Raheem Sterling sløste utilgivelig med sjansene mot Manchester United i helgen. I kveld skal Liverpool-angriperen bryne seg på Bournemouth-forsvaret i ligacupen.
Raheem Sterling sløste utilgivelig med sjansene mot Manchester United i helgen. I kveld skal Liverpool-angriperen bryne seg på Bournemouth-forsvaret i ligacupen. Foto: Phil Noble (Reuters)

Få hjelp i jakten på tippemillionene

Bonuspotten er på hele 4,1 millioner kroner i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1:
  Skjelbred usikker før viktig kamp
Oddstips 2: 
Lyon er kveldens beste spill
Dagens dobbel:
Den gir deg 3,63 i odds
V76 Bjerke:
  Ekspertene har spillt inn 2 mill.

Vi står overfor en spennende midtukekupong med kamper fra ligacupen i England og Frankrike, Bundesligaen og Eredivise.

Samtlige kamper spilles i kveld.

Bonuspotten har kommet opp i pene 4,1 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

Våre traveksperter er i kanonfom og har spilt inn godt over to millioner kroner for leserene siden 5. desember. Her er tipsene til kveldens V76-omgang på Bjerke.

1. Bournemouth – Liverpool
De to første kampene er hentet fra kvartfinalene i ligacupen.
Bournemouth er et lag vi har tjent bra med oddspenger på denne sesongen. Årets store positive overraskelse tok tilbake ledelsen i Championship med 5-3-seier over Cardiff lørdag.

Laget har ikke tapt i verken serie eller cup siden september og slo ut Premier League-laget West Bromwich forrige runde i ligacupen.

Opprykk er klubbens soleklare mål denne sesongen, og det er ventet at manager Eddie Howe gjør noen endringer på laget. Det er usikkert om toppscorer Callum Wilson, som ikke har startet noen av cupkampene denne sesongen, spiller fra start.

Tokelo Rantie er ute med skade, og det er usikkerhet rundt Ian Harte.

Langt mindre lystig for Liverpool, som forrige uke både ble slått ut av Champions League på hjemmebane og tapte for erkerivalen Manchester United.

0-3-tapet for United var paradoksalt nok et av lagets beste kamper denne sesongen, i alle fall offensivt. Det ble skapt en rekke store målsjanser, men mens hjemmelaget hadde en storspillende David De Gea i mål, var ikke Liverpools reservekeeper Brad Jones like overbevisende.

Dermed ble det null poeng og et fall ned til tiendeplass for Liverpool. Laget slo ut Swansea med 2-1 i forrige cuprunde etter å ha ligget under fem minutter før full tid.

Manager Brendan Rodgers er ikke fornøyd med Simon Mignolet, og det er ventet at Jones fortsetter i mål. Daniel Sturridge og Glen Johnson er ute med skader, mens Mario Balotelli er usikker.

Den svake ligaplasseringen og sortien i CL gjør ligacupen viktigere enn den kunne ha vært for Liverpool. Vi får trolig se en nokså sterk lagoppstilling selv om laget har en viktig kamp mot Arsenal i helgen.

Det er vanskelig å si hva hjemmelaget legger i denne kampen, og Liverpool viste gode offensive takter mot United. Vi tar en sjanse her. UB.

2. Tottenham – Newcastle
Et sent mål av en Christian Eriksen i toppslag sørget for at det ble tre poeng for Tottenham i den vriene bortekampen mot Swansea i helgen. Var dermed tilbake på vinnersporet etter tre kamper uten seier og klatret til sjuendeplass.

Slo ut Brighton og Nottingham Forest de to foregående cuprundene.

Manager Mauricio Pochettino gjorde hele ti endringer på laget til forrige cuprunde, og det er ventet en del endringer også i kveld. Emmanuel Adebayor er ikke i matchform og spiller ikke. Kyle Walker er en av spillerne som trolig hviles.

Newcastle hadde lite å stille opp med mot et Arsenal i praktslag i helgen og måtte reise hjem fra England med 1-4 i sekken. Ble dermed passert av dagens motstander på tabellen og ligger ett poeng bak.

Overrasket de fleste med 2-0-seier borte mot Manchester City forrige cuprunde, men måtte ha ekstraomganger for å beseire Crystal Palace runden før.

Steven Taylor og Moussa Sissoko er tilbake etter karantene, men laget stiller uten de skadde spillerne Daryl Janmaat, Tim Krul, Rob Elliot, Mehdi Abeid, Rolando Aarons, Ryan Taylor, Siem de Jong og Gabriel Obertan .

Vi anbefaler å sjekke lagoppstillingene før kryssene plasseres på denne kampen. Med innleveringsfrist kl. 19.55 bør det gå akkurat. Vi setter helgarderer. HUB.

3. Borussia Dortmund – Wolfsburg
De fire neste kampene er fra Bundesligaen.
Dortmunds mislykkede sesong i Bundesligaen fortsatte med 0-1-tap borte mot Hertha Berlin i helgen. Var best i det meste bortsett fra det viktigeste – å score mål – i det oppgjøret og falt tilbake på 16. plass. Har prestert litt mer normalt på hjemmebane enn borte i år, og de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Gikk til topps i gruppespillet i Champions League og skal møte Juventus i åttedelsfinalen.

Laget har slitt med mange skader i høst, men situasjonen er blitt bedre de siste ukene. I kveld er Henrik Mkhitayaran , Marco Reus og Sokratis Papastathopoulos ute blant de etablerte spillerne.

Wolfsburg var det førende laget hjemme mot Paderborn i helgen, men måtte nøye seg med 1-1. Har dermed 4-1-1 på de siste seks seriekampene og ligger fortsatt på andreplass, seks poeng foran Leverkusen.

Sikret sluttspillplass i Europa League med 3-0 borte mot Lille forrige midtuke. Sporting Lisboa venter i 16. delsfinalen.

Har ingen fravær av betydning i kveld.

Det begynner å bli en klisjé å si at tabellen lyver når det gjelder Dortmunds posisjon. Men det er fortsatt en viss sannhet i påstanden, for laget har virkelig ikke fått godt betalt denne sesongen. Vi tar en sjanse og setter pengene på at de foregående sesongenes toppklubb tar sin tredje strake hjemmeseier. H.

4. Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin
Eintracht stod med tre strake seire før det ble 2-3-tap borte mot Hoffenheim forrige runde. Laget har vært involvert i svært målrike kamper i det siste, og målforskjellen viser 29-29 etter 15 runder. Resultatfordelingen er også jevn: 6-3-6.

Ligger for tiden på åttendeplass, men det skiller bare tre poeng opp til Leverkusen på den viktige tredjeplassen som gir spill i Champions League neste sesong.

Alexander Meier har hatt en strålende sesong og er Bundesligaens toppscorer med ti mål. Sveitseren Haris Seferovic har også fått opp scoringsfrekvensen og har funnet veien til nett tre kamper på rad. Sammen utgjør disse to et av ligaens giftigste angrepspar.

Førstekeeper Kevin Trapp er i full trening etter skade, men Timo Hildebrand tar trolig plassen og får sin 300. ligakamp i kveld.

Felix Wiedwald, som har vikariert for Trapp, er syk. Ellers ingen nye fravær.

Hertha ligger på 13. plass, fire poeng og fem plasser under dagens motstander. Var spillemessig underlegen i hjemmekampen mot Dortmund sist, men tok likevel en viktig 1-0-seier.

Er ligaens nest svakeste bortelag med 1-1-5 og 9-16 i målforskjell.

Formspilleren Per Ciljan Skjelbred sliter med en vond legg og betegnes som usikker. Den sveitsiske landslagsspilleren Valentin Stocker er enda mer usikker enn nordmannen.

Bortelaget har 2-0-4 på de siste seks kampene, og det begynner å bli lenge siden Hertha spilte uavgjort. Det har også vært enten-eller for Eintracht i mange runder nå, så uavgjortfaren bør ikke være så stor i denne kampen.

Eintracht scorer fryktelig mye mål om dagen og bør ha gode vinnersjanser mot et meget svakt bortelag. H.

5. Paderborn – Schalke
Paderborn ble kraftig presset av Wolfsburg forrige runde, men klarte å knipe et viktig bortepoeng og ligger på tolvteplass med 18 poeng. Står med stusselige 0-3-2 på de siste fem, men har fortsatt fire poengs margin ned til bunnstriden.

Er et vanskelig lag å slå på Benteler-Arena, der det er blitt 3-4-1 så langt.

Skademessig ser det bra ut.

Schalke varierer en del i prestasjonene om dagen. Hadde 4-0 og 4-1 mot henholdsvis Stuttgart og Mainz i de to siste kampene før det ble et skuffende 1-2-tap hjemme mot Köln i helgen. Kan klatre opp på tredjeplass dersom det skulle bli seier.

Er videre fra gruppespillet i Champions League, men trakk omtrent verst mulige motstander i åttedelsfinalen: Real Madrid.

Har slitt voldsomt med skader denne sesongen, og til kveldens kamp er Julian Draxler, Kevin-Prince Boateng, Chinedu Obasi og Joel Matip blant spillerne som er ute.

Dette kan bli hva som helst. HUB.

6. Hoffenheim - Bayer Leverkusen
Hoffenheim gikk seirende ut av den spennende 3-2-matchen mot Eintracht Franfurt forrige runde og klatret til sjuendeplass.

Har tatt 17 av totalt 23 poeng hjemme og har vunnet fire av de fem siste kampene på eget gress.

Den talentfulle midtstopperen Niklas Sule er trolig ute resten av sesongen, ellers ser de bra ut for hjemmelaget.

Leverkusen har møtt sterk motstand de siste ukene og har ikke bedre enn 1-2-2 på de siste fem i serie og Champions League. Ligger for tiden på tredjeplass, men det er bare ett poeng ned til kveldens motstander.

Er videre i Champions League og møter Atletico Madrid i første cuprunde.

Forsvarerne Tin Jedvaj (karantene), Kyriakos Papadopoulos og Giulio Donati er uaktuelle. Midtbanespilleren Stefan Reinartz også ute, og det er noe usikkerhet rundt den offensive midtbanespilleren Hakan Calhanoglu.

En meget tøff bortekamp for et formløst Leverkusen som sliter med en del fravær. HU.

7. Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen
Mönchengladbach tok et sterkt bortepoeng mot Leverkusen sist og klatret opp til fjerdeplass på tabellen. Trøblete en del i november og tapte blant annet tre seriekamper på rad.

Ble gruppevinner i Europa League etter en trygg 3-0-seier over Zürich og skal møte Sevilla i sluttspillet.

Skademessig ser det veldig bra ut.

Bremen lå dårlig an i thrilleren hjemme mot Hannover sist, men reddet 3-3 og ett poeng i sluttminuttene. Ligger sist på tabellen, men har bare to poeng opp til sikker plass.

Har sluppet inn i snitt over tre mål i hver av lagets åtte bortekamper (1-2-5 og 12-25 i målforskjell).

Sliter med en del skader til kveldens kamp, blant andre seksmålsscorer Franco Di Santo. Førstekeeper Raphael Wolf ser ut til å være tilbake.

Et Bremen uten toppscoreren kan få trøbbel med å score på ligaens nest mest gjerrige forsvar. Vi setter H.

9. PSV Eindhoven – Feyenoord
Den 16. runden i Eredivisie avsluttes med toppkamp mellom to av Nederlands strøste klubber. PSV har strålende 7-1-0 på de siste åtte i serien og kan skaffe seg en ledelse på fire poeng på Ajax dersom det skulle bli seier i kveld.

Har utrolige 7-0-0 og 21-1 i målforskjell på hjemmebane. Tok bare åtte poeng i Europa League-gruppespillet, men gikk videre til sluttspillet og skal møte Zenit i 32. delsfinalen.

Skademessig ser det veldig bra ut.

Fin form også på Feyenoord, som har 7-2-0 på de siste ni. Åpnet imidlertid sesongen en god del dårligere og ligger ni poeng bak serielederen.

Slo Sevilla 2-0 nest sist og vant gruppe G i Europa League. Får Roma som motstander i 32. delsfinalen.

Den viktige offensive midtbanespilleren Jens Toornstra er ny på skadelisten, som ellers er så er så godt som tom.

Feyenoord har vunnet de tre siste innbyrdes og skal ikke undervurderes i kveld selv om PSV har en fantastisk hjemmestatistikk. HU.

9. AC Ajaccio - Paris Saint-Germain
De fire siste kampene er hentet fra ligacupen, som er den minst prestisjefulle av de to cupene i Frankrike. Mange av lagene stiller reservepreget i de innledende rundene.

AC rykket ned fra Ligue 1 forrige sesong og fikk en litt tung start på sesongen i Ligue 2. Åtte poeng på de siste fire kampene har ført laget opp på 12. plass.

Slo ut Ligue 1-laget Montpellier på bortebane forrige runde.

Har fire mann i troppen ute med skade, hvorav toppscorer Nicolas Fauvergue (sju mål) er det klart tyngste fraværet.

PSG gikk på årets første serietap borte mot Guingamp i helgen, men har fortsatt bare ett poeng opp til tabellteten ettersom også Marseille fikk null poeng mot Monaco.

Er regjerende cupmester, men hadde ikke vært i finalen siden 2008 før forrige sesongs 2-1-seier over Lyon.

Er blitt trukket mot Chelsea i 16. delsfinalen i Champions League etter å ha tapt gruppeseieren til Barcelona.

Javier Pastore (skadet) og Marco Verratti er uaktuelle mens Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Thiago Motta og Thiago Silva hviles.

Dette bør være grei skuring for forrige sesongs cupmester. B.

10. Rennes – Creteil
Rennes har tapt de to siste seriekampene med 0-6 i samlet målforskjell og har falt ned til sjuendeplass i Ligue 1. Fikk en spiller utvist tidlig mot bunnlaget Bastia sist, noe som er med på å forklare at det ble 0-2-tap.

Var i cupfinalen så sent som i 2013, men tapte for Saint-Etienne.

Har litt trøbbel i forsvaret ettersom både Cheikh M'Bengue og Fallou Diagné er suspendert, mens Kamil Grosicki er skadet. De faste midtbanespillerne Vincent Pajot og Gelson Fernandes er også ute med skader.

Creteil tok tre viktige poeng mot bunnlaget Arles forrige serierunde og klarte 2-2 borte mot sterke Brest runden før. Har i alt tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre og har opparbeidet seg et komfortabel luke til bunnstriden i Ligue 2.

Creteil slo ut Ligue 1-lederen Marseille forrige cuprunde, og vi kan ikke utelukket laget helt mot et fraværsplaget og formløst Rennes. HU.

11. Lyon – Monaco
Lyon var tapende finalist både i 2012 og 2014, noe som viser at klubben ikke neglisjerer ligacupen.

Laget spiller heller ikke i Europa denne sesongen og stiller med en sterk tropp i kveld:

Så å si samtlige spillere i startelleveren som slo Caen sist, er med i troppen, deriblant ligaens soleklare toppscorer, Alexandre Lacazette (16 mål). Yoann Gourcuff er tilbake etter skade, og dermed er kun et par langtidsskadde spillere på skadelisten.

Laget er også i strålende form i ligaen og ligger bare to poeng bak serieleder Marseille. Hjemme er det blitt 9-0-1 og 25-5 i målforskjell.

Monaco har hatt en flott utvikling etter den trege sesongstarten og klatret til sjetteplass på tabellen etter seieren over Marseille i helgen. Har ikke sluppet inn mål på de siste fire kampene og har for tiden egen evne til å vinne jevne kamper.

Skal møte Arsenal i sluttspillet i Champions League etter å ha beseiret Zenit i siste runde av gruppespillet.

Laget vant ligacupen i 2003, men har ikke vært i finalen siden. Vi klarer ikke helt å forestille oss at laget har ambisjoner i årets turnering. Champions League er langt viktigere, og laget trenger også poeng i serien for å ha håp om Europa-spill neste sesong.

Monaco stiller også med en sterk tropp, men spillere som Dimitar Berbatov, Ricardo Carvalho, Geoffrey Kondogbia, Layvin Kurzawa, Uwa Echiejile (alle skadet) og Wallace (karantene) er ute.

Lyon har hatt spillefri siden fredag, mens Monaco var i aksjon i en utmattende toppmatch så sent som søndag. Lyon har også fordelen av at neste kamp spilles søndag, mens Monaco skal i aksjon igjen om bare tre dager.

Vi tror klart mest på hjemmesterke Lyon i kveldens kamp. H.

12. Lille – Bordeaux
En Toulouse-utvisning allerede etter ett minutt i helgen bidro til at Lille endelig tok en seier igjen. Stod med åtte seriekamper uten triumf før det oppgjøret og ligger på 12. plass.

Vant ikke en eneste kamp i Europa League og endte sist i gruppe H. Laget har aldri tatt seg til ligacupfinalen.

Samtlige spillere som startet sist, er med i kveldens tropp. Fire spillere er ute med skade.

Bordeaux tapte tre viktige poeng i medaljestriden mot Nantes i helgen, men ligger fortsatt på femteplass.

Bare PSG har gjort det bedre enn Bordeaux i ligacupen (tre seiere og tre finaletap), og den siste finalen ble spilt i 2010.

Diego Contento er syk, ellers er samtlige spillere fra startoppstillingen sist med i troppen. Førstekeeper Cedric Carrasso, forsvarsspilleren Maxime Poundje, angriperen Emiliano Sala og midtbanespilleren Andre Biyogo Poko er skadet.

Åpen kamp. HUB.

432-rekker:
1. Bournemouth – Liverpool UB

2. Tottenham – Newcastle HUB

3. Borussia Dortmund – Wolfsburg H

4. Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin H

5. Paderborn – Schalke HUB

6. Hoffenheim - Bayer Leverkusen HU

7. Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen H

8. PSV Eindhoven – Feyenoord HU

9. AC Ajaccio - Paris Saint-Germain B

10. Rennes – Creteil HU

11. Lyon – Monaco H

12. Lille – Bordeaux HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Bournemouth – Liverpool UB

2. Tottenham – Newcastle HB

3. Borussia Dortmund – Wolfsburg H

4. Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin H

5. Paderborn – Schalke HUB

6. Hoffenheim - Bayer Leverkusen HU

7. Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen H

8. PSV Eindhoven – Feyenoord HU

9. AC Ajaccio - Paris Saint-Germain B

10. Rennes – Creteil H

11. Lyon – Monaco H

12. Lille – Bordeaux HU

Klikk her for å levere 96-rekken