Mourinho og hans United står ovenfor en viktig bortekamp mot Watford lørdags kveld. 
Mourinho og hans United står ovenfor en viktig bortekamp mot Watford lørdags kveld.  Foto: Lindsey Parnaby (AFP)

Fantastisk lørdagskupong

Premier League og Championship er tilbake på tippekupongen! Sjekk ut analysene.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny: 
Oddstips Premier League:
Liverpool får revansje i London
V75 Forus: Du kan vinne 13 millioner i V75
Oddstips Premier League: Vi tester en høyoddser på St James' Park
Oddstips Eliteserien: Kan Barmen lage trøbbel for Haugesund igjen?
Oddstips Premier League: Watford mener alvor i år
Oddstips Premier League: Fireoddser spilles på Etihad
Oddstips Premier League: Statistikken taler for U på Vitality Stadium
Lotto lørdag: 34 ekstra Lotto-millionærer skal trekkes

Premier League og Championship er tilbake etter en pause med landskamper forrige helg. Utfordringen på denne lørdagskupongen består av seks kamper fra hver av de to divisjonene. Vi synes kupongen er relativt oversiktlig, med en del klare favoritter. Men et par favorittfall er alt som skal til. Innleveringsfrist er 15:55!

Husk supertrekning lørdag - 33 millioner i potten

1. Watford - Manchester United 
Det hadde gitt høye odds på at Watford skulle ha full pott etter fire spilte kamper, mens United bare har kapret seks poeng. Det er dog tilfelle før denne viktige kampen på Vicarage Road, og det gjør det hele meget spennende. 

Watford har startet både overraskende og forrykende. Fire strake seire siden ligaåpningen er fasiten så langt. Laget møtte relativt overkommelig motstand i de første tre, men sendte Tottenham hjem fra London-derbyet på Vicarage Road uten poeng i siste kamp. Det er klart laget hadde litt flaks med seg her, da Spurs hadde flere store sjanser til 2-1 når det sto 1-1 midtveis i andreomgang. Men Watford slo tilbake og vant, og det er sterkt.

Laget er virkelig blitt et godt kollektiv og jobber steinhardt for hverandre. Med Sir Elton John i direktør-sjiktet er også økonomien grei i Watford. Laget går til dette oppgjøret med alt å vinne i motsetning til sine gjester som er under stort press. Dette er veldig viktig å huske på. Skulle Watford tape dagens oppgjør, vil ingen klandre dem. Men om dem skulle vinne, er det krise for United og Mourinho.Tidligere United-spiller Tom Cleverly rekker ikke kampen. I tillegg må Hjemmelaget teste to – tre spillere med småskader.

Manchester United er under stort press. Seks poeng etter fire spilte svarer ikke til forventningene på Old Trafford. Mye uro og bråk rundt manager Jose Mourinho bidrar heller ikke i riktig retning. Det samme gjelder rundt stjernespiller Paul Pogba. United vant sin siste kamp 2-0 borte mot Burnley, og har et stort press på sine skuldre før denne kampen i hovedstaden. Undertegnede synes Burnley var ekstremt svake, og at United nærmest pliktvant. 

Vi i Nettavisen har lenge ventet på at det skal snu for United, og at de skal begynne å spille ordentlig festfotball igjen. Men uke etter uke går, og vi ser ingen endringer. Det har vært dårlig veldig lenge nå, og det er trist. Man skulle tro, med det presset laget har nå, at dem bør ha gode sjanser mot Watford. Men vi tror på en jevn og tøff kamp for de røde djevlene. 

Rashford, Fellaini og Jones er tvilsomme med småskader, mens Luke Shaw ikke rekker kampen etter å ha pådratt seg hjernerystelse i Englands kamp mot Spania sist helg.

Veldig åpent. Vi dekker fult ut her HUB.

2. Newcastle - Arsenal
Arsenal tar den lange veien opp til Nord-England fra hovedstaden, til møtet med Newcastle på St. James Park. Begge lag har startet svakt, spesielt hjemmelaget.

Newcastle har spilt inn et fattig poeng av de første 12 mulige. Laget har dog møtt svært hard motstand, og tapt for Tottenham, Chelsea og Manchester City. Det ene poenget ble plukket opp borte i et målløst oppgjør mot Cardiff. Her skal det og nevnes at Newcastle bommet et avgjørende straffespark rett før slutt, og burde tatt tre viktige poeng. Vi vil derfor se noen flere kamper, før vi feller en dom over Newcastle. Benitez sine menn har nemlig ikke spilt dårlig fotball til nå, men det å få med seg poeng er jo det aller viktigste. 

Hjemmelaget har Shelvey og Gaitan tvilsomme, men venter Matt Ritchie tilbake i spill. 

Arsenal startet Premier League-sesongen med to tap for Manchester City og Chelsea. Deretter har det blitt to seire mot West Ham og Cardiff. Det blir veldig viktig for The Gunners og fortsette seiersrekken nå, og det mot overkommelig motstand etter tap mot City og Chelsea. Manager Emery trenger en seiersrekke for å vinne Emirates-fansen over på sin side, etter en del magre sesonger på slutten av Wengers managertid. Arsenal har Koscielny tilbake i trening, mens Jenkinson er ute med ankelskade. Om førstnevnte starter er noe usikkert, men det vil være veldig bra for Arsenal. 

For tredje hjemmekamp på rad møter Newcastle en toppklubb. Vi tror ikke Arsenal taper og spiller UB. Det ligger an til en jevn kamp der Arsenal har mye ball, og Newcastle forsvarer seg i en dyp formasjon!

3. Chelsea - Cardiff
Cardiff tar turen fra Wales til hovedstaden og møtet med Chelsea på Stamford Bridge. Vertene har startet meget sterkt i år, mens Cardiff er på andre enden av tabellen og har således fått en tung start.

Chelsea har startet flott. Fire spilte har gitt like mange seire. Laget er sammen med Liverpool og Watford de eneste med full pott etter fire kamper. Sist ble Bournemouth slått 2-0 på hjemmebane, og det på en komfortabel måte. Det virker som den nye manageren Maurizio Sarri har fått gleden og gløden tilbake i spillegruppen. Chelsea er trolig en utfordrer til ligatittelen denne sesongen. 

Van Ginkel er ute og Fabregas er tvilsom før denne kampen. 

Cardiff ankommer Stamford Bridge uten seier på de første fire, og med bare to fattige poeng på kontoen. Sist tapte laget 2-3 hjemme for Arsenal. Før det ble det to målløse oppgjør mot Huddersfield og Newcastle. Cardiff vil trolig kjempe en kamp om å overleve i Premier League. Selv det kan bli tøft. Mendez og Gunnarsson er ute med kneskader. 

Vi ser ikke Chelsea gi bort noe her og spiller en klar H.

4. Manchester City - Fulham
Fulham reiser opp til Manchester og til kanskje sesongens vanskeligste oppgave. Manchester City er vertskap på Etihad. Fin start av City, og ikke like bra fra gjestene sin side.

Manchester City er nok en gang den store favoritten til ligagullet. De har fått en alledes strålende start med 3-1-0 etter fire spilte. Eneste poengtap kom i 1-1 kampen borte mot Wolverhampton. Sist slo laget Newcastle 2-1 hjemme på Etihad. Laget som eventuelt havner over Pep Guardiola sine gutter vinner ligaen, ingen tvil om det. City er litt svekket til denne kampen, med både Raheem Sterling og Kevin de Bruyne ute med skader. Klubben har dog en meget sterk stall å ta av, så det skal ikke bli noe voldsomme problemer med at de to nevnte spillerne ute - hvertfall ikke her - mot Fulham. 

Fulham er i øyeblikket på en 13. plass. Fire poeng på fire spilte er ikke veldig sterkt. Det blir nok tøft for nyopprykkede Fulham i år, men de er nødt til å begynne å ta poeng mot de lagene som ikke er i toppen. På Etihad er det ingen som forventer londonlaget i å hente poeng. Det vil være en stor bonus. Det skal dog sies etter to tap i innledningen, mot Tottenham og Crystal Palace, så har laget tatt sine fire poeng på de to siste. En enkel 4-2-seier mot svake Burnley hjemme, mens det ble 2-2 sist mot Brighton. Husk at sistnevnte blant annet allerede har tuktet et lag som United. Fulham er ingen kastekjepp, men vil få det tøft i dag. Fulham vil holde nullen så lenge som mulig, og legger seg garantert lavt fra starten av. City vil nok ha alt av ballinnhave her.

Vondt å se Fulham returnere til London med poeng. For oss en meget klar H.

5. Bournemouth - Leicester
Vitality Stadium er arena for kupongens femte kamp, hvor Leicester gjester Bournemouth. Det har vært en grei start av begge, spesielt hjemmelaget har startet bedre enn forventet.

Bournemouth er ubeseiret på de første to hjemme og står med sju poeng etter fire spilte. Eddie Howe har virkelig fått sving på laget som har imponert så langt. De tidlige poengene vil nok bli gode å ha utover i sesongen, når skader og karantener setter inn. Laget tapte for første gang sist, da Chelsea ble for sterke i 2-0 kampen i London. Kyle Taylor eneste tvilsomme i troppen til hjemmelaget.

Leicester har vunnet to og tapt to så langt i sesongen. Merk dog at tapene har vært mot Manchester United og Liverpool. I serieåpningen mot United på Old Trafford var faktisk Leicester uheldige i 1-2-tapet. Klubben har en sterk stall, og sist uke skrev også landslagsstopper Harry Maguire under på en ny langtidskontrakt. Matthew James er ute, ellers full tropp.
To bra lag, trolig i midtsjiktet ved sesongslutt møtes. 

Vi heller ørlite i hjemmelagets favør, men dekker fult ut på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

6. Huddersfield - Crystal Palace
Kupongens sjette kamp er den siste fra Premier League. Crystal Palace gjester Huddersfield på John Smiths Stadium. To klubber son begge har slitt i ligaåpningen. 

Huddersfield styrte så vidt klar av nedrykk sist sesong, og det kan bli tøft også denne gangen. Laget har ikke vunnet på de første fire og står med bare to poeng av de første 12 mulige. Merk dog at de to tapene har vært mot Chelsea (0-3) og Manchester City (1-6). Kamper som denne hjemme, må vinnes om ny kontrakt skal skrives med Premier League i mai 2019. Vi tror faktisk laget har en god mulighet her. Sobhi og Hamer må testes og er usikre før denne kampen.

Crystal Palace avsluttet sist sesong meget bra under den tidligere engelske landslagssjefen Rog Hodgson sin ledelse. Denne sesongen har laget startet svakt. Etter en fin 2-0-seier borte mot Fulham i ligaåpningen, har det blitt tre strake tap. Sist svake 0-2 hjemme mot Southampton. De var til tider jevnspilte mot Liverpool, men nok en gang røyk de på et tap (0-2). Hodgson har en jobb å gjøre. Taktene fra sist sesongs avsluttende kamper må finnes tilbake til. Zaha er tilbake og klar til kamp. Scott Dann er ute, og tre - fire spillere sliter med småskader og må testes før kampen.

Vi tror det blir jevnt, men heller ørlite i favør vertene. Dog full dekning på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet) 

7. Millwall - Leeds
Kupongens sjuende kamp fører oss over i Championship og nivå to. Leeds tar turen ned til hovedstaden og møtet med Millwall på The Den. Hjemmelaget har startet relativt svakt, mens Leeds ankommer The Den som serieledere. 

Millwall havnet på en fin åttendeplass sist sesong, men skal nok slite med å repetere den innsatsen. Bare fem poeng innspilt av de første 18 mulige er ingen god innledning på sesongen. Hjemme i London har laget 1-1-1 på de første tre. Etter en brukbar start, har Millwall tapt de tre siste. Dette er triste tall, og hvorfor det har såpass dårlig med laget den siste tiden, er ikke enkelt å forklare. Det er dog på tide at laget får seg en trepoenger igjen. Svake 1-2 hjemme mot Swansea sist var tungt å svelge. Det er bare et poeng ned til nedrykk. Det er selvsagt tidlig, men Millwall må opp i ringene, det er helt klart. 

Leeds har startet meget solid, og inntatt tabelltoppen etter seks spilte kamper. Laget har ikke tapt og har sterke 2-1-0 på fremmed gress. Litt skuffende sist med 0-0 hjemme på Elland Road mot Middlesbrough, men den kampen burde endt med Leeds-seier. Ingen tvil om det. Leeds har slitt med stabiliteten de siste sesongene, og dermed blir det veldig spennende å se om laget opprettholder den gode starten. Vi tror det, for Leeds-laget er nemlig ganske sterkt i år. Om laget kan prestere som hittil kan det bli en morsom sesong for klubbens trofaste fanskare.

Vi tror ikke ligalederen drar tomhendt hjem, og spiller UB

8. Norwich - Middlesbrough
Middlesbrough tar den lange turen fra Nord til østkysten og møtet med Norwich på Carrow Road. Hjemmelaget med en svak start, mens gjestene med en flott innledning. 

Norwich har skuffet så langt. Klubben til Alexsander Tettey har fem poeng av 18 mulige. Hjemme har laget åpnet med svake 1-0-2 på de første tre spilte. 1-1 borte mot Ipswich sist, 0-3 hjemme for ligaleder Leeds før det. Norwich endte midt på tabellen sist sesong. Det er vanskelig å se noe bedre i inneværende. 

Middlesbrough mistet opprykk i kvalikspill sist sesong. Denne sesongen har laget en klar målsetning om opprykk, og starten har vært meget lovende i så måte. Andreplass etter Leeds etter seks spilte er meget positivt. Middlesbrough har ikke tapt og står med 4-2-0. Merk også at laget er meget solide defensivt. Undertegnede har fulgt med på rødtrøyene og blitt imponert over hvordan laget forsvarer seg. I tillegg har de spillere offensivt som skaper ting. Da blir det ofte meget bra i fotball. Bare to mål i mot på de første seks kampene er svært sterk kost. 0-0 borte mot Leeds i siste kamp er også meget solid. 

Vi holder gjestene som favoritter, men henger på et tegn for uavgjort på det store spillet. Carrow Road har alltid vært vanskelig for bortelaget. B ( UB på 432 rekker spillet) 

9. Bolton - Queens Park Rangers
Laget møtes på Boltons hjemmebane med det klingende navnet University of Bolton Stadium. Gjestene med en meget svak start, hjemmelaget med en ditto god innledning. 

Bolton har starten årets Championship meget bra. Et tap, og 3-2-1 etter seks spilte er solid. Hjemme har laget 1-1-1, og med litt bedre uttelling på eget gress ville Bolton vært helt i toppen. 2-2 borte mot Preston sist. Manager Phil Parkinson og hans gutter, kan gå en morsom sesong i møte. 

Queens Park Rangers har skuffet kapitalt. Fire poeng av 18 mulige er svakt, og klubben ligger på nedrykk etter seks spilte. Dog har det vært litt fremgang. Etter fire strake tap i sesonginnledningen, har klubben kapret fire poeng på de to siste kampene. QPR har bare scoret 3 mål på de seks første, og sluppet inn hele 13 (mest i Championship) 

Vi tror poengene blir igjen i Bolton, og spiller H

10. Sheffield Wednesday - Stoke
Lagene møtes på ærverdige Hillsborough. Arenaen huskes både som VM arena og som stedet der så alt for mange fotballfans mistet livet under en semifinale i FA cupen. 

Stoke er gjester hos Sheffield Wednesday. Grei innledning av vertene, ditto svak av Stoke. Wednesday har fine 2-1-0 hjemme og ti poeng så langt, etter seks spilte. Bare fire poeng opp til Leeds på toppen, gjør det til en fin start på sesongen. 2-1-0 hjemme er også fine tall. Meget sterk seier 2-1 over Reading borte i siste kamp. 2-1 hjemme mot Ipswich i kampen før. 

Stoke som rykket ned fra Premier League sist sesong, sliter også i Championship. Fem poeng etter seks kamper, og bare et lite poeng over nedrykk. Det er tidlig, men Stoke virker svake. På fremmed gress har laget svake 0-1-2. Tap 1-2 borte mot West Brom sist. 

Vi tror vertene tar dette, og spiller bare et tegn.

11. Swansea - Nottingham Forest
Forest tar turen fra midt England til Wales og møtet med Swansea på Liberty Stadium. 

Swansea greit i gang. Forest noe svakere fire poeng bak vertene.
Swansea rykket i likhet med Stoke i kamp ti ned fra Premier League sist sesong. Har nok en målsetning om kortest mulig opphold på nivå to. Tre poeng bak teten så langt, gir en grei start. Championship er enormt hard, med 46 tøffe kamper, og vi tror Swansea bare er et av mange lag med muligheter for opprykk. 1-1-1 på de tre første hjemme i Wales. Sterk 2-1 seier borte mot Millwall i London sist. 

Forest har startet greit, men ikke mer. Sju poeng av de første 18 er ikke mer enn det må være. 0-2-1 på utebane og 14 plass så langt. Skogvokterne må opp i prestasjon om det skal bli mer enn en plass i midtsjiktet på tabellen. Tap 1-2 borte for Brentford i siste kamp. 

Vi tror poengene blir igjen i Wales og står på et tegn her. H 

12. Blackburn - Aston Villa
Villa tar den korte turen fra Birmingham til Ewood Park i Blackburn. Begge lag har startet med ni poeng. Blackburn er nok klart mest fornøyd med den innledningen. 

Blackburn rykket opp fra League One (nivå tre) sist sesong, og har startet greit. 1-2-0 hjemme på Ewood lar seg høre. Likeså en plass rundt midten av tabellen. Tony Mowbray er kjent som en tøff herremann, og har han fått rette innstillingen inn i spillerne, kan det bli meget bra. Laget gikk på en stygg smell sist, med 1-4 tap borte mot Bristol City på Ashton Gate. 

Aston Villa under den tidligere United kjempen Steve Bruce har kapret like mange poeng som vertene. Målsetningen er dog en helt annen, og Birmingham klubben er nok ikke veldig fornøyde med starten. Allerede fem poeng opp til tabelltopp, betyr at Villa må opp i ringene for å henge med i toppen. 1-1-1 på fremmed gress etter tre spilte, og veldig stygge 1-4 borte mot Sheffield United på Bramall Lane i siste kamp. 

Begge lag kommer fra 1-4 tap i siste kamp. Vi tror dog Villa er noe sterkere. Vi sjanser på at laget ikke taper dette. UB

96-rekker: 
1.
Watford - Manchester United HUB
2.
Newcastle - Arsenal UB
3.
Chelsea - Cardiff H
4.
Manchester City - Fulham H
5.
Bournemouth - Leicester HU
6.
Huddersfield - Crystal Palace HU
7.
Millwall - Leeds UB
8.
Norwich - Middlesbrough B
9.
Bolton - Queens Park Rangers H
10.
Sheffield Wednesday - Stoke H
11.
Swansea - Nottingham Forest H
12.
Blackburn - Aston Villa UB 


432-rekker: 
1. Watford - Manchester United HUB
2.
Newcastle - Arsenal UB
3.
Chelsea - Cardiff H
4.
Manchester City - Fulham H
5.
Bournemouth - Leicester HUB 
6.
Huddersfield - Crystal Palace HUB 
7.
Millwall - Leeds UB
8.
Norwich - Middlesbrough UB
9.
Bolton - Queens Park Rangers H
10.
Sheffield Wednesday - Stoke H
11.
Swansea - Nottingham Forest H
12.
Blackburn - Aston Villa UB 

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør