Gå til sidens hovedinnhold

Europa League-dobbel til over tre ganger innsatsen

Chelsea vil gå ut i hundre for å avgjøre kampen tidlig.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Benfica leverer alltid i Europa
Oddsdobbel 2: Arsenal trår til fra start
Oddsdobbel 3: Zenit går i strupen på Fenerbache
V64 Umåker:
Drømmeoppgave for V64-bankeren
V4/V5 Momarken: Internasjonal lunsj på Mysen
Ski-VM: Her er programmet for ski-VM i Seefeld

Torsdagens langoddsprogram preges av at det spilles 16 kamper i Europa League, i tillegg er det full serierunde både i den hjemlige Get-ligaen og i den svenske eliteserien i ishockey. Det er også VM-start i dag i Seefeld og første øvelse er sprint både for kvinner og menn. Natt til fredag spilles det ti kamper i NHL.

NB! Fredag er det ca 185 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Chelsea - Malmö FF (Over/Under ant. mål pause 1.5) Over 2,10 (spillestopp kl 20.55)
Chelsea slo Malmö FF 2-1 i Sverige, men Maurizio Sarri kunne antakeligvis tenkt seg en større seier i bortekampen slik at han kunne hvilt flere sentrale spillere til søndagen ligacupfinale.

London-klubben har vunnet de seks siste hjemmekampene i Europa League, og de har scoret tre mål i fem av de kampene. De har vtotalt 17b scoringer på de seks kampene. Det gir et snitt på 2,8 mål per kamp. Det ligger an til å bli en travel kveld for Malmö FF-forsvaret torsdag.

Svenske lag har historisk sett hatt problemer med lag fra England. Svenske lag har kun vunnet én av de siste syv kampene på fotballøyen i vest. Östersund slo Arsenal 2-1 i forrige sesongs Europa League.

Det mangler ikke på rutine i det svenske laget før returoppgjøret på Stamford Bridge. Av de 32 lagene som er igjen i i Europa League, har Malmö hatt den eldste startelleveren. Gjennomsnittsalderen viser 29 år og 353 dager. Den erfaringen kommer godt med i London.

Chelsea må klare seg uten keeper Kepa Arrizabalaga. Han sliter md en strekkskade. Arrizabalaga, som også står i fare for å miste søndagens ligacupfinale mot Manchester City, vil bli erstattet av Willy Caballero eller Rob Green.

Det er også usikert om Pedro og Davide Zappacosta rekker kampen mot Malmö. De har begge vært syke den siste tiden.

Manager Maurizio Sarri er under press, og han trenger avansement i Europa League for å beholde jobben på Stamford Bridge. Februar har vært en elendig måned for Chelsea. De gikk på et flaut 0-6-tap mot Manchester City i Premier League, og de røk ut av FA-cupen etter å ha tapt 0-2 mot Manchester United hjemme på Broen.

Chelsea har et tøft kampprogram. De møter Malmö i Europa League torsdag, spiller ligacupfinale mot Manchester City på søndag, og neste onsdag venter Tottenham i Premier League. Italieneren må helst vinne både mot Malmö på torsdag og i ligacupfinalen mot Manchester City på søndag om han skal unngå å få fyken.

Spørsmålet er hvilket lag Sarri velger å stille med mot svenskene. Velger han å bruke Higuain, Kante og Hazard, eller sparer han dem til søndagens match?

Trolig stiller Chelsea med denne startelleveren: Caballero; Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson, Kovacic, Barkely, Jorginho, Hudson-Odoi, Willian, Giroud.

Jeg forventer at Chelsea vil gå ut i hundre i denne kampen og forsøke å vinne kampen med solid margin. Det vil gi spillere og fansen troen tilbake før finalen på Wembley søndag. Jeg mener at oddsen på at det scores to mål eller mer før pause er ok. 2,10 er absolutt spillbart, men denne kan ikke spilles som singel. Jeg bruker den derfor i en dobbel.

Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen H 1,57 (spillestopp kl 18.50)

Viktoria Plzen har et lite overtak etter at de vant 2-1 i den første kampen i Tsjekkia. Samtidig skaffet Dinamo Zagreb seg et bortemål. Det kan bli viktig.

Begge lagene vant sine kamper i helgen. Dinamo Zagreb knuste Slaven 3-0 hjemme i den kroatiske hovedstaden. De har nå skaffet seg et 14 poengs forsprang i toppen av den kroatiske ligaen. Dermed kan de fullt og helt konsentere seg om hjemmekampen mot Viktoria Plzen.

Dinamo Zagreb tok ledelsen i bortekampen sent i første omgang ved Daniel Olmo, men de klarte ikke å holde på ledelsen. I annen omgang slo Viktoria Plzen allerede i det 54. minutt. Selv om Dinamo Zagreb hadde ballen mest og skapte flest sjanser, så var det tsjekkerne som scoret det tredje og avgjørende målet i kampen. Jeg mener likevel at den første kampen viste at kroatene er et bedre lag enn Plzen, og jeg tror de kommer til å sørge for at resultatet reflekterer det på torsdag.

Dinamo Zagreb har kun gått målløs av banen i én av de siste seks kampene, og begge lag har scoret i fire av Plzen sine seks liga- og cupkamper. Plzen har kun klart nå holde nullen i to av de siste seks kampene, og Dinamo skulle definitivt scoret mer enn ett mål ut fra spill og sjanser sist torsdag.

Viktoria Plzen er imidlertid ubeseiret i de siste ti kampene i alle turneringer, og det blir spennende å se hvordan de angriper kampen. Jeg tror uansett at den statistikken ryker torsdag.

Denne kampen blir tett og jevn, men Dinamo Zagreb har hjemmebanefordelen, hvor de vil få større av et entusiastisk hjemmepublikum. Det tror jeg kan bli avgjørende. Oddsen på hjemmeseier er 1,57. Det funker fint i en dobbel.

Seier til Dinamo Zagreb samt at det scores to mål eller mer i 1. omgang mellom Chelsea og Malmö FF gir finfine 3,30 i totalodds.

Klikk her for å levere spillet

Kommentarer til denne saken