Foto: Reuters/Scanpix

Får vi 12 rette på VM-kupongen?

Her finner du analyser av samtlige kamper på Midtukekupongen.

Kommersielt

Nederst i artikkelen har vi satt opp to tipsforslag på henholdsvis 96 og 486 kroner.Dersom du ønsker å levere spillene på nett, kan du registrere deg som nettspiller hos Norsk Tipping her .

Midtukekupongen består av hele syv kamper fra VM, samt fem oppgjør fra 3. divisjon. Av de 12 oppgjørene spilles ett på onsdag, tre på torsdag og resten så sent som fredag.

Vi er selvsagt glade for at det er så mye VM-fotball på kupongen, men som tippere vet vi at jo lenger før avspark vi må sette våre tippetegn, jo mer usikkert blir det. Vi henviser derfor i mindre grad til 3. divisjonslagenes nettsider denne gangen, da det neppe vil være relevant informasjon å finne to døgn før avspark. Likevel er troen på 12 rette stor i dag også.

Vi nevner også at det er snaue 1.600.000,- i bonuspotten i dag. Dette tilfaller en eventuell alenevinner. Husk å levere før klokken 20.25 i dag.

Har du husket Viking Lotto? I kveld kan du vinne 35 millioner kroner!

Sør-Afrika - Uruguay
Gruppe A. Sør-Afrika brukte første omgang i åpningskampen til å varme opp, eller kvitte seg med nerver, og de kunne fort havnet bakpå mot Mexico. men det gjorde de ikke, de sto i stedet frem som et nytt lag etter pausen, de spilte med selvtillit og Tsabalala scoret det som vil stå igjen som et av mesterskapets vakreste mål. De spilte seg til flere målsjanser også, samtidig som forsvarsarbeidet ikke var helt patent. På et frispark sto det plutselig tre umarkerte mexikanere på bakerste stolpe og avslørte Sør-Afrikas svakhet, og Marquez scoret et enkelt mål. Skal Sør-Afrika fortsette med sin offensive festfotball, eller klarer de å heve det defensive også? Vi er usikre.

Uruguay spilte rimelig defensivt i sin åpningskamp mot Frankrike, med superspissene Forlan og Suarez ensomme på topp i håp om at disse skulle utrette det lille miraklet som hadde holdt til seier. Forlan var i nærheten, men det ble med 0-0. Alt i alt en kjedelig kamp, der skuffelsen over manglende prestasjoner og finspill overskygget det lille som ble skapt. I dag møter de en helt annen type motstander, og siden gruppen er helt åpen har Uruguay alle muligheter til å vinne en taktisk seier her, hvis de får kampen inn i sitt spor og tar afrikanerne på deres svakhet, som er så synlig: Forsvarsfireren. Rundt på kantene og lempe baller inn til det gjøres afrikanske feil. Hvor mange returer skal Forlan få i beina før han scorer? Én, maks to kan være nok.

Den store forskjellen i dag er trolig at Sør-Afrika spiller med selvtillit etter en godkjent premiere der de både underholdt og skapte nok til å vinne kampen i 45 minutter. Sør-Afrikas brasilianske trener Parreira sier før kampen: "We might make one change but I haven't spoken to the players yet so I won't announce it. "It's going to be a similar team, with one change or maybe two. It's not time to change the team - it's time to give them encouragement. The approach to the game, the philosophy, will be a little bit different - I can't tell you why but it will be different," avslutter han litt hemmelighetsfullt.

Denne gruppen avgjøres ikke før i siste runde, men den eller de som eventuelt vinner nå, stiller meget sterkt. Det er vanskelig å se en vinner her i dag, og en ny uavgjort vil ikke overraske. Sør-Afrika er på hjemmebane, og når nervene er byttet ut med selvtillit kan alt skje. Uruguay har imidlertid flere klassespillere, og vi tror de klarer å score i dag, kanskje mer enn ett også. 1-2 eller 2-2 i denne? Vi prøver UB i kamp 1.

Få VM-scoringene på sms

Argentina - Sør-Korea
Gruppe B. Argentina vant alt i alt ganske enkelt 1-0 over Nigeria i sin åpningskamp. Maradonas galskap så vi lite eller ingenting til, men vi så heller ikke like mye fotballkunst og trolldom fra Messi som vi er vant til. Men dette var åpningskampen, Argentina gjorde jobben og de så sterke ut med tanke på veien videre. Gleden, viljen og spillet var der, og når siktet fininnstilles vil målene og de geniale pasningene komme i større grad, tror vi.

Sør-Korea overrasket positivt mot Hellas. Der Hellas fremsto tafatte og fantasiløse, spilte koreanerne morsom fotball. Effektiv var den også, da de vant 2-0 og kunne vunnet mer. De fikk rom og muligheter i kampen mot Hellas som de trolig ikke vil få av Argentina, og de vil trolig bli nødt til å bruke mer krefter og tid på det defensive når spillere som Messi, Milito og Tevez spiller seg gjennom gang etter gang, noe vi tror vil skje.

Begge disse har tre poeng, og noen vil kanskje spekulere i om ikke en uavgjort her er greit nok for Argentina, da de lett slår Hellas i sin siste kamp. Vi tror ikke Maradona har tenkt tanken en gang, vi tror Argentina går for seier i dag, og vi tror den kan komme med flere mål. Argentina er tross alt i underholdningsbransjen, og de trenger ikke frykte et tap i like stor grad nå, siden de tok alle poengene mot Nigeria. Vi tror Messi & co slipper seg løs i dag mot et Sør-Korea som ikke er ufarlig, men blir trolig blir for små utover i kampen. H i kamp 2

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Hellas - Nigeria
Gruppe B. Begge disse skuffet i sine åpningskamper, ikke bare fordi de tapte, men fordi de ikke fikk til sitt eget spill. Forbedringspotensialet er stort hos begge lag, men kanskje minst hos Hellas.

Hellas har fortsatt til gode å ta poeng og score mål i et VM-sluttspill på snart to forsøk. Laget har blitt kritisert for å spille litt kjedelig og gjerrig fotball, noe som har gitt resultater andre steder, men ikke i VM. I åpningskampen gikk 10 av 10 dødballer himmelhøyt unna der det befant seg andre grekere, og man ble tidvis rundspilt av kjappe koreanere. Hellas må heve seg betraktelig hvis det skal bli poeng mot Nigeria.

Nigeria hadde ingen enkel motstander i sin åpningskamp, men vi hadde trodd de skulle få til noe mer mot Argentina enn de gjorde. Spillere som Obinna og Martins forventer man litt ballkunstneri fra, men de prøvde knapt. Var det åpningsnerver? Var det fraværet av stjernen John Obi Mikel? Eller feilet strategien til trener Lars Lagerbäck? Trolig en en kombinasjon av dette og en bedre motstander, helt enkelt.

Vi forventer at begge lag hever seg og leverer bedre prestasjoner i dag, og gjør de det, skal Nigeria ha gode sjanser til å vinne. Vi er såpass sterke i troen at vi ikke garderer, men markerer ren B i kamp 3.

Frankrike - Mexico
Gruppe A. Det ble stilt en del spørsmålstegn ved Frankrike, deres trener og uro i spillergruppen før åpningskampen mot Uruguay. Kritikerne fikk rett i mye, og som levende legende Zinedine Zidane sa etter kampen, så må det franske laget begynne å spille som et lag, de må sentre og spille opp hverandre, komme på løp og være oppfinnsomme. Det er da de vinner kamper.

Å løpe frem en og en på egenhånd og avslutte i retning av mål uten å se seg om holdt til 0-0 mot Uruguay, ikke mer. Ett poeng er greit, men skuffelsen over spillet til de tidligere verdensmesterne overskygger det ene poenget.

Mexico spilte en god førsteomgang mot et litt famlende Sør-Afrika i mesterskapets første kamp. De fikk ballen i mål også, men målet ble annulert, og konklusjonen må være at Mexico burde vært enda mer effektive i første omgang og puttet minst ett mål på Sør-Afrika mens de hadde de største sjansene. Kampen forandret seg ganske mye i 2. omgang, og Mexico skal vel være greit fornøyd med 1-1 og det poenget de fikk. De har fortsatt alle muligheter i denne gruppen der alle fire lag står med ett poeng.

Vi sitter med en følelse av at denne gruppen forblir svært jevn, og at det blir flere uavgjorte kamper. Det er jo egentlig nå Frankrike skal vise seg som det mesterlaget de er, eller hvertfall var, men mye tyder på at de har så mye å rette på internt og spillemessig at de kan levere en ny, svak kamp i dag. Hvis Mexico finstiller siktet et par hakk går de fort opp i ledelsen her torsdag kveld.

Frankrike har spillerne til å vinne hele VM, men de mangler noe annet, vi vet ikke helt hva, men vi tør ikke stole på dem mot Mexico. En ny uavgjort er ikke utenkelig, siden gruppen fortsatt er så åpen. Ren U blir likevel for dristig her. HUB i kamp 4.

Øk vinnersjansene dine med systemspill

Tyskland - Serbia
Gruppe D. Tyskland fikk det etter hvert enkelt mot Australia i åpningskampen. De åpnet med flott spill både offensivt og defensivt, og fikk uttelling ganske raskt. Effektivitet kalles det, noe tyskerne er kjent for på flere områder. Australia hadde aldri en sjanse, og da de ble redusert til ti mann var saken klar. Michael Ballacks fravær glemte vi fort, Trasch og Westermanns skadefravær er ikke lenger et tema. Laget, med Klose og Podolski på topp, leverte varene så til de grader. Tyskland ga oss fire fine mål og bra underholdning, men i dag møter de en motstander av et annet kaliber.

Serbia gjorde en meget god kvalifisering, og det var overraskende og litt trist å se hvor lite som fungerte i åpningskampen mot Ghana. Aggresiviteten og viljestyrken serberne er kjent for, var ikke tilstede i like stor grad som tidligere. Flere enkeltspillere som har briljert i kvalifiseringen og på sine respektive klubblag fikk ikke vist hva de er gode for. Det ble tap 0-1, det måtte et straffespark til før avgjørelsen falt, men likevel tapte Serbia fortjent mot et lag mange trodde de skulle slå. Det hjalp heller ikke at det ble gjort litt for mange personlige feil, unødvendig hands, trøyeholding og lignende.

Vi forventer at Serbia hever seg flere hakk i dette oppgjøret. De har spillere som kan mye bedre enn det vi har sett hittil. Spørsmålet er om det likevel ikke holder mot et Tyskland som virker å ha VM-formen på plass og vel så det. Med tap her er det exit for Serbia, med uavgjort er det fortsatt muligheter, men de blir fort avhengige av andres resultater med mindre de vinner i dag, så de må rett og slett gå ut og prøve å slå Tyskland på fredag, og det blir trolig vanskelig. Tyskland på sin side bør nemlig også vinne denne for å ha seks poeng før møtet med Ghana, som fort slår Australia i sin andre kamp på lørdag. Vi satser på tysk effektivitet og serbisk kollaps, selv om faren for uavgjort er der. H i kamp 5.

Tipp resultatene i VM - vinn reise

Slovenia - USA
Gruppe C. Slovenia imponerte i kvalifiseringen og vi hadde kanskje forventet litt mer kreativitet og målteft enn det de viste mot Algerie i åpningskampen. De klarte imidlertid det viktigste, nemlig å vinne kampen, og nå leder de gruppe C foran USA og England som har ett poeng hver. Det blir spennende å se om Slovenia hever seg et hakk eller to fra den relativt tamme åpningskampen. De har matchball i dag, men USA er etter alle solemerker en tøffere konkurrent enn Algerie.

USA klarte 1-1 mot England i en kamp de var helt på høyde med gutta fra fotballøya, om ikke bedre. Det var en del vilje og konstruktivt spill å se, Altidore var anskje det beste eksemplet. Defensivt glapp det i åpningsminuttene og de fikk en baklengs, men senere ble det gjort svært få feil. Arbeidsviljen og samspillet satt bra og vi tror dette laget skal bli vanskelig å for både Slovenia og Algerie.

Om Slovenia sier USAs midtbanemann Clint Dempsey: "They are not going to be spectacular but they are going to be solid and they are going to be very hard to beat. With a win, Slovenia qualify. It's hard to know if they are going to go all out to win or be happy to get a point. We will have to adapt to how they play."

Vi tror USA tar vare på muligheten i dag. Det må være en viss fare for at Slovenia, som har overtaket i gruppa, legger seg bakpå og satser på kontringer, men magefølelsen sier at i denne kampen blir det mål og vi tror de scores av USA. B i kamp 6.

England - Algerie
Gruppe C. England åpnet med 1-1 mot USA i en kamp begge lag kunne ha avgjort mot slutten. Englands Gerrard scoret på kampens første mulighet da han elegant satte en nydelig stikker i mål. USA kom mere med etterhvert, de fikk målet sitt på en keepertabbe så trist og lei at vi nesten hørte engelskmennene gråte på andre siden av sjøen, men Altidores skudd mot slutten som gikk via stolpen opp i tverrligger og ut, kunne godt ha blitt seiersmålet til USA. England er nok alt i alt og i likhet med de fleste andre lagene i dette VM være fornøyd med uavgjort i sin åpningskamp. Mot Algerie er alt annet enn seier en katastrofe.

England holdt ikke skremmende høyt nivå mot USA, det var tegn til manglende hurtighet hos enkelte spillere i på midtbanen og i forsvaret, Carragher som kom innpå for King etter pause var rett og slett ikke kjapp nok. Barry var skadet og spilte ikke, Rooney fikk få sjanser på topp og ble ikke den farligheten alle trodde på forhånd. Vi forventer et par endringer på laget til kampen mot Algerie.

Algerie så ut til å spille uavgjort i sin ganske kjedelige åpningskamp mot Slovenia, men en keepertabbe helt på nivå med den Englands Green presterte, gjorde at slovenske Robert Korens skudd ble matchvinnende. Algerie klarte ikke komme tilbake i kampen, og kort oppsummert så Algerie ut som et lag uten muligheter til å gå videre i denne gruppen.

Dette er kampen England må og skal vinne for å gå videre. Noen annet enn seier her vil være skjebnesvangert siden det ble uavgjort i første kampen og Slovenia leder gruppen med tre poeng. At England er nødt til å vinne betyr ikke at de automatisk gjør det, men de har et sterkere lag enn Algerie og skal klare dette uten videre dramatikk. Det blir spennende å se hvem som står i mål for England denne gangen. Vi drister oss med et råtips, James i mål, 2-0 til England og aller viktigst i denne sammenheng: H i kamp 7.

Urædd - Skarphedin
3. divisjon avdeling 10. Urædd er blant avdelingens sterkeste hjemmelag, de er fortsatt ubeseiret, og står med 4-2-0 og en målforskjell på 29-11 på hjemmebane. Borte er de ikke like gode, så det er sjetteplass i øyeblikket for Urædd.

Skarphedin topper avdelingen sammen med Pors 2. De vant sesongens syv første kamper, men nå er de to siste bortekampene tapt, for Tollnes og Odd 3, begge sterke hjemmelag som ligger rundt midten av tabellen. 4-0-2 og 15-4 i målforskjell på bortebane er uansett sterkt.

Skarphedins Dima, som ble matchvinner mot gode Herkules forrige onsdag, ble skadet i den kampen. Det er over en uke siden, han kan være tilbake nå, men det får vi først svar på på fredag, tre dager etter at dette skrives.

Denne kampen er vrien, da Skarphedin skal være best, men har begynt å få marginene i mot seg på bortebane. Urædd har ikke tapt hjemme ennå, og vil nok nødig tape mot serielederen i en kamp som er på tippekupongen. Det skal garderes, og det må bli en litt risikabel HB-gardering, siden det spilles lite uavgjort på dette nivået, og det er 8-0-2 laget Skarpheding som er i aksjon. HB i kamp 8.

Konnerud - Birkebeineren
3. divisjon avdeling Buskerud. Konnerud innledet sesongen med tre hjemmekamper og tapte dessverre to av disse, mot Vestfossen og Mjøndalen 2. Siden er Modum og ROS slått, men disse er ikke blant de aller sterkeste så det går ikke an å si at Konnerud nå er i form. På bortebane får de til lite. De ligger på en tiendeplass med ti poeng, med trygg avstand ned til fortapte ROS og Svelvik, som Konnerud allerede har slått på hjemmebane.

Birkebeineren satser denne sesongen også. De var nær opprykk i fjor, men det ble tap for Førde i kvaliken om en plass i 2. divisjon. I øyeblikket leder de avdelingen, noe vi tror de kommer til å gjøre hele sesongen. På bortebane har Birkebeineren sterke 4-0-0 og 18-4 i målforskjell. På hjemmebane tapte man meget skuffende åpningskampen mot rivalen Drammen FK, i en kamp nervene spilte Birkebeineren et puss i begynnelsen av kampen. Man klarte bare nesten å hente inn 0-3 i 2. omgang, men tapte 2-3. I siste hjemmekamp møtte man et taktisk Kongsberg som la alle man på 16-meteren og satset på kontringer. Det endte 0-0.

Birkebeineren hadde Tom André Sjølie ute med skade mot Konsberg sist fredag, usikker på om han blir klar til dagens kamp. Men som Birkebeineren sier det på egne hjemmesider: "Stallen skal være så bred og sterk at en og annen skade ikke skal utgjøre så stor forskjell."

Her skal Birkebeineren komme tilbake på vinnersporet mot et lag som kun slår de svakeste i avdelingen. B i kamp 9.

Hovding - Bjarg
3. divisjon avdeling Hordaland. Hovding presterer jevnt og ligger på åttendeplass i øyeblikket. 2-0-2 er hjemmetallene. Seirene har kommet over de to hittil svakeste lagene, Nordhordland og Vestsiden-Askøy, de eneste to lagene som har tapt alt på bortebane. På hjemmebane mot Løv-Ham 2 og Tertnes ble det klare tap.

Hovdings poeng fra bortekampene er tatt mot tredje siste og fjerde siste lag, og i lys av dette fremstår Hovding som svakere enn tabellposisjonen tilsier. På den annen side spilte de jevnt med Sotra i siste kamp der de fikk annulert et mål, og de burde klart bedre enn 0-1.

Bjarg er med helt i toppen med 6-1-2 totalt. På bortebane er de avdelingens beste lag med 4-1-0. Lagene de har slått på bortebane er nummer 5, 12, 11 og 6 på tabellen. Sist ble det 0-0 mot Hald. Før det ble det tap hjemme mot Sotra, og skal vi prøve å si noe om formen til Bjarg utfra disse resultatene må det bli at pilen peker nedover. Nå som man er på tippekupongen er det på tide å skinne litt igjen, men det samme gjelder jo for hjemmelaget.

Også her er det relativt jevnt fordelt på folkerekka, og det er til å forstå, kampen er åpen. Bjarg skal være best, men har slitt litt i det siste. Kampen må garderes, og uavgjort i norsk 3. divisjon er såpass sjeldent at man kommer langt med en HB-gardering i kamp 10.

Remyra - Namsos
3. divisjon avdeling Trøndelag. Disse lagene er vanskelig å skille. De ligger midt på tabellen, og begge er best på hjemmebane. Remyra har kun tapt for de to topplagene NTNUI og Stjørdals Blink på hjemmebane. Blant dem som er slått finner vi habile lag som Tangmoen og Verdal. Remyra ligger på niendeplass i en jevn og litt uoversiktlig avdeling, der lagene har spilt alt fra 8 til 12 kamper hver. Det vi ser er at Remyra nå har tapt fire kamper på rad.

Namsos ligger på syvendeplass. Ni av totalt tolv poeng er tatt på hjemmebane. På bortebane har det blitt seier over avdelingens difinitive jumbo Steinkjer 2, i sesongens første kamp, i april. Siden da er NTNUI, Malvik og Neset blitt for sterke. På disse tre tapene scoret man i alt 4 selv og slapp inn 16 mål, det er svakt. Og vi rekker akkurat å ta med at Namsos taper 2-4 borte for RBK 3 i det dette skrives.

Nå er det lenge til denne kampen spilles, men vi stusser litt på at folkerekka viser fordelingen 33-24-43. Namsos er altså favoritter her, foreløpig hvertfall. Er det mulig at noen folk tipper på Namsos bare fordi laget har et mer kjent navn enn Remyra? Dette ligner på et tilfelle av navnetipping, og det helt nede i norsk 3. divisjon. En annen mulig forklaring kan være at Remyra er ferske på dette nivået, mens Namsos tok en sterk fjerdeplass i denne avdelingen i fjor. De hadde 6-2-3 på bortebane i fjor.

Remyra har gode tall på hjemmebane, men de fire siste kampene er tapt. Namsos var et topplag i fjor, og kanksje kan de bedre enn det de har vist hittil. Som vanlig i 3. divisjon er uavgjort et såpass uvanlig resultat at garderingen blir HB i kamp 11.

Har du husket Viking Lotto? I kveld kan du vinne 35 millioner kroner!

Skedsmo - Høland
3. divisjon avdeling Akershus. Skedsmo er brukbare på hjemmebane, men fire tap på bortebane gjør at de befinner seg rundt midten av tabellen. 2-2-1 på hjemmebane. De tapte for gode Fjellhamar, men viste i 3-3 kampen mot minst like gode Strømmen 2 at ingen kan regne med en enkel kamp på Skedsmo. Sist ble det 1-1 mot Gjelleråsen. Skedsmo kom på tredjeplass i denne avdelingen i fjor, de hadde da 10-1-2 på hjemmebane totalt.

Høland vant denne avdelingen i fjor, men tapte opprykksplay-off mot KFUM med 5-2 sammenlagt over to kamper. De hadde 8-0-5 på bortebane i fjor. Denne sesongen er de ikke like sterke, men de har 5-1-4 totalt og underholdende 38-25 i målforskjell. Det holder til sjetteplass. Formen må vi sette et spørsmålstegn ved, da de fire siste har gitt 1-0-3, der begge bortekampene er tapt. 3-4 mot sterke Lørenskog 2 er til å forstå, mens 1-4 tapet for Gjerdrum var mer overraskende. Mens dette skrives spiller Høland hjemmekamp mot Rælingen, og det ser ut til å gå veien.

Skedsmo vant tilsvarende oppgjør 3-2 i fjor. Høland vant 3-2 også hjemme.

Begge lag presterer litt svakere enn forventet. Troppene er trolig ikke like sterke som i fjor. Høland virker mest ute av form, og de har slitt på bortebane i det siste. Hjemmeseieren virker sannsynlig, men vi er ikke mer sikre enn at vi garderer denne. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 486-rekker.

Klikk her for å levere 486-rekkeren til 96 kroner via det smarte verktøyet TippStation , som reduserer innleveringsprisen mer enn vinnersjansene.

96-rekkeren:

Tipping Midtuke, frist: 16.06.2010 20:25
1. Sør-Afrika - Uruguay U B
2. Argentina - Sør-Korea H
3. Hellas - Nigeria B
4. Frankrike - Mexico H U B
5. Tyskland - Serbia H
6. Slovenia - USA B
7. England - Algerie H
8. Urædd - Skarphedin H B
9. Konnerud - Birkebeineren B
10. Hovding - Bjarg H B
11. Remyra - Namsos H B
12. Skedsmo - Høland H B

486-rekkeren:

Tipping Midtuke, frist: 16.06.2010 20:25
1. Sør-Afrika - Uruguay H U B
2. Argentina - Sør-Korea H
3. Hellas - Nigeria B
4. Frankrike - Mexico H U B
5. Tyskland - Serbia H
6. Slovenia - USA B
7. England - Algerie H
8. Urædd - Skarphedin H U B
9. Konnerud - Birkebeineren B
10. Hovding - Bjarg H U B
11. Remyra - Namsos H B
12. Skedsmo - Høland H U B

-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus