Gå til sidens hovedinnhold

Everton bankerspilles på mandagens tippekupong

Everton har vunnet sine tre foregående hjemmekamper mot Crystal Palace og blir en våre sikre på mandagens tippekupong.

Påskehøytiden gjør at den normale søndagskupongen avvikles mandag 2. påskedag. Kupongen består av to kamper fra Premier League, ni kamper fra engelsk Championship og en kamp fra engelsk League One. Bonuspotten er på ca 1,3 mill kr. Innleveringsfristen er mandag kl 15.55.

Onsdag er det ca 149 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Wolverhampton - West Ham
Langtidsskaden på Raul Jimenez har virkelig vært krevende for Wolverhampton denne sesongen. Jimenez spilte sin siste kamp for Wolves 29. november borte mot Arsenal. Den kampen vant Wolverhampton 2-1 og det var den tiende seriekampen denne sesongen. Wolves stod med sterke 5-2-3 på de ti kampene. De neste 19 seriekampene har kun gitt fire seire og Wolves ligger på 13. plass med 35 poeng. Nedrykksfare er det ikke, da det er ni poeng ned til Fulham under streken. Førstekeeper Rui Patricio pådro seg en stygg smell i siste seriekamp for tre uker siden hjemme mot Liverpool, men er friskmeldt til mandagens kamp. Jimenez er fortsatt ute, mens Joao Moutinho er usikker etter å ha pådratt seg en smell på landslagsoppdrag for Portugal.

Wolverhampton tapte 0-1 hjemme mot Liverpool i siste seriekamp før landslagspausen, de tre hjemmekampene før det ga sju poeng.

West Ham har leverte en kanonsesong, men presterte å rote bort en 3-0 ledelse hjemme mot Arsenal i siste serierunde før landslagspausen og måtte nøye seg med 3-3. Ligger på 5. plass med 49 poeng, det er kun to poeng opp til Chelsea på 4. plass. De to siste bortekampene er tapt med hhv 0-1 mot Manchester United og 1-2 mot Manchester City, men West Ham med 3-2-0 på de fem foregående bortekampene før det. Totalt 6-3-5 på bortebane. Darren Randolph, Angelo Ogbonna og Andriy Yarmolenko er fortsatt ute med skader, ergo ingen nye skader eller karantener for David Moyes og West Ham.

2-0 og 3-0 til Wolverhampton i tilsvarende kamp på Molinuex de to foregående sesongene. Det er en helt annen West Ham-utgave denne sesongen. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Everton - Crystal Palace
Etter tre strake seire, ble det to tap på de to siste seriekampene for Everton før landslagspausen. 0-2 tap borte mot Chelsea nest sist og svært skuffende 1-2 tap hjemme mot Burnley for tre uker siden. Ligger på 8. plass med 46 poeng, det er fem poeng opp til Chelsea på 4. plass. Det gode for Everton er at de har en kamp tilgode på samtlige lag foran seg på tabellen. Normalt hjemmesterke Everton har faktisk ikke bedre enn 5-2-7 på Goodison Park denne sesongen. Jordan Pickford er fortsatt ute, i likhet med Fabian Delph, Bernard og Abdoulaye Doucoure. James Rodriguez er friskmeldt.

Crystal Palace med kun fire scoringer på de seks siste seriekampene, men har likevel tatt åtte poeng på de kampene (2-2-2). Ligger på 12. plass med 37 poeng og med 11 poeng ned til Fulham på nedrykksplass, må det nærmest et under til om Palace skal bli involvert i nedrykkstriden. Tre av dem fem siste er spilt hjemme på Selhurst Park, mens det ble 1-4 tap for Tottenham i forrige bortekamp. 5-2-7 totalt på bortebane, det er helt identisk med Evertons hjemmestatistikk. Nathaniel Clyne, Cheikhou Kouyate og James McCarthy må alle sjekkes nærmere kampstart. James Tomkins, Mamadou Sakho og James McArthur er alle langtidsskadd.

3-1, 2-0 og 3-1 til Everton i tilsvarende kamp på Goodison Park de tre foregående sesongene. Everon skal ha svært gode vinnersjanser også denne gang. H.

3. Sheffield Wednesday - Cardiff
Med åtte kamper igjen å spille, brenner det ett blått lys for Sheffield Wednesday. De ligger nest sist med 38 poeng og har sju poeng opp til Coventry på sikker plass. Fem av de åtte siste skal spilles hjemme der Wednesday står med 6-6-6 totalt. Overraskende 2-1 seier borte mot Barnsley nest sist, mens det ble 0-1 tap borte mot opprykksjaktende Watford på langfredag.

Etter 7-2-0 på ni kamper, har det buttet imot for Cardiff i det siste som står med 1-2-2 på de fire siste seriekampene. Meget skuffende 0-1 tap hjemme mot Nottingham Forest langfredag og ligger på 8. plass med 58 poeng. Det er fortsatt ikke mer enn fem poeng opp til Reading på playoff. Solide 9-6-4 på bortebane.

Sheffield Wednesday må trolig vinne fem av sine åtte siste for å berge plassen og får utgangstipset. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Swansea - Preston
Med 2-1-3 på de seks siste seriekampene, ser det vrient ut for Swansea i kampen om 2. plassen og direkte opprykk. De ligger på 4. plass med 69 poeng, det er ni poeng opp til Watford på 2. plass som har spilt en kamp mer. Samtidig er det sju poeng ned til Bournemouth på 7. plass, så topp seks og playoff ser fortsatt svært sannsynlig ut. 0-1 tap borte mot Birmingham langfredag, var Swanseas tredje strake tap. Sterke 11-5-3 hjemme i Wales.

Preston helt nede på 17. plass med 45 poeng, men det er fortsatt ti poeng ned til Rotherham under streken. Er uten seier på sine seks siste seriekamper (0-2-4), men fikk med seg 1-1 hjemme mot serieleder Norwich langfredag. Variable 8-1-10 totalt på bortebane.

Hjemmeseier i de to siste tilsvarende og Swansea har også mest å spille for. Vi bruker Swansea som en av våre sikre på mandagens tippekupong. H.

5. Luton - Barnsley
Luton kjempet for å unngå nedrykk stort sett gjennom hele fjorårssesongen, men har klart seg vesentlig bedre denne sesongen. Ligger på 13. plass med 50 poeng og er utenfor alt som heter nedrykk nå. Variable 3-0-3 på de seks siste seriekampene, 0-2 tap borte mot Derby fredag. Brukbare 7-6-5 på hjemmebane.

Barnsley stod med 9-1-0 på ti seriekamper, før de svært overraskende tapte 1-2 hjemme mot Sheffield Wednesday i siste seriekamp før landslagspausen. Langfredag ble det 1-1 hjemme mot Reading. Ligger på en knallsterk 5. plass med 65 poeng og er altså inne på playoff i øyeblikket. Men det er kun tre poeng ned til Bournemouth på 7. plass. Brukbare 9-3-7 på bortebane.

1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Barnsley har klart mest å spille for og vi tror ikke de taper denne. UB.

6. Reading - Derby
Reading med 1-1 borte mot Barnsley på langfredag og holder dermed fortsatt den viktige 6. plassen som er siste playoffplass. Står med totalt 63 poeng, det er kun ett poeng ned til Bournemouth på 7. plass. Formen er ganske bra med 3-3-1 på de sju siste seriekampene og hjemme på Madejski stadium står Reading med 11-1-7 totalt.

Derby med en ekstremt viktig 2-0 seier hjemme mot Luton langfredag og tok seg dermed opp på 43 poeng. Det betyr at det åtte poeng ned til Rotherham under streken, men nedrykksfaren er ikke over da Rotherham har fire kamper mindre spilt. Svake 5-4-10 på bortebane.

3-0 til Reading i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tror mye på Reading også nå. H.

7. Blackburn - Bournemouth
Blackburn hadde ambisjoner om å kjempe om en playoffplass før sesongen, men til tross for mange gode spillemessige prestasjoner ligger de kun på 15. plass med 46 poeng og er helt ute av playoffdiskusjonen. Ingen seire på de fem siste seriekampene (0-3-2) og langfredag ble de ny nedtur med 0-1 tap borte for tabelljumbo Wycombe. Moderate 6-7-6 på hjemmebane.

Bournemouth med 12 seire på 20 spilte hjemmekamper (12-3-5), men med svake 5-8-5 på bortebane er laget ute av den absolutte toppkampen. Men playoff er klart innen rekkevidde. Ligger på 7. plass med 62 poeng, det er kun ett poeng opp til Reading på siste playoffplass og Reading har spilt en kamp mer. Formen er solid med 4-1-1 på de seks siste og fire poeng på de to siste bortekampene.

Ingen tvil om at det er bortelaget som har mest å spille for mandag. B.

8. Stoke - Millwall
Møte mellom tabellnaboer som må prestere ekstremt bra på slutten om det skal bli playoff. Begge med 55 poeng.

Stoke på 11. plass og med 55 poeng er det åtte poeng opp til den attraktive 6. palssen med sju kamper igjen å spille. Formen er ganske bra med 3-1-1 på de fem siste seriekampene og sju poeng på de tre siste uten å ha sluppet inn baklengsmål. Godkjente 9-4-6 på hjemmebane.

Millwall på plassen foran Stoke og på 10. plass, også de med 55 poeng. Kommer senest fra to strake 1-0 seire på hjemmebane og har fine 7-6-6 på bortebane. Har et ganske tøft gjenstående program, så playoff synes langsøkt.

0-0 og 1-0 i de to siste tilsvarende. Vi tror ikke Stoke taper denne gang heller. HU.

9. Nottingham Forest - Queens Park Rangers
Nottingham Forest med ingen seire på de seks siste seriekampene før landslagspausen (0-3-3), men smalt til med en overraskende 1-0 seier borte mot formsterke Cardiff på langfredag. Tok seg dermed opp på 45 poeng og har ti poeng ned til Rotherham under streken. Noen poeng til så bør plassen være sikret. Svake 5-7-7 på hjemmebane.

Queens Park Rangers og Stefan Johansen med sterke 4-1-1 på de seks siste seriekampene. Overbevisende 3-0 seier hjemme mot Coventry på Loftus Road fredag. Ligger på 12. plass med 53 poeng, men det er fortsatt ti poeng opp til Reading på siste playoffplass. Moderate 5-7-6 på bortebane.

0-0, 0-1 og 4-0 i tilsvarende kamp de tre foregående sesongene. Forest har mest å spille for nå. HU.

10. Coventry - Bristol City
Det vil seg ikke på bortebane for nedrykkstruede Coventry. Langfredag ble det 0-3 tap borte mot Queens Park Rangers, lagets tolvte bortetap for sesongen (2-5-12). Det går veldig mye bedre på hjemmebane (7-7-5). Ligger fjerde sist med 39 poeng, men har fortsatt fire poeng ned til Rotherham under streken, men de har fire kamper tilgode.

Bristol City med svake 1-1-4 på de seks siste seriekampene, men ligger trygt til på 14. plass med 49 poeng. Skuffende 0-2 tap hjemme mot Stoke på langfredag og ustabile 8-2-9 på bortebane.

Coventry har vunnet to av sine fire siste hjemmekamper og skal også ha klart størst motivasjon av disse to lagene. Vi bruker Coventry som en av våre sikre på mandagens tippekupong. H.

11. Rotherham - Wycombe
Meget viktig bunnkamp. Rotherham ligger tredje sist på på direkte nedrykksplass med sine 35 poeng, men det er kun fire poeng opp til sikker plass. I tillegg har Rotherham tre og fire kamper mindre spilt enn lagene over seg på tabellen. Sterk 2-0 seier borte mot Bristol City i siste seriekamp før landslagspausen, men fredag ble det 0-1 tap borte mot Millwall. Beskjedne 4-3-10 på hjemmebane.

Tabelljumbo Wycombe med 1-0 seier hjemme mot Blackburn fredag, men har fortsatt ikke mer enn 30 poeng og ni poeng opp til Coventry på sikker plass. Kun to seire og 13 tap på bortebane (2-4-13).

Rotherham må være en motivert favoritt i denne, men vi utelukker ikke poengdeling. HU.

12. Peterborough - Sunderland
Vi avslutter mandagens tippekupong med en toppkamp fra League One.

I League One rykker de to øverste lagene direkte opp til Championship, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om de tredje opprykksplassen. Peterborough holder 2. plassen med sine 72 poeng og er divisjonens beste hjemmelag med knallsterke 14-2-2 på 18 spilte hjemmekamper. Hele 7-0 hjemme mot Accrington Stanley nest sist, 1-0 seier borte mot Fleetwood Town lørdag.

Sunderland på 3. plass med 70 poeng og dermed kun to poeng bak Peterborough, i tillegg har Sunderland en kamp mindre spilt. Snudde 0-1 til 3-1 seier hjemme mot Oxford lørdag og står med knallsterke 9-2-0 på de elleve siste seriekampene. Kun ett bortetap hittil (10-7-1).

Divisjonens beste hjemmelag mot divisjonens beste bortelag. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Wolverhampton - West Ham UB

2. Everton - Crystal Palace H

3. Sheffield Wednesday - Cardiff HUB

4. Swansea - Preston H

5. Luton - Barnsley UB

6. Reading - Derby H

7. Blackburn - Bournemouth B

8. Stoke - Millwall HU

9. Nottingham Forest - Queens Park Rangers HU

10. Coventry - Bristol City H

11. Rotherham - Wycombe HU

12. Peterborough - Sunderland U

432-rekker:
1. Wolverhampton - West Ham HUB

2. Everton - Crystal Palace H

3. Sheffield Wednesday - Cardiff HUB

4. Swansea - Preston H

5. Luton - Barnsley UB

6. Reading - Derby H

7. Blackburn - Bournemouth B

8. Stoke - Millwall HU

9. Nottingham Forest - Queens Park Rangers HU

10. Coventry - Bristol City H

11. Rotherham - Wycombe HU

12. Peterborough - Sunderland HUB