Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Get-ligaen: Storhamar kan overraske på borteis enda en gang
V64 Sverige: Lekker V64-omgang fra Sverige
V4/ V5 Bjerke: Vidar Hop er vår mann i V4-lunsjen
Eliteserien fotball: Her er Nettavisens tabelltips
Omtale: Hvem er vinneren av 6,5 milliarder kroner?

Torsdagens langoddsprogram er ganske tynt. På fotballfronten er vi i et vakum etter landslagspausen, så det er ikke en eneste fotballkamp på oddsmenyen denne torsdagen. I ishockeyverden spilles den fjerde semifinalen mellom Stavanger og Storhamar, og det er også to interessante playoffkamper fra SHL i Sverige. Eller er det en del håndballkamper fra Sverige og Tyskland, og i den hjemlige eliteserien for kvinner spiller Fana mot Oppsal en viktig kamp i nedrykksstriden. Natt til fredag er det fullt kjør i NHL med åtte kamper på menyen.

NB! Førstepremiepotten i Eurojackpot er på flotte 183 millioner kroner fredag. Lever kupongen her!

Fana – Oppsal 2,30 – 8,75 – 1,70 H (spillestopp kl. 1755)

Klikk her for å levere dette spillet

Med bare fire kamper igjen av serien begynner det å haste for Fana å ta poeng om de skal overleve i eliteserien.

Fana ligger på nedrykkskvalifisering med ni poeng, og dagens kamp er deres beste sjanse til å komme seg vekk derfra. I de to neste kampene møter de Molde og Byåsen. På papiret er det vanskeligere kamper for bergenserne.

Fana avslutter sesongen i Skienshallen mot Gjerpen, som ligger ett poeng bak dem, og den kampen kan bli avgjørende for hvilke lag som rykker ned.

Formen til Fana er bare så der. Fasiten viser 1-0-2 på de tre siste kampene. De tapte knepent for Tertnes, vant stort mot Rælingen og gikk på et nytt knepent tap mot nedrykksrival Skrim Kongsberg forrige serierunde. Vertene er best når de spiller med høyt tempo og får kontringer på motstanderne.

Kampen mellom Fana og Oppdal kan du se på ba.no. Klikk på denne lenken for å se kampen live fra klokken 1800.

Det nyopprykkede bergenslaget har tatt seks av ni poeng denne sesongen hjemme i klubbens nye storstue, Fana Arena. En av de tre seirene kom mot Larvik (20-19).

Oppsal står med to tap og én seier på de tre siste bortekampene sine. De tapte stort mot Fredrikstad i Kongstenhallen, men vant med ett mål mot Storhamar på Hedmarken. I den siste bortekampen gikk de på et knepent tap mot Tertnes i Haukelandshallen. Oppsal-målvakt Eli Marie Raasok var outstanding mot Tertnes.

Sist de to lagene møttes, endte det med to måls seier til Oppsal. Også i den kampen var keeperspillet viktig i den avgjørende fasen av kampen. Raasok må punkteres om Fana skal ta to viktige poeng torsdag.

Samtidig ligger Fana sin sjanse i å kjøre tempo i angrepsspillet. Bergenserne er gode på å kontre, men da er de avhengig av at de får satt forsvarsspillet slik at de får overgangsmulighetene.

Fana-trener Erlend Lyssand er avhengig av at Christine Karlsen Alver, som dundret inn 13 mål mot Skrim i forrige serierunde, tar ansvar bakfra på banen, og at høyresiden med Emilie Margrethe Hovden fungerer.

Oppsal slåss for en sluttspillplass, og de er gjort til favoritter i torsdagens kamp. 1,70 i odds på Oppsal mot et Fana-lag på desperat poengjakt hjemme i Bergen holder ikke for meg. 2,30 i odds på et hjemmelag som kjemper for livet er ok.

Klikk her for å levere dette spillet