*Nettavisen* Sportspill.

FCK avslutter med seier

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Det er duket for fest i Parken i Ståle Solbakkens avskjedskamp. Her er dagens første oddstips.

29.05.11 09:28

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1:FCK vinner siste kamp
Oddstips 2:Molde spilles til 2,20
Tippetips:Klarer vi 12 rette?
Tippeligaen:Skader og karantener
Travtips:V75 Solvalla søndag

Langoddsen byr på mye interessant. Full runde i Tippeligaen og Adeccoligaen, siste runde i dansk Superliga og fransk Ligue 1 samt cupfinalen i Italia, for å nevne noe.

Vi hadde sett oss ut Alta, Mjøndalen og Hønefoss som gode vinnerkandidater i Adeccoligaen, men det har Norsk Tipping også gjort, og i skrivende stund er favorittoddsene så langt unna alle andres at selv ikke vi klarer å spille med et smil om munnen. Heldigvis mangler det ikke på alternativer, og vi starter i København før vi avslutter i Tippeligaen.

FC København - AaB
FCK og Ståle Solbakken skal avslutte en fantastisk sesong med hjemmekamp mot nedrykkstruede AaB. Det FCK og Solbakken fikk til i Champions League vil ikke bli glemt av københavnerne med det første, og seriemesterskapet i Danmark er for lengst i boks. 14-2-0 på hjemmebane er soleklart best. Forrige runde røk man 0-3 borte mot OB uten at det betydde noe, det var bare sesongens andre tap, men man skuffet fansen. Det kommer ikke til å skje i dag, for nå skal seriemesterskapet feires i Parken og Solbakken og hans assistent Bård Wiggen skal æres med en siste seier.

Den levende legenden Jesper Grønkjær spiller også sin siste kamp for FCK, og man kan jo bare tenke seg hvor hissig han kommer til å være på å score i dag. Zdenek Pospech, Oscar Wendt, Mikael Antonsson og Danni Jensen spiller også sin siste FCK-kamp her, og alle er med i troppen. Kampen omtales som "Guldfesten" og det er medaljeutdeling og seremonier i etterkant. Eneste fravær er Jos Hooiveld med skade og Christian Bolaños som er med det costaricanske landslaget.

Troppen: Kim Christensen, Zdenek Pospech, Pierre Bengtsson, Sölvi Ottesen, Claudemir Domingues, Martin Bergvold, William Kvist, Jesper Grønkjær, Cesar Santin, Dame N’Doye, Mikael Antonsson, Thomas Kristensen, Oscar Wendt, Johan Wiland, Mathias Zanka Jørgensen, Thomas Delaney, Saban Özdogan, Danni Jensen.

AaB har med tapene 3-4 for Silkeborg og 1-2 for SønderjyskE i de to siste dummet seg skikkelig ut og spilt seg ned i sumpa. Etter en fin sluttspurt som skulle berge plassen, står de nå i fare for å rykke ned likevel. De står med 35 poeng, Lyngby det samme men svakere målforskjell, mens vi under streken finner Randers med 33 og Esbjerg med 32 poeng. Randers møter Esbjerg i dag, så en av disse går garantert ned, men det andre laget kan i verste fall bli AaB, dersom Randers vinner, og det gjør de nok, og Lyngby vinner hjemme mot ferdigspilte OB som jekket bayeren etter å ha sikret sølvet og CL-kvalik i forrige runde. AaB har 4-7-4 på bortebane.

Dennis Marshall er med det costaricanske landslaget, mens Ronnie Schwartz, Ibekwe Chijioke, Michael Sten og Marcus Tracy alle er på skadelisten.

Troppen: Karim Zaza, Kjetil Wæhler, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Louay Chanko, Anders Due, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Jeppe Curth, Morten Duncan Rasmussen, Kasper Bøgelund, Chris Rolfe, Lucas Andersen, Henrik Dalsgaard, Kayke, Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Michael Lumb, Nicklas Helenius og Mathias Wichmann.

FC København har 4-1-0 i de fem siste tilsvarende, og her skal og bør de vinne igjen, fordi de er best og anledningen er så spesiell. AaB er i desperat poengnød, men det var de også da de tapte 1-2 hjemme for SønderjyskE forrige runde og 3-4 borte for Silkeborg før det. Dagens oppgave er mange, mange hakk vanskeligere. 1,75 for hjemmeseieren brukes i en dobbel.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Caen - Marseille
Det er siste runde i Ligue 1, og to av tre nedrykkere er klare, det er Arles og Lens. Hele seks lag kjemper for å unngå den tredje og siste nedrykksplassen, og ett av dem er Caen. 6-6-6 på hjemmebane er ikke helt godt nok, men med 45 poeng har de tre lag bak seg, på 44 poeng. Caen trenger en siste hjemmeseier for å være trygge. Formen er god, da de er ubeseirede på sine seks siste kamper, inkludert et par meget vriene bortekamper der få trodde de skulle klare poeng. Caen er midt i en innspurt og det er godt driv i laget. Jérémy Sorbon (f) er tilbake fra suspensjon.

Marseille sikret seg 2. plassen og med det en plass i Champions League. De klarte ikke hamle opp med Lille i kampen om seriemesterskapet, men trener Deschamps er godt fornøyd med å ha sikret en økonomisk og prestisjemessig viktig Champions League-plass. Nå er mange i klubben redd for at dyktige Didier Deschamps skal forlate klubben til fordel for Roma, Chelsea eller en annen storklubb. Viktige Gignac er ute og ingen forventer noe toppet Marseille-lag i dag, da kampen er betydningsløs og langt hjemmefra.

Marseille har vunnet 1-0, 2-1 og 3-2 i de tre siste tilsvarende. Dagens forutsetninger er spesielle, og selv om vi ikke har sett noen tropp fra bortelaget, ligger det i kortene at det blir et reservepreget mannskap helt uten motivasjon. Dette har bookmakerne også tatt høyde for, men ikke mer enn at Norsk Tipping kan tilby 1,90 for hjemmeseieren. Den bruker vi i kombinasjon med FC København. Vi setter 100 kroner på denne dobbelen til 3,33, spillefristen er klokken 15.55.

16. FC København - AaB 1,75 3,10 3,55
77. Caen - Marseille 1,90 2,80 3,40

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Annonsebilag