorlig nær nedrykksstreken en lang periode. De slo suppertklubben FC United 1-4 i FA cupen forrige helg, og har generelt en svært god statistikk i det siste. 2-2-4 hjemme.

Oldham er vanskelig å få tak på, men de vinner lite kamper. Fire uavgjort og bare én seier er fakta de siste syv er ikke spesielt solid og Oldham ligger i nedrykkssumpa også denne sesongen. 1-7-0 borte, en vanvittig høy U-prosent. H her.

9. Barnsley — Port Vale
Den sulteforede Barnsley-fansen fikk endleig en opptur forrige helg, da de vant 2-1 over York i FA Cupen. Før det var det hele seks kamper der de tapte alle sammen og de har virkelig dumpet på tabellen i det siste. 3-1-4 hjemme.

Port Vale har heller ikke den beste formen for tiden, men har i det minste to kamper uten tap på rad. Dette er et oppgjør mellom to middelhavsfarere, vi utelukker gjestene. 1-2-5 borte. HU.

10. Blackpool — Doncaster Rovers
Hjemmelaget fikk et stort oppsving for en drøy måned siden, men den godfølelsen er long gone nå. Det er fire tap på rad og de siste var stypt - 4-0 for Wigan. 3-2-3 hjemme.

Doncaster har på sin side to triumfer på rad, noe som er imponerende til dem å være. Den siste var imidlertid mot miniklubben Stalybridge, så speiselt imponerende var det ikke. 1-1-6 borte. Stinker U her, HU.

11. Peterborough United — Fleetwood Town
Hjemmelaget har en uke sisden sist kamp, da de sklo Burton 3-0 borte i FA Cupen, en solid prestajson. De siste syv i alle turneringer har de 4-1-2. 3-2-3 hjemme.

Fleetwood tok seg videre i ligacupen for lavere divisjoner med seier på straffer mot Sheffield United i midtuken, men seieren kostet nok mye. I tillegg har de langt ferre hviledager enn dagens motstander. 2-0-6 borte. H i denne.

12. Northampton Town — Mansfield Town
Northampton er inne i en god flyt og står med tre seire og ett uavgjort de siste fire kampene. De ligger helt i toppen av League Two, men slipper in vel mye mål - 21 på 16 kamper. 5-1-2 hjemme.

Gjestene er også med i opprykkskampen, men har ikke levert like godt i det siste. Ett tap og to uavgjort er fasit de siste tre kampene. Denne blir jevn, men nok en gang lener vi oss mot H. 5-1-2 borte. HU.

384-rekker:

1. Sverige — Danmark HUB

2. Ukraina — Slovenia H

3. Gillingham FC — Bury FC HB

4. Colchester United — Coventry City UB

5. Sheffield United — Southend United HU

6. Bradford City — Crewe Alexandra H

7. Swindon Town — Scunthorpe United HB

8. Chesterfield — Oldham Athletic H

9. Barnsley — Port Vale HU

10. Blackpool — Doncaster Rovers HU

11. Peterborough United — Fleetwood Town H

12. Northampton Town — Mansfield Town HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

192-rekker:

1. Sverige — Danmark HUB

2. Ukraina — Slovenia H

3. Gillingham FC — Bury FC HB

4. Colchester United — Coventry City UB

5. Sheffield United — Southend United HU

6. Bradford City — Crewe Alexandra H

7. Swindon Town — Scunthorpe United HB

8. Chesterfield — Oldham Athletic H

9. Barnsley — Port Vale H

10. Blackpool — Doncaster Rovers HU

11. Peterborough United — Fleetwood Town H

12. Northampton Town — Mansfield Town HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Klikk her for å levere denne kupongen på mobil!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.