Foto: AFP/Scanpix

Evigunge Marco Di Vaio fikser cashen

Bologna har et kjempetak på Lecce og vinner igjen søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Snur Lillestrøm trenden mot Vålerenga?

Oddstips 2: Tromsø henger seg på i toppen

Kjendistips: Anette tror på Liverpool

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Trav Bjerke: Supersøndag på Bjerke

Søndagens langoddsprogram er spredd over mange timer og består av 92 objekter og vårt første oddstips har spillestopp allerede kl 11.55. Det er kamper fra alle de store ligaene på søndagens liste og selvsagt både Tippeligafotball og Adeccoliga til kvelds. Hyperinteressant toppoppgjør mellom Manchester United og Chelsea fra Premier League er selvsagt godbiten fra Premier League, og det er selvsagt også knyttet stor interesse til oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool, men oddsmessig er disse to kampene helt uinteressante for oss.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

På vårt første oddstips denne søndagen er spillestopp allerede kl 11.55.

Dagens langskudd
Gefle - Syrianska

Hjemmelaget er gjort til svært store favoritter i denne kampen og det kjøper vi aldeles ikke. Har riktignok hatt en periode nå med tre kamper uten tap, men før det tapte laget sju strake kamper. Syrianska har to poeng opp til kvalplassen og fire poeng opp til sikker plass og har seks kamper å berge plassen på. Nå er det kun trepoengere som gjelder, og det ser vesentlig bedre ut på skadelisten. Peter Ijeh må dessverre igjen unnværes, men han var også ute mot Kalmar sist helg der Syrianska tok en svært viktig seier. Syrianska har fæle 1-0-11 på bortebane, men med et nesten skadefritt lag synes vi 3,95 på borteoddsen lokker klart mest her.

Southampton - Birmingham
Nyopprykkede Soton er trykt ned til 1,60 hjemme mot Birmingham, og med tanke på at det skilte to divisjoner mellom lagene høres det helt vilt. Southampton har riktignok hatt en strålende sesonginnledning og er feilfrie hjemme, men det er ingen tvil om at også Birmingham er på gang nå. Viktige Zigic er endelig klar igjen i ettermiddag og til gjeldende odds, er det kun verdi i borteseieren til 4,20. Ingen grunn til å legge vekt på Birminghams hjemmetap mot Braga i EL torsdag. Laget nedprioriterte den kampen.

Dagens avslag
Manchester United - Chelsea

Det er ingen tvil om at United har imponert i sesongstarten, men vi synes United har blitt altfor store favoritter her. Det er imponerende med 3-0 hjemme mot Tottenham og 8-2 hjemme mot Arsenal, men det er heller ingen tvil om at United møtte begge disse lagene i et perfekt tidspunkt. Det er en helt annen verden å slå defensivt sterke Chelsea, som også ser klart forbedret ut nå. 1,70 på tre nye poeng United frister ikke litt, vi tror Chelsea har bedre poengsjanse enn som så.

Aalesund - Sarpsborg 08
Vi tilbys altså 1,40 i odds på et Aalesund-lag som nesten har kollapset fullstendig med 0-2-5 på de sju siste seriekampene og det kan tyde på at Europa League-kampene og cupen ikke har hatt en positiv innvirkning på Kjetil Rekdals mannskap. Sarpsborg reiste seg mesterlig etter mandagens stortap hjemme mot Rosenborg (0-6), og var definitivt nærmest alle tre poengene hjemme mot Strømsgodset torsdag, men måtte nøye seg med 1-1. Ett poeng er selvsagt for lite i den situasjonen laget befinner seg i, men vinner de denne kampen er det maks fem poeng opp til sikker plass. Søndagens sikreste styr-unna kamp.

Dagens spill:
Bologna - Lecce
Vi starter i Italia i dagens aller første oddstips og med et spill på Bologna, som vi hadde suksess med flere ganger i løpet av fjorårssesongen. Måtte tåle et 0-2 tap borte for Fiorentina i sesongpremieren, det var det lite å si på. Fiorentina har et klart bedre lag enn i fjor, og hjemme i Firenze er de vanskelige å slå. Det er på hjemmebane Bologna har sin styrke og det er der de tar brorparten av poengene sine.

Evigunge Marco di Vaio holder fortsatt koken og med seg på topp i ettermiddag får han nyinnkjøpte Robert Acquafresca som er ankommet fra Cagliari. Acquafresca scoret åtte ligamål for Cagliari i fjor og kommer til å bli en fin tilvekst. Alessadro Diaminti er hentet fra Brescia (seks ligamål for dem i fjor i Serie A), og gjør at trener Pierpaolo Bisoli har flere alternativer på topp.

Etter å ha sett Lecce hjemme mot Udinese i sesongpremieren sist helg, er det all grunn til å tro at Lecce vil slite i bunnen. Og på bortebane har de sjelden vært en åpenbaring. Gode Ruben Oliveira er blant de uaktuelle i ettermiddag.

Det står 4-0-0 i favør hjemmesterke Bologna i de fire siste tilsvarende og vi ser ingen grunn til å tro at den statistikken svekkes i ettermiddag. 1,70 er oddsen for tre poeng til Bologna, den kjøpes. Vi kombinerer med en kamp fra spansk La Liga som har avspark allerede kl 11.55.

Getafe - Rayo Vallecano
Hjemmelaget skuffet litt i sesongpremieren og måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Levante til tross for tidlig ledelse. Getafe hadde uansett fortjent å vinne kampen. Kjempet solid og godt borte mot Real Madrid i helgen og gjorde en klart godkjent kamp, selv om laget tapte 2-4.

Søndag er Pedro Leon tilbake (utleid fra Real Madrid og fikk ikke spille mot sin egen klubb). Diego Castro er tilbake, det er også Albert Lopo og Michel. 11-4-4 og 9-3-7 er hjemmestatsen til Getafe de to foregående sesongene.

Rayo Vallecano berget ett poeng borte mot et svakt Athletic Bilbao i sesongpremieren, men skuffet sist helg ved kun å makte 0-0 hjemme mot nederlagstippede Zaragoza. Rayo Vallecano må nok belage seg på å kjempe for tilværelsen i Primera denne sesongen og Getafe skal ha et bedre lag. Mannskapsmessig er det stort sett greit for Vallecano, ingen nye fravær siden sist. 1,80 er oddsen for at Getafe tar sesongens første trepoenger og vi spiller Getafe i en dobbel med Bologna

Spilleforslag 1 søndag (totalodds er 3,06 og vår innsats er kr 100). NB. Spillestopp kl 11.55
Kamp 1 Getafe - Rayo Vallecano 1,80 3,05 3,40
Kamp 17 Bologna . Lecce 1,70 3,10 3,75
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus