En tøff sesongåpning kan ha fått en vendepunkt for Haugesund da de slo Brann borte forrige runde.
En tøff sesongåpning kan ha fått en vendepunkt for Haugesund da de slo Brann borte forrige runde. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Et tegn på bedring

Etter en horribel sesongstart har Haugesund og Jostein Grindhaug kommet tilbake for fullt. I dag har de gode muligheter for nye poeng.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 1: Kamma trenger et løft
Oddstips 3: Nye problemer for Brann
Tippekupongen: Vanskelig å skille tittelutfordrerne
Galopp Täby: Søndag spiller vi Carlos

søndagens langoddsprogram finner vi objekter fra hele Europa. I Italia, Frankrike og Norge er det full runde, mens noen avgjørende kamper skal spilles i England.

Det ble en ny, god dag for oddstipsene i går. Selv om dobbelspillet gikk på en smell, satt begge singler som et skudd og sørget for et pent overskudd på slutten av dagen.

Dagens dobbel
Haugesund + Sarpsborg 08, samlet odds 3,09

Haugesund - Aalesund, H 1,85

Det så lenge ut til at dette kunne bli en kamp mellom to jumboer. Men forrige runde slo Haugesund virkelig tilbake og vant 3-1 over Brann i Bergen.

Runden før tapte de sjokkerende nok 3-0 hjemme for Sogndal. De var tannløse fremover og slet virkelig med å demme opp for Sogndals angrepsspill. Likevel var det et spørsmål om tid før det løsnet for fjorårets bronsevinner.

Nå er målet å bygge på den imponerende seieren i Bergen. De har spilt tre kamper uten å vinne hjemme, noe som er uvant kost. To uavgjort mot Lillestrøm og Vålerenga er fasit sammen med tapet mot Sogndal. Skal de være i nærheten av fjorårets høyder, er det her grovarbeidet må gjøres.

På besøk kommer et Aalesund i virkelig dårlig forfatning. Helt sist på tabellen etter en veldig skuffende sesongåpning, og Jan Jönsson får kritikk fra alle fronter. Selv om de ligger helt sist, slipper de ikke inn mye mål. Åtte baklengs på seks kamper er samme som for eksempel Rosenborg.

Det er på det offensive de oransjekledde kommer til kort. Kun fire scorede mål på seks kamper vitner ikke om et lag som kan holde seg i Tippeligaen.

Haugesund snudde den negative trenden med en sterk seier sist, og har alt som skal til for å kapre nye tre poeng i dag. Oddsen på 1,85 passer utmerket i vårt dobbeltspill.

Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf, H 1,67

Hjemmelaget har regelrett glitret foran egne fans denne sesongen. Kun Start har stoppet dem fra å vinne, og de har slått både Vålerenga og Brann med sifrene 3-0.

På bortebane har det imidlertid gått mer trått, og særpingene fremstår som et helt annet lag på eget gress. Trener Brian Deane måtte finne seg i massiv kritikk fra egne fans etter han hvilte både Zajic og Samuel i bortekampen mot Odd, som de også tapte.

Vinner de ikke i dag, brer nok misnøyen seg enda mer. Men på eget gress har særpingene spilt veldig bra.

Gjestene fra Sandnes fremstår nok en gang som en klar nedrykksfavoritt, men det har de motbevist før. Rogalendingene tok en livsviktig seier mot Stabæk forrige runde, den første for sesongen.

Imidlertid er ikke bortestatistikken spesielt mye å skryte av for Sandnes Ulf. På to bortekamper har de sluppet inn syv mål og scoret kun ett.

En del mindre skadeproblemer for dagens gjester, men kan fort finne på å ha nesten fulltallig tropp.

Haugesund - Aalesund, 1,85 - 3,45 - 3,55.
Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf, 1,67 - 3,60 - 4,25.
Total odds er 3,09. Spillstopp klokken 15.25.

Klikk her for å levere dagens dobbel.

Dagens langskudd
Rosenborg - Molde, B 2,85

På dagens tippekupong argumenterer vi for at denne kampen kan gå alle veier. Likevel må vi ta oddsen i betraktning, og at Molde står til 2,85 gjør at kampen blir svært attraktiv også på den fronten.

Rosenborg har kommet seg etter en dårlig sesonginnledning, og tok en sterk men hardt tilkjempet seier mot Sogndal. De kom tidlig under, og virker å ikke ha det defensive helt på plass så langt denne sesongen.

Per Roar Hansen har nesten fulltallig tropp, og god dekning på alle plasser.

Dagens gjester har etter seks runder seilet opp som en klar gullfavoritt. Til tross for at de tapte 2-1 borte mot Odd, har de festet grepet om ledelsen på tabellen. Tor Ole Skullerud virker å være perfekt for det unge Molde-laget, og offensivt har flere styrker enn noe annet Tippeliga-lag.

Selv om de har imponert offensivt, har Molde sluppet inn kun fire mål - halvparten av dagens motstander.

Det blir en vid åpen kamp med mye å spille for, men Molde har vært hakket vassere i sesongåpningen og virker å ha svært få svakheter. 2,85 på borteseier bruker vi i dagens langskudd.

Rosenborg - Molde, 2,20 - 3,25 - 2,85.
Spillstopp klokken 17.55.

Klikk her for å levere dagens langskudd.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus