Foto: Afp

FCK viser hvem som er best

Danmarks beste lag svarer på tiltale med seier borte mot FC Nordsjælland.

Kommersielt

Sportspills meny mandag
V4 Mantorp: Her blir det mandagscash

V65 Halmstad: Tar Espen hattrick?

Langoddsen byr blant annet på Adeccoliga, Allsvenskan og Superettan, dansk superliga, Serie A og Primera Division. Norsk 3. divisjon er også representert.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
238. Elfsborg - IFK Göteborg B 2,90

Allsvenskan. Elfsborg har innledet med 2-2 mot AIK og 1-1 mot Halmstad, ikke så voldsomt imponerende. Hjemme på kunstgresset er de tradisjonelt sterke, de hadde 12-3-0 her i gullsesongen sist. IFK Göteborg har slått Häcken 3-0 og BP 2-0, og topper tabellen. Rapportene forteller om et offensivt og samspilt IFK, alt ser ut til å sitte fra første stund i år. Vi tror dagens kamp er en god mulighet for IFK til å vinne på dagens bane for første gang siden 2005, de har sett bedre ut enn Elfsborg i de to første rundene. 2,90 for borteseier er et spennende langskudd.

Dagens avslag
242. Erzgebirge Aue - 1. FC Kaiserslautern B 1,85

2. Bundesliga. Aue kjemper for å unngå nedrykk, de er tre poeng over streken når seks kamper gjenstår. Den råsterke 3-0-borteseieren mot Bochum forrige runde gir tro på at dette skal gå veien. Kun ett tap på de fire siste rundene og 5-5-4 hjemme totalt er slett ikke håpløst. I andre enden av tabellen kjemper Kaiserslautern for å kapre 3. plassen bak suverene Hertha Berlin og Eintracht Braunschweig, og sikre muligheten for opprykk via kvalifiseringsspill mot tredje siste laget fra nivået over. Man er nummer 4, men seier i nøkkelkampen mot Köln forrige runde gjør at man tar 3. plassen tilbake med poeng i dag. Som bortelag har Kaiserslautern tatt ett poeng på de fire siste reisene og står med 5-6-3 borte totalt. Det er for svakt til at vi kan spille dem til 1,85 mot et motivert hjemmelag i form.

Dagens spill
Vi tar en tur innom både Sverige og Danmark i dagens tips, der vi går for en drøy firedobling av innsatsen.

233. FC Nordsjælland - FC København
Dansk superliga. FC Nordsjælland har vært suverene etter vinterpausen, bare borte mot FC Midtjylland måtte de ta til takke med ett poeng, fem andre kamper er vunnet. 2. plassen begynner å se sikker ut, det er 7 poeng ned til nærmeste utfordrer. Opp til dagens motstander på 1. plass har alle regnet med at det er for langt, men nå er et lite håp tent siden FCK bare har tatt to poeng på de tre siste kampene. Avstanden er likevel 7 poeng. Med 9-4-0 på eget gress er Nordsjælland stadig ubeseirede i Farum, og med seier i dag har de kanskje en sjanse til å ta et nytt gull likevel.

Trener Kasper Hjulmand forteller om hvordan de skal vinne kampen ved å spille sitt eget spill og la ballen gå hurtig. Han har ingen sentrale fravær i laget og stiller denne troppen:

Hansen, Villadsen, Okore, Calvo, O'Brien, Christiansen, Stokholm, Mtiliga, Bueno, Nordstrand, Aynaoglu, John, Christensen, Bech, Gundelach, Runje, Ticinovic, Petry, Gregor, Marcondes, Lindberg

FC København hadde ni strake seire og en soleklar tabelltopp da de spilte 2-2 borte mot FC Midtjylland 29. mars. Siden har de gjort en svak kamp borte mot Silkeborg som de tapte 0-1, og forrige runde ble det bare 1-1 hjemme mot OB. Nå snakker alle i Danmark om at FCK muligens ikke vinner superligaen likevel, og kveldens kamp blir veldig viktig å vinne, for å vise at man stadig er nummer 1, fullt fortjent. 5-5-2 borte totalt for FCK.

Trener Ariel Jacobs har målfarlige Nicolai Jørgensen (a) og Christian Bolanos (m) tilbake, og kan stille en sterk tropp:

Christensen, Jacobsen, Bengtsson, Stadsgaard, Claudemir, Vetokele, Santin, Jensen, Jakobsen, Kristensen, Sigurdsson, Jørgensen, Gislason, Vingaard, Wiland, Remmer, Delaney, Cornelius, Bolanos, Busk, Amankwaa

Dette er så toppkamp som det kan bli i Danmark, og det er FCK som har mest å bevise, selv om de topper tabellen. De har ikke fått ut potensialet sitt i de tre siste rundene, de liker dårlig alt snakket om at FC Nordsjælland egentlig er bedre enn dem, og vi tror de setter en stopper for den praten ved å vinne i Farum. Lett blir det ikke, for FCK møter det eneste laget som er i nærheten av deres nivå, men 2,45 på Danmarks beste lag er det sjelden vi får servert, og vi slår til.

Norsk Tipping

240. Örebro - GIF Sundsvall
Superettan. Örebro gjorde en dårlig sesong i Allsvenskan sist og måtte ta den tunge turen ned. Nå er de blant kandidatene til å rykke opp, favoritter hos mange, spesielt etter at de gjorde en god serieåpning der de slo Värnamo 2-0. Et lag de skal slå, men premierekampen er aldri enkel.

ÖSK slapp unna skader i premieren og skal kunne stille likt fra start. Dette er troppen:

Jansson, Bergström, Haginge, Nkili, Wikström, Berisha, Lund, Ring, Wowoah, Berger, Nilsson, Saeid, Holmberg, Astvald, Yasin, Samuelsson, Hasani, Kamara, Lumbana

GIF Sundsvald rykket også ned fra Allsvenskan sist, via play-off, så det var ekstra surt, men nå regnes de blant kandidatene til å rykke opp. Premieren ble ikke så god, tap 0-3 hjemme for Jönköpings Södra er langt unna det man håpet på. I dag er man ute etter å heve seg og vise hvor gode man egentlig er.

Målvakt Berglund spilte småskadet i premieren, men nå skal han være hundre prosent. Dennis Olsson (f) har skadet seg på trening og er ikke med, ellers skal troppen være den samme.

Örebro forsterket laget mot slutten av nedrykksesongen sist, men det holdt likevel ikke. Men nå ser de veldig godt beskodd ut på nivået under, med en bortimot ren Allsvenskan-startellever så lenge alle er friske. Vi tror Örebro vil hevde seg i toppen og vi tror de skal ha gode sjanser til å følge opp den gode starten, mot et Sundsvall som ikke fungerte optimalt i første kamp. 1,80 for hjemmeseier på Behrn Arena gir oss en dobbel til 4,41. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

233. FC Nordsjælland - FC København 2,45 2,90 2,45
240. Örebro - GIF Sundsvall 1,80 3,15 3,30

Total odds 4,41

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus