Foto: efb.dk

Esbjerg klar for stormen

Esbjerg rammes av et voldsomt uvær mandag ettermiddag. Men byens fotballklubb går for tre poeng.

Kommersielt

Sportspills øvrige spilltilbud mandag:
Hockey-Pelle:
Tror på målfattig SHL-match
V4 Romme:Bergh mot 20 millioner
Lunsjtrav Momarken:Vi spiller Kruse

Det spilles fotballkamper i land som England, Spania, Sverige, Danmark, Tyskland og Frankrike i kveld, og vi lanserer en singel fra Superligaen som dagens oddstips.

Hele langoddsprogrammet finner du her.

Dagens langskudd
Brighton – Watford B 2,60
Brighton startet sesongen bra, men skader på sentrale angrepsspillere har bidratt til at laget har falt gradvis nedover på tabellen. Før kveldens kamp ligger man på 16. plass med 14 poeng på 12 kamper og nøkterne 11-12 i målforskjell.

Leonardo Ulloa viste at han er en klassespiss med fire mål tidlig i sesongen, men argentineren har siden vært suspendert og skadet, og må stå over denne kampen også. Angrepskollegaen Craig Mackail-Smith og vingen Kazenga LuaLua er også skadet, og dermed er det syltynt fremover på banen. Laget er også svekket av at spillere som Liam Bridcutt, Andrea Orlandi, Will Hoskins og Kemy Agustien er ute med skader.

Watford har ujevne resultater i det siste og ligger på sjuendeplass med 21 poeng. Opp til playoff skiler det to poeng. Får trolig tilbake spissen Troy Deeney og flere andre spillere til dette oppgjøret.

Brighton har bare scoret to mål og tatt to poeng på de siste fire matchene. Vi tror på en ny nedtur mot et Watford-lag som er på jakt etter playoffplass.

Dagens avslag
Elfsborg – Malmö
Fjorårsvinner Elfsborg har opplevd en meget skuffende sesong og ligger på sjetteplass, hele 14 poeng bak dagens motstander. Gjør det også elendig i Europa League, og ble slått av Esbjerg på eget gress torsdag.

Malmö vil sikre seriemesterskapet med seier i dag. Skulle det bli tap, vil man ligge to poeng foran AIK før siste serierunde. Der venter fortapte Syrianska, som bare har tatt 14 poeng på 29 kamper. Dersom Malmö skulle miste gullet på hjemmebane i den matchen, vil det gå inn i Allsvenskan-historien som en av de største bombene.

Selv om Elfsborg har levert under pari i år, har de som vanlig vært vanskelige å slå på kunstgresset på Borås Arena. På 14 hjemmematcher er det blitt 6-6-2, og Elfsborg-spillerne er garantert ikke noe lystne på å se et annet lag feire seriegull på sin egen hjemmebane.

U-oddsen på 3,05 frister mest, men vi står over spill på denne matchen.

Dagens spill
Esbjerg – Aarhus H 2,00
Superligaen er meget jevn i år. Esbjerg på femteplass har ikke bedre enn 5-2-5 på 12 kamper, men vil med seier i dag bare være to poeng bak Aalborg på andreplass. Det er en meget gjev plassering, ettersom den gir CL-kvalik. Samtidig er laget bare to poeng over Nordsjælland på direkte nedrykk. Aarhus ligger to poeng bak Esbjerg, og bare målforskjellen gjør at man er foran Nordsjælland.

Esbjerg kommer fra to serietap, men fikk en opptur med 2-1 borte mot normalt hjemmesterke Elfsborg i Europa League torsdag. Det var nok meget godt for selvtilliten i laget. Har også slått den belgiske serielederen Standard Liege på bortebane og ligger på en flott andreplass i gruppen.

Hans Henrik Andreassen, som scoret begge målene mot Elfsborg er ute med karantene. Det samme er Jonas Knudsen.

Aarhus har skrekkelige 0-2-3 på de siste fem i serien og tapte 0-1 hjemme for svake Nordsjælland forrige runde. David Devdariani og Martin Jørgensen er tilbake etter skader, men Adam Eckersley og tidligere Godset-spiller Mohammed Abu er ute.

Danmark kommer til å bli rammet av et voldsomt uvær på ettermiddagen, men de siste rapportene tyder på at kampen spilles som normalt.

- Vi har et nytt og bra stadion, som er bygget for å tåle slike ting. Så vi forventer ikke at det skal bli noen problemer. Men man kan nok ikke spille badminton utenfor, sier Esbjergs sikkerhetssjef Jan Lindhardt til Ekstrabladet.

Esbjerg har slått Aarhus tre ganger på rad, senest 5-1 i august i år, og har vist i Europa Leauge at toppnivået er høyt. Dette er en god anledning til å klatre på tabellen og ta opp igjen kampen om de to øverste plassene.

Esbjerg – Aarhus 2,00 - 3,15 - 3,15
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus