Tottenham er et av lagene som skal i aksjon på Tippekupongen.
Tottenham er et av lagene som skal i aksjon på Tippekupongen. Foto: Carl Court (Afp)

Europa-fest på Tippekupongen

12 spennende kamper fra playoffen til CL og EL på kupongen. Sjekk tipsene her!

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Singeltips: 
På tide å reise seg, McCormarck
Dagens dobbel: 
Ingen målfest
Langskudd:
- Ny CL-nedtur for Deila
V75-Solvalla:
I kveld kan du vinne millioner
V65 Bjerke:
En vidunderlig banker
V4 Jägersro:
Nettavisens galoppsuksess

Midtukekupongen består av fem kamper fra playoffen i Champions League og seks fra playoffen i Europa League, mens den siste er hentet fra Championship. EL-kampene spilles torsdag, de øvrige onsdag.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken. Flere av de største favorittene er gardert, så det kan bli fine premier dersom tipsene går inn.

1. Fulham – Wolverhampton
Det skilte to divisjoner mellom disse to forrige sesong, men etter Fulhams nedrykk og Wolverhamptons opprykk møtes lagene for første gang siden Fulhams 5-0-seier på Craven Cottage i mars 2012.

Fulham ble tvunget til storrengjøring i klubblokalene etter den skuffende fjorårssesongen, og ut er gått hele 23 spillere. Har samtidig hentet inn ti spillere, hvorav Leeds-spissen Ross McCormack er det mest spennende kjøpet.

Skotten har imidlertid ikke tegnes seg på scoringslisten så langt, og resten av laget har heller ikke fått uttelling på sjansene. De to første serierundene har gitt ettmålstap mot Millwall og Ipswich.

Angriperen Adam Taggart er eneste fravær i troppen.

Wolverhampton fikk en drømmeåpning på comebacket i Championship med 1-0-seier over opprykkskandidat Norwich, men har siden tapt for Northampton i ligacupen og Rotherham i serien.

Har frigitt og solgt en rekke spillere, men bare hentet inn to forsterkninger – kantspilleren Tommy Rowe fra Peterborough og den offensive spilleren Rajiv van La Parra fra Heerenveen. Er fortsatt på jakt etter en ny spiss etter at overgangen til Leicesters Chris Wood gikk i vasken.

Tommy Rowe er skadefri, men ikke klar for A-lagsspill ennå.

Fulham kunne fort tatt poeng både mot Millwall og Ipswich, men slet med å få uttelling på sjansene. I kveld tror vi årets første trepoenger kommer. H.

2. Maribor – Celtic
Maribor er regjerende mester i Slovenia og har tatt seg til playoffen i Champions League ved å beseire Maccabi Tel Aviv forrige runde og bosniske Zrinjski Mostar runden før . Hadde fordel av at bortekampen mot Tel Avis ble spilt på nøytral grunn på Kypros.

Vant de tre første kampene i den hjemlige serien, men gikk på et 1-3-tap borte for Celje forrige runde. Spilte med ti mann i store deler av den matchen.

Den dyktige kantspilleren Agim Ibraimi, som Celtic og en rekke andre klubber har vist interesse for, har skrevet under en ny kontrakt med klubben og spiller i dag.

Trener Ante Simundza kan glede seg over skadefri tropp.

Celtic ble som kjent knust av Henning Bergs Legia forrige runde, men havnet i playoffspillet ettersom polakkene benyttet en innbytter som ikke var berettiget for spill. Har slått til med to storseiere i den hjemlige ligaen den siste uken, noe som har gitt Ronny Deila ro til å konsentrere seg om kveldens kamp.

Nordmannen må klare seg uten kantspilleren James Forrest og forsvareren Adam Matthews, som begge har kommet på skadelisten den siste tiden. Kaptein Scott Brown er fortsatt ute.

Maribor er ingen europeisk storhet, men klubben er den beste i Slovenia, og kvaliteten på laget skal ikke være så mye svakere enn det Legia-mannskapet som ydmyket Celtic med 6-1 sammenlagt.

Celtic-spillerne er i bedre fysisk form og mer samspilte enn de var da de møtte Legia, men dette er på ingen måte den sterkeste Celtic-utgaven vi har sett. Deila har garantert tatt lærdom av den fæle 1-4-kampen i Polen og kommer trolig til å spille gjerrig fotball i kveld - i håp om å få med seg et ok resultat før hjemmekampen neste uke. Vi har anbefalt Maribor som langskudd i oddstipsene i dag ettersom vi ble fristet av H-oddsen. På tippekupongen garderer vi. HU.

3. Lille – Porto
Ledet av suksesstreneren René Girard tok Lille en flott bronsemedalje i Ligue 1 forrige sesong. Har ikke vært aktiv på overgangsmarkedet i sommer, men har fått en fin start med fire poeng og null baklengs etter to serierunder. Slo ut Grasshoppers forrige kvalikrunde.

Porto hadde en meget skuffende fjorårssesong og endte på tredjeplass, 13 poeng bak Benfica. Åpnet sesongen med 2-0 over Maritimo i helgen. Dette er første gang på ni sesonger at klubben ikke har startet høsten med spill i den hjemlige supercupen.

Har solgt den defensive duoen Fernando og Eliaquim Mangala til Manchester City, mens spissen Juan Iturbe er gått til Verona.Angriperen Adrian Lopez er hentet fra Atletico Madrid, mens Cristian Tello er kommet på lån fra Barcelona.

Lilles suksess er først og fremst bygget på defensiv trygghet. Lagets keeper er Nigerias VM-spiller Vincent Enyeama, mens Simon Kjær og Marko Basa utgjør et av de beste stopperparene i Ligue 1.

Porto har lang erfaring fra Europa-spill og vet at grunnlaget for avansementet legges med et solid resultat på bortebane. Vi ser ikke for oss at portugiserne kommer til å storme hodeløst i angrep, og dette kan fort bli en målfattig forestilling. 0-0 eller 1-0? HU.

4. Standard Liege – Zenit
Standard lå dårlig an etter 0-0 i det første møtet med Panathinaikos forrige runde, men kom til playoffen med 2-1 på bortebane. Hadde griseflaks i den kampen, og det var et under at grekerne ikke scoret mer enn ett mål. Har siden tapt 0-1 for Gent og 2-5 for Royal Mouscron i den belgiske ligaen og ligger på en skuffende sjuendeplass etter fire runder.

Den viktige offensive brikken Geoffrey Mujangi Bia har vært skadet i innledningen på sesongen og betegnes som usikker til kveldens kamp. Det samme er Adrien Trebel, mens Ronnie Stam, Martin Milec, Julien De Sart, Mehdi Carcela-González og Yuji Ono står over med skader.

Zenit slo ut AEL Limassol med 3-1 sammenlagt forrige runde. Lå under 0-1 i det første møtet, men fikk en enkel match på hjemmebane da kypriotene fikk en spiller utvist tidlig. Har full pott og 15-2 i målforskjell etter fire serierunder i Russland. Har gjort en del forsterkninger i sommer, og Javi Garcia (på lån fra Manchester City) er en av nykommerne.

Belgieren Axel Witzel er suspendert, mens keeper Vyacheslav Malafeev er skadet.

Russerne virker sterke under André Villas Boas, og vi tviler på om de taper for dette nokså middelmådige og skadeskutte belgiske laget. UB.

5. AaB - Apoel Nicosia
Det så ut som om Aalborg var ute av CL-dansen etter 0-1 hjemme for Dinamo Zagreb i det første møtet forrige runde, men den regjerende danske seriemesteren slo tilbake med 2-0-seier på bortebane. Har beskjedne 1-3-1 på de første fem kampene i Superligaen.

Lukas Spalvis, Jakob Nielsen og Rasmus Jönsson er uaktuelle til kveldens kamp.

Apoel slo ut finske HJK med 4-2 sammenlagt forrige runde. Endte på andreplass i den kypriotiske ligaen forrige sesong og har startet høsten med 1-2-tap i Supercupen.

Alex Konstantinou ser ut til å være eneste fravær.

AaB har ikke imponert innledningsvis denne sesongen, men vi tror ikke danskene taper dette oppgjøret HU.

6. Slovan Bratislava - BATE Borisov
Slovan slo ut Sherrif Tiraspol med 2-1 sammenlagt forrige runde og står med full pott etter fire kamper i den slovakiske ligaen.

Det er noe usikkerhet rundt den viktige midtbanespilleren Marko Milinkovic, ellers ser troppen bra ut.

BATE åpnet med bortetap for Debrecen forrige runde, men tok seg videre til playoffen med 3-1 på hjemmebane. Er i fin form i den hviterussiske ligaen og topper tabellen med 48 poeng på 21 matcher.

Midtbanespilleren Dmitri Baga er ut med skade.

Slovan er avhengig av et godt resultat i kveld før den vriene bortekampen, og vi tror mest på hjemmelaget. H.

7. AEL Limassol – Tottenham
Limassol har havnet i Europa League-kvaliken etter å ha blitt slått ut av Zenit i den nest sist runden i CL-kvalifiseringen. Vant da hjemmekampen 1-0, men fikk en vanskelig oppgave på bortebane grunnet en tidlig utvisning.

Er regjerende seriemester på Kypros, og årets sesong starter til helgen.

Tottenham kommer rett inn i playoffen. Slet lenge borte mot West Ham i serieåpningen i helgen, men fikset tre viktig poeng på overtid.

Tottenham har ingen langtidsskadde spillere, men det er usikkerhet rundt Jan Verthongen, Kyle Walker, Paulinho, Mossa Dembele og Nacer Chadli.

Det er stor kvalitetsforskjell på disse to, men vi ser ikke for oss at Tottenham-spillerne er hypermotiverte for spill i 31 graders varme på Kypros midt i en hektisk sesongstart i Premier League. Limassol slo Zenit hjemme og kan overraske torsdag. HUB.

8. HJK Helsinki - Rapid Wien
HJK ble for lette mot Apoel Nicosia i CL-kvaliken og har dermed havnet i EL-playoffen. Vant den finske ligaen suverent forrige sesong, og styrer mot et nytt seriemesterskap i år. Er også klar for cupfinalen etter å ha beseiret Mariehamn i helgen.

Rapid går rett inn i playoffen etter å ha kommet på andreplass i østerrikske ligaen forrige sesong. Har åpnet med skuffende 1-2-2 denne sesongen og er allerede ti poeng bak serieleder Salzburg. Det er klubbens verste sesongstart siden 1992.

Kaptein og playmaker Steffen Hofmann er tilgjengelig etter å ha vært ute med hjernerystelse, men spissen Deni Alar er fortsatt ute med skade.

Serien i Østerrike er nok et par hakk bedre enn den finske, men HJK er Finnlands beste klubb, og Rapid har ikke imponert så langt denne sesongen. Sjanseartet H.

9. Elfsborg - Rio Ave
Elfsborg hadde en skuffende fjorårssesong både i Europa League (kun fire poeng i gruppespillet) og Allsvenskan (sjetteplass), men er klar for playoffspill grunnet cupseier i Sverige. Slo tilbake med 2-0-seier over Kalmar i helgen etter 1-4-smellen for Helsingborg runden før og ligger på tredjeplass i Allsvenskan.

Lasse Nilsson og Jon Jönsson, som har vært ute med skade en stund, står trolig over også torsdag.

Rio Ave endte på 11. plass i Primeira forrige sesong, men er kvalifisert for spill i Europa for første gang som tapende finalist i den hjemlige cupen. Slo ut IFK Göteborg forrige runde med 1-0 borte og 0-0 hjemme. Åpnet den hjemlige sesongen med tap for Benfica på straffekonk i Supercupen og fulgte opp med 2-0-seier over Setubal i ligapremieren i helgen.

Nykommerne William Jebor og Marvin Zeegelaar har ikke alle papirene i orden og er ikke med troppen til Göteborg. Høyrebacken Nuno Lopes er skadet.

Elfsborg er Sveriges beste hjemmelag (8-1-1), og vi tror laget er i stand til å tukte denne portugiske ubetydeligheten. H.

10. Panathinaikos - Midtjylland
Panathinaikos var det beste lag i CL-kvalifiseringen mot Standard Liege, men sløste utilgivelig med sjansene og må nøye seg med EL-playoff. Endte på fjerdeplass i den greske Superligaen forrige sesong og er for tiden utenfor sesong.

Midtjylland går rett inn i denne runden etter å ha endt på tredjeplass i den hjemlige serien forrige sesong. Topper i Danmark etter fem serierunder (4-0-1) og slo FC København på bortebane i helgen.

Midtbanespilleren Eyjolfur Hedinsson og midtstopperen Kristian Bak Nielsen er ute med skader, og det er også usikkerhet rundt midtbanespillerne Petter Andersson og Oluwafemi Ajilore.

Dette er en vrien bortekamp for danskene, men vi utelukker ikke at de får med seg et ok resultat for returkampen. HU.

11. Grasshoppers - Club Brugge
Grasshoppers kom på andreplass i den sveitsiske ligaen forrige sesong og spilte derfor CL-kvalik tidligere i sommer. Det endte med sorti mot Lille, og laget går dermed inn i EL-playoffen.

Har ikke fått det til innledningsvis denne sesongen og ligger på åttendeplass i serien (1-2-5) og 5-10 i målforskjell.

Brugge slo ut Brøndby med 5-0 sammenlagt forrige runde og har startet med 2-2-0 i den belgiske ligaen.

Grasshoppers er helt ute av slag, mens Brugge imponerte mot Brøndby. UB.

12. Lokeren – Hull
Lokeren går rett inn i playoffen etter å ha vunnet den belgiske cupen forrige sesong. Har 2-1-1 på de første fire kampene i Pro League.

Klubben har mistet sin store stjerne Hamdi Harbaoui til Qatar SC. Tunisieren ble toppscorer i ligaen med 22 mål forrige sesong og scoret totalt 50 mål på sine tre sesonger i Lokeren.

Hull ble tapende finalist i FA-cupen forrige sesong og kom derfor inn i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Gikk videre med 2-1 sammenlagt over Trencin. Åpnet den hjemlige ligaen med 1-0-seier bort mot QPR.

Klubben fikk vite tirsdag at spissen Robert Snodgrass er ute med skade frem til jul. Til torsdagens kamper er det usikkerhet rundt Liam Rosenior og Alex Bruce.

Hull er best av disse to, og vi tviler på at engelskmennene taper. UB.

384-rekker
1. Fulham – Wolverhampton H

2. Maribor – Celtic HU

3. Lille – Porto HU

4. Standard Liege – Zenit UB

5. AaB - Apoel Nicosia HU

6. Slovan Bratislava - BATE Borisov H

7. AEL Limassol – Tottenham HUB

8. HJK Helsinki - Rapid Wien H

9. Elfsborg - Rio Ave H

10. Panathinaikos – Midtjylland HU

11. Grasshoppers - Club Brugge UB

12. Lokeren – Hull UB
Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker
1. Fulham – Wolverhampton H

2. Maribor – Celtic HU

3. Lille – Porto HU

4. Standard Liege – Zenit UB

5. AaB - Apoel Nicosia HU

6. Slovan Bratislava - BATE Borisov H

7. AEL Limassol – Tottenham HUB

8. HJK Helsinki - Rapid Wien H

9. Elfsborg - Rio Ave H

10. Panathinaikos – Midtjylland HU

11. Grasshoppers - Club Brugge UB

12. Lokeren – Hull UB
Klikk her for å levere denne kupongen.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus