Diego Costa soner karantene og er ikke med for Chelsea lørdag.
Diego Costa soner karantene og er ikke med for Chelsea lørdag. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Får ikke hjelp av Costa

Chelsea må unnvære suspenderte Diego Costa til lørdagens storoppgjør mot Manchester City. Det er samtidig kamp nummer en på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1:Krise for Everton
Oddstips 2:Dortmund har skjønt alvoret
Oddsdobbel:En gammel kjenning er tilbake
V75 Bjerke:Nettavisen jakter ny panglørdag

Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship og innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Chelsea - Manchester City
Chelsea var involvert i en utmattende cupsemifinale mot Liverpool tirsdag, der man klarte å kjempe seg til avansement i ekstraomgangene. Har virkelig fått kjørt seg i det siste, med hjemmetap for Bradford i FA-cupen og en meget svak kamp mot Liverpool i den første semifinalen. Superviktige Diego Costa soner karantene, og ellers er det tvil rundt viktige spillere som Fabregas, Ivanovic og Luis.

Har imidlertid vunnet de to siste seriekampene på enkelt vis og topper tabellen med fem poengs margin ned til dagens motstander. Fantastiske 10-0-0 hjemme på Stamford Brigde.

City har fått en trøblet start på året og har tapt de to siste kampene (0-2 hjemme mot Middlesbrough i FA-cupen og 0-2 hjemme for Arsenal i serien). Playmaker Samir Nasri kan være tilbake, men både Yaya Toure og nysignerte Bony er på Afrikamesterskapet. Sterke 7-3-1 på bortebane for Manchester City.

Dette er en kamp City ikke har råd til å tape dersom gulldrømmen skal overleve, men vi tror uansett mest på hjemmelaget. HU.

2. Liverpool - West Ham
Liverpool kjempet heroisk i de to ligacupsemifinalene, men en meget god Thibaut Courtois i Chelsea-målet bidro sterkt til at de rødes Wembley-håp ble knust i denne omgangen. Serieformen er meget god, med 4-2-0 på de siste seks kampene, men hjemme på Anfield er ikke tallene bedre enn 4-5-2. Ligger på åttendeplass med 35 poeng og har faktisk bare fem poeng opp til den meget viktige fjerdeplassen.

Superspissen Daniel Sturridge er tilbake i full trening og kan gjøre et etterlengtet comeback i dag og ellers er det lite skadeproblemer for Liverpool.

West Ham ligger ett poeng og én plass over dagens motstander. Har til gode å tape etter nyttår og står med 3-3-0 i serie og cup i 2015. Borte er det dog middels med 3-4-3 totalt. Flere spillere er usikre foran denne kampen.

Liverpool måtte spille ekstraomganger så sent som onsdag og West Ham er ikke det enkleste laget å slå. Liverpool har ikke prestert veldig bra hjemme denne sesongen og selv om laget har vist bedring og Sturridge er tilbake. West Ham kan knipe poeng. HU. 

3. Manchester United – Leicester
United skuffet stort mot det middelmådige League Two-laget Cambridge i FA-cupen fredag for en uke siden og måtte nøye seg med 0-0 og omkamp. Vant 2-0 på bortebane over QPR forrige seriekamp, men tapte 0-1 for Southampton runden før og gjør alt annet enn å imponere spillemessig.

Men ligger på den viktige fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Champions League neste sesong, og har ikke mer enn to poeng opp til Southampton på 3. plass. Michael Carrick er skadet, og Ashley Young er usikker, men de store kanonene er alle friske.

Leicester største høydepunkt denne sesongen er utvilsomt den utrolige 5-3-seieren over Manchester United på hjemmebane i fjor høst, men har gjort veldig mye rart etter det og står med 2-1-7 på de ti siste seriekampene. Matthew Upson kan gjøre sin første kamp siden i fjor sommer, mens Matty James er suspendert.

Vi er ikke overbeviste, men svært mye tyder på tre poeng til United her. H.

4. West Bromwich – Tottenham
Flott form på West Bromwich, som star med 3-2-0 på de siste fem kampene i serie og cup. Slo den lokale rivalen Birmingham på bortebane i FA-cupen forrige helg og har tatt fem poeng på de siste tre seriekampene. Ligger for tiden på 14. plass, tre poeng over Hull på nedrykk. 3-3-5 hjemme på the Hawthorsn. Nysignerte Callum McManaman går rett inn i troppen, men Mulumbu (Afrikamesterskapet) og Olsson (skadet) mister dagens kamp.

Tottenham fikk store problemer med et hardtkjempende Sheffield United i ligacupsemifinalen onsdag, men to praktmål av Christian Eriksen sørget for at det ble 2-2 og avansement til finalen.

Tapte på hjemmebane i FA-cupen mot Leicester forrige helg og har ikke spilt noen virkelig gode kamper etter den flotte seieren over Chelsea første nyttårsdag, men har hatt en sterk evne til å vippe kampene i sin favør og tatt trepoengere og står faktisk med 5-2-3 på bortebane.  Ligger på sjetteplass, og det skiller kun tre poeng opp til Manchester United på den viktige fjerdeplassen. Har bortimot skadefritt mannskap til dagens kamp.

Med tanke på at Tottenham gikk en krevende cupkamp onsdag (120 minutter) og at WBA er i form, tror vi hjemmelaget kan få noe ut av denne kampen. HUB.

5. Stoke - Queens Park Rangers
Stoke hadde lite å stille opp med mot Arsenal for to serierunder siden, men har ellers vært i meget god form hittil i år. Banket Rochdale 4-1 på bortebane i FA-cupen mandag og slo Leicester på bortebane forrige serierunde. Har klatret til niendeplass på tabellen og står med 4-2-4 hjemme. Bojan Krkic skadet seg i cupkampen mot Rochdale og er mister trolig resten av sesongen, mens Robert Huth (f) er ilagt to kampers karantene etter å ha dummet seg ut i sosiale medier. Mame Biram Diouf er dog friskmeldt.

QPR står med tre strake tap i serie og cup og har ikke vunnet en kamp siden 3-2-seieren over West Bromwich 20. desember. Ligger nest sist på tabellen, ti poeng bak dagens motstander. Bortestatistikken er fortsatt av det skrekkelige slaget: 0-0-10 og 5-24 i målforskjell.

Det må være klar fordel hjemmelaget dette. H.

6. Crystal Palace Everton
Crystal Palace har ligger under i sine tre siste kamper, men har kommet sterkt tilbake i alle og snudd til seier. Har 4-1-0 årets første kamper i serie og cup og har klatret til 13. plass og Alan Pardew har fått en pangstart som manager. Nysignerte Jordan Mutch kan få sin debut, mens Yannick Bolasie og Mile Jedinak begge fortsatt er på landslagsoppdrag. 3-2-5 er tallene på Selhurst Park.

Everton har hatt en meget skuffende sesong, og målforskjellen er det eneste som gjør at Liverpool-klubben ligger over dagens motstander på tabellen. Kommer fra 0-0 hjemme mot West Bromwich og har bare tatt to poeng på de siste seks seriekampene. Er også ute av FA-cupen etter å ha tapt på straffekonk mot West Ham. Tim Howard, Leon Osman og Steven Pienaar er alle skadet for bortelaget som står med svake 2-3-6 på bortebane. 

Et meget godtgående hjemmelag mot et meget skuffende Everton. Det må være klar fordel hjemmelaget her. H.

7. Sunderland – Burnley
Sunderland må ha omkamp i FA-cupen til uken etter å ha spilt 0-0 i hjemmekampen mot Fulham forrige helg. Får det heller ikke til å stemme i serien i vinter og har bare tatt ett poeng på de siste fem ligamatchene. Har falt ned til 16. plass, og ett poeng er det enste som skiller laget fra nedrykk. Står med meget spesielle 1-6-4 hjemme og 3-11-8 totalt og med færrest scoringer i Premier League (19). Midtbanespillerne Lee Cattermole og Jack Rodwell mister begge dagens kamp.

Burnley har tapt to kamper på rad etter å ha tatt en tidlig 2-0-ledelse i begge. Først i FA-cupen mot Tottenham, så på hjemmebane mot Palace i ligaen for to uker siden. Laget har ikke vært i aksjon siden. Ligger på samme poengsum som Sunderland, men dårligere målforskjell. 1-4-5 på bortebane.

0-0 trenger ikke være noe dårlig tips her i en kamp det lukter uavgjort av. U.

8. Ipswich – Wigan
Ipswich virket uovervinnelig før jul, men har slitt en del så langt i 2015. Har tapt to av de tre siste seriekampene og er også slått ut av FA-cupen av Southampton. Har falt ned til fjerdeplass i Championship, men det skiller fortsatt bare fire poeng opp til serieleder Bournemouth, men har en kamp mindre spilt. Meget solide 9-2-2 på hjemmebane. Toppscorer Daryl Murphy rekker ikke kampen, men spisskollega David McGoldrick er tilbake etter å ha mistet de to siste kampene.

Wigans situasjon er blitt prekær i løpet av januar. Hjemmetapet for Huddersfield forrige runde betyr at laget bare har tatt ett poeng i år, og det skiller nå hele åtte poeng opp til sikker plass. Er ligaens tredje svakeste bortelag (2-2-9) og har tapt fem av de seks siste på fremmed gress.Har hentet inn tre nye spillere på lån.

Uansett må dette være klar fordel meget hjemmesterke Ipswich. H.

9. Cardiff – Derby
1-1-5 på de sju siste seriekampene for Cardiff, men motstanden har vært knalltøff og tapene har kommet mot lag som kjemper i toppen. Tretten poeng opp til Watford på siste playoffplass nå, men det kan bli redusert til ti ettersom Watford tapte borte mot Bournemouth fredag kveld. 8-1-4 hjemme er bra hjemmetall. Stuart O'Keefe er ankommet fra Crystal Palace.

Derby kjemper på i toppen, og er klar for femte runde i FA-cupen etter å ha beseiret Chesterfield forrige lørdag. I ligaen er det tre poeng opp til serieleder Bournemouth (som vant fredag). Har vunnet fire av de siste fem seriekampene, men har ikke bedre enn 2-0-3 på de fem siste borte. Steve McClaren har ingen nye skader i sitt mannskap.

To lag som spiller svært lite uavgjort dette. HB.

10. Birmingham – Norwich
Birmingham måtte gi tapt for den lokale rivalen West Bromich i FA-cupen forrige helg, men har sterke 6-2-2 på sine ti siste seriekamper og har avansert til 11. plass. Sterke 4-1-1 på de seks siste hjemmekampene. Ettersom Watford tapte fredag, kan laget være åtte poeng bak playoff med seier her.

Norwich tapte tre utrolig viktige poeng hjemme mot Brenford forrige runde og fortsetter med å være variable. Men med seier i ettermiddag, vil laget kun være ett poeng bak Watford på siste playoffplassen. Variable 6-2-5 på bortebane. Jonny Howson soner den siste av tre kampers karantene, mens Alexander Tettey er usikker.

Dett er en vrien match og her må alle tegn med. HUB.

11. Bolton – Wolverhampton
Bolton forsvarte seg godt mot Liverpool i FA-cupen forrige helg og sikret omkamp på hjemmebane til uken med 0-0 på Anfield. Men ikke overraskende røk laget 2-4 borte mot Rotherham i seriespillet et par dager senere. 4-4-2 på sine ti siste seriekamper og brukbare 6-4-3 hjemme på Rebook stadium. Er på 16. plass med 33 poeng. Adam Le Fondre og Rochinha er begge ankommet Bolton og kan få sine debuter i dag. Emile Heskey er blitt skadet og er ikke aktuell.

Etter 0-1-5 på seks kamper rundt årsskiftet, har Wolves sterke 5-2-0 på de siste sju og med seier i ettermiddag, vil laget komme a poeng med Watford på playoffplass. 5-4-4 på bortebane. Ingen nye skader for Wolves.

Enda en vrien kamp dette, men vi tror mest på hjemmelaget. HU. 

12. Blackburn – Fulham
Blackburn kan trolig skrinlegge opprykksplanene for denne gang etter 0-2-tapet for Derby forrige tirsdag. Laget ble værende på tiendeplass, men det skiller nå hele elleve poeng opp til playoff. Sterke 6-4-3 hjemme, men den viktige spissen Rudy Gestede er meget usikker til dagens kamp.

Fulham holdt Sunderland til 0-0 på bortebane forrige uke og skal spille omkamp i FA-cupen om tre uker. Står med to strake trepoengere i ligaen og har klatret til 14. plass. Fulham borte er som vanlig en trist greie og 3-2-8 er svake tall. 

Nok en vrien kamp fra Championship dette, og bortelaget har kapasitet til å ta denne. HUB. 

96-rekker

1. Chelsea — Manchester City HU

2. Liverpool — West Ham United HU

3. Manchester United — Leicester City H

4. West Bromwich Albion — Tottenham HU

5. Stoke City — Queens Park Rangers H

6. Crystal Palace — Everton H

7. Sunderland — Burnley U

8. Ipswich Town — Wigan Athletic H

9. Cardiff City — Derby County HB

10. Birmingham City — Norwich City U

11. Bolton Wanderers — Wolverhampton Wanderers HB

12. Blackburn Rovers — Fulham HUB

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Chelsea — Manchester City HU

2. Liverpool — West Ham United HU

3. Manchester United — Leicester City H

4. West Bromwich Albion — Tottenham HUB

5. Stoke City — Queens Park Rangers H

6. Crystal Palace — Everton H

7. Sunderland — Burnley U

8. Ipswich Town — Wigan Athletic H

9. Cardiff City — Derby County HB

10. Birmingham City — Norwich City HB

11. Bolton Wanderers — Wolverhampton Wanderers HB

12. Blackburn Rovers — Fulham HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren